Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Időzítő

Témaindító: Mekkmester, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   55 / 75
(#) mtomihun válasza proli007 hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Így gondolod?
(#) proli007 válasza mtomihun hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Nem..

Riogó.png

Így már értem, köszönöm!
A Fet-nél mire kell figyelni? Jó bele bármilyen N csatornás?
Nekem itthon leginkább To220-as tokozásúak vannak. IRF530, 540, 740.
(#) proli007 válasza mtomihun hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Ki kell próbálni, mert nagyobb Fet-ek szivárgó árama (lezárva) lehet gondot okoz. És a küszöbfeszültségének is 4V alatt kell lenni. Attól az időzítés ideje is fog függni. De a kondival az változtatható.

Rendben!
Köszönöm a segítséget.
Megnézem hátha van kisebb fet-em is itthon!

Szia
(#) scooby_ hozzászólása Márc 9, 2016 /

Sziasztok!
Beszereztem egy lamináló gépet, és abba szeretnék beépíteni egy ciklikus időzítőt, ami a motort ki-be kapcsolja, hogy a NYÁK ne csak átszaladjon rajta, hanem legyen ideje kicsit átmelegedni a hengerek között. A laminálós topikban valaki 0,5s be, 2,5s ki időintervallumot írt, hogy neki az vált be. Az volna a kérdésem, hogy EZZEL a kapcsolással be lehet-e állítani ennyire kicsi időzítést?
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2016
(#) kaqkk válasza scooby_ hozzászólására (») Márc 9, 2016 /

Felejtsd el , a legtöbb lamináló elég lassú ahhoz hogy folyamatos üzemben kétszer átengedve tökéletes, nem kell semmiféle + elektronika-hókuszpókusz , (ha jobban belegondolsz pár csíkban túlmelegíti a nyákot ha időnként megállítod ) csak kárt csinálsz vele ...
(#) scooby_ válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 9, 2016 /

Lehetne lassabb. Ez most 6R/min. A kisméretű panelt is 10x küldtem át rajta, mi lesz ha nagyobbat akarok belenyomni? 0,5s-ot van bekapcsolva a motor, ez olyan nagyon sokat nem fog rajta előre tolni, és mivel a henger rugalmas a NYÁK pedig merev, nem olyan "vékony" csíkban fogja melegíteni a panelt, amik ha jól sejtem még fedni is fogják egymást, tehát véleményem szerint nem lesz vele gond. Másoknak is így vált be, nekem is inkább csak úgy, hogy időnként elhúztam a motort a fogaskerekek elől, tehát ki is próbáltam, így értem csak el jó eredményt.
(#) dokidoki válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 9, 2016 /

Így van, ha meg biztosra szeretne menni, akkor meg előmelegítheti pld. sütőben pár perc alatt.
(#) kaqkk válasza scooby_ hozzászólására (») Márc 9, 2016 /

Én soha nem szórakoztam ilyesmivel , 2 évig lamináltam a nyákjaimat (mostmár a DRY fóliát laminálom) de soha nem volt szükségem ilyesmire, gondold át ! ahol megáll ott "túlmelegszik" ahol megy ott alacsonyabb hőmérsékletre tud melegedni , van értelme ??
(#) proli007 válasza scooby_ hozzászólására (») Márc 9, 2016 /

Hello! Ha ragaszkodsz hozzá, próbáld ki. De szekundumokra nem kel 4066. Egyszerű lassú PWM generátort is használhatsz. Akkor a periódusidő (két mozgás közötti) állandó és az arányt (jár/áll) változtathatod a potiva kedvedre. Ha a periódusidő nem jó, azt a C1-el változtathatod. (Mondjuk nem írtad a moci feszültségét, áramfelvételét.)
(#) scooby_ válasza proli007 hozzászólására (») Márc 10, 2016 /

Szia!
555-öm annyi van mint a tenger, viszont a motor az egy kisméretű szinkronmotor, ami 220-240VAC-ról üzemel, úgyhogy a kimenetre szerintem MOC és Triac kerül.
Viszont közben Simpi elkezdett megfertőzni a digitális elektronikával, így ezt a kapcsolást lehet hogy most egy pickkel valósítom meg inkább, hiába olcsóbb és egyszerűbb ez a megoldás, nekem is el kell kezdenem haladnom ezekfelé (is). Ez most egy egyszerű és jó alkalom.
Viszont köszönöm a segítséget ismételten!
(#) mtomihun válasza proli007 hozzászólására (») Márc 11, 2016 /

Szia

Átalakítottam a kis riasztót és működik tökéletesen.
Találtam itthon 09N03LA típusú fet-et és azt raktam bele.
A 47u-s kondi helyett 22u-t raktam, ezzel kb 15mp után kapcsol le.

Mégegyszer köszi a segítséget!
(#) JOJO hozzászólása Márc 14, 2016 /

Tiszteletem szükségem lenne egy időzítőre mely 05-1 percig villogtat egy 220v égőt nyomóval indítható
előre is kösz
(#) orcika70 válasza JOJO hozzászólására (») Márc 14, 2016 /

(#) kaqkk válasza JOJO hozzászólására (») Márc 15, 2016 /

2007 óta vagy a fórumon és nem tudod hogy egy kérdést csak egy témába teszünk fel ?
(#) JOJO válasza kenny hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

Szi lehet kapni pont ehez a megoldáshoz elektronikát de ha veszel egy másik ventilátort amely kb 3-4 e forint amibe benne van az elektronika
(#) JOJO válasza kenny hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

Szasz a GL 6-12 ezer között mozog típus föggö
(#) gyunagyos hozzászólása Jún 17, 2016 /

Sziasztok! Megépítettem ezt a kikapcsolás időzítést (http://www.bsselektronika.hu/index.php?w=6YHL4kv2K9) ami rendben is működik, egy mobilklíma kondenzvíz szivattyúzására akarom használni, csak tavalyról úgy emlékeztem hogy a benne lévő úszókapcsoló akkor zár mikor elérte a megadott szintet, de most kiderült, hogy ez nem így van, hanem 0 Ohm = üres tartály, 330 Ohm = tele tartály. Van esetleg valami mód hogy átalakítsam ezt a kapcsolást, hogy működjön ezzel az úszóval? Vagy van esetleg valakinek egy ilyesmi úszója (http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=506971) ami üres tartálynál nyitott, telinél zárt állapotú? Aliexpressről 250 forint lenne postával ugyanilyen, de mire ideér vége a klímaszezonnak, 3000 Ft-ot meg nem akarok adni érte. A segítséget előre is köszönöm!
(#) proli007 válasza gyunagyos hozzászólására (») Jún 18, 2016 /

Hello! Ez most egy kapcsoló, amiben egy 330ohm-os ellenállás is van párhuzamosan, vagy egy jeladó potméter, aminek 0..330ohm-között változik az ellenállása? Amúgy mit időzítenél? Vagy is hogy gondoltad a működését?
(#) gyunagyos válasza proli007 hozzászólására (») Jún 18, 2016 /

Sajna egy jeladó volt, nem kapcsoló. Azóta kiszedtem, kikapartam mindent a műanyag cső belsejéből, és azt találtam ki, hogy teszek bele egy reed-relét, mivel az úszógyűrű tetején van egy mágnes (valószínűleg a gyári is ilyen elven működött) és így amikor felúszik a gyűrű, akkor zár a reed. Egyébként gyárilag nem kondenzvíz gyűjtős, hanem kondenzvíz elpárologtatós a mobilklímám, így amikor elér egy szintet a kondenzvíz, akkor felszivattyúzza a forró kondenzátorra, így elpárolog és kifújja a szabadba. Ez a gyári szivattyúvezérlés halt le, mindig megtelt a tartály és kifolyt a klímából. Ma zárva van minden ilyen elektronikai bolt, de hétfőn nekiesek ) Üdv:Gyuri
(#) proli007 válasza gyunagyos hozzászólására (») Jún 18, 2016 /

Oké, a jeladós változatra is lett volna egyszerű tranyós kapcsolás.
(#) gyunagyos válasza proli007 hozzászólására (») Jún 19, 2016 /

Sajna már késő, szétberheltem ), de azért köszönöm! Viszont most az a gond, hogy mikor bekattan a relé, akkor az egész klíma leáll néha, olyan mintha a szivattyú indítása által okozott tüske miatt lenne...Erre van valami tipp esetleg? Jelenleg úgy van kötve, hogy a 0 az közös az összes többi villanymotorral (ez megy az indítókondenzátorra), ahhoz nem nyúltam és a fázis amit a vezérlés adott neki eddig az lett áthidalva a saját elektronikámmal. Egy 30W szivattyúnak kell indítókondi? Mert ha nem akkor teljesen függetlenítem a többi alkatrésztől és akkor biztos nem okoz több ilyen gondot... Köszi, üdv:Gyuri
(#) proli007 válasza gyunagyos hozzászólására (») Jún 19, 2016 /

Én nem ismerem ezeket a készülékeket. De hogy kell-e kondi egy motorhoz, az nem a teljesítményétől függ, hanem a motor típusától. De egyszerű kis szivattyúhoz, mint amilyen egy mosógépben van, nem szokott kondi lenni, mert a szükséges mezőtolást egy rövidre zárt menettel oldják meg. Persze ilyennek nyomatéka nem nagyon van.
Ha a kapcsolás zavarja a készüléket, próbálj meg zavarszűrő kondit tenni a kontaktusra. Pld. egy X2-es 275V-os 100nF-ot és egy 100ohm 2W-ot sorba. De elvileg vannak is ilyen zavarszűrő tagok egybeépítve.
(#) gyunagyos válasza proli007 hozzászólására (») Jún 19, 2016 /

Rendben, köszönöm, úgyis megyek holnap alkatrészért az úszóhoz, veszek egy kondit is! Itt látható a kapcsolása, a kompresszorral és a kondenzátor hűtőventivel van közös kondin a szivattyú gyárilag, ahhoz a részhez nem is nyúltam, nem értem miért indítja újra a vezérlést mikor bekapcsol a szivattyú.. :\
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
(#) proli007 válasza gyunagyos hozzászólására (») Jún 19, 2016 /

Egy kondi nem igazán szokott két motornál közös lenni. Maximum ugyan arra a kondira van kötve, mert ott van a táp, mikor mennie kell. Hogy újraindul, annak két oka lehet. Vagy zavarja a kapcsolási tranziens az elektronikát (ehhez elég néha rossz helyen húzódó vezeték is), vagy nem jó helyre van bekötve valami. És a proci figyeli, hogy egy relé, ki és be tudja-e kapcsolni a villanyt. Ha vissza jön a villany, amikor nem kellene ott lennie, esetleg letiltja a vezérlést. De ez mint írtam csak spekuláció.
(#) djadji hozzászólása Júl 11, 2016 /

Sziasztok!
A következő problémát szeretném megoldani:
Adott a szobában egy menyezeti ventilátor. Szeretném ha tudnám valahogy időzíteni, hogy pl 1 órát menjen, majd kapcsoljon ki (este lefekvéskor bekapcsolom, és nem kell hogy egész éjszaka menjen).
Viszont a vezetékeket nem nagyon tudom megbontani. Lehetne egy PIC-es vagy 555-ös kapcsolást betenni a villyankapcsoló mögé (távirányítással pl?), de ahhoz meg kellene elemet is rakni, amit ha cserélni kell és ki kell szedni a kapcsolót nagyon macerás.
220V ott van ugye, de ahhoz meg egy 5V-os tápegység kellene, ami mér nem fér el.
Nincs valami ötletetek hogyan lehetne megoldani? Valami "öntartó" kapcsoló, ami mondjuk magától kikapcsol 1 óra múlva?
(#) kaqkk válasza djadji hozzászólására (») Júl 11, 2016 /

(#) Gafly válasza djadji hozzászólására (») Júl 11, 2016 /

Tescós távirányítós konnektor/programozható időkapcsoló?
Hamár szerelni nem szeretsz...

Azon azért elgondolkodnék, hogy mit szól a család, amikor bevésed a kapcsoló mögé a PIC-es áramkört, a ritkán cserélendő akupakkal (mert úgy kevésbé macerás)
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2016
(#) granpa válasza djadji hozzászólására (») Júl 11, 2016 /

Van a "Kakukk" által javasoltnál egyszerűbb, olcsóbb konnektorba dugható időzítő, amihez még vésni sem kell. Beteszel egy konnektort a kapcsoló helyére (ha a kapcsolóról megy a ventilátor).
Következő: »»   55 / 75
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem