Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Hello az a problémám hogy eagle 4.11-ben hogyan kell nyomtatni nyáktervet hogy ne nyomja rá az alaktrészek tulajdonságait képét meg ilyeneket. Nagyon sürgős lenne kerestem de nem találtam megoldást.
csak a bottom réteget hagyd bekapcsolva (vagy a top-ot attól függően melyik oldalt akarod nyomtatni)
Sziasztok!
Hogyan tudom kétoldalas nyáknál,mindkét oldalra pakolni az alkatrészeket?
Be kell kapcsolni a Top,és a Bottom rétegeket. Az alkatrész tipusától függ melyik oldalra akarja a progi rakni. Ha neked pl egy smd alkatrész az alsó oldalra kell,hogy kerüljön akkor a Mirror parancssal tudod áttenni.
Kérdezném : multisim-ből lehet valamiképpen
exportálni a kapcsolást Eagle-be ? Vagy oda is be kell rajzolnom??
Köszi ,ettől féltem !! De az ultiboard szörnyű!!
Inkább rajzolm 2*
hello!
Tudja valaki, hogy Graetz-et milyen alkatrésznéven találok Eagle-ben? Előre is köszi! ![]()
Rectifier nevű könyvtárat keress, ott vannak.
Hello!
Valaki el tudná árulni számomra a megoldást, hogyan tudom Az eagle Verzió között átvinni a terveket? 4.11 - 4.16 Más: Mi okozhatja hogy elmentettem egy tervet, és legközelebb nem nyitotta meg! Ezt a hibát a 4.11 csinálta velem. És Most 1x fordult elő csak, de ez nagy szívás számomra. 4 Napi munkám úszott? Hibaüzenet u.A. mint amikor más verzió alatt tervezett áramkört próbálok meg betölteni, és nem engedi.. Üdv.: Sanci :guluszem1:
És milyen programod van, csaknem crackkelt?
Hello Qwert76!
Csak jelezném, hogy először, amikor elkezdjük tervezni a kapcsolást, mindjárt az első alkatrész felhelyezésekor érdemes a megfelelő könyvtárba elmenteni, "save as", utánna mindig oda fog menni. Én javaslom, hogy válasszuk ki először is a projects-mappát, azon belül pedig a - ha már létezik - New Project 1 Scematik mappát. Ezek után minden részmentés is oda fog kerülni. Ugyanígy járjunk el, ha már a nyáktervet készíttetjük az EAGLE-vel (board). Akkor van igazán nagy baj, ha mentésünket nem "figyeltük", hogy hova teszi! De nem kell elkeseredni, mert ilyenkor -beállítástól függhet!- megtalálhatjuk a főmappákban valahol. Rendszerint vagy a "bin", vagy a "projects" mappába teszi ideiglenesen. Még lehet keresni az "scr" mappában, elvileg ott van az ideiglenes "projects"mappa, ott még megtallálhatóak a kapcsolások. Hogy egy magasabb verziószámú tervezőbe hogyan lehet "bemásolni", vagy ott futtatni, azt most nem tudom, de egy tippem lenne. Amikor az alapkapcsolást elkezdjük tervezni, akkor válasszuk ki a másik tervező proginak azt a mappáját, ami megegyezik az alacsonyabb verziós tervezővel. Hátha a kompabilitást tudja alkalmazni...!? Természetesen a legfontosabb tényező, hogy mindkét verziós program fel legyen telepítve, installálva, parancsikonjain keresztül azonnal futtatható legyen. Még egy lehetőség, hogy mind a kettő progi egyszerre fusson, "kisméretű" nézetben és az elkészült kapcsolást próbáljuk meg egyszerűen "áthúzni", mint egy intézőben. Ha nem megy, akkor valami más baj, mert az alap program nagyon nem tér el, legfeljebb több funkciót lehet futtatni. Üdv, Imre
Szia fazekasss!
Nagyon köszönöm a segítséget, de sajnos amire mentettem HDD, úgy tűnik hogy hibázik.(USB-s Notebook-hoz.) Valami nem smakkol nála. Valószínűleg az USB-s kábellel van gond, vagy az USB-s foglalattal. ![]() Azért tényleg nagyon köszönöm a segítségt! Annyit elértem hogy az előzőleg mentett állapotokból az utóbbit átnevezve visszakaptam 3 Napot. Legközelebb sűrűbben mentem. ![]() Szia elektrocad! Háát nem hinném hogy CRACK verzió lenne a 4.11! Sőt ha érdekel Német.O -ból behozott Notebook-on volt - van rajta és azon használatos. Egy full tepített verzió. Így vettem. A 4.16 tudtommal pedig DEMÓ. Tervezni ugyan nem próbáltam vele, de megjelenítéssel gondolom azért nem kéne hogy gondja legyen!? Engem ez érdekelt hogy az asztali gépemen a letöltött DEMÓ-val meg tudom e jeleníteni.. De mind1. Üdv.: Sanci
Szia Sanci,
csak azért kérdeztem így, mert a fórumban sokan kérdeztek már hasonlót és a végén kisült, hogy a kérdésemben foglalt tény volt az ok. A demó vagy másnéven Light-nak meg kellene nyitni a 4.11-ben készült dolgokat, mivel mindegyik 4.1x verzió - elvileg a gyártó szerint kompatibiliseknek kellene lenniök, legalábbis felfelé. A Lightban megnyithatók nagyobb panelek is, mint amit a korlát enged, csak nem szerkeszthetők. Lehet, hogy az eredeti mentésnél volt valami hiba, vagy amit írtál abban.
Szia elektrocad!
Nincs semmi gond... (Így sem legálisan van nálam ha úgy vesszük, mert ahhoz az eredeti telepítő CD-t, és minden dokumentumát át kellet volna adni a szoftverrel együtt számomra. én így tudom. ) Így kár feszegetnem a témát.. Szóval az a helyzet a File-val hogy rosszul mentette el, a HDD miatt. Próbáltam betekinteni és akkor kaptam egy üzit is: Sérült file.... Ígyekszem nem teliszemetelni a TOPIC-ot, így maradok figyelő állásban ![]()
OK, írtam egy privit.
hello!
nem tudja valaki, hogy amikor legenerálom a board-ot a schematic-ból, hogy tudom megnagyítani a panel méretét? mert ha simán odébbhúzom az oldalt akkor megnő, de amivel nagyobb lett azt a területet nem tudom használni. hiába is nagyobb a terület! előre is köszi ![]()
Szia !
Szerintem DEMO-ban fix terület van. Üdv!
Ha demó verziód van, akkor a board generálásakor a maximálisan lehetséges méretű panelt fogod látni. A határait ugyan továbbhúzhatod, épp csak az Eagle nem fogja engedni, hogy oda is pakolgass (route-olni viszont szó nélkül).
próbáltad a görgővel ? vagy fogd meg a sarkát és húzd
az egérrel.
akkor megvan a probléma... köszi a segítséget
![]()
Üdv néktek!
Sajnos nem bírtam sokáig. A következő kérdésem lenne: Adott egy megtervezett panel. Lehet olyat csinálni hogy azt másolom Pl. 8x egymás mellé? 2 rétegű áttörésekkel. + a Schematic is korrekt legyen? Üdv.: Sanci
Igen, van erre egy ULP, amit board nézetben kell elindítani, de nem tudom fejből, melyik az. Valahol itt a fórumon nem is olyan régen volt szó róla!
Rendben, köszönöm!
még 1x nekifutok a keresőnek..
Azt hiszem ezt keresed: ftp://ftp.cadsoft.de/eagle/userfiles/ulp/panelize.ulp
alatta van egy másik is. Ezen az oldalon találhatók: http://www.cadsoft.de/cgi-bin/download.pl?page=/home/cadsoft/html_p...es/ulp
Nagyon Köszönöm!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |