Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2616 / 3607
(#) pjg válasza granpa hozzászólására (») Júl 26, 2016 /

Vajh? Mire használta?
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2016

nyúl.png

(#) zolika60 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 26, 2016 /

Törpenyúl egy adagnak is kevés. Persze ha sokan vannak az más tészta. Szaporodnak mint a nyulak.
(#) kowi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 27, 2016 /

Á már a szívemhez nőtt Csak ne szeretné a kábelt és a papírt... már lassan elfogy a zsugorcsövem
(#) nagym6 hozzászólása Júl 27, 2016 /

Régen ismerős befogadott egy odatévedt macskát, ami csak fél macska méretesre nőtt. Azt hitte valami különleges törpemacska, nagy becsben tartotta. Nemsokára elpusztult szegény, ekkor állatorvos megállapította, hogy nagyon gilisztás, ezért nem nőtt meg.
(#) kérdező hozzászólása Júl 27, 2016 /

Sziasztok!
Beszigeteltünk egy házat, a hungarocell lapokra üvegháló, arra meg a megfelelő vakolóanyag került. Utóbbi (szürke) felületet oltott mésszel szeretném lekenni.
Ha kültéren meszelünk, kell-e valamilyen adalékanyagot a mészhez adni, hogy az időtálló legyen? (Nem mossa le az eső.)
(#) zolika60 válasza kérdező hozzászólására (») Júl 27, 2016 /

Ez jó kérdés. Talán fenn marad, bár nem tudom a szürke vakoló anyag mennyi műanyagot tartalmaz. Igazán kíváncsi vagyok, hogy működik-e.
(#) kérdező válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 27, 2016 /

A szürke vakolatban elvileg van műanyag, úgy emlékszem rá is volt írva a zsákra. Kár volt kidobnom...
Kipróbálom, oltott mész van otthon.
Másik kérdés: lehet színezni a meszet?
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Júl 27, 2016 /

A mész nem lesz jó. Két év és szürke lesz a ház. Vegyél kültéri falfestéket. Ez jó festék és nem egy ló ára. Már három éve, hogy festettem vele, olyan mint új korában.
(#) zolika60 válasza kérdező hozzászólására (») Júl 27, 2016 /

Persze, hogy lehet. Szakértője sajnos nem vagyok a dolognak, viszont a kőművesek meg nem elektronikáznak többnyire.
(#) Gafly válasza kérdező hozzászólására (») Júl 27, 2016 /

Elvileg rendszerben szokás használni.
De nem értek hozzá...

Felénk az kastélyt körbefestették, (pénz nem számít). Most pereg mint a fene...
(#) zenetom hozzászólása Júl 27, 2016 /

Bringások!
Ismeri valaki a HT (XCC) márkát? Néhány hirdetésnél zárójelben utána van írva, hogy KTM. Ez mit jelenthet, hogy a KTM-hez tartozik, valamilyen részlege, vagy ilyesmi?
Az érdekelne, hogy minőségben kb. hol lehet..
(#) granpa válasza pjg hozzászólására (») Júl 28, 2016 /

Nagyanyám, nagynénéim évente szoktak meszelni; mindig szép fehér volt a ház. Ez egyúttal fertőtlenítés is.
Kérdező: lehet színezni ásványi alapúakkal, de az Emfix színezőpasztát is bírta.
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2016
(#) pjg válasza granpa hozzászólására (») Júl 28, 2016 /

Ja! Ha évente akarja meszelni a házat, akkor jó a mész. A külső falat fertőtleníteni...?
Bár azt figyeltem meg a szomszédoknál, ahol nikeceles hőszigetelés van és azon műanyag bevonat, hogy nagyon elszaporodtak a falat beszövő pókok. Rengeteg tenyérnyi szürke folt. Az mind pókháló.
(#) granpa válasza pjg hozzászólására (») Júl 28, 2016 /

Belülről is meszelve volt.
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Júl 28, 2016 /

Van rendszerhez illő nemesvakolat, ezt akartam mondani...
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Júl 28, 2016 /

A szigetelés (tehát a lényeg) megvan, egy festéssel már nem az a szürke, unalmas valami lesz. Nyílván jóval olcsóbb így.
(#) pjg válasza granpa hozzászólására (») Júl 28, 2016 /

Az OK! De külsőről volt szó, ha jól értettem.

Idézet:
„Ha kültéren meszelünk, kell-e valamilyen adalékanyagot a mészhez adni, hogy az időtálló legyen? (Nem mossa le az eső.)”
(#) jani1987 válasza pjg hozzászólására (») Júl 28, 2016 /

Mint nálam a vakolat ami hullik lefele: akku savas átkenés aztán olyan kemény mint a...
(#) kameleon2 válasza pjg hozzászólására (») Júl 28, 2016 /

Kőművesek szerint kültérre soha nem használunk meszes alapú dolgot, csak cementbázisút, és/vagy műgyanta adalékokat, ahogy gipszet sem, mert könnyen lefagy a magas nedvszívó képessége miatt.
(#) zolika60 válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 28, 2016 /

Azért az elmúlt sok száz évben mást se használtak se kint se bent. A vert falú parasztházat minden tavasszal húsvét előtt kitapasztották és kimeszelték. Kívül belül. Persze manapság mások az igények. Az én házam is meszelve van kívül. Olyan 6-8 évente kell újra meszelni, annyi idő alatt kopik meg.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 28, 2016 /

Idézet:
„minden tavasszal húsvét előtt kitapasztották”

Felénk azért nem volt ez így szokásban
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 28, 2016 /

Ahol még a padló is tapasztott volt, ott muszáj volt. Egyébként ezért tudott egy parasztház több száz évig is megmaradni.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 28, 2016 /

Meszelés + kénsav?
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 28, 2016 /

Ismerős mesélte, gyerek korukban tehénszarral kenték fel a padlót. Jó kemény volt, nem porlott és átok büdös.
(#) pucuka válasza pjg hozzászólására (») Júl 28, 2016 /

Nem tehén, hanem ló. a többi stimmel. (az olyan lesz, mint a beton)
(#) pjg válasza pucuka hozzászólására (») Júl 28, 2016 /

Tehén az. Vízzel hígították olyan vaniliasodó sűrűségűre. Azzal kenték.
(#) Szárnyas válasza pjg hozzászólására (») Júl 28, 2016 /

Én is így tudom. Ráadásul a tehéntrágyának fertőtlenítő hatása van, indiai kutatók megállapításai szerint. Lehet, hogy mégsem voltak olyan buták az őseink?!
(#) jani1987 válasza pjg hozzászólására (») Júl 29, 2016 /

A malter amit felraktak idővel porlani kezd. Én azt kötöttem meg vele.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Júl 29, 2016 /

Mindkettőt használták, sőt ahol az volt ott szamár trágyát. A lényege, hogy összerágott 1-2 cm-es növényi szár maradványok legyenek benne. Nem magában, hanem az agyaghoz keverve használták. Az agyag repedezésének meggátlására kellett.
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 29, 2016 /

A malter porladozás megállítható kénsavval? És még vissza is keményedik valamennyit? Még nem hallottam ilyet.
Következő: »»   2616 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem