Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   213 / 244
(#) BiG_Lui-Gee válasza Katona Istvan hozzászólására (») Júl 1, 2016 /

A pro sound 1000: Soundking,König,Mc Crypt stb néven is van, általában bevált ismerőseimnek, elég olcsón megvehető használtan. A Warior: Omnitronic P1500 néven is van a régebbi 2 trafós 2x242 8ohm 2x400 4ohm , amelyik működik az jó, nálam volt pár javításon. Speed dynamic nagyon ismerős, de nem tudom miféle az ismertebb megfelelője.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2016
(#) Katona Istvan válasza BiG_Lui-Gee hozzászólására (») Júl 1, 2016 /

A speed dynamic akitől vettem azt mondta karvaly féle végfok de infót én se találtam róla sehol.
(#) mesti87 hozzászólása Aug 6, 2016 /

Üdv mindenki. Dilemába estem hangfal ügyben, le akarom cserélni a hangrendszerem gyáriakra amiket ki néztem, az alábbi linken meg találhatóak, nos a mély láda az biztos csak azt nem tudom hogy a topok közül meik lenne az ideálisabb az erösitöm számára, info lejebb a linken található. A kérdésem az lenne mivel hogy a hangfalak impedenciái nem egyformák az miben és hogyan befolyásolná az erösitöm müködését? Csatolok 1 vázlatot hogyan is lesznek őssze kötve. Továbbá szerintetek meik lenne a jóbb választás? Mive kül és beltéri használatra is egyaránt használva lesznek, és nem szeretném ha az erösitő látná a kárát a használatnak, célom egy kompakt rendszer össze rakása ami kiegyensujozotan jó és minöségi hangzást agyon vissza minden szempont adott ami számomra fontos. Ezért kérlek titeket segisetek abban hogy 1 jól müködö és jó minöségü rendszert sikerüljön össze rakni, ami megbizható és hosszú élettartalmu lesz.

Válaszotokat elöre is köszönöm.

AZ erösitöm, ez már megvan: Bővebben: Link

Topp láda 1: Bővebben: Link

Topp láda 2: Bővebben: Link

A mély láda: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2016

Névtelen.jpg

(#) Nagy Tamás válasza mesti87 hozzászólására (») Aug 6, 2016 /

Szia! Én az alapban 8 ohmos rendszert preferálnám. Kisebb áramok folynak mindenütt.
Viszont ha mégis több hangsugárzó kell akkor lehet fűzni.
(#) bajtaig válasza mesti87 hozzászólására (») Aug 6, 2016 / 2

Egy végfokkal soha nem lesz olyan rendszered amire vágysz!
Egy minimál korrekt motyó szerkezeti felépítése a következő: (a felhasznált egységek típusától függetlenül)
- jelforrás
- min. 2 utas aktív krossz. vagy proci
- végfok a topoknak
- végfok a mélyeknek
- top ládák
- mély ládák
Azért kell az aktív cross., hogy korrektül szét tudd választani a hangfrekis sávot két útra.
Ha a vázlatod alapján hajtod, akkor a mélyről a magasak valamilyen meredekséggel, valamilyen frekin le lesznek vágva, a topokról a mély hangok viszont nem. Ebből következően egymásba fog szólni a top és a mély azon a frekin ahol szét kellene választani őket, kiemelés lesz, ill. a topot nem lehet maxra kihajtani mert raja maradnak a mély hangok is, a mély közepek előbb elérik az xmax-ot.
Továbbá, szükség lehet az aktív két út arányainak változtatására, a hangosítani kívánt környezet függvényében.
Ha aktív két utad van, akkor nem olyan fontos hogy egyforma impedanciájú legyen a top és a mély, az a lényeg hogy a végfokot ne terheld a min imp. alá.
Még jobb ha procid van, akkor pontosabb a beállítás, illetve elmenthető, van limitered is, van késleltetés és fázisfordítás, általában minden helyszínhez más beállítás kell.
Nem akarlak elszomorítani de a linkelt JBL ládák nagyon, nagyon belépő szint, ne várj tőlük túl sokat, ill. vásárlás előtt feltétlenül hallgasd meg!
(#) bajtaig válasza bajtaig hozzászólására (») Aug 6, 2016 /

Ha már ezen az oldalon jársz, inkább ezeket ajánlom, ebben Eminence alkatrészek vannak, nem gagyi!
Bővebben: Link
(#) mesti87 válasza bajtaig hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Üdv bajtaig köszönöm válaszod. Igen, valoban igazad van amit irtál az számomra is egy értelmü volt már az elején mikor el kezdtem ezekel foglalkozni, és igen nekem is nagy álmom egy komolyan összerakott felszerelés. Nos amit én szeretnék az a következő célokat szolgálná.
mikor itthon vagyunk és filmezünk a szobában a projektoron, vagy az udvaron mert van hogy ott mert sok a nép, és úgy jön ki a lépés hogy össze jönnek a barátok bogrács, gríll, szillveszter, a szomszédok bosszantása stb, akkor kint a szabadban. Igen szeretem a hangos zenét is, mind a szabadban mind a házban is. Én nem akarok hangositásokat vállalni és nem is fogok azt az idöt ki nöttem, csak saját használatra kel és szeretném ha korrekt és jó cuccot sikerülne össze hozni. természetesen mindent meghalgatok ki probálok vásárlás elött hogy meg tugyam jó lessz-e az elvárásaimnak ez nem kérdés. De ezekbe bizony bele szokott szolni a pénz és bizonyára láttad az eszközök árát is, na ez az ami nekem kissé nehezebben megy kell 1, 2 év mire össze jön és addig is használható legyen a felszerelés, nos eben kellene nekem a segitség.
(#) bajtaig válasza mesti87 hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Aktív 2.1-es motyókat nézted már? A linkelt ládák árából közel az is kijönne, korrekt hangképpel, plug & play és már mehet is a hangoskodás!
(#) Kovidivi válasza mesti87 hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Remélem nem leszek sosem a szomszédod
(#) djkoxi válasza mesti87 hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

[/off]Érdemes használt termékek közül választani, szinte féláron be lehet vásárolni. Türelemmel nagyon jó vételeket lehet találni. (dj börze, jófogás)
Az aktív 2.1 is megfontolandó, és a tárolással, installálással is kevesebb gondod lesz.[off]
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2016
(#) melorin hozzászólása Aug 7, 2016 /

Sziasztok!
Beérett a rendezvényünkön a vezetékes mikrofonok cseréje valami vezeték nélküli technikára.
2db mikrofont kéne tudni egyszerre kezelni, max 15m hatótávval. Keverőre kötnénk a vevőjének a kimenetét, de külön hangkimenete kell, hogy legyen a két mikrofonnak, hogy ha feltolom a hangot, akkor ne mind a 2 mikrofont halljam.
Tudnátok ajánlani valami költséghatékony tipust?
EZ jött szembe velem elsőként a netet böngészve, valami ilyesmire gondoltam árban.
Köszönöm előre is!
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2016
(#) mesti87 válasza bajtaig hozzászólására (») Aug 8, 2016 /

Üdv bajtaig. Nézegetem azokat is de nem tudom a 2.1 valahogy nem nyerte el a teccésem, jobb szeretem ha minden párban van, valahogy jobb a stereo kép ha mindenböl 2 van, na meg esztétikusab is nekem legalább is.
(#) mesti87 válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 9, 2016 /

Üdv Kovidivi. azért tulzásba nem szoktam vinni a dolgot, anyira Nameg már be edződtek a szomszédok, ritkán szoktam az udvarra pakolni, ha meg bent halgatom akkor csak ennyit hallanak a szomszédok. Bővebben: Link

(#) mesti87 válasza djkoxi hozzászólására (») Aug 9, 2016 /

Üdv djkoxi, igen ezekkel én is tisztában vagyok de eddig mindig használt cuccoaim voltak, amit sokszor kellet foltozni és most szeretnék 1 uj rendszert ami nincs szét hajtva meg esztétikus és szépen is szol.
(#) djkoxi válasza mesti87 hozzászólására (») Aug 9, 2016 /

[/off]Megértelek, és tudom milyen varázsa van egy új termék kibontásának, birtoklásának. Na meg a biztonság a garancia miatt. Sok sikert a vásárláshoz, és fogadd meg a hozzáértők tanácsait, mert sok gondtól megkíméled Magad.[off]
(#) mesti87 válasza djkoxi hozzászólására (») Aug 9, 2016 /

Üdv djkoxi. igen valoban rá tapintottál a lényegre, és igen pont ezen okok miatt vagyok itt a forumon hogy segitséget, tanácsot kérjek és kapjak a tapasztaltabbak tol.
(#) mraulajos hozzászólása Aug 10, 2016 /

Hali!
BEHRINGER PMX 300-es keverőerősítőnél általános, hogy a bemenő jel (XLR) szabályzó potmétereken, mikrofon esetében, a koppanásig felcsavart potméter utolsó mm eren kell tizedeket szórakozni. Ezen az utolsó mm er en vagy sípolás, vagy nem szól.?
(#) mraulajos hozzászólása Aug 10, 2016 /

A lényegen nem változtat, de EUROPOWER PMP 3000 es ről van szó.
(#) mraulajos hozzászólása Aug 11, 2016 /

Hali!
Kérdésként tettem fel az alőző hozzászólásom. Kérek valakit reagálni rá. Köszönöm!
(#) Action2K válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 11, 2016 /

Szia! Sajnos sok típusú keverőnél fordul elő ez a jelenség. Amikkel én találkoztam ott pl nem logos, hanem lines poti volt és ebből adódott, bár nem ilyen drasztikusan. Az én Berringeremnél nincs ilyen jelenség, bár az enyém nem egy alap készülék. Ultra low noise és társai, kimondottan stúdiózásra van.
(#) brugo hozzászólása Aug 11, 2016 /

Szervusztok,
Rendezvény-hangositáshoz milyen DAC -ot használtok ?
(#) Action2K válasza brugo hozzászólására (») Aug 11, 2016 /

Szia! Sound Blaster AWE32, kicsi zaj, nagy dinamika, nem cicereg a winyó.
(#) brugo válasza Action2K hozzászólására (») Aug 11, 2016 /

Én olyan különálló dobozra gondoltam amit Laptophoz csatlakoztatok például Sanscrit stb. az Aliexpressen láttam többet is de nem tudom melyik lenne a legjobb, beültetett nyák még jobb lenne mert olcsóbb.
(#) frissadam válasza brugo hozzászólására (») Aug 11, 2016 /

Nekem Behringer UCA202 van. Eddig hangosításra konkrétan nem használtam , de itthon jól bevált. Nem zajos és használható hangot kapok vissza az alap belsőhangkártyához képest.
(#) melorin válasza melorin hozzászólására (») Aug 11, 2016 /

Tudna valaki segíteni ebben?
(#) mraulajos válasza Action2K hozzászólására (») Aug 12, 2016 /

Hali!
A kapcsolási rajzon meg van ez a poti. (5K ohm)
Ennek más értére való cseréléssel ez a probléma megoldódna?
(#) misi93 hozzászólása Szept 11, 2016 /

Sziasztok!
Szeretnék venni egy kis hangfalat. Először is nem találtam más témájú topikot, úgyhogy remélem nem köveztek meg Kérdésem az lenne, hogy szerintetek melyiket érdemes megvenni, illetve melyik márka ezek közül a megbízhatóbb, jobb:
MK Audio pro-12, 12" mély
RH SOUND LK-618-15 ez már 15" mély
Voice-Kraft-LK-618-15 ez is 15" mély illetve egy ár.
Az mk audio jobb minőségű lenne vagy csak drágább? illetve kb mind 3 hangfal kb ugyan úgy néz ki csak a logo más.
van még:
Soundking J 212 ez kicsit kissebb teljesítményű.
IBIZA CLUB-12MKII 12" mély
ezek közül illetve hasonló árkategóriában melyiket érdemes megvenni? Vagy esetleg valakinek személyes tapasztalata?

többi témák nem találtam hasonló témát

Szerk.:
Az RH sound és a Voice-kraft közül melyiket érdemes venni? egy árba vannak illetve a tudásuk is hasonló.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2016
(#) misi93 válasza misi93 hozzászólására (») Szept 11, 2016 /

* hangdobozt szeretnék venni. pedig még pont ezt akartam beírni csak mire elkezdtem írni a hozzászólást addigra elfelejtettem
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2016
(#) andras99 válasza misi93 hozzászólására (») Szept 11, 2016 /

Szia!
Az MK Audio/RH Sound/Voice Kraft gyakorlatilag ugyanaz, csak más a címke, illetve az MK Audio drágább. Nekem van két Voice Kraft LK618-12 ládám, ennyi pénzért egész korrekt. Én maradnék a Voice Kraftnál vagy RH Soundnál, amelyiket egyszerűbb beszerezni. A két kisebb ládádt amit linkeltél szerintem felejtsd el, ezeknek az olcsó piezo magasaknak borzalmas hangjuk van.
(#) misi93 válasza andras99 hozzászólására (») Szept 11, 2016 /

Köszönöm szépen a válaszod. Én is titokban ezekre a hangsugárzókra () gondoltam, hogy mindegy melyiket választom. Remélem akkor be tudom szerezni valamelyiket . Az említett típusú ládát mennyire nyüstölted, illetve mennyire strapabíró?
Következő: »»   213 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem