Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Témaindító: electorkalandor, idő: Feb 19, 2009
Témakörök:
Köszönöm a segítséget, de sajnos EI mag. Azt sem értem, hogy lehetett 380v-ost trafó 2,8kw-os trafó 16cm2 keresztmetszettel(összeadják az oszlopokat?). Ez 230v-ra megtekerve egy 256w-s trafónak felel meg.
Köszi a választ! Mekkora összegről van szó mert én is tőlük akarok egy palackot vásárolni, de ez a nyomáspróba móka ijesztően hatott rám. Háztartási gázpalacknál nem ismert ez a fogalom.
Nem így működik. Az oszlop hossza is számít. Az általad jelzett becsült teljesítmény EI szabvány alakra vonatkozik. Nem szabad szétbarmolni egy jó 3 fázisú trafót. A szolgáltató alanyi jogon ad 3x10 Ampert minden háztartáshoz, vagy 1x 32-t.
Szia!
Amikor cseréltem 12000ft volt a töltet és kb. 3000ft a saját palackra felszámolt pótdíj.(CO2 palack) Én előtte telefonon megkérdeztem tőlük. A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2016
Egy pár lemez: E+I, azonos oszlopszélességgel? Érdekes, mert kisebb teljesítményű 3~ú trafók is I alakokból vannak összerakva, amit át lehet rendezni két oszloppá, megnő az oszlop/járom keresztmetszet. Így 1~on több mint 1/3 teljesítményt tud. A 3~ú teljesítmény kissé máshogy jön össze (nem egyenesen arányos).
Idézet: „Ez 230v-ra megtekerve egy 256w-s trafónak felel meg.” Ezt kávézaccból vagy kártyából olvastad ki? A számítási módszered régi vasmagokra kis méreteknél egy kisebb tartományra alkalmas. Ha ezt a magot át tudod rendezni 2 oszloposra, azonos feltételek mellett azonos teljesítményt lehet kivenni belőle. Azaz pl. 15% bekapcsolási idővel leadhatja a 2,8 kW-ot. Valódi EI magnál sajnos kétoszloposra levágva tudod a legtöbbet kihozni belőle, de még akkor is elérheted a 2/3-adot. De még a levágott darabokkal is lehet ügyeskedni, akkor újra megközelítheted a max. teljesítményt.
Köszi a választ! Nem kávézaccból olvastam ki, csak egy ezeréves saccolás alapján "számítottam" ami a qm(vasmag keresztmetszet) négyzete, a megközelítőleges kivehető teljesítmény 1T gerjesztésnél. Ennél a 4x4 a qm, azaz 16cm2, 16x16 az 256. Lehet teljes hülyeségeket írtam, de valahol így rémlett. Gondolkodom, hogy szétvágom, mert így egy fázisról elég sekélyes.
EI magról van szó ténylegesen, csak az E szárai egyformák. Ha szétvágtam és átrendeztem láncszemmé, akkor a tekercselrendezés milyen legyen, hogy a co2-nek megfelelő szoros csatolás létrejöjjön? A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2016
Primer alul, szekunder felette szépen sorban a vasmag teljes hosszában, mindkét oszlopon.
Mellékelem a készülék adattábláját amiből a leégett trafó származik, és egy fotót az EI alkotóelemekről.
Ha tudna valaki tanácsot adni miként tekerjek ebből egy 1 fázisú co2 hegesztőhöz trafót, azt nagyon köszönöm!
Dobd el és keress normális lánc típusú magot hozzá!
![]() Korábban csak úgy bedobtam a 15 %-ot, de látom, véletlenül igazam volt. ![]() De te honnan vetted a 2,8 kW-ot? Sehol nem szerepel az adatlapon. 15%-nál 6,6 kVA van. A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2016
Magyarán ezt el kell dobni?hmm.. 6,6KW nem jobb mint 2,8KW? Annyira nem sürgős a válasz, mert látom fogalma sincs itt senkinek semmiről, és használok már egy 250A-es hiperszilt ami dolgozik a gépben, csak ezt sem akartam elhajítani. Gondoltam hátha kapok egy ésszerű felhasználási ötletet erre a magra....
Ha jobban megnézed akkor a Bi 100% 45A. Egy 0,2 lemezhez nem tudom mennyi kell de kb 1mm-eshez is elég az a 45A. Láncmagot én meg még normális hegesztőben nem láttam, csak házi gányban...
Ha ennyire "vágod", akkor miért kérdezel itt, az semmit nem tudók között? Meg tudod oldani egyedül is, mi meg maradunk békében, és tudatlanságban.
![]()
Nem egészen két hét, és meglátjuk a találkozón (van ki mit épített kiírás is).
Ha szól a szervezőknek, akkor szerintem saját asztalt is kap. Személy szerint én nagy örömmel tanulok a nálam okosabbaktól (sokan vannak).
Egyetértek... Amúgy mekkora a mérete a 3 fázisú magnak pontosan? Most már kíváncsivá tett a dolog, utána számolnék.
Nem az én projektem.
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2016
Sziasztok . ROCOFIL 350 / 2.4mm huzalrol szeretnék valami infót előre is köszönöm
Mit szeretnél hegeszteni 2,4mm-es huzallal?
Eke, tárcsa ,stb nem kasznizni akarok
![]() ![]()
Szerintem az irány nem helyes. A tárcsa max 15-ös anyag. 1,2 es huzallal 3 sorban húzva kész. Caterpillar gémeket raktunk össze, a legvastagabb huzal 1,2 volt. 300 A körül 10 es gyököt húzott a vízhűtésű gép. 7 sorral tettek össze ott 40-es lemezt is.
Ha már nálad van, akkor el kell cserélni, de ha van hozzá fejed pár varratot megérhet, de beruházni nem érdemes egy guriga miatt.
A varra keménysége miadt szeredtem volna valami adatot , de ha lesz időm altalajlazító éleit felrakom vele ott pár hektáron úgy is kiderül menyire kopásáló , egyenlőre próba gyanánt megnéztem sima kazán lemezen varrat felszinét puhának véltem kb 1 miliméter vasfűrésszel néztem de alatta már kiszedte a fogait
Köszönöm a hozzászólást így utólag . Álítólag földmunkagépek fogaihoz használták porbeles huzal többet nem tudok azért is írtam ide.
Robotokon is 1,2-az elterjedt, max 1,6 de az is igen ritka. 1,2-essel megoldanak mindent, 3-400A-eken is simán használják, csak nagy tolási sebesség kell neki.
Porbelesként másabb lehet a dolog.... De milyen géppel szeretnéd ezt elhegeszteni? Na meg mivel tolod ezt a vastag huzalt?
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2016
Igazad van kissadam.
A 2,4mm hegesztő huzalhoz már gépezet is kell ami azt el is tudja olvasztani. Mifelénk is a robot hegesztő gépek 1,2mm huzaltól vastagabbat nem használnak (250A-300A mellett.)
Decemberbe raktam fel képet a trafóról de a tipusra még nem kaptam választ
![]() ![]()
1-1.2-es huzalt használok jobban . A porbeles nem mai gyártmány látszik is a képen . Felső pár meneten volt kicsi rozsda alatta tiszta volt . Nem volt rettentő összeg szinte szőlőt kötözni is megérte az ára
![]()
Milyen robottal dolgoztok?
Ehhez a huzalátmérőhöz kell 450A hegesztőáram, és a tolóba minimum 90W-os motor. Dolgozom egy cégnek ahol 2,4mm-es porbelest használnak bányagép alkatrészek kopásállóság növelésére,ott 450A a gép beállítás. Elmegy 360A-ról is,de akkor lassúbb a hegesztési folyamat. A gyári tolóban a motorokat már én cseréltem 90W-osra, mert a 60W-os motor csak egy hónapig bírta.Vizes kábel kell hozzá ami 2m-nél hosszabb ne legyen, mert akkor a 90W-os motor is kevés lesz a súrlódás miatt.
Ja, és nem kell neki védőgáz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |