Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » GSM távkapcsoló
Sziasztok!
Elképzelésem a következő: Van egy mobiltelefonom ami nincs használatban ezt szeretném egy 230V-os vezeték távkapcsolására használni, úgy, hogy a jack csatlakozójára kötnék valamilyen áramkört ami ha a telefon megszólalna be/ki kapcsolná a 230-ra kötött eszközt. Találtam hasonló topic-ot, de nem tudom, hogy ilyen magas feszültségre is jók-e azok az áramkörök, valamint nagyon kezdő vagyok, így részletes leírásért nagyon hálás lennék. Előre köszönök minden segítséget.
A jack csatlakozóra nem szabad 230 V váltakozó feszültséget kapcsolni!
Tudnunk kéne pár dolgot:
-Mekkora áramról van szó? -Csörög a telefon, addig meghúz. Ha a csörgés abbamarad, mi történik? -Hogy szeretnéd kikapcsolni a meghúzott relét?
Lényegében egy 50 Wattos spot lámpát kellene kapcsolni ezzel meg egy 15 wattos kompakt fénycsőt.
Jack csatlakozó nem tudom mennyit ad le mikor szól, de lehetne a rezgő motor helyére is vagy a hangszóró helyére kötni. Ha a csengés abbamarad a lámpák maradjanak bekapcsolva. Kikapcsolást vagy egy újboli csörgetésre ha lehet ilyet vagy úgy is lehetne ha úgy egyszerűbb, hogy ha a jacken jön az adat akkor bekapcsol, ha rezgő motornál akkor ki. (Szoftveresen megoldom h ezt a két dolgot külön lehessen hívni, és ne legyen olyan h egyszerre rezeg és szól, tehát ez nem probléma)
És ha a kijelző háttérvilágítása lenne a jel? Ha már szét van szedve úgyis a telefon. Az egy DC feszültség, nem annyira macerás illeszteni, és lehet könnyen "számlálni". Nézz körül itt a témában, hátha valaki pont csinált ilyet már.
Néztem ezt, de ez az optocsatoló nem fényre kapcsol? És milyen módon kellene ezt pontosan bekötni?
Nincs konkrét javaslatom, csak leírtam, hogy miket kellene tudnia.
Nem jót néztél ! Ez már készen van csak használni kell Ne opto kaput-opto villát keress hanem optocsatolót ! Van vagy 30 féle és az adatlapjukon láthatod a bekötésüket .
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2016
Nah neztem egy Bluetooth modult meg is fogom rendelni DE!!
Kéne rendelnem egy mikrovezerlőt is? Ezen agyalok hogy mell vagy sem, mert tény, hogy van egy PIC16F833-as a NYÁK-on de az valszeg mást vezerel. Nekem kene egy masik is ami csak a kapcsolót fogja kezelni? Utobbira szavazok. Azert lenyeges, mert ha mar rendelek a postaköltseget ne ketszer fizessem ki.
Ne bonyolítsd már meg ennyire! Olyan kell, ami relét tud működtetni, bistabil módban. Ennek az érintkezője megy a kikapcsolt állapotú piros kapcsolóval párhuzamosan és kész.
Itt egy relé: példa relé .
Megrendelem. Veszek hozzá egy BT modult ezt pl.: BT. . Most hasamra ütöttem. Ezzek igy működhetnek? Idézet: Eddig is így volt. Ez is, mint az összes BT modul, adatkapcsolatra való. Nem tud húzni relét, csak, ha raksz mellé egy uC-s panelt, ami veszi a parancsot és azt is le kell programozni hozzá.„Most hasamra ütöttem.” Alapból nincs kapcsolt kimenete, meg honnan is tudná, hogy mikor kell neki azon állapotot váltani?
Igen eddig en is eljutottam. Összekapcsolásra van valami infó PDF, doksi, cikk? Mert valahogy teny hogy közük kéne hogy legyen.
BT-on (pl. telefonnal) küldesz egy parancsot, amit a BT modul pl. UART-on kitol magából. Ezt értelmezi egy mikrokontroller és a parancs alapján kapcsolja ki vagy be a relét.
A kontroller "egyik felére" megy a BT modul, a "másikra" pedig a relé. Programot kell írni a kontrollerre, ehhez viszont van egy csomó elérhető doksi, csak választand kell.
Amit linkelt oldalt, ott a pdf-ben van olyan típus, amihez 1000m-t írnak...BT-on? Van ilyen?
Azt elírták. Előszőr engem is meglepett, de 1 km-re nem képes a Bluetooth jelet sugarozni. Az 1.osztályú BT-nak kb 100 m a hatótavolsága. A 2.oyztályúnak ettől jóval levesebb. Az néhány m-ben szokták meghatározni. Nyílt terepen.
Kösz. Nekem még a 100m is nagynak tűnik, persze gondolom ez is csak szakadékban hátszéllel és mindkettő azonos osztályban kell legyen...
Sziasztok!
Milyen elektronikával tudom megoldani, hogyha mobilról hívom akkor kapcsoljon egy relét, ami 1 óráig meghúzva marad VAGY ha hívom még egyszer akkor kikapcsol(1 órán belül). Mivel tudom megoldani, GSM modulok vannak az ebay-en elég sok, ehhez valami kiegészítő elektronikával megoldható? Köszönöm!
Egy Arduino, esetleg?
Nem tudom, olyan kellene amit vagy meg tudok csinálni magamnak, vagy készen meg lehet venni, nem drága összegekért.
Nem tudok programozni.
A hívásnak van egy csomó buktatója, javaslom az SMS használatát. Pl. indul egy hat karakteres azonosítóval, majd jöhet a parancs:
445!3-1 (bekapcsolás) 445!3-0 (kikapcsolás)
Minden lehetséges ötletet megnézek, csak valami leírás legyen róla.
Köszi!
Az a legolcsóbb, ha te oldod meg a programozást és szerzed be az alkatrészeket...
Persze csak akkor, ha 2-3 nap alatt túl tudja tenni magát rajta. Mert ha nem, akkor jobban jár ha vesz egy komplett egységet amit a riasztókhoz is szerelnek.
Nagyon reg nem irt ide senki
Lenne egy kérdésem, lehet olyan GSM modult találni aminek legyen programozhato minimális adatfeldolgozó elektronikája is, 1-2 vezerelhető kijövetellel/ lábbal ? Egy idözitőt szeretnem, amit sms-en lehessen állitani. A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2022
Még nem találkoztam ilyennel, de egy SIM800-hoz gyorsan, és olcsón lehet pl. egy attiny-t illeszteni....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |