Fórum témák
» Több friss téma |
Ez eszembe sem jutott! Mikor is álltunk át 230V-ra? A hifi sem ifjonti az biztos.
8 ohm-os hangszóróval élesztettem. De terheletlenül is melegszik. Igaz nem néztem greacz nélkül. Elképzelhető a gerjedés. De elhanyagolható. Sőt, átjátszó kábel nélkül zajmentes az erősítő, ami nagyszó, mert sokunk mumussa a fölfhurok. De ez jellemzően a külön paneles erősítők vezetékelési hibája. A legszebb és legobb dolog ami történhet egy audió erősítővel, ha minél messzebb van a tápjától, főleg, ha az 50Hz-es trafó. Nos én egy 3x1,5mm^2 kábelen táplálom egy külön dobozból. Így a hangfrekin kívül semmi más váltakozó áramú komponens nincs a dobozban. ![]() Idézet: 1996, majd a végleges pedig 2008. „Mikor is álltunk át 230V-ra?”
1994. 01.01-től kezdődött meg az átállás, 2003.01.01-től már csak 230 V-os hálózati feszültségnek kell lennie a névleges értéknek.
1996.01.01-től a készülékekre vonatkozott, hogy csak 230/400 V -os feszültségre kell tervezni és csak ilyet szabad kereskedelmi forgalomba hozni. Tehát a hálózat és a készülékekre vonatkozó előírás dátuma egy kicsit eltér.
Sziasztok! Lenne egy kérdésem , mégpedig a linkben megadott tápegységet használta már valaki tda 7294-es erősítőhöz? Használható egyáltalán az erősítő meghajtásához? Lenne értelme kipróbálni? Válaszokat megköszönöm! http://www.ebay.com/itm/111027428683?_trksid=p2060353.m1438.l2649&a...X%3AIT
Én ágy látom elfogyott, nem rendelhető már....
Köszönöm a válaszokat! Még egy kérdés, "lehet buta kérdés",mégpedig,az, hogy ezekhez a tápokhoz kell külön puffer kondi, vagy elegendő a táp? Trafós tápon kívül még nem használtam mást erősítőhöz! Köszi a türelmet!
![]()
Üdv !
Olyan kérdésem lenne hogy van egy 12v kapcsoló üzemű tápom 106A tda7294re rá lehet e kötni ha igen hogy ? Esetleg több darab brdigbe is érdekelne.
Sziasztok
Szeretnék némi segítséget kérni egy tda7386 hoz. Összedobtam egye kapcsolást ,viszont nem akar megszólalni és nemtudom mi lehet a baj. Az IC lábain lemértem a testhez képesti feszültségeket segítség képpen. Ha valakinek van ötlete ,hogy hol kereshetném a hibát legyen szíves ossza meg velünk. Köszönöm. 1: 0 2: 0 3: 0 4: 15 5: 0,84 6: 15,23 7:0 8: 0 9: 0,8 10: 7,6 11: 7,5 12: 7,5 13: 0 14: 7,6 15: 7,56 16: 7,6 17: 0 18: 0 19: 0,85 20: 15,15 21: 0 22: 15 23: 0,8 24: 0 25: 0,05
Szia! A kérdéseddel ez a téma foglalkozik. A mérési eredmények szerint készenléti állapotban van az erősítő, noha a 4-es lábra érkező feszültség ezzel ellentétes utasítást ad az IC-nek, tehát hibásnak néz ki.
Köszönöm,átmegyek abba a topicba.
![]()
Elkészítettem az alábbi panelt, de hang nem jön ki belőle, gondolom a stand-by vagy a mute funkció miatt. Minden érték mérhető az IC lábain, a 6. és a 8. IC láb pillanatnyi érintése után pár másodpercig szólni kezd, majd abbahagyja. :/
Köszönöm előre is a segítséget!
Szia! Ez a kapcsolási változat minimum ±20V tápfeszültséget igényel.
Mérted a 9, 10 lábak feszültségét?
26 V körül kap.
A lábaknál viszont csak 2 V körüli feszültséget mérek. :/ Ha közvetlen tápfeszre kötöm a lábakat, akkor pedig pár másodpercig elkezd szólni majd recsegni.
A 9, 10 lábakhoz 22k/4k7 osztó tartozik. Vagy hibás értékűek az ellenállások, vagy a hozzájuk tartozó kondi túlzottan szivárog, esetleg fordított polaritással beültetett.
A recsegés tipikus oka az IC túlmelegedése, hogyan hűtöd? Szerk.: a TDA7294 élesztési szabályait betartottad? A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
Újra megmértem a 9. 10. lábat, negatív pólust a 8. lábról véve. Helyesen mértem?
20-22 V körüli értéket mértem itt. A kondi polaritása helyes, ellenőriztem még egyszer. Hűtőbordával hűtöm, de csak 1-2 másodpercre szólalt meg. Ennyi idő alatt lehetetlen túlmelegedni nem? 1-2 másodperc után pedig mintha valami rádióadást fogott volna... Az élesztési szabályok alatt mire gondolsz? Ez alapján készült el: Link Itt azt írják, hogy nem szükséges semmi élesztéshez.
A 9, 10-es lábak feszültségét az 1-eshez képest mérjük, mely ennél a variánsnál éppen a test.
Az élesztési procedúrát fentebb megtalálod, ennek az általános leírásnak a 3. pontja például kulcskérdés TDA7294 esetében.
Ha az 1eshez mérem 0.3V mérhető, ha a táphoz, 3.2V körül.
Csatoltam képeket a panelről, hátha észreveszel valamit amit elrontottam.
Az 1-es láb és a táp test közös vezetősávon van. Meg lenne szakadva?
Mekkora feszültség esik a 4k7 ellenálláson?
A visszacsatolás 22µF elkó pozitív lábát nem futja körbe az ón, legalábbis a fotó erre enged következtetni.
1.3V esik rajta.
Szenvedés közben meglepett valami... 6. 8. lábakat egy pillanatra rövidre zárva megszólal a hangszóró, ekkor mérhető is a 3.5 V a 9. 10. lábakon, majd ha 2re esik a feszültség, recsegéssel megszűnik. Hátha segít valamit, ezek szerint megszakadva sincs. E: Körbe futja az ón, de megerősítettem jobban. ( Sajnálom a rossz minőséget :/ ) A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
A 6-8 lábak összezárásától nem megszólalni kéne az IC-nek, hanem tönkremenni.
Mekkora a feszültség ezen lábakon testhez képest? A feszültség polaritása is érdekes. A 8-as lábon a negatív tápot várjuk. A 6-os a készenléti állapot megszűnése után pár volttal negatívabb a pozitív táptól. A 4k7 ellenálláson mért feszültség az alkatrészek hibájára utal, amit már említettem is. Esetleg leesik a pozitív tápod. Azt például könnyen kiváltja, hogy hangszórókábelt használsz jelvezetéknek és visszacsatolódik rá a hangszórókimenet - gerjed az áramkör. Egyelőre a bemeneti (Input) csatlakozót kösd egy rövid huzaldarabbal a testre! Míg nem áll be 9,10 lábak 3,5V feletti, valamint a kimenet (14-es láb) 0V-os feszültsége, addig jelnek és hangszórónak nincs ott semmi keresnivalója!
A következőképpen kötöttem össze és mérhető a 3.5 V a 9. 10. lábakon, az 1eshez mérve.
A polaritás is megfelelő. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
A keverőből elfelejtettem kihúzni.. kihúztam és ugyan úgy 1.4 körül mérek, viszont sikerült zárlatot csinálnom.
A -VDC és a Ground össze lenne kötve? Van egyáltalán szimmetrikus (testhez képest pozitív és negatív) tápod?
Az összekötést hogy érted?
Csatoltam képet a tápról. E: Esetleg egy elérhetőséget tudnál adni, ahol könnyebben tudunk beszélni? Már lassan 1 oldal csak rólam szól. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
Bocsi hogy beleszólok, de ez a táp így... nem okés a tdahoz.
Ilyen kellene hogy legyen: Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |