Fórum témák
» Több friss téma |
Aham, akkor az lehet a probléma?
Ehhez a kapcsoláshoz használtam és működött, azért gondoltam, hogy ehhez is jó lesz.Link Csatoltam egy képet az egyenirányítóról is.
Mindjárt a végére érünk és sok kezdőnek lehet tanulságos a hiba felderítése.
Trafós tápot használsz? Megvan a két szekunder-tekercsed? Szerk.: ha méred a pozitív és a negatív tápfeszültséget testhez képest, gyorsan kiderül, hogy elhúzza a tápközepet. Ez volt az első kérdés. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
Igen, trafós tápot.
Ezt a mérést nem értem mert én is rendesen kezdő vagyok.. :/
Sanda gyanúm szerint, csak a trafónak két kivezetését használta fel, és a GND pont, csak úgy "lóg".
Ismerkedjünk meg a transzformátoroddal! Van rajta két azonos feszültségű szekunder tekercs?
Azok egyformán terhelhetőek?
Készítek egy ábrát hogyan tudod működésre bírni az erősítődet.
Nem tudom a terhelhetőséget, egy régi szünetmentesből szereztem még pár éve.
Köszönöm!
Trafodból a kisfeszültségű részen. Hány szál vezeték jön ki ? És milyen szinük van ?
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
Válaszd elsőként a 17V-osat. Így lesz szimmetrikus táp belőle.
Lerajzoltam a huzalozását a gyakorlatban létező alkatrészekkel. Szerk.: ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az egyenirányító híd egyik ~ lábáról átforrasztod a vezetéket a pufferkondik közötti vezetősáv pontos közepére. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
Nem tudom menyire tudod értelmezni a rajzot. De remélem valamit segít.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
Hátha , meg érti hogy kellene köse a trafót.
Úgy tűnik az ideális trafó nem áll rendelkezésre Bővebben: Link
Lehetőség szerint 1-es pont.
Ha szétválasztottad a pufferkondikat az erősítőtől akkor azokat feltétlen süsd ki (inkább 10-100 ohm ellenállással, mint csavarhúzóval) mielőtt visszakötnéd. Helyezd áram alá! A Ground-hoz képest a +VDC és -VDC pontokon azonos értékű, de ellentétes polaritású feszültségnek kell megjelenni. Várhatóan a 9, 10 és 14 lábak feszültségei rendben lesznek, de jobb, ha megméred. Ha rendben, akkor mehet rá hangszóró és amennyiben nem búg, nem füstöl adhatsz rá jelet is. Az IC alatt van paszta, hogy átvigye a meleget? Úgy látom nem szigetelted a bordát az IC hűtőzászlajától, vigyázz mert a negatív táp megy oda, nehogy a test a bordához érjen!
Működik, szól, enyhén melegszik, a feszültségértékek jók.
Nem tudom, helyes-e hogy rádióadókat fog be, ha nincs bemeneti jel? Gondolom a hűtőbordát szigetelni kéne, ugye? E: Hogy mérhetek 21 voltot, ha a trafóból mérem 17 jön ki? A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
Mi a jelforrásod?
A 17V a váltakozó feszültség átlagértéke, a kondenzátor ennek a szinuszos jelnek a csúcsfeszültségére töltődik, leszámítva némi veszteséget. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
A bemenő jelhez árnyékolt vezetéket kéne használnod, vagy ideiglenesen 1-2k értékű ellenállást forraszthatsz a panel input és ground pontjai közé a zavarójel elnyomása érdekében.
A hűtőbordához mica (csillám) szigetelés és hővezető paszta kell, a csavarhoz pedig szigetelő gyűrű.
Rendben van!
Tanulság a maiban a táp megfelelő megválasztása... Egész pofás hangja van, mint erőben mint teljesítményben ahhoz képest, hogy 25 Vról üzemel. Nagyon szépen szeretném megköszönni a segítséged, hasznomra vált! Igyekszek majd átböngészni a dolgokat amiket küldtél, a legutóbbi képet is értelmezem! Örülök, hogy a sok hülyeségem ellenére is kitartottál mellettem! ![]() E: Nagyobb teljesítményt nem tudok elérni sehogy a 2 17 V-os kivezetés egyesítésével? A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
Még egy olyan kérdés lenne, hogy a trafó eléggé melegszik. Hogyan lehetne megállapítani a maximális terhelhetőséget / 27 V-ról mit szólna még egy ilyenhez?
A helyes megoldás egy nagyságrendileg 2x20V-os 100VA-es transzformátor lenne. A bontott trafódat nem folyamatos 50Hz szinusz üzemre tervezték.
A próba kedvéért alkalmazott Delon-hidas egyenirányítás sem az ászok-ásza, nagyobb a táphullámosság a periódusonkénti egyszeri töltés miatt. Dupla tekerccsel periódusonként kétszer lehetne tölteni, ez az elfogadott felépítése egy erősítő tápegységnek. Egyelőre annyit tehetsz, hogy járatod ezt a trafót akár két csatornával is, és figyeled a melegedését. Legyen a primer körben 1A körüli biztosíték, hogy tudjon valami engedni, ha összeégne a primer benne.
Jelenleg még éppen elmegy kézmelegítőnek, de fél óra használat után nem hiszem, hogy hozzá lehetne érni.
Az A.5 utalhat esetleg arra, hogy 5 amper?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |