Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   181 / 277
(#) darvasi válasza granpa hozzászólására (») Júl 27, 2016 /

Köszönöm a segítséget, de sajnos EI mag. Azt sem értem, hogy lehetett 380v-ost trafó 2,8kw-os trafó 16cm2 keresztmetszettel(összeadják az oszlopokat?). Ez 230v-ra megtekerve egy 256w-s trafónak felel meg.
(#) darvasi válasza Kinka István hozzászólására (») Júl 27, 2016 /

Köszi a választ! Mekkora összegről van szó mert én is tőlük akarok egy palackot vásárolni, de ez a nyomáspróba móka ijesztően hatott rám. Háztartási gázpalacknál nem ismert ez a fogalom.
(#) szendi001 válasza darvasi hozzászólására (») Júl 27, 2016 /

Nem így működik. Az oszlop hossza is számít. Az általad jelzett becsült teljesítmény EI szabvány alakra vonatkozik. Nem szabad szétbarmolni egy jó 3 fázisú trafót. A szolgáltató alanyi jogon ad 3x10 Ampert minden háztartáshoz, vagy 1x 32-t.
(#) Kinka István válasza darvasi hozzászólására (») Júl 27, 2016 /

Szia!
Amikor cseréltem 12000ft volt a töltet és kb. 3000ft a saját palackra felszámolt pótdíj.(CO2 palack)
Én előtte telefonon megkérdeztem tőlük.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2016
(#) granpa válasza darvasi hozzászólására (») Júl 27, 2016 /

Egy pár lemez: E+I, azonos oszlopszélességgel? Érdekes, mert kisebb teljesítményű 3~ú trafók is I alakokból vannak összerakva, amit át lehet rendezni két oszloppá, megnő az oszlop/járom keresztmetszet. Így 1~on több mint 1/3 teljesítményt tud. A 3~ú teljesítmény kissé máshogy jön össze (nem egyenesen arányos).
(#) erbe válasza darvasi hozzászólására (») Júl 27, 2016 /

Idézet:
„Ez 230v-ra megtekerve egy 256w-s trafónak felel meg.”

Ezt kávézaccból vagy kártyából olvastad ki?
A számítási módszered régi vasmagokra kis méreteknél egy kisebb tartományra alkalmas.
Ha ezt a magot át tudod rendezni 2 oszloposra, azonos feltételek mellett azonos teljesítményt lehet kivenni belőle. Azaz pl. 15% bekapcsolási idővel leadhatja a 2,8 kW-ot. Valódi EI magnál sajnos kétoszloposra levágva tudod a legtöbbet kihozni belőle, de még akkor is elérheted a 2/3-adot. De még a levágott darabokkal is lehet ügyeskedni, akkor újra megközelítheted a max. teljesítményt.
(#) darvasi válasza erbe hozzászólására (») Júl 28, 2016 /

Köszi a választ! Nem kávézaccból olvastam ki, csak egy ezeréves saccolás alapján "számítottam" ami a qm(vasmag keresztmetszet) négyzete, a megközelítőleges kivehető teljesítmény 1T gerjesztésnél. Ennél a 4x4 a qm, azaz 16cm2, 16x16 az 256. Lehet teljes hülyeségeket írtam, de valahol így rémlett. Gondolkodom, hogy szétvágom, mert így egy fázisról elég sekélyes.
EI magról van szó ténylegesen, csak az E szárai egyformák. Ha szétvágtam és átrendeztem láncszemmé, akkor a tekercselrendezés milyen legyen, hogy a co2-nek megfelelő szoros csatolás létrejöjjön?
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2016
(#) erbe válasza darvasi hozzászólására (») Júl 28, 2016 /

Primer alul, szekunder felette szépen sorban a vasmag teljes hosszában, mindkét oszlopon.
(#) darvasi hozzászólása Júl 28, 2016 /

Mellékelem a készülék adattábláját amiből a leégett trafó származik, és egy fotót az EI alkotóelemekről.
Ha tudna valaki tanácsot adni miként tekerjek ebből egy 1 fázisú co2 hegesztőhöz trafót, azt nagyon köszönöm!
(#) erbe válasza darvasi hozzászólására (») Júl 30, 2016 /

Dobd el és keress normális lánc típusú magot hozzá!
Korábban csak úgy bedobtam a 15 %-ot, de látom, véletlenül igazam volt.
De te honnan vetted a 2,8 kW-ot? Sehol nem szerepel az adatlapon. 15%-nál 6,6 kVA van.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2016
(#) darvasi válasza erbe hozzászólására (») Júl 31, 2016 1 /

Magyarán ezt el kell dobni?hmm.. 6,6KW nem jobb mint 2,8KW? Annyira nem sürgős a válasz, mert látom fogalma sincs itt senkinek semmiről, és használok már egy 250A-es hiperszilt ami dolgozik a gépben, csak ezt sem akartam elhajítani. Gondoltam hátha kapok egy ésszerű felhasználási ötletet erre a magra....
(#) darvasi hozzászólása Júl 31, 2016 /

Ha jobban megnézed akkor a Bi 100% 45A. Egy 0,2 lemezhez nem tudom mennyi kell de kb 1mm-eshez is elég az a 45A. Láncmagot én meg még normális hegesztőben nem láttam, csak házi gányban...
(#) granpa válasza darvasi hozzászólására (») Júl 31, 2016 /

Ha ennyire "vágod", akkor miért kérdezel itt, az semmit nem tudók között? Meg tudod oldani egyedül is, mi meg maradunk békében, és tudatlanságban.
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Júl 31, 2016 /

Nem egészen két hét, és meglátjuk a találkozón (van ki mit épített kiírás is).
Ha szól a szervezőknek, akkor szerintem saját asztalt is kap.

Személy szerint én nagy örömmel tanulok a nálam okosabbaktól (sokan vannak).
(#) szendi001 válasza granpa hozzászólására (») Júl 31, 2016 /

Egyetértek... Amúgy mekkora a mérete a 3 fázisú magnak pontosan? Most már kíváncsivá tett a dolog, utána számolnék.
(#) granpa válasza szendi001 hozzászólására (») Júl 31, 2016 /

Nem az én projektem. Megírta tudós kollégánk.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2016
(#) LJozsef hozzászólása Aug 2, 2016 /

Sziasztok . ROCOFIL 350 / 2.4mm huzalrol szeretnék valami infót előre is köszönöm
(#) kissadam válasza LJozsef hozzászólására (») Aug 3, 2016 /

Mit szeretnél hegeszteni 2,4mm-es huzallal?
(#) LJozsef hozzászólása Aug 3, 2016 /

Eke, tárcsa ,stb nem kasznizni akarok neten nem találok semmit
(#) szendi001 válasza LJozsef hozzászólására (») Aug 3, 2016 /

Szerintem az irány nem helyes. A tárcsa max 15-ös anyag. 1,2 es huzallal 3 sorban húzva kész. Caterpillar gémeket raktunk össze, a legvastagabb huzal 1,2 volt. 300 A körül 10 es gyököt húzott a vízhűtésű gép. 7 sorral tettek össze ott 40-es lemezt is.
(#) szendi001 válasza szendi001 hozzászólására (») Aug 3, 2016 /

Ha már nálad van, akkor el kell cserélni, de ha van hozzá fejed pár varratot megérhet, de beruházni nem érdemes egy guriga miatt.

A varra keménysége miadt szeredtem volna valami adatot , de ha lesz időm altalajlazító éleit felrakom vele ott pár hektáron úgy is kiderül menyire kopásáló , egyenlőre próba gyanánt megnéztem sima kazán lemezen varrat felszinét puhának véltem kb 1 miliméter vasfűrésszel néztem de alatta már kiszedte a fogait

Köszönöm a hozzászólást így utólag . Álítólag földmunkagépek fogaihoz használták porbeles huzal többet nem tudok azért is írtam ide.
(#) kissadam válasza szendi001 hozzászólására (») Aug 3, 2016 /

Robotokon is 1,2-az elterjedt, max 1,6 de az is igen ritka. 1,2-essel megoldanak mindent, 3-400A-eken is simán használják, csak nagy tolási sebesség kell neki.
(#) kissadam válasza LJozsef hozzászólására (») Aug 3, 2016 /

Porbelesként másabb lehet a dolog.... De milyen géppel szeretnéd ezt elhegeszteni? Na meg mivel tolod ezt a vastag huzalt?
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2016
(#) BlackForce válasza kissadam hozzászólására (») Aug 3, 2016 /

Igazad van kissadam.
A 2,4mm hegesztő huzalhoz már gépezet is kell ami azt el is tudja olvasztani.
Mifelénk is a robot hegesztő gépek 1,2mm huzaltól vastagabbat nem használnak (250A-300A mellett.)
(#) LJozsef hozzászólása Aug 4, 2016 /

Decemberbe raktam fel képet a trafóról de a tipusra még nem kaptam választ Néztem már SCH-350 + huzaltolóval vitte szépen
(#) LJozsef hozzászólása Aug 4, 2016 /

1-1.2-es huzalt használok jobban . A porbeles nem mai gyártmány látszik is a képen . Felső pár meneten volt kicsi rozsda alatta tiszta volt . Nem volt rettentő összeg szinte szőlőt kötözni is megérte az ára rövid munkakábellel rovátkolt görgővel használom. Élfelrakó fejébe vettem de nem élkefém valamiféle kopás álónak nézem . Ekevas-lazító késekre gondoltam használni ithoni körülmények közt . Köszönöm a hozzászólásokat szivesen meg halgatok mindenkit a témában .
(#) kissadam válasza BlackForce hozzászólására (») Aug 4, 2016 /

Milyen robottal dolgoztok?
(#) mpisti válasza LJozsef hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Ehhez a huzalátmérőhöz kell 450A hegesztőáram, és a tolóba minimum 90W-os motor. Dolgozom egy cégnek ahol 2,4mm-es porbelest használnak bányagép alkatrészek kopásállóság növelésére,ott 450A a gép beállítás. Elmegy 360A-ról is,de akkor lassúbb a hegesztési folyamat. A gyári tolóban a motorokat már én cseréltem 90W-osra, mert a 60W-os motor csak egy hónapig bírta.Vizes kábel kell hozzá ami 2m-nél hosszabb ne legyen, mert akkor a 90W-os motor is kevés lesz a súrlódás miatt.
Ja, és nem kell neki védőgáz.
Következő: »»   181 / 277
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem