Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2636 / 3597
(#) Stewe válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 12, 2016 /
 
Ismerem a cuccot, nekem 5 csepp az általános adag, 8-tól én is izzadok.
A kapszaicin kioldásához az olaj nem az igazi, ugyanis nem lehet besűríteni. Olyan oldószer kell, ami elpárologtatható..... vagyis marad a finomszesz, ami nem olcsó, de nagyüzemileg, félig zárt rendszerben desztillálással megoldható:
Fogyasztásra alkalmas paprikakivonat készítése:
1. - szárítás, aprítás (majdnem porrá)
2. - alkoholos kioldás
3. - jó minőségű étolajjal való elkeverés
4. - alkoholos olaj bepárlása (az etilalkohol 78,37°C-on forr), az alkohol visszacseppfolyósításával részben újra felhasználható.
(Az alkohol alól kivett por alkalmas háztartási fűszernek)

Tiszta paprika-kivonat készítéséhez az olajat kihagyják... de az már nem emberi kategória.

Egyes elvetemült "gyártók" ezzel a szerrel felbruttósított olcsó paprikakrémet csomagolnak újra.....
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2016
(#) Stewe válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 12, 2016 /
 
Érdekes cikk lehetne egy paprikadesztilláló, 120°C-os elektromos (transzformátorolaj- termosztát) fűtéssel, hőmérővel az olajban, a folyadékban, a párolgási térben, és a lecsapató hőcserélő két végén, gőz- és folyadékáramlás érzékelővel.
(#) Sam Seed válasza Stewe hozzászólására (») Szept 12, 2016 /
 
Töröm most a fejem, mivel ittvan egy kupaccal. Milyen alkohol? Láttam régebben, hogy hirdettek itt izopropilt. Etilt, csak kis mennyiségben tudok szerezni gyógyszertárból. Mára piros lett az olaj szine, amibe tegnap beáztattam a cuccot. Mikróhullám is eltudná párologtatni a vizet belőle, csak vigyázni kell ne melegedjen túl. Száritsam őket inkább akkor, neis gondolkodjak ezen a frissen olajban áztatással?
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2016
(#) Sam Seed válasza Stewe hozzászólására (») Szept 12, 2016 / 3
 
Igyis van bukéjja. Hatásos.

DSCN6329.JPG
    
(#) Norberto válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 12, 2016 /
 
Jézus úristen! Még a színétől is hátast dobtam.

Hogy lehet tőletek ilyesmihez hozzájutni esetleg? Lehet-e egyáltalán valahogy? Látom, többen foglalkoztok ilyesmi témával.

Én is szeretem az erőset, de a panelban nemigen van lehetőség ilyesmivel pepecselgetni, meg nincs is rá annyi időm kifejezetten erre.

(#) Sam Seed válasza Norberto hozzászólására (») Szept 12, 2016 /
 
Én a magjaimat "Barszelónából rendeltem. Ceglédi vagyok. Gyere, és szedjél.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2016
(#) Gafly válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 12, 2016 /
 
Ugye szedhet nekem is, ha már tarhálni lehet?
(#) Sam Seed válasza Gafly hozzászólására (») Szept 12, 2016 /
 
A kérdés arra irányult, hogy lehet hozzájutni.
(#) Gafly válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 12, 2016 /
 
Ez nem (pontosan) így van:
Idézet:
„Hogy lehet tőletek ilyesmihez hozzájutni esetleg?”
(#) zolika60 válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 12, 2016 /
 
Az izopropilalkohol nem való élelmiszerbe. Csak etilalkoholt használhatsz. Különben még annál is halálosabb lesz mint szeretnéd.
(#) kitartás válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 12, 2016 /
 
A hőstermelő folyománya a kistermelő. A nébih - hez vagy mi a rosseb a neve kell bejelenteni, hogy fel is dolgozod a termelt holmit. Egyébként az eddigi információim szerint a szárítás is feldolgozás! Eddig tőlem semmit sem kértek. Viszont x km en tú nem vihetem piacra a holmit (fesztiválokra vihetem) nem exportálhatom. Szóval a vevőnek el kell látogatni kb Heves megyébe.
(#) kitartás válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 12, 2016 /
 
A kapszaicin (remélem jól írom) (ettől erős) alapból zsírban oldódó (étolajban is) vegyület. Hogy meleg, vagy hideg olaj, szárított, vagy nyers paprika ez már próba kérdése. Másik kérdés, hogy az igazán fajta jellegzetes ízekkel mi lesz. Pl a habanero íze nekem annyira jellegzetes, hogy semmihez sem tudom hasonlítani. Szerintem ezeket az aromákat is tovább kéne "transzportálni" a kész termékbe. Legyen az szósz vagy olaj.
(#) kitartás válasza Norberto hozzászólására (») Szept 12, 2016 / 1
 
Van pár tő cserépben tovább nevelhető paprikusz. Ha kint hagyom sanszos, hogy megfagy. Néhányat felajánlok.
(#) Stewe válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 12, 2016 /
 
Csak etilalkohol alkalmas emberi fogyasztásra, mást még a közelébe sem szabad vinni.

A vizet csak kisütni lehet belőle, 100°c fölé kell emelni az olaj hőfokát.
A kapszaicin pedig nem érzékeny a hőre. )))

Magyarul: a paprikát megtörni, és olajban fazékban szétfőzni, vizet kisütni belőle.
Mikrohullám kényelmes, de nem kézbentartható.

Azt ki kell tapasztalni, hogy mennyi olaj képes felvenni a paprika erejét, legalább 90%-ban.
Viszont ez így olaj marad....
(#) Sam Seed válasza Stewe hozzászólására (») Szept 13, 2016 /
 
Van itthon pár üveg 60fok körüli házipálinkám. A gond csak az lehet vele, hogy annak az ize továbbmehet a kész paprikaoldatba.
Erről a desztillálóról irhatnál még.
(#) Sam Seed válasza Stewe hozzászólására (») Szept 13, 2016 / 1
 
Van egy kis időm. Elkezdtem száritani. Néztem olivaolajakat egy direkt ezzel a dologgal foglalkozó webshopban. Nem a legolcsóbb, de passzolna hozzá. Nem a mennyiség, inkább a minőség felé terelném a történetet. Izopropilt végletként emlitettem. Kezdhetném azzal, hogy van ismerősöm aki burgonyával foglalkozik. Árul malacnak való krumplit. Elkellene kezdeni csiráztatni, majd a legnagyobb keményitőfoknál megállitani. Melegitéssel alfa-béta amilázig eljutni, és leerjeszteni valami jóféle gombával. Egyből lenne etilem, csak azis illegális. Ezis egy véglet.

Nektek melyik feldolgozási forma tetszene? Melyiket fogyasztanátok szivesebben? Márha szeretitek a csipőset. A paprika olaj, ami nagyon jó halászlében, levesekben. A darálmány, amit akár sóval is lehet tartósitani, és lehet vajaskenyéren is helytállna. VAgy az alkoholos oldat, amit "mindenféléhez lehetne adni, barátokat megviccelni, és több "tiz" évig foglalná a hűtőben a helyet.
CSak gondolatban kérdezem. Semmi illegális, nemnormális dolog nemáll a háttérben.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2016

DSCN6330.JPG
    
(#) Stewe válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 13, 2016 /
 
Az igazán keményet csak a legelvetemültebbek eszik, de ahogy a webáruházakat nézegettem, éppen ez a kategória raktárhiány már tavasztól mindenhol.
Az Erős Pista kategóriával pedig a nagyüzemi gyártás miatt lehetetlen is versenyezni.
Egyébként az Erős Pistát utálom is, mert mire a kaja elég csípős, már rég el van sózva...
A paprika paszta 100000 shu -ig még biztonságosan adagolható az ebédlőasztalon is, olaj akár 1Mshu erősségig cseppenként használható.
A pasztát én 10:1 arányú érett piros cseresznyepaprika:habanero keverékből csináltam (5% étolajjal és tört fokhagymával, így kellő mennyiségű húsa is van, és mégis olyan mint a tarkólövés.
Ha igazán jót akarsz, akkor passzírozni is kell, mert a magok nagyon bután mutatnak benne, de ez kihívás: főzés közben levegőt venni se könnyű, és mikor csináltam, másnap reggel még mindig úgy éreztem, könyökig forró vízben van a kezem.
A természeti szükségleteket jó előre el kell intézni, mert olyan dolgok történhetnek....
(#) Sam Seed válasza Stewe hozzászólására (») Szept 13, 2016 /
 
Várj. Nem kereskedésben gondolkoztam az imént. Gondolom, ha krémet csinál egy értékestő, akkor a magot előre kiveszi, mert külön értékesiteni szeretné -hacsak nem beszállitója van. Ezen a téren én sohasem néztem a kapszicici skálát, mert akármit mutat erős lesz. Mi nyersen esszük a paprikát. Néha elég csipős, de akkor nemkérünk többet. Tegnap a janápenyhót ."befőtteztem. Azis elég bika volt, viszont nagyon szeretem, mert van mire ráharapni.
Szóval, te a darálmánynál rakod le a voksod.

GYere el. Adok a 2 napja ázott olajból. Ketten könnyebben megmondjuk, hogy erős -e.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2016
(#) Sam Seed válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 13, 2016 3 / 1
 
Látom még mindig a cici (mint kép) okoz nehézséget.Hol int a hang, és hol itt a fal?
(#) Stewe válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 13, 2016 /
 
Nem voks, csak lehetőségek ugye...
A paszta forrón dunsztosüvegbe téve nagyon sokáig eláll, az olaj tartósításról viszont én sem tudok semmit. Ha savanyítani akarja az ember, arra tényleg a jalapeno a legjobb, abba még bele lehet harapni, de egy sárga habaneroval ez már nem játék, csak úgy eltéve szinte ehetetlen.
(#) Sam Seed válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 13, 2016 2 / 1
 
Kapszicici. Az egész világon csak egy találatot ajánl a google. HE fórumot. Ritka szó ez. Úgybiza.
(#) bbarna válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 14, 2016 /
 
Jelent az rajtad kívül valakinek valamit?
Elég rendesen rugdosod az anyanyelved....Bővebben: Link
(#) Kovidivi válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 14, 2016 /
 
Azért is érdemes az eredeti nevén hívni, mert én pl. aki nem foglalkozik a paprikákkal, de érdekel a téma, rákeresek a neten az általad kitalált névre, és nem kapok semmi találatot.
Mint kollégám mondja: Add ide a szicsót. Mondom mit? A szigetelő szalagot...
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2016
(#) Stewe hozzászólása Szept 14, 2016 /
 
Van itt nagyon(!) jó angolos?

Idegen szerelőkkel dolgozom, és megy a nagyszabású activity, eszembe jutott, hogy egy angol szerelő hogy tudja röviden azt mondani a segédjének, hogy "-add már ide a 3/8 - 7/16 -os villást?
Ahogy én tudom ez elég terjengős.
(#) zenetom hozzászólása Szept 14, 2016 /
 
Sziasztok!
Tud valaki olyan futárszolgálatot, aminél a kézbesítési helyen lehet fizetni (tehát átvételkor) a csomagért?
(#) Stewe válasza zenetom hozzászólására (») Szept 14, 2016 /
 
Ha én ilyet akarok, akkor MPL. Postai díjak.
A többit még nem próbáltam, de mindenhol lehetséges utánvét.
(#) pucuka válasza Stewe hozzászólására (») Szept 14, 2016 /
 
Ez a különbség a magyar, és más indoeurópai nyelvek között. Ott a mondatban kötött szórend van, nálunk sok a hiányos mondat. (lovas népből származunk, ott nincs idő terjedelmes mondatokat átkiabálni egyik lóhátról a másikra)
Van, mikor egyetlen igekötő a mondat:
Elmentél? El.
Ez így lefordíthatatlan.
(#) Ge Lee válasza zenetom hozzászólására (») Szept 14, 2016 /
 
Az összesnél akkor fizetsz amikor átveszed a csomagot ha az utánvétes, illetve a feladó is akkor fizet amikor a sofőr elviszi tőle. A DPD-t ajánlom a vaterafutáron keresztül, nekem jó szolgálatot tesznek már évek óta. Ami belefér a 3kg-ba az 890Ft és háztól házig mennek, nem kell bóklásznod sehova, és a feladónak sem. Persze ez az alapdíj, ha utánvétes a csomag akkor drágább, de a mai világban már senki nem küld neked utánvéttel semmit.
(#) Stewe válasza pucuka hozzászólására (») Szept 14, 2016 /
 
Mindezt tudom, négytollas vessző....
Nem is fordítást kértem, csak azt kérdeztem, hogy ezt valóban így mondják, vagy van valami hajmeresztő áthidaló megoldás??
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2016
(#) pucuka válasza Stewe hozzászólására (») Szept 14, 2016 /
 
A szlengben biztos van, de ahhoz nem értek. (sajnos)
Következő: »»   2636 / 3597
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem