Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2640 / 3575
(#) Robin2 válasza Norberto hozzászólására (») Szept 21, 2016 / 1
 
Most öszintén, mit vártál? JMM
(#) Ge Lee válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Valamit rosszul olvastál. Nem leoltottam csak értetlenül állok a dolog előtt. Egy ideje én is nyomkodom a 3 szám valamelyikét, és így szabadon használható, felesleges megvenni.
(#) Ge Lee válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Az az 1 dolog van ami nekem is tetszik a linuxban. Bedugom az usb-be a telepítőt, és tudom használni az oprendszert illetve a gépet ha akarom, anélkül hogy telepíteném.
(#) SzervízMacska válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 21, 2016 1 / 2
 
Sajnos, ezek vagyunk mi... Hogy leoltják, sőt kifejezetten hülyének nézik aki megvesz egy szoftvert, neadj' isten jegyet vált a buszra. Kíváncsi vagyok, ha Ti is szoftverfejlesztésből terveznétek eltartani magatokat, akkor is így beszélnétek-e?
(#) Norberto válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Sajnos van egy rossz hírem. Ez a nyomkodós módszer hivatalos helyen, és 100 % legális keretek közt nem működik. Mert a gombok fölött egy üzenet is fogad.

egy_honap.jpg
    
(#) gernerakos válasza Norberto hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Kb 1 éve van TC-m, ezzel az üzenettel, azóta nem telt le az az egy hónap.
(#) gernerakos hozzászólása Szept 21, 2016 /
 
Ha már ilyesmi programoknál tartunk, ismer valaki olyan programot, amivel 2db pdf-ből 1db, két oldalasat lehet csinálni?
(#) Norberto válasza gernerakos hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Szerintem a PDF-ből nem létezik ilyen, legalábbis ha a nyomtatáskori 2-oldalas kivitelről beszélünk. Az pedig nyomtató függő beállítás és képesség, hogy ott mi jöhet ki végeredményként.

Ha arra gondolsz, hogy lehet összefűzni PDF-doksikat eggyé, akkor PDFsam.
(#) gernerakos válasza Norberto hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Igen, arra gondoltam, hogy két fájlt eggyé összefűzni. Köszönöm a választ.
(#) Ge Lee válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Idézd légy oly szíves azt a leoltó mondatot! A másik. Engem sosem irritált ha meg kell venni valamit és azt ki kell fizetni. Az már sokkal inkább amikor valaminek irreális ára van, vagy még azon is túl mutat. Ez pont az olyan hozzáállás miatt alakult ki, amilyen a hozzászólásodból érződik.
Ezek szerint akkor az a normális ami manapság van, hogy a többség bármit csinálhat, kinyomják a szemét havi 90 nettóval, miközben vannak néhányan akik bohóckodnak néha a képernyőn mondjuk havi hússzor annyiért, vagy elfocizgatnak négyszázszor annyiért...
Már azt sem tartom normálisnak hogy aki alkalmazottként fizetésért dolgozik valahol, arról lehúzzák a bőrt is (adó, járulék, stb.). Amióta a magam ura vagyok, töredéke sarcot kell fizetnem ahhoz képest mint amikor napi 8 órában melóztam.
(#) Ge Lee válasza Norberto hozzászólására (») Szept 21, 2016 / 1
 
Számomra ez egyáltalán nem rossz hír, nekem évek óta kiírja minden nap. De ha ezek a problémák akkor meg kell venni. Azon meg én nem lepődnék meg a helyedben hogy nem jönnek a "nekem is, nekem is" kezdetű hozzászólások.
(#) kameleon2 válasza gernerakos hozzászólására (») Szept 21, 2016 / 1
 
OpenOffice. Az Apache és az Oracle jóvoltából már letölthető hozzá pdf kezelő plugin. A pdf-et igaz - grafikaként nyitja meg, de a szövegek is szerkeszthetőek, illetve átrendezhetőek több oldalasra. Ez ingyenes. Nem mindenre jó, de elboldogulok vele.
(#) kameleon2 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 21, 2016 / 1
 
Akkor konkrétan válaszolok a konkrét megjegyzésre. Én csak azt nem értettem, hogy épeszű ember, miért fizet egy szolgáltatásért, amit ingyen is megkap? Hogy miért berzenkedek ez ellen? Mert éppen a minap írta elő a gyerekemnek a tanár, hogy MS Office-ban adjon be egy dokumentumot az iskolában. A másik tanárnak azonnal kell A3-as térképmásolat 5 példányban. A harmadik A4-es 100%-os festéktelítettségű képeket nyomtattat a gyerekkel az itthoni nyomtatón. Sokan azt hiszik, pénzzel mindent meg lehet oldani. Miközben semmi nem írja ezt elő. Elmagyaráztam neki is mint apa a gyerekének, hogy nyugodtan küldje hozzám a tanárt, mert én nem fizetek ki egyetlen MS programért sem pénzt (az oprendszer kivételével) addig, amíg van ingyenes - és sokkal használhatóbb, kevésbé bugos alternatívája. Például az OpenOffice, vagy a LibreOffice. 1989 óta használom őket Még Staroffice-ként majd OpenOffice-ként indult a Sun jóvoltából, akit nem lehet csak úgy ledöngölni, hogy egy senki a piacon. Ráadásul pech vagy sem, de lelkes free software aktivista vagyok és amit lehet ingyen oldok meg. Akkor én egy parazita ingyenélő lennék? Minden feladatra létezik ingyenes szoftver. Az a tapasztalatom (nem mások véleménye), hogy ezek sokszor kisebbek, gyorsabbak és hatékonyabbak, mint a fizetős társaik. Éppen ezért neked is abszolút ebbéli tapasztalataimból okulva javasoltam valamit, amit te ledegradáltál és "leoltásnak" minősítesz. Szeretném megkérdezni: Milyen alapon? Úgy gondolom, ha valaki segítségért kiált a tengeren hánykolódva, nem az a megoldás, ha fejbevágjuk egy lazán odadobott unikumos üveggel. Hanem tényleg segíteni próbálunk. Ha itt megy a folytonos ledorongolás és a felesleges irritálás - az nem vezet sehová. Maximum a fórum válik üressé, aztán örülhetnek maguknak a hangoskodók.
(#) nagym6 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Igazad van, és tulajdonképpen a szoftverért fizetőknek köszönhetjük, hogy vannak ingyenes változatok is.
(#) kameleon2 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Igazad van - van amivel nem lehet és nem érdemes vívni.
(#) zenetom hozzászólása Szept 21, 2016 /
 
Na elolvastam én is a kommenteket.
Valamilyen szinten mindenkivel egyetértek. A fizetős progik általában nagyobb kompatibilitással rendelkeznek (saját tapasztalatom szerint), illetve sokkal több helyen használnak fizetős programot, mint ingyenest.
További, fontos dologra hívnám még fel a figyelmet: mégpedig hogy gazdaságunk (mármint úgy az egész Földön) egyik alappillére a pénz. A pénz a fizetőeszköz. Szóval ha Jóska Pista megcsinál egy programot, amire rámegy ideje nagy része, akkor hiába mondja azt a boltban a fizetésnél hogy "nade hát én ingyenes programokat írok", sajnos még nem fogják neki ezt elfogadni, és nem hogy reklámozni nem fogja tudni termékét (mert nyilván az is pénzbe kerül), de ráadásul csórikám éhesen marad.
Szóval ezt a fenti összefüggést kell átlátni. De ez csak egy része a dolgoknak..
Bár szerintem nem mondtam (írtam) ezzel újat, inkább csak sokszor megfeledkezünk róla.
(#) Sam Seed válasza zenetom hozzászólására (») Szept 21, 2016 / 1
 
Kameleon próbálja ezt levetkőzni, kiutat keresni, van aki belenyugodva megoldást találni arra, hogy ez miért jo. Mindenki tisztán lát, csak a vélemények mások arról, mi a megoldás. Ez igy jó. "Ha mindkét ember ugyanazt mondja, az egyikre nincs szükség."

Nemhiába mondtam az orromalá dörgölt reklámot, pénzért megvásárolt petpalackot, amiért akkor is pénzt kérnek, amikor kidobom a szemétbe. stb.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2016
(#) kameleon2 hozzászólása Szept 21, 2016 / 1
 
Igazatok van túlpörögtem a problémát és nem tudom megérteni, mitől lesz jobb egy rosszul működő, bugos, fizetős program, mint az egyébként ingyenes változatok. Nálam nem most szakadt el a cérna, hanem akkor, amikor az első Windowsokért pénzt kértek. Ugyanis nálam a hardver és a szoftver egy egészet alkot még fejben. Olyan gépeken nőttem fel, amikhez ez az alaptudás - járt. Egyik a másik nélkül ugyanis használhatatlan. Azon soha nem akadtam fenn, ha a hardver emiatt többe került. Azon azonban igen, ha átverve érzem magam. Amikor olyan szoftvereket adnak el nekem jóként, amik pótolhatóak, vagy éppen marketingszaguk van, de a napi életben csapnivalóak, rosszak vacakok. Tipikusan ilyennek tartom a MS szoftvereit és oprendszereit. A Total Commanderrel sincs bajom, mert a free változat is használható - ezért voltam értetlen. Ez most kijött belőlem - sajnálom. Elnézést a hevességemért!
(#) nagym6 válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Idézet:
„pénzért megvásárolt petpalackot, amiért akkor is pénzt kérnek, amikor kidobom a szemétbe”

Nem értem mire gondolsz, vagy hasonlat? Ha nem hasonlat, előállítása pénzbe kerül, nyilván pénzt kérnek érte.
(#) kameleon2 válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 21, 2016 / 1
 
Ha már petpalack. Én abban az időben nőttem fel, amikor üveg volt csak. Azért is pénzt kértek, de az üvegvisszaváltóban mint göngyölegre - vissza is kapott valamennyit az ember és emiatt nem volt szükség termékdíjra. A sors fintora a petpalackokkal kapcsolatban, hogy palackért fizetünk, a szelektív szemétgyűjtésért fizetünk, egy cég a végén feldolgozza, eladja kínába, majd visszavásároljuk például termopulóverként és még az ÁFA is megterheli. Azaz többe kerül a végén, mint az üveg é sokkal jobban károsítja környezetet, mert több a szállítás és a feldolgozás. Nem beszélve a nem reciklált környezetkárosító hányadról ...
(#) Sam Seed válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 21, 2016 / 2
 
Tudjátok szeretek zenélni, és zenét hallgatni. Fél éve megfogalmazódott bennem, hogy mi lenne, ha a kis pókokkal teli pincém falát kibélelném tojástartókkal. Mindenkinek szóltam, hogy gyűjtögesse. Aranyosak, mert vanmár több darabom. Ezt azért irom, mert épp bevásároltam a családommal mikor egy zöldségespultnál rájöttem, hogy az almák, körték alatt lévő fél méter X 0,3 méteres papiralátét is pont olyan jó, mint a tojástartó. (félgömb alakú 10cm vastag). Gyorsan szóltam is egy eladónak, hogy vihetek e belőle. Persze próbáltam kedves lenni, nem mindet, csak 3-4 darabot kérni belőle. A válasz az volt, hogy nemlehet, mivel présgépek nyomják össze a raktárban. NEkik elkell számolni grammra velük. Szólt hogy egyenként próbáljam meg kivinni. MEgsem próbáltam. NEm azért kérdeztem, de mégis furán éreztem magam.

Mindezt csak azért irtam, mert papirról van szó. Jóska tojástartójáról, és iphone, rolex üres papirdobozáról. Mindkettő kapható a piacon. MIntegy 300x eltéréssel újonnan.

Szó, mi szó maradok anyukám és a barátaim által összegyűjtött tojástartónál, és a googli első 20.- találatánál.
(#) Sam Seed válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Kétszer kérnek érte pénzt. Egyszer mikor megvásárolom, és egyszer, mikor elszállittatom. ( egy 3 köbméteres zárt konténer 26 pénz.)
(#) nagym6 válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Mert sok ember megveszi, és meg is issza a sok műanyag löttyöt. Egész családunk vizet iszik, egy bevizsgált jó forrásból (természetes vízforrás) hozom rendszeresen ugyanazokban az edényekben.
Nem fizetek pet palackért.
(#) Sam Seed válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Akkor valószinű Kameleon nemis rád gondolt.
(#) kameleon2 válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Hacsak nem petpalackban hordja a vizet Mert ugye... kézben macerás.
(#) nagym6 válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 21, 2016 / 1
 
Abban, de sokat kibír. Újrahasznosítom minden újratöltésnél. Na jó, néha veszek újat.
(#) kameleon2 válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Akit a petpalack füstje megcsapott ...
(#) SzervízMacska válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 22, 2016 / 1
 
Na figyelj! Én megértem Norbertot, s először is azért írtam, mert engem is érdekel a dolog. Huszon éve használom a Total Commandert és elődjét, a Norton Commandert. Utóbbit már a kilencvenes évek elején megvettem előbb dos-os, majd windowsos verzióban is. Zenetom jól leírta a lényeget, hogy miért kerül pénzbe, ezért ezt nem taglalom. Szóval elég annyi, hogy ezért a programért, amit immár 20 éve ingyenesen használok, most szívesen fizetnék a fejlesztők támogatása céljából. Attól függetlenül, hogy annak idején az ötletet, és talán a kód java részét is a Symantectől lopták. Mert nekem ehhez semmi közöm, és nem is érdekel. Viszont két évtized alatt rengeteget fejlesztették és számtalanszor aktualizálták. Jelenleg én nem folytatok számítógéppel üzleti tevékenységet, de szeretnék hálás lenni ezért a rengeteg, MINŐSÉGI munkáért. Mert a szoftver mindig jó volt, ehhez kétség nem férhet. És nem értem, mért volna drága? Ha a 20 évvel, meg 6000 forintos kedvezményes árral számolok, rögtön látszik, hogy éves szintre lebontva durván egy kilo kenyér ára...

Az iskolai problémáddal kapcsolatban: nem kell officet venned, mert az OpenOffice tud ms formátumokba menteni, ráadásul több féle verzióba...
(#) Buvarruha válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 22, 2016 /
 
Én használom a programjaimat, mégsem csesztet senki felugró ablakokkal, de nem is értem, hogy hogy jön ez ide...

Ami a hirenst meg az USB linuxot illeti (ezt pláne nem értem hogy ide), azt a másik oldalon windows to go-nak hívják én is használom.
(#) kameleon2 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 22, 2016 /
 
Köszönöm a kioktatást, mint műszerész, és mint információrendszer-szervező. Sok újat tanultam. Azt is, hogy az információnak nem csak mennyisége van, hanem értéke is. Kérdés az - számomra értékes-e? Én a hardvereimmel ugyanúgy megküzdök. A hozzá írt szoftverekkel is. Mégsem kérek érte külön pénzt. Ebben soha nem leszünk egy platformon. A fájlkezelés a rendszer része. Az pedig, hogy ezt a MS évtizedek alatt nem tudta tisztességgel megoldani - bűn. Gratulálok a magánfejlesztőknek, hogy sikerült ilyen magas szinten elérniük, hogy egy autóban legyen kormány. De akkor sem tudom ezt még elvi szinten sem elfogadni, akkor sem, ha egy kenyér ára. Mint említettem - ismerem az OpenOffice-t elég jól. Igen nagyon fejlett az import és exportszűrője is. De ez nem segít például sem az emberi butaságon, sem a MS RTF kompatibilitási problémáin. Ebben a témában ezen csattantam fel. Amikor a szakdolgozatomat írtam - és az vérre menő dolog volt - Előírták, hogy elektronikus formátumban adjam be az anyagot. Természetesen mindenki word-re gondolt. Nagy küzdelemmel elkezdtem a kis szellemi termékemet word-on megírni. 3 napi munka a kukában végezte egy bug miatt. Amikor pedig nulláról kell valamit alkotni - az több mint bosszantó. Utánanéztem és a törvényben ez állt: "Az ön által ismert szövegszerkesztő formátumában..." Ekkor már konzultáltam a tanárokkal, vizsgaelnökökkel. Én voltam 2001-ben az első, akinek megengedték, hogy a SuSE linuxon StarOffice-ben elkészült munkámat beadhassam. Mivel azonban már akkor is létezett fájlkompatibilitás és pdf export lehetőség, pdf-ben adtam be, natív StarOffice-ben és html-ben. Szóval a berzenkedésemnek volt kézzelfogható eredménye. A vicces a dologban, hogy a szakdolgozatomat kiemelték a többi közül és dícséretben részesültem. Ugyanis a szövegszerkesztő annyival jobb volt és annyival több lehetőséget nyitott meg a használata során, hogy inkább volt kiadványnak nevezhető a végeredmény, mint dokumentumnak. A lányom - tőlem függetlenül megkapott minden lehetőséget. Ő magától választotta ezt az utat és ő sem érti miért erőltetnek egy használhatatlan pénztemetőt. Én értem. Csak nem tolerálom. Sőt, ahol lehet hangot is adok ennek. Igen ki lehet exportálni word formátumba is. Többfélébe is. A gond az, hogy például miért nem lehet ezt pdf-ben megtenni? De igazad van - elkanyarodtunk a Total Commandertől. Szerintem sok újat már nem tudok és nem akarok ehhez a kérdéshez hozzátenni, mert értem a motivációt, tisztelem a becsületességet bennetek, amiért fizetni szeretnétek érte, csak nem jön össze fejben utána a licensz megosztás, vagy túllicenszelés vele. Azaz az ember vagy szűz vagy k... Mindkettő nem lehet egyszerre. Nekem is vannak fizetős szoftvereim. Van nem túl olcsó is. De nem egy rendszerhiba palástolására elkészített kiegészítő. Anno támogattam a Mandriva Linux közösséget is. De az újat adott, nem a lomiból adtak el nekem valamit.
Következő: »»   2640 / 3575
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem