Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem! Az enyém nem ilyen. Szabadon van a tengelye és a vége négyszögletes.
Igen, ettől félek egy picit én is lehet 30 éve nem volt tekergetve, az a kis sárgaréz kiálló fityula meg simán lenyalódhat.
Rendben, nem gond megpróbálok valakitől kölcsön kérni, aki ilyesmi házban lakik még. Köszi, hogy megnézted!
Hadd kérdezzem már meg, hogy szükséges is az álítgatás, vagy csak szimplán unatkozol?
Sziasztok! Felismeri valaki ezeket a gombákat? Van két hülye kutyám. Mindent megesznek. Most lehet, hogy ezekből is lakmároztak. Az egyik remeg mint a kocsonya. Most nem tudom, hogy ettől van-e vagy valami mástól.
(szerda: 23:26)
Az átkötőig meleg, a radiátor meg épphogy csak langyos. A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2016
Hát nem biztos hogy levegős, lehet hogy elvan zárva éscsak kicsit van megnyitva, épphogy legyen keringés benne.
Ilyen kicsi radiátor ha jól tudom akkor a magasabb szintekre szokták rakni. A levegő meg szeret felfelé menni ugye. Ettől függetlenül lehet, hogy el van zárva. De ez kizárható egy kérdéssel, hogy vajon korábban meleg volt-e a radiátor?
Ha levegős, de van áramlás, annak hangja is van.
Igazából, mikor ide költöztünk januárba fel se tűnt, örültem, hogy meleg van, főleg az előzőhöz képest. Nem nézegettem. Csak mivel fázós vagyok, és hirtelen jött a hideg 20-22 Fok alatt képes vagyok kockára fagyni. Aztán jó poros is volt, kikeféltem a bordák közt meg lemostam akkor vettem észre, hogy a csőig meleg, a csap után szinte hideg. De csörögni nem csörög, mint amikor levegős lenne.
Értem. Akkor részemről passz. Továbbra is az gondolom, hogy levegős. A tetején van is légtelenítő. De nem bíztatlak , hogy nyitogasd. Mert lehet, hogy nem tudod elzárni. Az meg nem lenne szerencsés.
Finoman "biztasd" meg kis ütögetéssel, ecettel a légtelenítő szelepet, hátha megmozdul. Egy jól formált célszerszámmal az elzárószelep nyitottságát kellene kipróbálni. Ha jól tévedek, az az anya, ami a száron van, szorítja meg a beállítást. Ha netán csak töm szelence, a levegő ott is kijön (talán).
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2016
Kíváncsiságól megnéztem hogy áll, és 20 centin kb 1 centit ejt. Biztos megrekedhet benne a levegő?
Ennek így kell állnia. Két eset volna, ha levegős. Csendben van, vagy pofázik. Csak a második verziónál lenne langyos. Tehát ez nem levegős, hanem a szelep csak kicsit van kinyitva.
Pontosan. Ezt próbáltam én is elmagyarázni.
Sziasztok!
Ötletre lenne szükségem, mert lehet elrontottam az 1 hetes ajtót. Kíváncsiságból bezártam meg kinyitottam a jobb oldali kulccsal. Azóta a többi nem nyitja-zárja. Mit tudok tenni vele, ha lehet egyáltalán?
Szia, mi a különbség a két kulcs között?
A jobb oldali kulcsnak a végétől kb 5mm-rel visszább be van reszelve a két széle, illetve ott nincs bemélyedés, amibe a zár mechanikája megy, a többi kulcson viszont van.
Ha a két reszeléssel "tanítható" a zár, akkor megreszelek egy kulcsot a többi közül, van elég. De vaktában nem akarok lövöldözni.
Gondolom biztonsági ajtó, annak a kulcsnak az a szerepe, ha pl tűz van, bent van a házban, és azzal ki tudsz jönni, de a többi kulcsal már soha többet nem lehet nyitni, zárni. Vagyis én így tudom.
Idézet: „Az átprogramozáshoz mindenképp szükség van az aktuális kulcskészlet egy kulcsára, mert csak nyitott ajtónál és kitekert rudazatoknál lehetséges a trezorzár "megtanítása" az új kulcskészletre.” Talán ha így próbálnád újratanítani akkor...
Üdvözlöm a kedves fórumozókat !
Most egy eléggé off témával fordulnék hozzátok de nem tudom mi tévő legyek a dologgal és itt sok a hozzáértő . Adott egy vízhűtés amit szeretnék megvenni használt 2 hónapos . Felvettem a kapcsolatot az eladóval az üzlet megköthető viszont az a probléma akadt hogy a garancia papíron több termék is szerepel mivel az illető egy egész gépet vásárolt magának össze . A kérdésem az lenne hogy ilyenkor elég lehet e a garancia egy másolt példánya esetleg az eredeti tulaj aláírásával ? Vagy ez a probléma megoldható e úgy hogy a tulajt ne kelljen zaklatnom a garanciáztatással ha esetleg az én hűtésem tönkremegy
Van hozzá külön jótállási jegy? Mert akkor szerintem elég egy fénymásolat.
Hát nem tudom honnan vette az eladó gondolom PCX ről vagy Aquaról és ugye ők úgy küldik a garancia papírt hogy minden egyen szerepel . Én úgy sejtem ha kérek tőle egy másolatot amit ő aláírt meg esetleg valami adás-vételi félét amit szintén aláírt akkor legaranciázzák de nem vagyok benne biztos
Nekem még amúgy sem hibásodott meg eggyetlen vízhűtés sem. Meg kell kérdezni ott ahol vette, hogy szükséges-e az originál vagy elég a fénymásolat. Szerintem elég lesz.
Köszi! A kitekert rudazat mit jelent? Holnap megpróbálom, mindenképp.
Hát én sem gondolom hogy elszállna csak jobb az óvatosság , az ördög nem alszik . Írtam az eladónak hogy meg kellene ezt érdeklődni talán lesz olyan szíves és megteszi ezt nekem . Elvégre akárkinek is adja el mindenhol ebbe a problémába fog ütközni
Ők írták, tőlük kérdezd, én még csak nem is láttam ilyen ajtót. Valaki linkelte, de nem találom, ki volt.
Ez "picit" komolyabb ajtó, mint ami nekem van. Most olvastam utána, hogy minden kulcskészlethez adnak tanító kulcsot, én azzal nyitottam ki. Ha elveszted a kulcsot, nem kell zárat cserélni, csak másik kulcsokat, és "betanulja" a zár az újakat. Holnap próbálgatom, remélem sikerül visszaállítani.
Valami 'kézikönyv' csak van hozzá, abban kellene leírásnak lennie, hogyan kell tanítani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |