Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   193 / 3998
(#) szabjan válasza jocoo hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

Mindíg a kis pötty-nél vagy bevágásnál az 1-es láb
(#) jocoo válasza szabjan hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

Köszönöm!. a kis pöttyöt már jómagam is észrevettem
(#) szabjan válasza jocoo hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

Olyan is lehet, hogy nincs pötty, de akkor van bevágás vagy 3szög lecsapás és ahoz képest felülről a jobb első az 1-es...
(#) feki00 válasza fureszk hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

Max visszarázza :csodalk:
Csak óvatjával ám...
(#) Csovi hozzászólása Márc 18, 2008 /

Szeva mindenkinek!
Szerintetek egy mélynyomó elkészítéséhez mindenkeppen szukseges a szuro, meg akkor is, ha a szamitogep a hangkartyajanak ,,melynyomos csatlakozojábol'' kapja a jelet??(ha nem innen kapja akkor termeszetesen kell..) Ezen kivul egy trafo kell s nagyjabol kesz az elektro resze ..
Udv
(#) Báddzsó válasza Csovi hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

Idézet:
„Ezen kivul egy trafo kell s nagyjabol kesz az elektro resze”
hát, meg ugye az erősítő hozzá... szűrő szerintem nem ell, bár nemhiszem hogy komolyabb problémát jelentene egy kondit, tekercset odaforrasztsani még passzív szűrőnek. ha már egy erősítőt összedobsz....
(#) Csovi válasza Báddzsó hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Hja az eôsítôt azt elfelejtettem odairni... Amugy koszi
(#) AMD hozzászólása Márc 19, 2008 /

Van egy ilyen alakú kvarcom csak nem tudom hogy hány Hz-es. Nincs rá semmi se írva. Hogy lehet kideríteni?
(#) AMD válasza AMD hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Van itt valaki? :help:
(#) _ampervadasz_ válasza AMD hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Üdv! Igen itt van valaki de ha joban megnézted volna az adatlaot akkor látni lehet!
múgy 38.2294 KHz
(#) huba válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

De csak alakú.... Szerintem legjobblenne berezegtetni, Pl Topi AVR feltámaszójával és lemérni a frekvenciáját.
(#) _ampervadasz_ válasza huba hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Elnéztem! Bocs mindenkinek...
(#) _JANI_ válasza AMD hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Szerintemis egy "próba" kvarc oszillátort kell készíteni és lemérni a frekijét.
(Eseteg, ha korlátozott a frekimérőd méréstertománya, akkor bináris számláncból frekiostót kell készíteni. PL 10 vagy 100 as ostással...)
(#) AMD válasza _JANI_ hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

Ha lenne frekimérőm. Az a 38 KHz jó is lenne. Többet ér ha inkább veszek egy olyat.
(#) _JANI_ válasza AMD hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

+ lehet!
(#) skoda555 hozzászólása Márc 20, 2008 /

Hi. Tudja vki, hogy lehet az elektro boltból kapható kis fekete műanyag dobozba ablakot vágni? Plexit szeretnék betenni, meg úgy egyáltalán, hogy lehet szépre megcsinálni?
Kösz
(#) Csovi hozzászólása Márc 20, 2008 /

Legyszives mondjatok milyen kondi az amelyiket ''uF''-al jelölnek....ez milyen mértékegység??? 10 a minusz hányadikon Farad??
Udv
(#) Balázs válasza Csovi hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

Tíz a mínusz hatodikon. Ez a mikro- prefixum, csak nem mindenhol tudják kiírni a kis görög mű-t.
(#) Istike88 válasza Csovi hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

µF értékű kondik az elektrolit kondenzátorok de találni néhány µF kapacitású fólia kondit is! Az mikroFarad azaz az µF az 10 a -6-odikon Farad!

üdv
(#) mex válasza skoda555 hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

Szevasz. Pár darabot már kivágtam törhető pengéjű késsel (sniccer). Először kis acél derékszög mellett gyengén nyomva meghúzod a vonalakat, majd a derékszöget elvéve a pengével jópárszor áthúzva, át lehet vágni az anyagot. A sniccer valami jobb minőségű legyen,nagyon lényeges,hogy a pengét jól megszoritsa,ne mozogjon,és ne csúszkáljon a markolatban. Vágáskor egy kis vizzel érdemes megkenni a pengét,igy nem ragad bele az anyagba.
Ezzel együtt az egész művelet roppant nagy odafigyelést kiván,komoly kézsérülést lehet szerezni a nem megfelelő szerszámtartással,figyelmetlenséggel.

Sniccer.jpg

(#) Csovi válasza Balázs hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

kosz szepen mindkettotoknek: , akkor ez is mikros...azért kerdeztem, mert egy helyen volt jelolve ez a ''uF'' kondi a mikrosokkal egyutt..
(#) Frankye válasza mex hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

Az is megoldás lehet, ha vékony fúróval a kivágandó rész belsejében körbefurkálod, majd a furatok közét átszakítod, végül pedig reszelővel szép, egyenesre igazítod a szélét. Ez ugyan kicsit macerásabb, de veszélytelenebb.
(#) mex válasza Frankye hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

Az a gond,hogy a reszelő a puha műanyagot "felszőrözi".
(#) Frankye válasza mex hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

Nos, ez igaz. Nem tudom, a dörzspapír nem segít esetleg?
(#) mex válasza Frankye hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

Annyi bizonyos: puha műanyag esetében a legjobb eredményt az egyélű vágószerszám adja. Ha például esztergálnom kell viszonylag puha műanyagot,akkor a gyorsacél kés borotvaélesre köszörülve+lefenve csillogó,"szőrmentes" felületet biztosit....
(#) AMD hozzászólása Márc 20, 2008 /

Melyiket vegyem a BA1404-es ic hez?

incomp.JPG

(#) vicsys válasza AMD hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

A tölcséres a precidip. Szerintem hosszútávon sokkal megbízhatóbb.
lemezes
tölcséres
(#) Peti_85 válasza AMD hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

Én a simát szoktam venni, a tölcséressel (precíziós) nekem voltak már gondjaim. Pl. beleszorult az IC lába, bele is tört. vagy kiforrasztásnál tört el a foglalat lába...
De nem nagy árkülönbség van, úgyhogy tényleg csak ízlés kérdése...
(#) AMD hozzászólása Márc 20, 2008 /

Ez milyen panel? Olyan lyukacsos? Ha igen akkor milyen távolságra vannak a lyukak?

panel.JPG

(#) AMD válasza AMD hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

Valaki?
Következő: »»   193 / 3998
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem