Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   284 / 308
(#) Bakman válasza erik001 hozzászólására (») Feb 15, 2016 / 1

Az asztal feletti három dugalj kevés, de majd úgy is látni fogod. Egyébként gratula, jónak tűnik!
(#) erik001 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 15, 2016 /

Már észre vettem de majd ha úgy van lecserélem valami 5-6-osra egyenlőre még elég, jobb oldalon is van 2 es. De utólag lehet mindent bővíteni van lehetőség rá. Meg még csomó minden nincs be pakolva se forrasztóállomás se labortáp meg semmi.
(#) kameleon2 válasza erik001 hozzászólására (») Feb 15, 2016 / 1

Szia! Alakulgat ! Bár nekem kevésnek tűnik a fény.
(#) Alkotó válasza erik001 hozzászólására (») Feb 15, 2016 / 1

Fura a fény (lehet hogy nem konstrukciós, csak fotó technikai hiányosság). Felül soknak tűnik -szinte vakít-, az asztalon pedig nagyon kevésnek. Esetleg fontold meg a függesztést, és engedd lejjebb, de akkor a polcra kicsit nehezebb lesz pakolni.
(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 15, 2016 / 1

Egy műhely olyan, mint egy ház: soha nincs befelyezve, mindig kell alakítani/javítani valamit.
(#) granpa válasza erik001 hozzászólására (») Feb 15, 2016 / 1

A polcok végeit zárd le, mert minden leesik (amikor nem is gondolod).
(#) erik001 válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 15, 2016 /

Csak képen tűnik vakítónak amúgy meg elég jó a fény de a középső polc alá tervezek 45 fokos alumínium bordát venni 2x1m oszt abba valami nagyobb teljesítményű led szalagot
De már ennek is örülök hogy kész van Amikor van kis időm mindig csinálgatok valamit rajta.
Köszönöm a jó tanácsokat mindenkitől
(#) satlokk válasza erik001 hozzászólására (») Feb 18, 2016 / 1

Szia!
Alakul ez szépen,csak így tovább!.
(#) Simon mondja hozzászólása Márc 8, 2016 / 2

Ez egy régi fénykép a sarokról. Egyre jobban nemférek el. Ha van valamelyikőtöknél felesleges sortimentszekrény, akkor jelezze. : )
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
(#) proli007 válasza Simon mondja hozzászólására (») Márc 8, 2016 /

Hacukákat kivágni, ágyat szabaddá tenni!
(#) kameleon2 válasza Simon mondja hozzászólására (») Márc 8, 2016 /

A csajnak tudok egy kis helyet szorítani ..
(#) kocsgab002 válasza Simon mondja hozzászólására (») Márc 8, 2016 /

És a Kishölgyet szeretnéd beletenni?
(#) Simon mondja válasza kocsgab002 hozzászólására (») Márc 8, 2016 /

Nöm. Mindjárt elővadászom a pár napja feltett hirdetésem. Sok "kockám" van, - csakhogy több legyen a hely. Nézegetem a fényképeket, és gondoltam kikapok párat, és felrakom ide.
Odaadom dísznek, ha megy. Nálam már 13 éve díszeleg.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
(#) kameleon2 válasza Simon mondja hozzászólására (») Márc 8, 2016 /

Akkor ellesz a 12 éves fiammal..
(#) Simon mondja válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 8, 2016 / 1

Szereti a gyerekeket. Van nekünk is egy 3 éves fiunk.
Mondjuk ez is a műhelyhez tartozik. Feladtam a hirdetést.
(#) hthomas hozzászólása Jún 21, 2016 /

Sziasztok,
remélem jó topikba írok. A munkaasztal felületével vagyok gondban, mert egy régi linóleummal borított satupadon dolgozok. Szeretnék most új munkapadot csinálni zártszelvényből és pozdorjából.
Ha ESD gumilapot tennék a tetejére, akkor azt könnyen tisztán tudnám tartani. Viszont tudomásom szerint vezető anyagból készül. Vagy mi lenne a megfelelő a helyette? Laminált bútorlap nem nagyon tetszik, és azt is megégeti a forrasztópáka. Van valakinek ötlete?
(#) Buvarruha válasza hthomas hozzászólására (») Jún 21, 2016 /

Forrasztópákával még nem sikerült megégetnem a laminált forgácslapot, legfeljebb levegővel, viszont a lepottyanú óngolyók nem égetik meg, ha erre gondlsz.
(#) hthomas válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 21, 2016 /

Az egyik barátomnál laminált az asztal, és ha leér a weller páka akkor rögtön bebarnul a helyén. Ezért óckodom ettől.
(#) Buvarruha válasza hthomas hozzászólására (») Jún 21, 2016 /

De miért ér le a páka? Hány fokra van tekerve?
(#) szamóca válasza hthomas hozzászólására (») Jún 21, 2016 /

Én annak idején, öntapadós teflont tettem az asztalra, de még azt is megbarnítottam. Mondjuk nem is kíméltem, simán forrasztottam rajta. Az OSB helyett az MDF,HDF lapok tartósabbak és sima a felületük, de ezt is borítani kellene, mondjuk dekorit lemezzel. Vagy csúszásmentes rétegelt lemezt használni, (ilyen pl, a teherautók rakfelülete) fényes oldallal felfele.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2016
(#) Buvarruha válasza szamóca hozzászólására (») Jún 21, 2016 /

Szóba sem került OSB.
(#) kocsgab002 válasza hthomas hozzászólására (») Jún 21, 2016 /

Nyugodtan rakj rá ESD gumilapot, MegaOhm Nagyságrendű a vezető képessége. Viszont az is meg tud barnulni.
(#) Gafly válasza hthomas hozzászólására (») Jún 21, 2016 /

Idézet:
„Szeretnék most új munkapadot csinálni zártszelvényből és pozdorjából.
Ha ESD gumilapot tennék a tetejére, akkor azt könnyen tisztán tudnám tartani. Viszont tudomásom szerint vezető anyagból készül.”

Satupadra?
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Jún 21, 2016 /

Munkapadra. Satupad leváltva.
(#) hthomas válasza kocsgab002 hozzászólására (») Jún 22, 2016 /

Sziasztok, bocsánat a munkahelyen nem tudok netezni.
Szóval a kérdésekre válaszolva: A weller hegy 7-es és 8-as, a hőmérsékletet nem tudom sajnos.
Megpróbálom az MDF lap+ ESD gumilap kombinációt, még az a legszimpatikusabb.
(#) Frankye válasza hthomas hozzászólására (») Jún 22, 2016 / 1

Esetleg a dekorit lemez burkolás szóba jöhet, ha ennyire feltétel a "barnulásmentesség". Ezek hőállóak, főként konyhabútorok munkafelületének borítására használták. (Gondolom, még mindig kapható.) Habár nem tudom, egy munkaasztal esetében miért ilyen nagy gond, ha a felület elszíneződik. Szerintem azért munkaasztal. Ha pl. konyhaasztal lenne, akkor megérteném, de egy kifejezetten műhely célra szolgáló asztal esetében szerintem ez nem akkora probléma...
(#) Alkotó válasza hthomas hozzászólására (») Jún 22, 2016 / 1

Túlzásokba esel. Persze az nem baj ha valami jobb mint "szükséges", csak éppen "szükségtelen".
Biztos van olyan áramkör, aminél elkerülhetetlen a környezet töltésmentessége, de azért a többség nem ilyen. A fa, mint alapanyag egyáltalán nem töltődik fel sztatikusan.
Néhány saját tapasztalat alapján azt gondolom, ha túlzottan kifinomult a környezet, akkor az inkább a szemnek szól, mint a valódi értékteremtésnek. Az nagyon jól jel, ha egy munkaasztalon van néhány apró sérülés, egy-két tervezetlen belefúrás, és/vagy itt-ott hőhatás nyomai is látszanak. (Rossz szokás, de pl. én esetenként ceruzával írok az asztalomra.)
(#) BZS válasza hthomas hozzászólására (») Jún 22, 2016 /

Busz oldalablaküveg. Sík, kb 5 mm vastag, edzett. Mondjuk kalapálni nem kell rajta, arra kell egy satupad.
(#) hthomas hozzászólása Jún 22, 2016 /

Igazatok van, pusztán esztétikai célokat szolgált volna.
Már le is adtam a megrendelést egy 22mm vastag laminált MDF lapra..
(#) kameleon2 válasza hthomas hozzászólására (») Jún 22, 2016 /

Konyhai munkalap, vagy natúr fa. Égethetem, nincs gondom az ESD-vel, ha kicsit elhasználódott - felcsiszolom
Következő: »»   284 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem