Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Egyik ismerősömnek Hetra 100-as inverter van, próbaképpen 8db 2,5mm-es pálcát zsinórban leolvasztott és nem kapcsolt le a hőkapcsolója (szerintem az után sem kapcsolt volna le), csak langyos levegőt fújt. 40A-es IGBT-k vannak a primer oldalon. Jó kis hegesztő!
Szia! Inverteres hegesztő főtrafó készült 2db-ból, 40Khz. Réz az fér bele rendesen.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2016
Köszönöm. Nekem is úgy tűnik. Akkor teszek bele a teljes hídnak, hogy ne fűtsön.
Szerintem is jobban jársz, ha egy órára kölcsönkérsz valakitől egy trafót. Állítólag 3 db sorba kötött autóakksival, már lehet hegeszteni, csak messzi kell vinni, hogy a fejlődő gáz be ne robbanjon! Magam nem próbáltam, így nem is javaslom!!!! Csak mint érdekességet írtam, de keress rá a youtube-on.
Megjött a 140-es, kipróbáltam, eddig jó benyomást keltett, nyilván 1 év múlva többet tudok róla mondani.
A varratok szépnek, erősnek tűnnek... (A pajzs vicces, de végül is teszi a dolgát, meg a régi is megvan még...)
Üdv. mesterek.
Segítségre lenne szükségem. Stern WM-185INVA került a műhelyembe javításra. A meghajtók eldurrantak, mind a 4 drb. (FGH40N60). A problémám az, hogy nincs meghajtás, a meghajtó trafón mérek 8,3v-ot, szkóppal az igbtk-en semmi... Ha valaki tudna segíteni kapcsirajzal, tanáccsal. Fotó után esetleg, ha valaki találkozott ezzel a géppel... Köszönöm. Kellemes 7-vg-t!
A trafó után van még két ellenálás,azok is jók?Nem szakadtak?
Köszönöm Sándor!
![]() ![]() ![]() ![]()
Én is egy kinézetre ugyan ilyen csak más a neve gépet javitottam,ott is ez volt a baj.
Régebben írtad, a zöld gyűrűd Al=8000 volt.
Megmértem az én gyűrűimet, Al=11000. Eszerint anyagban eltérnek. Hány menettel lett jó a Tiéd?
Igen az enyém Al=8000 körüli. Primernek 20 menetet tekertem fel lehet, hogy 18 is elég lett volna. Ha jól emlékszem a nyugalmi áram felvétel 40Khz-en 60mA.
Sziasztok !
Szeretnék seítséget kérni. (egy jó ötlet is megfelene) Van nálam egy kínai Craft & Dele CT-416-os gép. Alaphibája, hogy másodpercek alatt letilt. (természetesen hegesztéskor) Vissza nem kapcsol. Lemértem a kijövő feszültségeket: MMA:130-150 Volt (a duplája a normál értéknek) AWI: 0,4V Plazmavágó üzemben 5,5V A kis vezérlőpanelen nem találtan hibát. (de lehet, hoogy van) Lecseréltem a CA3140-t és az SG3525-öt. Javítottam már sok ilyen 3 panelos invertert, de ilyen hibával még nem volt dolgom. Köszönöm, várom az ötleteiteket. Töltök fel beazonosításhoz fotókat.
Számolva a 20 menet, ~0.213mT az indukció. Nem melegedett túlzottan a gyűrű mag ?
Teljes hidas volt ?
Saccolva olyan 50Cfok körül negyedóra után, igen teljes hidashoz használtam.
Srácok, AWI hegesztőhöz milyen védőgázt érdemes venni?
Egy ilyen készülékről van szó: CT-312 Mert ugye az argonon kívül ma már van vagy ötven féle keverék. Elsősorban sima vas (acél) esetleg rozsdamentes acél hegesztéséhez. Ahogy néztem a választékot, gyakorlatilag árkülönbség minimális van közöttük, ha van egyáltalán, amin el is csodálkoztam mondjuk... Egyébként semmi extra igény, csak hobbi célból lesz (még nem vettem meg) ha eszembe jut, hogy ki kéne vágni három vasat valamihez és "összekalapálni" féle munkákhoz tervezem. Esetleg valami hasonló árkategóriában hasonló tudásu gépet itthoni forrásból tudtok ajánlani valamit? Köszi...
Szia !
Hogy milyet vegyél azt mondja meg más. (mire akarod használni) Az Argon és a Corgon a legelterjettebb. Arra azért számíts, hogy a forgalmazó nem adnak el palackot csak bérelni lehet tőlük. És ez egy hobbistának nem jó konstrukció. Szerintem csak kéz alatt tudsz venni. Szerszámpiac.hu és Jófogás. Én az enyémet nem rég adtam el, és ugrottak rá a fentiek miatt. Cseréltetni már tudod ha a Tiéd. Üdv...Laci
Kizárólag Argont vegyél, abból is tisztát, A Corgon az MIG hegesztésre való, TIG-el nem lehet vele hegeszteni normálisan.
Az Argonnak van Héliumos és ilyen keverékei, ez inkább alumíniumnál előnyösebb. A Sima argonnal tudsz szénacél, vörösréz, rozsdamentes anyagot is hegeszteni....
sziasztok,
Van valakinek rajza BLM TM-1300 inverteres hegesztőhöz? köszönöm. A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2016
Sziasztok!
Leégett az inverterem, 160 amperon volt használva vágásra. A kijelző villog, csak az áramot írja ki, a készülék belsejében nem látszódik hiba. Amikor ütötték az oldalát, akkor egyszer-egyszer működött. Szerintem valamilyen hőérzékelő lehet a hiba okozója. Mi lehet vele a probléma?Van valakinek hozzá való rajza? GYSMI165 inverterem van.
Ha ütögették,kontakt hiba.Ha szerinted valami hőérzékelő,átkötöd kiderül.Hogy mi lehet a probléma,sajnos a világon kevés a telepata.Rajz,valahol van itt az oldalon(azt ne várd hogy valaki megkeresse helyetted)de a kugli is a barátod.
Hát ez az, nem keresik, pedig Erdgab fórumtárs tette fel 2011 Január 24.-én. Köszönet érte, így utólag is.
Ezer hála, és köszönet!
![]()
Én égettem le. Hozzá voltam szokva a fázisfeszültségről működő 10kW-os csodához.
Amikor ütögetve működött, azt nem láttam, csak mondták. Induljunk ki abból, hogy túl lett terhelve. A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2016
Szia!
Teljesen kezdő létemre, csak annyit tudok javasolni hogy mérd le az időt, am iután letilt, ha mindig változik, akkor valószinű hogy kontakthiba, és amikor pl:felmelegszik valaminek a lába, akkor letilt... ha mindig ugyanannyi az idő, akkor a kapcsolásban lehet valahol rövidzár, és önállósodott a kapcsolásod.
Megtaláltam a hibát!
Eddig fel sem tűnt hogy miért csillog ennyire az ic-teteje Bocs, ha fájt. Meg van egy ellenállás is ami tönkrement. A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2016
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem... Ge Lee - bistvan féle teljes-hidas gép, áramváltós. Régebben az általam alkalmazni kívánt magot teszteltem, ami sikeres volt. Azóta áttekertem a hálózati üzemre szükséges menetszámokkal, illetve összepakoltam a gépet tesztelés céljából. 1kVA-es, 42Vac trafóról kezdtem most már a tesztelést, eddig 2-300VA-es trafóról tettem csak, ami 30V-os szekunderű volt. Ezzel a kisebb trafóval 10A körüli primeráramot csikartam ki, mint terheléses teszt. Tegnap az első bekapcsolás a következő volt. A segédtáp egy kapcsitáp, amely bekapcsolás után cirka 1 másodperccel később szolgáltatja a 14V-ot. Erről megy a vezérlés, illetve a védelmi panel, amely tartalmazza a lágyindítást is. Ezt bekapcsoltam, majd majd egy 24V-os izzón keresztül ráadtam a 42Vac-t a teljesítmény- körre. Izzó felvillan, majd kialszik, áram 10mA körüli AC oldalon mérve 20A-es méréshatárban. Eddig úgy gondolom, oké. Tekintve, hogy eddigi tesztelések során minden rendben volt, a hegesztő kimenetére 40A-es söntön át becsíptettem egy 6-os menetes szárt. A vezérlés engedélyezésével ráadtam a kakaót a kimenetre, a trafó csúnyán csicsergett, visszaadtam rá a tiltást. Inkább kipróbáltam 24V 55W-os izzókkal, 1A-es primeráramot mértem, a gép csendben volt. Újra nekiestem a menetes szárnak, de már csak hozzá- hozzáérintve az elektródafogóban lévő csavart. A 40A sönthöz való műszer alapján a kimeneten 40A körüli, vagy több áram folyhatott, holott számításaim alapján 13A körül kellene minimum állásban. Este volt már, gondoltam ma nekiugrok szkóppal. Azonban ma az első bekapcsolás során, mindenféle terhelés nélkül a híd egy része eldurrant. Nem nyúltam semmihez, csak a munkakábelt vettem le a gépről. 8 IGBT-ből 4 maradt épen műszerrel mérve. A híd "jobb" oldala halt meg úgymond, tehát nem átlóban. A felső ás alsó oldalon lévő két-két IGBT gate ellenállásából is egy- egy megszakadt. Úgy gondolnám, hogy ez következett be előbb, és utána az egy IGBT már nem bírta a "terhelést" és ezért ment el, de a végeredményen nem változtat, mert nem sikerült rájönnöm, hogy mi okozhatta ezt. Mi erről a véleményetek, merre lenne érdemes keresnem a hiba forrását?
Ugye nem volt rajta a soros égő mikor terhelted?Hogy mi lehetett a probláma,így nem lehet megmondani cserélj minden rossz alkatrészt,és most már szkóppal is nézd az áramváltó és a kimenet jelét.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |