Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   62 / 443
(#) Brienter hozzászólása Márc 16, 2008 /

Hello az a problémám hogy eagle 4.11-ben hogyan kell nyomtatni nyáktervet hogy ne nyomja rá az alaktrészek tulajdonságait képét meg ilyeneket. Nagyon sürgős lenne kerestem de nem találtam megoldást.
(#) gulasoft válasza Brienter hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

csak a bottom réteget hagyd bekapcsolva (vagy a top-ot attól függően melyik oldalt akarod nyomtatni)
(#) denon888 hozzászólása Márc 16, 2008 /

Sziasztok!
Hogyan tudom kétoldalas nyáknál,mindkét oldalra pakolni az alkatrészeket?
(#) mex válasza denon888 hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

Be kell kapcsolni a Top,és a Bottom rétegeket. Az alkatrész tipusától függ melyik oldalra akarja a progi rakni. Ha neked pl egy smd alkatrész az alsó oldalra kell,hogy kerüljön akkor a Mirror parancssal tudod áttenni.
(#) denon888 válasza mex hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

Köszi!!
(#) kaqkk hozzászólása Márc 16, 2008 /

Kérdezném : multisim-ből lehet valamiképpen
exportálni a kapcsolást Eagle-be ? Vagy oda is
be kell rajzolnom??
(#) fureszk válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

oda is be kell rajzolnod.
(#) kaqkk válasza fureszk hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

Köszi ,ettől féltem !! De az ultiboard szörnyű!!
Inkább rajzolm 2*
(#) Matt hozzászólása Márc 17, 2008 /

hello!

Tudja valaki, hogy Graetz-et milyen alkatrésznéven találok Eagle-ben?

Előre is köszi!
(#) kobold válasza Matt hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

Rectifier nevű könyvtárat keress, ott vannak.
(#) Matt válasza kobold hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

köszi! megvan
(#) Qwert76 hozzászólása Márc 18, 2008 /

Hello!

Valaki el tudná árulni számomra a megoldást, hogyan tudom Az eagle Verzió között átvinni a terveket?

4.11 - 4.16

Más: Mi okozhatja hogy elmentettem egy tervet, és legközelebb nem nyitotta meg!
Ezt a hibát a 4.11 csinálta velem. És Most 1x fordult elő csak, de ez nagy szívás számomra. 4 Napi munkám úszott?

Hibaüzenet u.A. mint amikor más verzió alatt tervezett áramkört próbálok meg betölteni, és nem engedi..

Üdv.: Sanci
:guluszem1:

(#) elektrocad válasza Qwert76 hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

És milyen programod van, csaknem crackkelt?
(#) fazekasss válasza Qwert76 hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

Hello Qwert76!
Csak jelezném, hogy először, amikor elkezdjük tervezni a kapcsolást, mindjárt az első alkatrész felhelyezésekor érdemes a megfelelő könyvtárba elmenteni, "save as", utánna mindig oda fog menni. Én javaslom, hogy válasszuk ki először is a projects-mappát, azon belül pedig a - ha már létezik - New Project 1 Scematik mappát. Ezek után minden részmentés is oda fog kerülni. Ugyanígy járjunk el, ha már a nyáktervet készíttetjük az EAGLE-vel (board).
Akkor van igazán nagy baj, ha mentésünket nem "figyeltük", hogy hova teszi! De nem kell elkeseredni, mert ilyenkor -beállítástól függhet!- megtalálhatjuk a főmappákban valahol. Rendszerint vagy a "bin", vagy a "projects" mappába teszi ideiglenesen. Még lehet keresni az "scr" mappában, elvileg ott van az ideiglenes "projects"mappa, ott még megtallálhatóak a kapcsolások.
Hogy egy magasabb verziószámú tervezőbe hogyan lehet "bemásolni", vagy ott futtatni, azt most nem tudom, de egy tippem lenne. Amikor az alapkapcsolást elkezdjük tervezni, akkor válasszuk ki a másik tervező proginak azt a mappáját, ami megegyezik az alacsonyabb verziós tervezővel. Hátha a kompabilitást tudja alkalmazni...!?
Természetesen a legfontosabb tényező, hogy mindkét verziós program fel legyen telepítve, installálva, parancsikonjain keresztül azonnal futtatható legyen. Még egy lehetőség, hogy mind a kettő progi egyszerre fusson, "kisméretű" nézetben és az elkészült kapcsolást próbáljuk meg egyszerűen "áthúzni", mint egy intézőben. Ha nem megy, akkor valami más baj, mert az alap program nagyon nem tér el, legfeljebb több funkciót lehet futtatni.
Üdv, Imre

Szia fazekasss!

Nagyon köszönöm a segítséget, de sajnos amire mentettem HDD, úgy tűnik hogy hibázik.(USB-s Notebook-hoz.)
Valami nem smakkol nála. Valószínűleg az USB-s kábellel van gond, vagy az USB-s foglalattal.

Azért tényleg nagyon köszönöm a segítségt!

Annyit elértem hogy az előzőleg mentett állapotokból az utóbbit átnevezve visszakaptam 3 Napot.
Legközelebb sűrűbben mentem.

Szia elektrocad!

Háát nem hinném hogy CRACK verzió lenne a 4.11!
Sőt ha érdekel Német.O -ból behozott Notebook-on volt - van rajta és azon használatos. Egy full tepített verzió. Így vettem.

A 4.16 tudtommal pedig DEMÓ.
Tervezni ugyan nem próbáltam vele, de megjelenítéssel gondolom azért nem kéne hogy gondja legyen!?
Engem ez érdekelt hogy az asztali gépemen a letöltött DEMÓ-val meg tudom e jeleníteni..
De mind1.

Szia Sanci,

csak azért kérdeztem így, mert a fórumban sokan kérdeztek már hasonlót és a végén kisült, hogy a kérdésemben foglalt tény volt az ok. A demó vagy másnéven Light-nak meg kellene nyitni a 4.11-ben készült dolgokat, mivel mindegyik 4.1x verzió - elvileg a gyártó szerint kompatibiliseknek kellene lenniök, legalábbis felfelé. A Lightban megnyithatók nagyobb panelek is, mint amit a korlát enged, csak nem szerkeszthetők. Lehet, hogy az eredeti mentésnél volt valami hiba, vagy amit írtál abban.

Szia elektrocad!

Nincs semmi gond...

(Így sem legálisan van nálam ha úgy vesszük, mert ahhoz az eredeti telepítő CD-t, és minden dokumentumát át kellet volna adni a szoftverrel együtt számomra. én így tudom. )
Így kár feszegetnem a témát..

Szóval az a helyzet a File-val hogy rosszul mentette el, a HDD miatt. Próbáltam betekinteni és akkor kaptam egy üzit is: Sérült file.... Ígyekszem nem teliszemetelni a TOPIC-ot, így maradok figyelő állásban Azért tényleg köszönöm! :integet2:

OK, írtam egy privit.
(#) Matt hozzászólása Márc 18, 2008 /

hello!

nem tudja valaki, hogy amikor legenerálom a board-ot a schematic-ból, hogy tudom megnagyítani a panel méretét? mert ha simán odébbhúzom az oldalt akkor megnő, de amivel nagyobb lett azt a területet nem tudom használni. hiába is nagyobb a terület!

előre is köszi
(#) PCB válasza Matt hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

Szia !

Szerintem DEMO-ban fix terület van.

Üdv!
(#) kobold válasza Matt hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

Ha demó verziód van, akkor a board generálásakor a maximálisan lehetséges méretű panelt fogod látni. A határait ugyan továbbhúzhatod, épp csak az Eagle nem fogja engedni, hogy oda is pakolgass (route-olni viszont szó nélkül).
(#) kaqkk válasza Matt hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

próbáltad a görgővel ? vagy fogd meg a sarkát és húzd
az egérrel.
(#) Matt válasza kobold hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

akkor megvan a probléma... köszi a segítséget

Üdv néktek!

Sajnos nem bírtam sokáig. A következő kérdésem lenne:
Adott egy megtervezett panel.
Lehet olyat csinálni hogy azt másolom Pl. 8x egymás mellé? 2 rétegű áttörésekkel.

+ a Schematic is korrekt legyen?

(#) Qwert76 hozzászólása Márc 19, 2008 /

- Tárgytalan, köszönöm!
Megoldódott.

(#) IMi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Hello!
Az EAGLE neked erre nem jó?
Van hozzá lib is (a honlapján is megtalálod):ITT
(#) Frankye válasza Qwert76 hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Igen, van erre egy ULP, amit board nézetben kell elindítani, de nem tudom fejből, melyik az. Valahol itt a fórumon nem is olyan régen volt szó róla!
(#) Qwert76 válasza Frankye hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Rendben, köszönöm!
még 1x nekifutok a keresőnek..
(#) elektrocad válasza Qwert76 hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

(#) Qwert76 válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Nagyon Köszönöm!
Következő: »»   62 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem