Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   97 / 173
(#) rf_sampler hozzászólása Szept 22, 2016 /

Kaptam még két további ajánlatot:
-Hitachi VC 6025 dig.tár. 60 Mhz , 2csat. 140K HUF
-Tenma 72-7230, combiscope, 50MHz-es, két új mérőfejjel, gyári papírjaival, dobozában. 80K HUF
(#) Ge Lee válasza rf_sampler hozzászólására (») Szept 22, 2016 /

A Hitachi méregdrága, annyiért már kapsz új négycsatornás DSO-t, ami sokkal többet tud.
(#) nagym6 válasza rf_sampler hozzászólására (») Szept 22, 2016 /

A Hitachi 140e Ft.-ért nagyon irreális, talán a felét érné. A digitális része mivel régi szkóp, eléggé kezdetleges. A Tenma már használhatóbb digitális résszel van, de az is elavultnak számít.
Kérdés, milyen szkóp kell jobban analóg, digitális, mert 100e felé már mai lényegesen jobb kínai digiszkópokhoz lehet hozzájutni, de azokban nincs analóg rész.
(#) rf_sampler hozzászólása Szept 22, 2016 /

Igen, a Hitachi ki is lóg a keretből, amit egy használtra szánnék. A Tenma-ról kaptam fotókat, tényleg patent állapotban van, csak így első keresésre nem találtam róla semmit a neten. Se videókat, se dokumentációt. Tényleg ennyire ismeretlen cucc ez?
(#) rolandgw válasza rf_sampler hozzászólására (») Szept 22, 2016 /

Nem ismeretlen, csak a név.Ez egy GW Instek utángyártott.
(#) Ge Lee válasza rf_sampler hozzászólására (») Szept 23, 2016 /

Manapság már az van hogy csinálnak néhány hardvert, és adnak nekik különféle neveket.
(#) rf_sampler hozzászólása Szept 23, 2016 /

Köszönöm a segítséget! Hétfőn tudom megnézni az Iwatsu-t személyesen. A fotók alapján nem tűnik rossz állapotúnak, a fényerőt majd élőben ellenőrzöm. Fejlesztésekhez volt laborban használva, így a kopás előfordulhat. Rakok be ide néhány képet róla.
(#) nagym6 válasza rf_sampler hozzászólására (») Szept 23, 2016 /

Általában a gyenge ks. cső max fényerőre tekerve nem jól fókuszálható. Utána kell fókuszálni nagy fényre feltekerésekor az még normális, de lehet-e.
(#) Sebi válasza rf_sampler hozzászólására (») Szept 23, 2016 /

Ha ez a 200MHz-es verzió, akkor nekem pont ilyenem van (előlap ua). Kb 20 éve van meg, ma már azért vannak kontakthibák a kapcsolóknál, de szuper. Sokszor kellett a négysugaras használat egy időben.
(#) rf_sampler válasza Sebi hozzászólására (») Szept 23, 2016 /

Annyit írt róla az eladó, hogy 4 csatornás, DC-60MHz. Meg ezt a linket csatolta:
SS-5710

Hétvégén még megálmodom. Totál kezdő oszcilloszkóp felhasználóként, nem biztos, hogy ez a készülék lesz a legmegfelelőbb nekem. A szkóp használatot szeretném megtanulni, és nem a kontakt spray-t.
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2016
(#) devergo74 hozzászólása Szept 27, 2016 /

Sziasztok.
Szerintetek eg Voltcraft 610 egy csatornás oszcilloszkóp megér 20e-ft?
(#) gkari válasza devergo74 hozzászólására (») Szept 27, 2016 /

Ha hibátlan, akkor szerintem megéri.
(#) gcsabee válasza devergo74 hozzászólására (») Okt 2, 2016 /

Szia! Ha még nem vettél oszcilloszkópot és ez még belefér a keretbe, akkor ezt érdemes megfontolnod.
(#) Horvath65 hozzászólása Okt 6, 2016 /

Szép estét! http://elektronika.vatera.hu/muszerek_alkatreszek/merestechnika/gru...1.html Eről a készülékről tudnátok felvilágosítást adni? Tanulásra használnám elképzeléseim szerint kapcsolóüzemű táp beállítására.
(#) nagym6 válasza Horvath65 hozzászólására (») Okt 6, 2016 / 1

Ennek baja van, nem megy végig a vonal. Vagy hiba, vagy csak beállítás. Tehát bütyköléssel kezdődik pályafutása új tulajnál.
(#) Gafly válasza Horvath65 hozzászólására (») Okt 6, 2016 1 / 1

Jelenleg ahogyan áll, 1.100 Ft-ot ráígérve megkaphatod. Annyit megér
(#) Horvath65 hozzászólása Okt 6, 2016 /

Értem, hogy nem egy nagy szám, de mit lehet róla tudni, hány MHz-es, használhatósága, stb. 12
-en figyelik, 2-en licitáltak, valamit tudhatnak.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2016

Adatok, és manual itt:
15MHz-es, 5mV=Div érzékenység. A kérdés, hogy meg tudod-e javítani. Akik "valamit tudhatnak", azok azt tudják, hogy megjavítani tudják. Vagy van ilyen nekik, és alkatrésznek, ha olcsón meglenne.
(#) Ge Lee válasza Horvath65 hozzászólására (») Okt 6, 2016 / 1

Azt kell eldönteni hogy mennyit szánsz erre (vagy egy másik) szkópra, meg hogy hol áll meg a licit. Ez már alaposan benne van a korban, ha teljesen hibátlan akkor sem ér csak valami 4 számjegyű összeget. A 25ezres fix ár enyhén szólva is vicces. Aztán kell még hozzá 2db mérőfej, az is még olyan 1500-2000Ft/db ha az ebay-ről veszed.
A Protek-ért ami most itt van az apróban 30-ért szintén egy kicsit sokat kérnek, de az ég és föld ehhez képest.
(#) Robin2 válasza Horvath65 hozzászólására (») Okt 6, 2016 / 1

Sajnos azon az oldalon nem mindig korrekten mennek a dolgok. Sokszor van, hogy ha az eladónak nem tetszik az "állás", akkor az utolsó pillanatban, a termék megsérül és törli az egészet. Az, hogy mennyit szeretne érte, jelzi a fix ár is. Az, hogy Neked mennyit ér, eldöntöd és ráteszed. Többet ne is foglalkozz vele. Ha nyersz, nyersz, ha nem, nem. Ha van rajzod, valószinűleg javítható, vagy az erősítést kell utánállítani, vagy a tápfesszel van gond a végfokban.
(#) Horvath65 válasza Robin2 hozzászólására (») Okt 6, 2016 /

Helló! Ezt válaszolta az eladó:! Mert a bal fölső poti be volt nyomva, ha kihúzom akkor végigmegy. - Barkácsoló, és csatolt egy képet: http://epitkezes-kert.vatera.hu/kert_mezogazdasag/tartaly_hordo_kanna/20_l_muanyag_vodor_2357296598.html Tudom mi ez, a képek között ott van a szkópé is ott van a végén. De közben már orientálódtam más irányba is.

Ami be volt nyomva, és kihúzta, az 3x-os vízszintes nyújtás. Alaphelyzetben benyomva kell végigérni a képernyőn, kihúzva pedig 3x hosszabb lesz, így a jelalak mérete vízszintesen 3x lesz.
Tehát hiba van, sosem lehetne rövid a vonal.
Csatolt képen a manual-ból.

grund.jpg

(#) rf_sampler válasza Horvath65 hozzászólására (») Okt 8, 2016 / 1

Jól teszed, hogy másfelé is nézelődsz, hiszen te használni szeretnéd majd a szkópot. Szerintem ne vedd meg ezt, nem egy bomba ajánlat. Maga a termék sem az igazi. Illetve úgy tűnik, az eladó nem ért az oszcilloszkóphoz. (Egyébként a Vaterás értékelései alapján nem gondolnám, hogy átverné a vevőit.)
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2016
(#) nagym6 válasza Horvath65 hozzászólására (») Okt 9, 2016 / 1

A H3013 mindenképpen kihagyható, nagyon egyszerűcske. A miniszkóp2 már jó készölék, 15Mhz, de az Intel 3133 messze többet tud nála, 25Mhz két csatorna, mindenképpen megéri az 5500Ft. többletet. Műszaki állapotukról nem tudok semmit.
(#) szapcsika válasza Horvath65 hozzászólására (») Okt 9, 2016 / 1

Attól függ mire akarod öket használni. De a harmadik nagyságrendekkel komolyabb eszköz az első kettőnél. Azok túl vannak árazva. Kérdés, működik-e rendesen.
(#) helektro hozzászólása Okt 10, 2016 /

Sziasztok,
A foldertradetől akarnék egy Rigol DS1054Z-t venni.
Vett már tőlük valaki itt bármilyen műszert? Mennyire megbízható ez a cég? A tapasztalatok érdekelnének.
Itt nettó 110eFt-ért adják. Ha esetleg tud valaki itthonról jobb árat, azt is szívesen veszem.
(#) nagym6 válasza helektro hozzászólására (») Okt 10, 2016 /

Én vettem ott szkópot nemrég -másmilyet-, minden rendben volt. Futárral elküldte. Ez egy régi megbízható cég, régen csak a nagy márkákkal foglalkozott. Meg kell kérdezni, mennyit kell várni.
Itt is van.
(#) Norberto válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 10, 2016 /

Ageta-t nem ajánlom, ha lehet ilyet írni.

Csak a nagy halakkal foglalkoznak valószínűleg értelmesen, egy sima mezei átlagpolgár nekik nem pálya. Saját tapasztalat. Csak azon az 1-2 napon jó a vevő, amikor az átutalt pénz csilingel a számlájukon, egyébként lassú reagálásúak (biztos kevesen vannak, de az kit érdekel?) és nem is túl készséges hozzáállásúak.
(#) Attila86 válasza helektro hozzászólására (») Okt 10, 2016 /

Szia!
Én tőlük vettem a Rigol MSO1074Z-met. Mit értesz az alatt hogy megbízható? Felhívtam őket, azt mondták hogy nincs de két hét múlva rendelnek nekem ha szeretném. Két hét múlva hívtam őket hogy van-e, mondták hogy igen és mehetek érte. Beültem a kocsiba és elmentem érte, kifizettem, megkaptam. Működik azóta is.
Elég nyakatekert helyen vannak Budán, illetve csak készpénzzel lehetett fizetni a helyszínen. Kb ennyi tapasztalatom van velük. Náluk a legolcsóbb a DS1054Z, ennél olcsóbban csak Ebay-ről vagy használtan tudsz venni maximum.
Következő: »»   97 / 173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem