Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   123 / 2508
(#) forsat hozzászólása Márc 16, 2008 /
 
Halihó!

Látom maradtunk a B5-nél, ehhez lenne egy kérdésem még.

Most készül a 2. példány is belőle, de az elsőnél van egy száémomra furcsa dolog.

Halkan halgatom és olyan 40 fokos a tenyérnyi borda.(8cm széles, 7 hosszú, 1,5cm magas a borda) és utánna, ha lehalkítom akkor tartja azt a hőmérsékletet.
Nyugalmi áram miatt lehet, vagy miért, vagy ez az erősítő ilyen?

Csak, mert a Videoton az úgy melegszik, ahogy szól(AB osztályú)!

De amúgy nincs gond vele ventivel olyan 26 fok körül van max kivezérlésen.
(#) hapro válasza Skyline hozzászólására (») Márc 16, 2008 /
 
Erre számoltam:
Bővebben: Link
(#) brahe one hozzászólása Márc 16, 2008 /
 
hali mindenki 1 kérdésem lenne : van 1 gyári hama hangszóróm a sz.gépemen a hátára csak annyi van írva :Multimedia Llautsprecher CS434 az lenne a kérdésem mivel rákötöttem még 2 hangfalat hogy tudnám-e fokozni a tejjesítményét mert eléggé gyatra... szóval ha valaki tud akkor segítsen!!!!
(#) Imi65 válasza brahe one hozzászólására (») Márc 16, 2008 /
 
Nem valószínű!
(#) szabi83 válasza hapro hozzászólására (») Márc 16, 2008 /
 
Zoli

Ez mind, szép és jó, de a P-ch fet a gyenge "láncszem", mert kevesebb A-t tud, mint egy N ch-es..

Szerintem, bocs, ha tévedek

Üdv
(#) Directors válasza lamalas hozzászólására (») Márc 16, 2008 /
 
Rendben akkor megnyugodtam
Csak mert lassan csinálok egy bulit de csak egy csaj miatt (tetszik de tudom nem lehet az enyém de legalább bulizok egy jót )

köszi a segítséget lamalas,Doncso és Imi65
(#) szabinyo válasza Robi85 hozzászólására (») Márc 17, 2008 /
 
szia djrobaa! én már reggeliztem jó pár vidi erősítőt, és tuningolom is a drágáimat rendesen. ha érdekel bármi, tudokk segíttni.
(#) szabinyo válasza tatabike hozzászólására (») Márc 17, 2008 /
 
hali! én már javítottam néhány philips erősítőt és az a tapasztalat hogy ezek a philis-ék néha fura dolgokat művelnek. mégpedig a tranyók alá való csillámot gyárilag nem teszik bele mert a tranyókat külön hűtőbordákra szerelték. tehát ha csillámot teszel alá akkor lehet hogy nem kap majd tápt sem a tranyó mivel a borda maga a vezető sáv. nemtom érthető e? ha meg a másik verzió van akkor csillám nélkül azonnali halál az erősítőben!
(#) Robi85 válasza szabinyo hozzászólására (») Márc 17, 2008 /
 
Hello! Köszi szépen a felajánlásod! Nekem most egy végfok modul kéne csak! Vagy csak egy jo állapotban lévő lecsupaszitott nyák! És én utánépiteném!
(#) szabinyo válasza Robi85 hozzászólására (») Márc 17, 2008 /
 
sorry. ez igy ebben a formában sajna nincs, mert én csak a gyári kész komplett erősítőt javítom illetve tuningolom. Nekem van egy proto tip amit saját részre dobtam össze a többit meg másoknak megbízásból készítettem. Neked a vidi erősítőbe kellene a panel? mert nincs benne? vagy van benne csak nem műxik? vagy egy különálló erősítőt szeretnél építeni a vidi panelből? ha ez az utóbbi akkor én is a : b5 -öt javasolnám. egyébként ezt pont bele lehet építni a vidi kaszniba. a táp is maradhat benne. üdv!
(#) Robi85 válasza szabinyo hozzászólására (») Márc 17, 2008 /
 
Igazábol ujat szeretnék épiteni! Az egyik modul már üzemkész állapotban van de a másikon annyira sérült volt a folia hogy inkább kidobtam! Nyákot még nemcsináltam itthon mert nincs marato szerem meg nyáklemezem sincs!
Nekem tetszett a vidi végfok hangja és ezért szeretnék belőle csinálni egy erősitőt!
(#) saca200 hozzászólása Márc 17, 2008 /
 
hello sziasztok nincs valakinek SIVA rajza már régota keresem de nem találom sehol . ha valaki tud kérem segitsen.Elöre is köszi::SACA
(#) forsat hozzászólása Márc 17, 2008 /
 
Sziaasztok!

Megint én vagyok! Sajnos adódott egy kis gond a B5 2. paneljével. Valami oknál fogva a kimeneten 30V feszültség jelenik meg és nem tudom mi válthatja ki ezt!
Alkatrészeket átnéztem többször is panelon zárlat nincsen, ellenállások bemérve. Nem tudom most mi lehet a gond!
Tip tranyó lehet, mert azokat nem tudom bemérni még, vagy nem is tudom, de az ellenállások biztos jók most.

előre is köszönöm.
(#) Tomi20 válasza forsat hozzászólására (») Márc 17, 2008 /
 
Heló

ITT elolvashatod, hogy hogyan kell a különböző félvezetőket kimérni.
(#) forsat válasza Tomi20 hozzászólására (») Márc 17, 2008 /
 
hmmm. köszönöm ez hasznos lesz, de mielőtt a tip tranyókat bemérném jó lenne egy biztos dolog, hogy az erősítő melyik része okozhat ilyen roblémát, Offsettel nem tudom állítani csak +-2-3V-ot.
Nehézkes a tip tranyót kiszedni, és csak fölöslegesen roncsolnám a nyákot.

(#) witti hozzászólása Márc 17, 2008 /
 
Helloka! :wave:
Talán itt tapasztaltabbak vagytok végfok hiba ügyben! Mi a helyzet akkor, ha megépítek egyet, frankón működik! De 1-2 nap múlva pedig nagyon halk és torzít... Konkrétan mi történhetett! Mennyire megengedett dolog 12V tápfesznél, 6V illetve 8V mérése a kimeneteken (hangszóróvezetéken)? Ott mekkora érték lenne a normális...
Itt a konkrét bibi a cuccról!
(#) szabi83 válasza witti hozzászólására (») Márc 17, 2008 /
 
Szeva

A hangszín melyik volt, a tranyós?

Ha, igen akkor túlvezérelted a bemenetét és szétküldte az ic-t.

Üdv
(#) wargapityu hozzászólása Márc 17, 2008 /
 
sziasztok! hátha valaki itt útbaigazít szeretnék építen valami egyszerű erölködőt, de ha lehetséges sima egyen 12V-ról és ha lehet akkor minnél nagyobb teljesítményű legyen és jó hangminőségű tehát nem szimmetrikus tápra valót. Utánna nézegettem a datasheeten nekem csak azok jöhetnek szóba amik ilyen car radio amplifier tehát ilyen autómagnó végfokok? mert sztem az nemigazán nyújthat jó minőséget vagy mégis? köszi a választ előre is! jah és 4 vagy 8ohm -ra kéne
(#) lamalas válasza wargapityu hozzászólására (») Márc 17, 2008 /
 
Valszeg az autos erositok lehetnek nalad a nyerok. Hogy jo minoseguek-e azt csak Te magad dontheted el. Ahany ember annyifele velemeny ... ami egyik embernek nagyon jo a masiknak lehet, hogy csak kozepszeru. Epits egy neked megfelelo teljesitmenyut es majd meglatod milyen lesz. Ha egyszeru erosito a kovetelmeny, akkor valszeg nem is lesz nagyon draga igy nem bukhatsz nagyot az egeszen ha megsem tetszik. Ettol jobb tanacsot majd adnak azok akik konkret kapcsolasokat epitettek.
(#) Sapi91 válasza djloui hozzászólására (») Márc 17, 2008 /
 
sziasztok 1 kérdésem lenne nekem van 1 autós Erősitőm és itthon szeretném működtetni régen rávolt kötve 1 házilag összeeszkábált Trafó de azt sikeresen megöltem..:S:S azóta nemtud muzsikálni szegényke és boltba meg sehol se lehet kapni ilyen nagy teljesítményü adaptert...:S:S mert az ien 3-6 ezer forint-ba kerülő kis 12 voltos sz**ok nem elegek neki:S előlre is köszi...
Moderálva.--vicsys
(#) wargapityu válasza lamalas hozzászólására (») Márc 17, 2008 /
 
köszi várok akkor hátha valaki tud nekem valami konkrétat mondani hogy ezzel és ezzel az ic-vel milyet lehet készíteni lehetőség szerint sztereo ic is jó lenne csak azt nem tudom hogy melyi az amelyik erre alkalmas...
(#) witti válasza szabi83 hozzászólására (») Márc 17, 2008 /
 
Hm..., hm...
Először a lepkét tettem rá. És már akkor ilyen halk volt. De arra azt mondtátok, hogy az halkítja le.
Utána pedig a tranyós ment rá, de azzal ugyanolyan halk...
Miért az IC-és nem nyomta volna szét??? :eek2:
Kaptam egy IC-s rajzot... hangszín topik.
(#) Doncso válasza Sapi91 hozzászólására (») Márc 17, 2008 /
 
Nem értem, hol a kérdés???????
(#) wargapityu válasza Doncso hozzászólására (») Márc 17, 2008 /
 
hihi tényleg nincs kérdés
(#) titi válasza wargapityu hozzászólására (») Márc 17, 2008 /
 
Hali!
Sokféle megoldás létezik.
Egy a sok közzül...
(#) Sapi91 válasza djloui hozzászólására (») Márc 17, 2008 /
 
sziasztok 1 kérdésem lenne nekem van 1 autós Erősitőm és itthon szeretném működtetni régen rávolt kötve 1 házilag összeeszkábált Trafó de azt sikeresen megöltem..:S:S azóta nemtud muzsikálni szegényke és boltba meg sehol se lehet kapni ilyen nagy teljesítményü adaptert...:S:S mert az ien 3-6 ezer forint-ba kerülő kis 12 voltos sz**ok nem elegek neki:S előlre is köszi...
(#) szabinyo válasza Robi85 hozzászólására (») Márc 17, 2008 /
 
Hali djrobaa! Látom nem adod fel, ezt nagyon tisztelem benned! említetted h 1db vidi paneled van élesztve ez nagyn jó hír mert ebből már el lehet indulni. nyers panelt és egy kis marató anyagot meg egy alkoholos filcet ja és egy 1mm-es fúrót azért jó lene beszerezni mert utána már gyerekjáték az egész. figyu! fogd a kész panelt és keress egy fénymásológépet könyvtárban vagy egy helyi pc-s szaküzletben találsz ilyet. egyszerűen tedd bele a panelt és készíts egy fénymásolatot róla természetesen a fólia felőli oldaláról ha túl sötét lett ismételd meg és állítsatok a
világosságon és máris megvan a nyákterved. e-művelet előtt készítsd fel a panelt a másolásra mégpedig úgy hogy kis csípőfogóval csipkedd le az alkatrészek kiálló lábait azért hogy jobban felfeküdjön a másológép üveglapjára.
ja és ne ess kétsébe ha teljesen nemtudják lecsukni a tetőt mert annyira nem nagy gond, attól még jó lesz. üdv!
(#) wargapityu válasza titi hozzászólására (») Márc 17, 2008 /
 
köszi de ha jól olvasom az adatlapját akkor ez kerek 12V-nál olyan 15-17Wkörül adhat le nem? kicsit combosabb nincs ami 12V-on lead kb 20-25W-ot ja és még 1 kérdés ezt vagy 1 hasonlót meglehet csinálni ilyen lyukacsos nyákon? mert még arra nemnagyon füllik a fogam nyákgyártásra köszi a választ előre is
(#) szabinyo válasza Sapi91 hozzászólására (») Márc 17, 2008 /
 
Üdv sapi91! Szerezz egy p1-es számgép tápot. lehetőleg síma AT-at. keresd meg a 12-v ot atöbbi madzagot csípd le tőböl és már kész is a szupi táp.
Ui: egyik - másik táp belsejében akadhat egy kis trimmerpoti amivel még lehet kicsit húzni a tápon felfelé kb. 13,5v-ig. ez tuti lesz!
(#) titi válasza wargapityu hozzászólására (») Márc 17, 2008 /
 
TDA1562

Arra törekedj, hogy az alkatrészek minél közelebb legyenek egymáshoz, és minél rövidebb lábakkal (az IC kivétel).
Azért, hogy kevésbé legyen érzékeny a külső zajokra.
Ha erre ügyelsz, akkor elkészítheted próbanyákra.
Következő: »»   123 / 2508
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem