Fórum témák
» Több friss téma |
Találtam egy rajzot hozzá: Bővebben: Link. A 12. oldalon van a rajz, a bal szélén látható a D4 dióda, elvileg ez lenne az, de mégsem ez. Amit csatoltam képet azon a Q4 a 37ZD fölött van. A harmadik lába az ahol csak egy kivezetés van, ez csatlakozik a 37ZD negatív oldalára. A 37ZD pozitív oldala a biztosíték 3. lábára csatlakozik, úgy mint a képen. A D4 dióda jobb oldali diódája viszont külön álló dióda, ez a ZD37 fölött lévő nagyon pici kis dióda.
helló mindenkinek!
egy kis segítségre lenne szükségem a képeken látható dolgok beazonosításában , azaz mi micsoda? illetve mire jó? Előre is köszönöm hozzáértő segítségeteket. várom válaszotok! Üdv Wick
ez még az előzőhöz
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
2. képcsoport
3.képcsoport
4.képcsoport
Hát elvben még lehet is így, a ZD37 fast recovery (gondolom schottky) az adatlapok szerint, a rajzon is az van. A rajz szerint 2 db 7 Amperes biztosíték megy rá.
Arra pedig egy SOT 23 elég kicsi lenne. Mindenesetre a jobbra-balra szakadás nem jó jel. A dióda védelemre szolgál a 2-es megjegyzés szerint. Lehet, hogy feláldozta magát?
Helló! Nagyon köszönöm!
Először is : nem nehéz a keresőbe beírni.. ha tudod mit kell beírni( próbálkoztam én ,de ugye nem csak 1 betű meg 5 szám található rajta), én sajnos nem értek hozzá azért fordultam hozzátok. másodszor: sokkal okosabb nem lettem a hozzászólásodtól mert sajnos nem tudok angolul még ha az értékeket azaz a számokat el is tudom olvasni,azt akkor sem tudtam meg mire való. harmadszor: és a többi képen szereplő dolgokat hogy írod be a keresőbe,ha nem értesz hozzá? mondjuk az elsőt,másodikat..? Válaszod előre is köszönöm Üdv Wick
Minden leolvasható adatot beírsz és mindjárt van találat. Annak kicsi a valószínűsége, hogy magyar nyelvű adatlapot találsz. Ez egy ilyen szakma, valamennyire kell tudni angolul. Én csak erről az egy alkatrészről írtam, ami egyértelmű volt. A többiről nem is írok, hiszen azt sem írtad milyen készülékből valók, semmi támpontot nem adtál.
A 2N5909 egy tokba épített kettős N-csatornás JFET erősítő alkatrész. A negyedikről tudjuk, hogy triac, de ehhez nem találtam adatlapot. A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2016
köszönöm szépen!
Azért nem írtam milyen készülékben voltak mert így kerültek hozzám egy dobozban sajnos nem tudom.
Szevasztok!
Már csak akkor bontok, ha érdemes. Kérdéseim: 50431-101SP (42 láb), ADC-EK120C (24), ezek mik? Köszönöm.
Az 50431-101SP az TV processzor:
TV processzor A másik biztosan A/D átalakító. A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2016
Köszönöm!
Ez egy TV sasszin van, gondoltam, hogy nemigen használható másra. Az A/D-ről sem találtam adatlapot, azt tán használnám (ha olyan).
Szia! Hát nagyon érdekes dolgokat találtál... Az 1. nagyon talányos, talán légmennyiségmérő lehetne, de a bemenetei nagyfesz csatlakozóknak tűnnek, a nagy fehér szigetelés miatt, így viszont nem valószínű, hogy az. Érdekes lehet, hogy mi van benne. A 2. egy dzsekszli kapcsoló, amin van valami "ellenállás" osztó, valami műszerből való, speckó.
A 3. -at megmondták, a 4. Q6015... valami triac, de még az internet előtti időkből, így adatlapot ne találtam. A forgókapcsoló kivételével, mert azt úgy látom egy régi, de masszív jó darab, mehet mind az elektronikai múzeumba. 2-3 év és elavult, ezek pedig évtizedes dolgok.
Ráadásul: Yaxley kapcsoló az igazi neve!
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2016
Köszönöm, legalább megfejtettük...
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2016
Azt írta, hogy nem tud angolul! Akkor meg minek erőltessem??
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2016
Köszönöm szépen a válaszokat!
az első képeken amire írtad, hogy lehet nagyfesz bemenet azok vékonyka kis kapilláris csövek. ui: azért alapszinten elvagyok az angollal , no de a szaknyelv...
Sziasztok!
Van itthon pár lámpa magasság állító motorom, amelyeknek a vezérlése egy Siemens TLE 420IAI típusú IC-vel van megoldva. Azon kívül még van pár passzív alkatrész. A lámpa pozíciója egy toló potméter segítségével van megadva. Valószínűleg a vezérlő ic a hibás, viszont nem találok róla semmit és nem is tudom, mivel lehetne helyettesíteni. Tudtok ebben segíteni? Előre is köszi! Üdv: spgabor A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2016
Hello! Azért kis kutakodással, található róla valami. Pld..
Ez egy cél IC, közvetlen nem tudod helyettesíteni másikkal. De tulajdonképpen két nagyáramú műveleti erősítő van benne, meg védelem..
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék (bocsánat ,ha rossz helyen),hogy milyen relét kéne vennem,ha egy 220-ba való vízpumpát (hydor seltz l20) szeretnék kb 5 volttal kapcsolni? Vagy bonyolultabb a téma... (pc vízhűtéshez kéne...)
Csak tippelni tudok, de mondjuk olyat, aminek 5V-os a behúzó tekercse..
Köszi! Esetleg ez beszerezhető valahonnan? Vagy reménytelen és tegyem el alkatrésznek a többi részét.
Igen, ebay-t és aliexress-t néztem, de magyar oldalon nem találtam. Egy ezrest még megérne. Amíg van bontott működő, addig 3-5 ezerért kapok, de mivel nem mai autó, így ez is egyre fogy.
Vagy egy 5V-os relét (és a behúzótekercsével párhuzamosan egy dióda) vagy egy szilárdtest relét használhatsz ilyen feladatra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |