Fórum témák
» Több friss téma |
A linkelt panelen a leírása szerint PIC32MZ2048ECG144 szöcske van (ec). Azt az ef-et s.k. dobtad fel egy panelra, vagy előre gyártott dev boardot szereztél be valahonnét? Hs usb stack-nek a harmony-t gondoltam használni - feleslegesen remélek tőle működést?
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2016
Eléggé melegszik amúgy a cucc.
Áramfogyasztást nem mértem, sebességet CDC-ben mértem már, de még nem optimalizáltam teljesen.. 1-2hét múlva lesznek pontosabb adatok, persze csak ha kell.
Üdv. Van egy TL866CS programozóm. Azt hittem ,,mindent,, tud porgramozni. (végülis valami 11000 tipus felett )
Kifogott rajta egy PIC18F1320. Mivel tudnám olvasni?
Két eset lehetséges:
- nincs bekapcsolva az olvasásvédelem a chipben: Pickit2, Pickit3, (esetleg a TL866CS ha ismeri) - be van kapcsolva az olvasásvédelem: semmivel (esetleg elektromikroszkóppal)
Sziasztok!
Mi lehet az oka annak, hogy a MikroC fordítóból Build&Program paranccsal, mikroProg programozóval írva a PIC-et hibátlanul fut a kód, viszont ha csak Build-ra megyek, majd PICKit3 programozóval programozom a Microchip IPE programon keresztül a hex file-t, akkor nem megfelelően működik a kód. Mi az, amit másképp csinál a PICKit?
Benne van a MikroC által generált hex állományban a konfigurációs szavak beállítása?
Szia!
Bár nem ismerem a MikroC-t,de nem lehet,hogy a config bitek beállítása manualban van,és nem a progiban állítod be? Mert ha manuális a configod,akkor a hexbe az nem kerül bele.
Halli
Ezt szeretném elkészíteni Bővebben: Link Van egy pic16f628 am és ahogy számoltam 53 ledet kéne meghajtani és erre 74hc595 x7 db(sorba) használnék fel ti igy csinálnátok ???
A harmony-t én még nem használtam, de ha lesz időm mindenképpen akarok arra felé is kanyarodni hiszen van benn grafikus fejlesztés TFT-hez amire kíváncsi vagyok, de sok jót eddig nem hallottam róla.
A ki mit építettben már dobtam fel képet egy saját fejlesztésű board, ami egy munka célt is és a későbbikben egy develeopment board szerepet is el fog látni.
Hp41C & Tasznka:
Köszönöm a válaszokat. Nem találok erre vonatkozó beállítást a MikroC-ben (csatolom az ide vonatkozó beállításokat). A Microchip IPE-ben kézzel is beállítottam a fuse biteket programozás előtt. Ha véletlenül benne volt a hex-ben is, és itt is beállítottam abból gondolom nem lehet baj?!
Töltsd fel a hex állományt vagy egy képet a PICkit2 ablakáról közvetlenül a hex betöltése után.
A mikroc-ben a fejlesztőfelületben vannak a configok. Hexben nincs benne.
Csináltam 1 tesztet
Assemblybe erre fordít:
Így ránézésben nincs benne.
Nincs hát. Project menü, Edit project opció.
De ha már használja a mikroC-t, igazán megismerhetné legalább az alapjait. Nem kritizálásként, de én sosem dolgozok egy szoftverrel úgy, hogy azt sem tudom mit csinál. Ez ativagyok-nak szólt, de gondolom kitaláltad.
Lehet, de sokkal bonyolultabb. Ráadásul nem tudom hogy számoltad azokat a LED-eket, de nekem sehogy sem 53 LED jön ki. Ha laponként egyet számolok akkor 47 darab kell, de a linkelt órában akril laponként 2 db világít így az duplája. Ezen kívül RGB ledek kellenek, így a 7db shift latch sem stimmel. Szerintem te nem akarod ezt megcsinálni.
Bocs nem rgb lenne ((
Csak lila ) Ööö másodperc 20db (én plexivel csinálom) Percnél ismét 20 db óránál elsöfele 10 másodiknál csak 3db (0,1,2) (plexi ingyen van) Egy ledet használnék laponként. A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2016
Úgy egyszerűbb, de a perc és másodperc miért 20? A tizesek csak 6-ig mennek. 17-17 elég a percnél is és a másodpercnél is. Az elgondolás jó. Másodpercenként kitolod a latchra az adatokat és megy is.
Istenem de hülye vok mindegy)
Shiftet hogy kossem hogy lenne célszerű??? Sorba az osszeset Shiftet??? A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2016
Idézet: „A tizesek csak 6-ig mennek.” Csak 5 -ig mennek, tehát a perc és a másodperc 16+16 = 32. A tíz óránál csak 1 és 2 kell, ha a bevezető nullát nem használjuk, így az órákhoz csak 12 kell. Szerintem ez 44 darab, duplán pedig 88. A WS2812 kezelhető pic -kel, de magasabb órajel kell hozzá. 48MHz -es 18F2550 -nel megy nekem már egy 10 darabos sor. A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2016
Akkor utolag jól számoltam 45 (bevezető nullával.)
Akkor sorosan a shiftregisztereket???? Tizedesenként küln külön??
Igazad van 44db , a 60-as már nem jelenik meg. Megy az a WS2812 alasconybb órajellel is, de nem tudom hány LED-ig. 48MHz-en C kódot írtam free XC8-al, AMS-ben lehet 4 MIPS-en is menne, ám ez lényegtelen mert sima LED-ekkel akarja építeni.
- A HEX-ben bent van.
- A linkelt .asm file nem a teljes assembly file, csak a kivonata. Azaz nem mérvadó.
Megértettem, azt a mesternek írtam. Viszont minek neked az a 0? Mit vezet be? Bár ha nem csak órának haználod akkor értem, egyébként felesleges, de azon az 1 LED-en nem múlik.
Én ketetsével frissíteném az 595-ösöket, mert akkor az órát és a perceket ritkábban kell frissíteni, csrébe plusz PIC láb kell, de sorban sem roszabb. Rajtad áll.
Mondjuk logikus lenne. 1x volt a kezemben mikroC, és emlékszem, hogy külön kellett állítani és nem a kódban volt, de azt nem néztem a hex fájlt hogy generálja.
Pedig működnie kellene. Nézd meg a build type = Release, Debugger = software beállításokat hátha.
Akkor?
Idézet: „Akkor sorosan a shiftregisztereket???? Tizedesenként küln külön??” Hogy lenne ésszerü?? |
Bejelentkezés
Hirdetés |