A privát üzenet rendszerben karbantartásokat végzünk. Lassulások előfordulhatnak!
Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az persze számomra is rejtély, hogy ennek miért kell a feltöltő csőben lennie, az üst felső részén sokkal korrektebb lenne egy légzőszelep.
Talán a fogyasztói társadalom fenntartása érdekében spóroltak meg egy csonkot az üstön, és 60mm-t a tömlőn. Persze így mindig hozzáférhető.... A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2016
Az élet apró rejtélyei ezek Az emberek 98%-ának szerintem fogalma sincs arról, hogy ilyen létezik. Próbáltam keresni ugyanilyen toldót Obi-ban, de nem volt, főleg nem olyan, ahol a menetemelkedés különböző volt a toldó két oldalán. Az eladó sem tudott nyilatkozni a lyuk mibenlétéről. Talán csak a mosógép szerelők tudják, mi a feladata ennek a kis toldónak. Meg a magyar leírásban a cső szellőztető. Meg van a termék: Bővebben: Link, "A beépített csőszellőztető megakadályozza, hogy vákuum alakuljon ki a vezetékben."
Nem beszélve a konyhanyelvi fogalmazásról.
1/2"-os menetnek titulálják szegény nyomorultat, pedig ez egy 1/2" belső méretű szabványos csövön lévő G 1/2 -es menet.
Nem egyszer előfordult, hogy olyan szerszámot kell házilag gyártani ami itthon nincs. Szoktatok ilyenekkel foglalkozni? Csak az anyag nem mindig bírja a strapát. Ha egyszer nincs edzett anyagom.
Az edzett anyagot nem egyszerű megmunkálni, annyi biztos. Inkább fordítva szokás, azaz legvégül edzés, miután már kialakult minden forma és kívánság.
Milyen szerszámot gyártanál?
Vágószerszámot? Csavarhúzót? Kulcsot? Az edzést illetve az edzett anyagot elég általánosan említed, pedig az acélok hőkezelése a gépészet egy önálló szakterülete, otthon kár lenne mélyen belemászni!
Sziasztok!
Debreceni születésű kollégát keresek aki jártas a térség kultúrális történelmében. Vitám támadt arról, hogy Hajdúszoboszlón volt-e virágkarnevál. Rákerestem de egyértelmű válasz nincs ezért nem fogadják el amit mondok. Tehát egy cívis lakost keresek ennek az eldöntéséről.
És szoktam "célszerszámokat" gyártani magamnak szükség esetén. De mi a kérdés
Ahány szerszám, annyi forma, kivitel és anyag
Én könnyen vagyok kb 10 perc cangával a élelmiszer ipari gépműhely ott nekem sok mindent megcsinálnak DE ha kell otthon készítek szerszámot szükség megoldásképpen. Nem minden esetben tud az ember beszerezni illetve pénz kérdése. Anyag meg kallódik mindig.
Úgy tudom, hogy virágkarnevál csak Debrecenben van. Ha nagyon fontos akkor van hajdúszoboszlói ismerősöm meg tudom kérdezni. Véleményem szerint ha volt is Hajdúszoboszlón valami hasonló rendezvény akkor annak biztosan más volt a neve.
Az állítás így szól:
Hajdúszoboszlón az 1960-as években volt egy virágkarnevál. Ezt szeretném megcáfolni. Nem fontos, csak egy egyszerű nézetkülönbség van köztem és az állító között és még a gugli sem segített. Nem lesz harag vagy sértődés belőle, hanem jó tudni.
Nem szeretnék vitatkozni, de ez szerintem ebben a formában nem hiszem, hogy igaz lenne.
Kovidivi azt írta, hogy: Idézet: „A faliból kijövő vízcsapba be van tekerve egy olyan toldó idom...” Akkor ki zárja el a csapot, ha ürít a gép? A bemenő víz nyomás alatt van és a gépben is van még egy mágnesszelep... Vagy én értettem valamit félre?
A debreceni virágkarnevál ma volt 50 éves és ez volt a 47. Szóval 3 év kimaradt. Megpróbálok az idősebb ismerőseim köreiben érdeklődni hátha valaki még emlékszik rá.
Köszönöm, hogy időt fordítasz rá.
Ez a szelep amit "vizsgáltok" nem arra való, hogy hálózati nyomácsökkenéskor (vízkimaradás-visszaszívás) ne tudjon a mosó(mosogató)gépből szennyezett vizet visszaszívni a csővezetékbe ?
Valami rémlik, hogy erre is uniós ( ? ) szabályt hoztak . Mondjuk itt a 40 éves panelban ezzel sem nagyon törődnek
Én ezt az egészet nem értem hiszen ez fizikailag lehetetlen.Ha egyszer a víz befolyt a gépbe az onnantól kezdve csak a lefolyócsövön tud távozni...
Ahogy a kolléga előttem mondta. De példa egy valami. Olcsó anyagból legyen nem túl strapás helyre- lett szerkezeti acélból. Aztán újabb igény picit jobb kellene lehet ekkora súlyú, lett betétedzhető anyagból (nem kellett edzeni). Aztán kiderült a súly számít, lett szuper alumínium ötvözetből.
3 féle monoblokk szerszámot lehet kapni, az olcsó ami talán bele se megy, a picit jobbat ami talán kibírja az átlag házi szerelgetést és persze a profit. Az árkülönbség első két kategóriában elenyésző 500-1000 forintos tétel a 3. kategória amit a szervíz használ napi 5-6 x akár begyógyult monoblokknál is az a 10.000 res kategória... No de egy apropó te csinálsz magadnak. Legyen bármilyen acélból is sok esetben utcáról bemenve minimum 1 métert vetet meg a kereskedő, egy vágást fizetsz biztosan. Az acél ára persze anyagminőségtől függ. Van mondjuk a szerkezeti az legyen például 400 ft, a betétedzhető 800 ft , az átedzhető legalja 1200 ft és így tovább. Nem hiszem hogy megéri otthon gyártani még a 10.000 forintos monoblokk lehúzót sem, gyártatni meg még inkább nem. Örök mondás " amit boltban meg lehet venni ne maszekold le bent" ! "Ingyen anyagból" se biztos olcsóbb lesz...
Nem valószínű hogy félreértetted, sajnos én gondoltam túl.....
Csináltam már mobil telefon adapter csavar kiszedőt de nem igazán nevezhető erősnek az anyag. De volt hogy torxot csináltam és az is megnyekkent mint az olcsó bit fejek.
Sziasztok!
Felismeri valaki a mellékletben látható koordináta formátumot? Fokra vagy fok, prec, másodperc formátumra szeretném konvertálni, de eddig semmilyen eszközt nem találtam, ami legalább egy kicsit is a kérdéses hely közelébe mutatna. A hely Ausztriában, Kelet Tirol tartományban kell, hogy legyen. Közeli cím: 9981 Kals am Großglockner, Austria. Előre is!
Már csak valamilyen konverter alkalmazás kellene, lehetőleg angol nyelvű...
Egy GSM bázisállomás információs lapján van.
lat="46.972887" lon="12.629163"
Garmin etrex 20 turista GPS vevő, osztrák helyformátumú adatbevitel után. wikimapia A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2016
Sziasztok! Valaki esetleg tud Kecskeméten olyan helyet ahol kidobott hibás elektronikai termékeket olcsón elehet hozni haza javításra/bontásra? Valamilyen hibás elektronikai termék átvevő helyet vagy bontót , lehet maszek bontó is.
Ilyet kár lenne keresni, ez vagy üzlet nekik, vagy teher. A bontóknak üzlet. De vannak szeméttelepek,ahol át kell venni a lakossági veszélyes hulladékokat.
Na ilyen helyen kell okosan értekezni az ügyintézővel..Hivatalosan nem járható semmiképp. A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2016
Nincs mit!
A másik megoldás egy apróhirdetés.... hogy telefonálnak, és te házhoz mész a cuccért, ha feleslegessé vált. Egy olyan telefonszámot megadva, amit kikapcsolsz, ha már nem kell több. |
Bejelentkezés
Hirdetés |