Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ilyenkor a reset lábbal kell valamit ügyködni?
Azt is lehet, de egyszerűbb a tápot megszakítani. Egyébként a reset: H szint=>megy; L szint=>leáll.
Ha arra gondolsz hogy a kraóra elektronikáját, akarod felhaználni, akkror ez több úton buktaó:
-1- nemtudni a lábkosztást -2- hány voltot ad ki a lábain -3- nagyon sok tranyó kellene hogy fellehessen hozni arra a szintre hogy használható jelet ki lehessen nyerni (PL.: 7 szegmenses kijelő) -4- egyszerűen lehetetlen a forrasztás (100% hogy felszakd na a forrszemek, vagy tumeleítesz vmit. -5- szerintem TTL órát azt nem nehéz megépíteni. Nem kell progranómozás, és sokkal könnyebb megoldani az építését, és nem utolsó rorban jól is néz ki ha megépíted rendesen.
HEllo!
-Nem tudja vki, hogy lehet-e valahol kapni egy lézeres mozagaserzekelo, amibe ha belemesz csipog.. kapcsolási rajzot? Udv
Értem. Köszi a választ.
Szivesen!
Tessék! Ez nem olyan, hogy csipog, de úgyis meglehet építeni!
Ez a fajta "Push on typ" tipusú kapcsoló olyan hogy megnyomom és bekapcsolva marad, vagy csak addig van bekapcsolva míg folyamatosan nyomom?
Akkor ez nemlessz jó nekem sajnos Köszönöm az infót.
De talán ez,csak jóval nagyobb,ilyen nekem is van(elektroart-os):
van egy 2N3055-ös tranzi, amivel kapcsolni akarok
1x v-ot lpt portról, most nem fontos, hogy mit, valószínűleg egy régebbi nyomtatót, de sajnos akárhogy kötöm, vagy lejön a feszültség vagy nem, de ehhez ugye át kell forrasztani... emitteresben meg bázisosban sem jó, szerintem FET kéne, bár ezzel is meg lehet vhogy, ötlet?
Próbáld meg úgy, hogy:
Emitter: a földön Bázis: egyértelmű + korlátozó ellenállás Kollektor: azon a "nem érdekes" -en keresztül a tápra(+) De a nyomtató 240V -os nem? Akkor hogy akarod 2N3055-el kapcsolni?
Nézd csak, itt van azis, és ugyanaz mint az előző(push on typ). Csak ez tul nagy nemférne be a beszerelési helyre, de akkor elkpzelhető hogy az elöző is jólenne?
Keresés eredménye, ugyanott található a két kapcsoló.
Helló. Van egy digitális fényképező, és van rajta egy USB (8 pin) kimenet. De nicns hozzá semmilyen kábelom. Lényegében a tv-re szeretném rákötni. Lehetséges lenne az, hogy egy kábel, aminek az egyik végén egy chinch van, a másik végén meg 2 tű, és avala tűvel fogom próbálgatni, hogy meik a TV kimenet a fényképezőn. Ez lehetséges? vagy a kábel amit adnak hozzá, az nem egyszerű kábel, hanem abban még van valami. ÉS menyni anank az esélye, hogy valamit elrontok a fényképezőgépbe?
Lehet hogy ebből atipusból több van.Amit elöször mutattál nekem van,de az csak szimpla nyomógomb.Amit én mutattam olyan is van,elöszőr sima nyomógombnak tűnik de kapcsoló.Amúgy mit építesz?
Sziasztok!
Talán már más is gondolt rá, csak nehéz ilyenre keresni.. Szóval van egy kiöregedett autós rádióm és az szeretném beüzemelni a garázsba. Kellene nekem valami tápegység, ami 230V -> 12V csinál. Nekem az jutott eszembe, hogy egy számítógépes tápot állítanék üzembe, ami olyan 3000 pénzből megvan. Ha jól gondolom, akkor egy 300W körüli táp 2-3 amperig elmegy, és a rádióm a leírás szerint 2.5 A vesz fel illetve ennél kevesebbet. Van esteleg más ötlet? olcsóbb - jobb..? Előre is köszi!
Ebbe a hozzászólásomba benne van, és végülis ez a kapcsoló nyerte meg legjobban a tetszésemet, mind formailag, mind színileg.
Hali. hogy tudok meghajtani egy ilyen sima piezót hogy hangos legyen? próbáltam npn tranzisztorral és tápra kötve de alig volt hangja.
köszi.
van amelyik, de ez trafós, tehát nem közvetlenül megy
a 220
hali,
mivel a 12 voltját fogod használni a tápnak, ezért a 12 voltos ágon leadható áram a lényeg - ez azért a leggagyibb tápoknál is megvan 10A. szóval teljesen jó lesz neked bármilyen táp - kezdésnek kérdezz körbe az ismrőseidnél, hogy nincs e nekik régi sz.gépük, amit már nem használnak, és kiszedhetnéd belőle a tápot. vagy még jobb egyből a sz.gépbontó...de ha újat akarsz, akkor a legolcsóbb teszkós táp is megteszi.
Próbáltad már ahogy fentebb írtam?
ha nem megy, akkor adok fetes kapcsolást.
ahha, de már kötöttem úgy eleve máskor, megint
néztem, de ugyanaz, tudtommal a tranzisztor variál ampert is bizonyos kötésekben, mert a feszültség lejön, de mégse jó , inkább küldjél már fet-est
Rakás példakapcsolás: Bővebben: Link
Köszi az infót , akkor ma felkeresek egy bontót :yes:
thanks
Sipos Gyula bátyánk mondta vala: Akkora különbség nincs a kisteljesítményű tranyók között, hogy ne lehetne egyiket a másikkal kiváltani. A határadatokra figyelj elsősorban, elég különleges áramkörnek kell ahhoz lenni, hogy a különbségek számítsanak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |