Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1203 / 1388
(#) attika válasza RoliNyh hozzászólására (») Szept 19, 2016 /

Sajnos az nem úgy működik ahogy te elképzelted.
Ez a paszta csak UV fényre fog neked megszáradni és a maszkkal együtt kell levilágítani mert ha a maszkot kihagyod akkor azt többet nem mosod le semmivel róla
Legalábbis nekem még sose sikerült leszedni csak vezetősávval együtt.
Mindenképpen kell rá egy réteg fólia a pasztára,nyák, arra a paszta és rá egy fólia, hogy ne a forrasztómaszkos fóliát kenje össze.
Egyenletesen elkenni a fólia alatt a pasztát és utána mehet rá a maszk és úgy a levilágítóba.
Ha túl sokáig világítod az a baj, ha túl kevés ideig akkor mindet le tudod mosni a nyákról.
Az még a jobbik eset ha mindet le tudod mosni mert utána lehet még próbálkozni vele, de ha túl van világítva és még a maszk se takar tökéletesen akkor mehet a kukába az egész.
Ha esetleg valaki tud valami trükköt amivel el lehet távolítani a nyákról ezt a megkötött masszát az ne tartsa magába mert engem is nagyon érdekelne.
(#) papus51 hozzászólása Szept 20, 2016 /

Én is kínlódtam egy darabig ezzel a kenőccsel.
Felkentem egy csíkot a nyák szélére, rátettem egy nagyobb papírlapra, fölé szintén nagyobb méretű celofánt, és így átengedtem a laminálón. Ezzel a módszerrel viszonylag egyenletes réteget lehetett csinálni, de még így is iszonyú undorító az egész trutyis eljárás.
Az anyag, meg ahogyan azt Kaqkk kollega ís írta, egy-két hónap alatt bedöglik.
Ezért én is kukába dobtam az egészet.
(#) RoliNyh válasza attika hozzászólására (») Szept 20, 2016 /

Jó akkor pontosítok...

1. kivágott távtartó alulemezt a panelra rögzíteni,
2. bekenni masszával,
3. elhúzni acélvonalzóval,
4. nyomtatott forrasztómaszkot rátenni és rögzíteni,
5. levilágítani,
6. forrasztómaszk, és távtartóalumínium eltávolítása,
7. panelről felesleges paszta lemosása.

Amúgy csiszolópapír biztosan lehozza...
Más vegyszer nem hiszem, mert épp az a funkciója, hogy megfelelő védelmet biztosítson, akár savas / lúgos környezetben is.
(Esetleg kromofággal meg lehet próbálni.)
Egyébként lehet van hozzá való eltávolító folyadék is
(gondolom szintén olyan drágán, mint maga a paszta).
De most csak hangosan gondolkodtam, én még nem próbáltam ezt a pasztát semmilyen formában.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2016
(#) CHZ válasza papus51 hozzászólására (») Szept 20, 2016 /

Lefolyótisztító forróvízben töményre keverve leszedi. Áztatni kell benne hosszabb ideig.
(#) attika válasza RoliNyh hozzászólására (») Szept 20, 2016 /

Idézet:
„(gondolom szintén olyan drágán, mint maga a paszta).”

1500Ft/100g az neked drága??
Idézet:
„Lefolyótisztító forróvízben töményre keverve leszedi. Áztatni kell benne hosszabb ideig.”

Ezt ki fogom próbálni, köszönöm a tippet.
(#) RoliNyh válasza attika hozzászólására (») Szept 20, 2016 /

Én nem a lefolyótisztítóról, nem is a kromofágról gondoltam, ezt...
Először értelmezd mit olvasol...
(#) attika válasza RoliNyh hozzászólására (») Szept 20, 2016 /

Idézet:
„(gondolom szintén olyan drágán, mint maga a paszta).”

Ezt, hogy lehet másképpen értelmezni??? Ezzel azt akartad mondani, hogy ha van is hozzá lemosó akkor szintén olyan drága lehet mint maga a paszta.
Ezt én úgy értelmezem, hogy drágállod a pasztát,nem??
De ha neked az 1500Ft/100gramm az drága akkor legyen úgy.
Csúnya lenne ha 100gramm lefolyótisztító kerülne 1500ft-ba.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2016
(#) papus51 válasza CHZ hozzászólására (») Szept 21, 2016 /

Biztosan így van, de ezt miért címezted nekem?
(#) Sam Seed hozzászólása Szept 21, 2016 /

Sziasztok!

Van egy .lay6 nyákrajzom, és szeretnék belőle jpg-t késziteni. Nekem sajnos csak demo verzió van.
Valaki tudna benne segiteni átkonvertálni? Mailben átküldeném.

Köszönöm előre is.
(#) Hp41C válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 21, 2016 /

A nézegető ingyenes. Viewer for Sprint-Layout 6.0
Betöltés, méret beállítása, alt + PrintScreen, Paint, paste, file / save as..
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2016
(#) Sam Seed válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 21, 2016 /

Próbáltam. Kicsi a méret. NAgyithatatlan. LAptop kijelző.
(#) Sam Seed válasza Sam Seed hozzászólására (») Szept 21, 2016 /

Köszönöm Pontnak a segitséget!
(#) CHZ válasza papus51 hozzászólására (») Szept 21, 2016 /

Elnézést, eltévesztettem.
(#) Sanyesz5 hozzászólása Szept 27, 2016 /

Sziasztok!

Ma kaptam ezt a fluxot Bővebben: Link

Valaki esetleg próbálta már? Ha igen érdekelne a tapasztalata
(#) elektromos hozzászólása Szept 29, 2016 /

Sziasztok!
Ezt már látta valaki?
Bővebben: Link
Nagyon jó ötlet, akinek van ilyen printere, ki próbálhatná
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2016
(#) Kovidivi válasza elektromos hozzászólására (») Szept 29, 2016 /

Ilyen printere szerintem senkinek nincs Magyarországon. Másrészt ez csak hasonló technológia, mint a CD-re való nyomtatás. Nem sok köze van a nyák készítéshez sem, mivel ez csak dekoráció.
(#) gulasoft válasza elektromos hozzászólására (») Szept 30, 2016 /

milyen magasról is köpködi a tintát a nyomtató? Mert has kicsit magasabb a forrasztás az egész méregdrága printer megy a kukába? Ráadásul van valami nagyobb beültetett álókondid, azt sem nagyon tudod begyöm9öszölni a fej alá. Egyébként kasa, csak persze a tinta sem mindegy milyen, mert ha itt ott marad egy kis gyantafolt, azon megnézem hogy tabad megh a festék. Mellékesen ha ilyen nyomtatóm és festékem lenne, ezzel vinném fel a rajzolatot a rézre.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
(#) gulasoft válasza elektromos hozzászólására (») Szept 30, 2016 /

Megnéztem a nyomtató árát!
Kapaszkodj 8 milla!!!!! Biztos ilyen fityereg mindenki műhelyében. Legközelebb valami súlytalanság állapotában való nyomtatást linkelj, végül is űrturistaként fel lehet jutni a világűrbe!
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
(#) gondoltam hozzászólása Okt 1, 2016 / 1

Ezt nézzétek !

Elsőre SIKERÜLT !!!!!! - sok sz...vás után.

Lényege:
- vasaló telitalppal átmelegítve a lap
- utána a vasló élével alaposan átdörzsölve az egész
- a papírt forró állapotban lehúzni

Gondoltam közreadom, még ha ez egy újabb "spanyolviasz is.

István
(#) Toth Attila hozzászólása Okt 1, 2016 /

Sziasztok!
A következő kérdésem, kérésem lenne Hozzátok! Ahol eddig tudtam a vasalásos technikához nyomtatni rajzolatot, az a lehetőségem megszűnt. A továbbiakban be kell szereznem egy használt (vagy új) lézernyomtatót. Milyen márkát és főleg milyen típust keresgéljek illetve, ki milyet használ erre a célra? Nem szeretnék megvenni egy olyan típust, amiről később derül ki, hogy nem igazán jó erre a célra.
(#) Stewe válasza Toth Attila hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Két tényező fontos: a felbontás, és a festék minősége.
Sok vita volt a rajzolat finomságát illetőleg, annyi biztos, hogy felületszerelt panelek esetén az 1200dpi jobb lehet, de az általános 600dpi minden más alkalmazásban elég, az egyraszteres forrpontok közötti két átvezetés is tisztán megoldható.
A festék minősége pedig gyártó-specifikus ugyan, de csak akkor, ha natív tonert használsz, és nem utángyártott vagy felújított típust, mert ezeknek a festéke típustól függetlenül azonos.
(#) Ge Lee válasza Toth Attila hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Hogy konkrét válaszod is legyen. Nekem Samsung ML2525 van mivel ez volt az egyik legolcsóbb, a célnak tökéletesen megfelel. Előtte egy ML1610 volt, az is jó volt egy darabig, de amikor már kevés volt benne a por elkezdett csíkozni, illetve kevesebb mennyiségű port is vitt fel a kelleténél. Nem tudtam mit csinálni vele, hiába vettem kimondottan ehhez a tonerhez való port, megtöltöttem, rázogattam, ugyanúgy csíkozott tovább. A szöveget kinyomtatta rendesen, de nyákgyártásra már nem volt jó, aztán egyszer végleg meg is állt.
A 2525-tel eddig meg vagyok elégedve, hogy milyen utángyártott tonerek léteznek hozzá, és hogy azok jók-e nyákot gyártani arról fogalmam sincs.
(#) Toth Attila hozzászólása Okt 4, 2016 /

Köszönöm szépen a válaszokat! Így már könnyebb lesz döntenem a nyomtatót illetőleg.
(#) Hetope válasza Toth Attila hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Én már vagy 10 éve HP 1000-est használok amiben lett cserélve is és utántöltve is a toner.
(#) oibacsi válasza Toth Attila hozzászólására (») Okt 5, 2016 /

Szia! Én Xerox phaser 3020-at használok, a 0,0762mm még megy reprodukálhatóan, bár az utángyártott toner kicsit magasabb hőfokot igényel.
(#) Toth Attila hozzászólása Okt 6, 2016 /

Köszönöm az infókat! Kinéztem egy új samsung sl-m2026- ost. Ahogy nézegettem az árakat nem éri meg használtat vennem.
(#) Stewe válasza oibacsi hozzászólására (») Okt 6, 2016 /

Ez a 0,003" a vezetősáv szélessége, vagy a két vezetősáv távolsága?
Igen meglepő finomság!
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2016
(#) oibacsi válasza Stewe hozzászólására (») Okt 7, 2016 / 1

Vezetősáv szélessége. Egyedi laminálógépet építettem AVR-el és Angliából rendelt 2,5rpm-es motorral, 135 grammos műnyomó és 7 év folyamatos gyakorlás.
(#) RoliNyh válasza oibacsi hozzászólására (») Okt 7, 2016 /

Idézet:
„...a 0,0762mm még megy reprodukálhatóan...”

Nem kötekedni akarod, de egy ilyen panel nagy felbontású (mikroszkópos) fényképét megnézném, ha nem gond...

Ez egyenlő 76,2 μm -el. Ezt én valahogy nem tudom elhinni...

Ez azt jelentené, hogy a csíkszélesség 4.59 -szer vékonyabb mint maga a 0,35 mm vastagságú nyáklemez rézvastagsága.
Magyarán ez azt jelentené, hogy a vezetősáv nem a lapján fekszik, hanem az élén áll...
(#) benjami válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 7, 2016 / 1

A tipikus rézvastagság az 35mikrométer, ami nem 0,35mm, hanem 0,035mm.
Következő: »»   1203 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem