Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   28 / 90
(#) Terror hozzászólása Márc 20, 2008 /

Feltúrtam az évek során felhalmozott összes elektronikai szemetemet mire találtam pár használható ferritgyűrűt, nem sajnáltam, raktam belőlük mindenhová, bár a sípolás nem szűnt meg.

S4020291.JPG

(#) pittyu válasza Terror hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

Nemértem ,mi lehet a gond. Itt már csak a szervó vezérlésével lehet valami. megkéne nézni valami adatlapot, hátha valami másfalyta vezérlést kiván.
(#) djtometkow válasza djtometkow hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

Haladtam valamelyest a robottal is

át lett alakítva hogy a két motor egy akkupakkról üzemeljen és már járóképes

az akkuból kivezető két vezetéket egy csokival osztottam meg és beszereltem a vevőakkunak egy kapcsolót hogy nem kelljen mindig kivenni az elemet ha épp nem használom.

egyenlőre ennyi
majd még dolgozgatok rajta
(#) bandita31 hozzászólása Márc 20, 2008 /

Hy
Van nekem egy távirányitós autóm(2600Ft-os) az lenne a bajom vele hogy nem megy elörre valamiért (egysze csak megált és kész) hogyan tudnám kinyomozni hogy a távirányitó vagy a vevö a rossz?

Szerintetek javitható?
Jol el lehet bohockodni vele.
(#) gringos hozzászólása Márc 20, 2008 /

Sziasztok

Volna itt egy kis bibi.Van egy 6V-os 2100mAh Ni-MH akku.Van egy 400-as kefés moci(by pittyu).Ha direktbe ráteszem az akkura áttétellel,légcsavarral,akkor kb 20 másodperc után kattan és leáll.Multival mértem 3.3 A-t vett fel,de multi közbe iktatásával addig megy amíg le nem merül.Amúgy iszonyatosan átrendezte az asztalom képét papír ügyileg.Kb. öt másodperc elteltével újra forog.Túl nagy lenne az akkunak a moci???
(#) szabi83 hozzászólása Márc 20, 2008 /

Atol Kolin hajó modell, hogyan néz ki?
(#) pittyu válasza gringos hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

Azért kell bele valamicske áramkorlát.!!Eredeti felállásban köztük van egy PWM -es fesszabi.Ha mindent beleképzelek egy repülőbe ,ez úgy nézne ki, hogy 20 mp alatt a felhők között lenne. A rajt utáni felemelést követően már kéne visszavenni a gázkaron .Az akkud belső ellenállása kicsi (mert jó )A sróf is jó nagy, van ott áramfelvétel.Én valamikor AAA max AA akksikkal használtam ilyen motort.
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

Na vére kézben tartom a vitorlásomat!! Ma du. kaptam meg. Hát mitmondjak---GYÖNYÖRÜ---elvileg minden hozzávalóm megvan, de nemfogom elkapkodni az összeszerelést.
(#) KTobi válasza pittyu hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

Kérlek bőven illusztrálva dokumentáld itt.
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

Elnézést ,de muszály beraknom pár képet.Fogom dokumentálni, de egyenlőre két vitorlásom javitása az első.( szeretek legalább négy repcsivel kimenni , legyen mit összetörni)
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Márc 21, 2008 /

hi pittyu

lenne egy-két kérdésem.
1. Az e-starterrel én mint kezdő el tudnék boldogulni?
2. A gyári 400-as moci elég neki?
3. mennyire strapabító?

mert szeretnék venni egy modellt csak akkora a választék, és én egy kezdőbarát felsőszárnyast szeretnék
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Márc 21, 2008 /

Tökéletes, de ehhez is kell szimulátorozni, és nemárt egy segitőkész berepülőpilóta. 3~ motor+ szabi+ li-po akksi még jobblenne, de nem vészes.
(#) pittyu hozzászólása Márc 22, 2008 /

Nos, a rossz idő miatt itthon maradtam.Az egyik vitorlásomat sikerült fullra javitanom, a másiknak motor kinja van még. Előszedtem a discust is .Először is csináltam három perc alatt egy tartót stiro habbol, hogy stabilan le lehessen rakni. Felraktam a vizszintes csillapitót .Most jön a magassági szervó, utána az oldalkormány.
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Márc 22, 2008 /

Jól néz ki a gép
nem is gondoltam volna hogy ekkora

én is épitgetem a robotomat, bár most teljesen új alapokra helyeztem a konstrukciót (szó szerint)
fogtam egy összkerékhajtásos rc autót és összepárosítottam a meglévő robot dobozával

Íme az eredmény

(nem! az a kitámasztókerék nem dísz hanem azért kell mert a robot hajlamos hátrabukfencet csinálni induláskor)
(#) gringos válasza djtometkow hozzászólására (») Márc 22, 2008 /

Egyforma lámpánk van!!!Csak megemlítettem.
Kellemes húsvétot mindenkinek!
(#) djtometkow válasza gringos hozzászólására (») Márc 22, 2008 /

nemcsodállom
nagyon jó fénye van, élmény alatta dolgozni
Kellemes pirostojárt és boldog nyuszit!!!
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Márc 22, 2008 /

Teis sokat bütykölsz, épitessz!! Látok a képen a gép mellett függőlegesen is két kereket, azok borulás ellen vannak??.-- Én készvagyok a hátsó régióval, és a szárnyakba betettem a rögzitőket. Jól elfurták ,nemvolt az egyik központban.Tényleg jónagy , nehéz egyben lefényképezni. Tettem rá egy CD lemezt méretnek.Tömzsi, vaskos a pilótafülke. A szárny hosszú, de feltünően keskeny.
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Márc 22, 2008 /

Gyönyörű a madárkád
Bár egy valamit nem értek
miért pont fehér?
tudom hogy általában fehérek a vitorlázók de mongyuk a pirosat könnyebben szemmel lehet tartani
vagy a fehér jobban siklik?

az a két nagy kerék egy monsterből való (merevtengelyes) fel lesz szerelve a gép hátuljára a kitámasztókerekek helyére úgy hogy föl és le lehessen emelni. Mivel nem kell mindig akkora tapadás, meg a gép tank módjára fordul és a merevtengely ezt akadályozza.

a képen látszik hogy gondolom

u.i.: a monster moci 2x olyan erős mint amilyenek alapból vannak a robotba.

DSCF0027.JPG

(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Márc 23, 2008 /

Mára ennyi elégvolt,ma folytatom(elmúlt éjfél).A szárnyakba is beraktam a szervókat,rudakat.Az biztos ,hogy kikell bányászni a szervótartót a törzsből, mert a sujpontot igy nemlehet beállitani.Téglát nem akarok beletenni.Még a LI-Fe akksikat is teljesen előre kellessz tenni.

DSCF5669.JPG

(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Márc 24, 2008 /

A rossz idő ellenére gábor barátommal csak kimerészkedtünk repülni.

Napfény hiányában a képek borzalmasak lettek.

Remélem lesznek szebb képek is .
(#) Norberto válasza pittyu hozzászólására (») Márc 24, 2008 /

Durva képek nagyon... jó magasan reptettél
(#) Terror válasza pittyu hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

Helló! Érdekelne hogy mivel csináltad a képeket! Azt is leírhatnád milyen rádió cuccod van!
(#) pittyu válasza Terror hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

Szia. Ezek a képek a kétmotoros repcsivel készültek. Az adó FUTABA 6 EXA, vevő KORONA egyszerkonvertált.nagyon jók a tapasztalatok, sosem volt még zavarom.A nagyobbik vitorlásommal mentem már sokkal magasabbra,a 2,5 méteres rep. két -három centisnek látszott.Volt egy kis werbatim pendrive kamerám annak jobb képe volt. Ez most az uj one fly 2 (ZENN model)kamerával készült, de a fényviszonyok miatt a kissebb magasságban exponált képek homályos ,mosodottak lettek.A kamerával csináltam filmet kétszer, de nem tudom kirakni, hogy megnézzétek(amugyis vágni kellene mert 15 percesek.) Most sorozatfotora volt állitva. 3 mp enként csinálja automatikusan.
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

szupi képek
én a régi repcsimmel még 10m-re se mertem emelkedni
el nem tudom képzelni milyen ennyire magasan vezetni egy gépet a földről
nagyon nehéz?
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

Jó háttérnél kimondottan kellemes(távollátó vagyok )Tegnap viszont guvadt a szemem.Amugy a kétmotoros fényképész repcsimnél ez a határ , mert csak egyméter a fesztáv.
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

A magassággal kapcsolatosan tévedsz. Ugyanis pont nagyobb magasságban laminárisabb a légáramlás, egyenleteseb kiszámithatóbb Talajközelben mindig vannak örvénylések, pláne ha fák ,bokrok vannak a közelben.Adiscus belselyéből kibányásztam a szrvófészket, és egyréteg szövettel bevontam.
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

És onnan tudom hogy távollátóvagyok:: a rendőr öt méterről nemtudta leolvasni a kocsim rendszámát(kicsit sáros volt) én meg akár egy kilométerről is le tudom olvasni.
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Márc 26, 2008 /

Úgylátom még mindeki a húsvét fáradságait piheni ki. Én azért dolgozgatok.Bemutatom " DISCUS kapitányt--Ő fogja irányitani a gépet, szombaton fog vizsgázni,REMÉLEM nem bukik meg.
Következő: »»   28 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem