Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Csak teszteltem hogy mennyire figyeltek
Köszi! 268% pozitív hozzászólás??? A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2016
Ezt így 2 óra alatt összeraktad? Nem gyenge kreatív ember vagy, akkor az a szg. 1 hétig ment folyamatosan?
Az a mikro forgató motor 220-as nem aggályos picit ott az akvárium tetején? Üdv
Dehogy ment 1 hétig, csak 15 másodpercekre kapcsoltam be reggelente.
Zseniális a hirtelen megoldás.
Ügyes vagy.
Sziasztok. Össze raktam egy erősitő javitáshoz elengefhetetlen égős védelmes .konektor ajzatot. Kapcsolóval. Így műkődik mint konektor ,vagy átkapcsolva égőn folyik a fesz.
Szia! Pár apróság - mindamellett, hogy biztosan jól funkcionál. Ha egymás mellé toltad volna a dugaljat és a kapcsolót - nem lenne szabadon egyszeres szigetelésű vezeték. Ezt persze némi kábelcsatornával, vagy darab gégecsővel is meg lehet oldani utólag. Én is készítettem egy hasonló megoldást, csak azon dimmer van . Akkor derült ki - mennyire nem jó dolog, ha az izzó ennyire védtelen. Ha felborul, vagy leesik a konstrukció - élet és tűzveszélyessé válhat egy pillanat alatt. Még egy műhelyben is érdemes erre figyelni. Vagy talán mág fokozottabban . Ettől megkapta a mancsot .
Fent lesz a falon .le esés kizárva kőzelebb meg nem akartam tenni egymáshoz a dugajat és a kapcsolót. Mert idővel kerűl egy fogyasztás mérő is
Úgy értem a számítógép ment egy hétig.
Pont ma kellett egy izzó soros védelem, már gondolkoztam, hogy csinálok valami hasonlót, de a fontossági sorrendben ez még a 20-dik helyet nem érte el
Igen, de be lehetett volna állítani a biosban hogy mikor kapcsoljon be, meg ki.
De erre sajnos nem volt időm.
Sziasztok! Úgy hoza a sors, hogy az egyik ismerős autórádióját életre kellett kelteni (elkeverték a kódkártyát) és ehhez kellett egy EEPROM olvasó/író. Már évekkel ezelőtt lementette a PonyProg nevű kis programocskát, de eddig csak pihent a vinyón, most viszont elkészült hozzá a programozó is. A hivatalos oldalon megtalálható SiProg 2.2-es verzióját építettem meg, egy PC belső világítás-vezérlőelektronika dobozába. A végeredmény egy számomra megfelelően kicsi, és kompakt eszköz lett, a tápellátásáról az új akkus fúróm "töltője" gondoskodik. Közben megadta magát a melegragasztó pisztolyom is, közel 10 év használat után. Szétszedtem és szerencsére csak az a kis retesz tört el benne, ami a ragasztórudat tolja befelé. Gyártottam helyette egyet alumíniumból, teszek fel erről is pár képet, hátha van valakinek hasonló gondja.
Ugyan elektronika nem sok van benn, mindössze egy infrakapu és egy nyomtatóból bányászott tekercs.
Eredményességről mindeképpen kérünk beszámolót! Szerintem többünket érdekelhet a dolog. Kíváncsi vagyok, a fénysorompó elriasztja-e.
Oké, majd beszámolok... Én arra nem is gondoltam, hogy az egér láthatja-e az infra fényt ?
Készítettem egy ilyet, de nem hozta az eredményt...Szerintem sokat elriaszt, hogy amikor bebújik, megmozdul a bejárat...
Ez tetszik, nálunk patkény van, de akármilyen csapdát rakok ki ragacs, méreg, csapó, minden hatástalan, állítólag izgatja a fantáziájukat, ha valamibe bele lehet mászni, szóval, ilyen alapon működhet is.
Patkány ellen 6-8 db gyöngytyúk. Tökéletes megoldás és még finom is. (a levese)
Az infrakapu nem riasztja el, legalábbis egyet biztos nem riasztott el attól, hogy besétáljon a csapdába...
A szomszédomban csak kettő van, de az is elég. Azóta a környéken sincs patkány.
Melyiknek?
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2016
A bolti csapó jó, patkányt fogja. Csak be kell állítani az elcsattanás "munkapontját", és jó kaja kell bele. Más kaját ne találjon ott, ne máshova menjen.
A méreg is jó, kiírtja.
A méreg nem jó. Kiirtod vele a környék macskáit is. A méreg ugyanis nem végez azonnal a patkánnyal, arrébb botorkál, a macska elkapja és megeszi. A miénk majdnem belehalt. Akkor inkább kérj kölcsön egy jó fajta tacskót (vagy valami más patkányzó fajtát), az összeszedi az összeset.
A bolti csapó érdekes egy dolog. Telken miután kibelezett egy hûtôt (a hôszigetelését) egy patkány, elkapta a csapó, majd egy másikat is rá egy hétre. mind a kettô a csapó mellett volt, tehát valahogy agyoncsapta, de nem szorult alá, ahogy az egy egércsapdánál szokás.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |