Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Konkrétabb adatok hiányában , ezt így elég nehéz behatárolni.Lehet forrasztási hiba , lehet tápegység hiba , alkatrész hiba , és még lehene sorolni.Mérések álltali adatokra lenne szükségünk , hogy be tudjuk neked határolni , hol is lehet a hiba , és mitől van ez a jelenség.
Nem írtad milyen helyzetben volt bekapcsolva a tévé .Ha csak alaphelyzetben , és nem volt rá kötve antennajel stb . Akkor kijelző gyanús eléggé.
Mindig ezt csinálja, jellel és anélkül is! A tápban volt púps kpondi, azokat kicseréltem. Próbálok keresni valamilyen adatokat mérésre vonatkozóan.
Igen nem ártana .Ezt a 21 db ot ezt hogy kell érteni ? Ennyi darab tévéd van , és ebből pár darab ezt csinálja vagy ?
LG led TM-m az egyik pillanatról a másikra megadta magát és az alábbi képernyő megjelenítéseket produkálta (mellékelve). Aki esetleg tudja, hogy mi lett a baja kérem segítsen. Köszi!
Elírtam, 2 db az!!
Volt itt 2 készülék, amiről raktam fel képet, az egyik csak fehér volt a másik csíkos és mind a kettő samsung, az egyik 26-os a másik 32-es. Mind kettőnél t-con kontakt hiba van, volt! Az alaplapok összecserélhetőt, de más nem. A t-com panelek javítása - szerintem - úgy történhet, hogy forrólevegős pákával át kell "fújni" az egészet. Ez utóbbi megoldásra vár, mivel nekem ilyenem nincs!
A nehézség az a dologban, hogy miután megjön a kép -a matatás következményeként-, nem lehet a hibát előidézni. Próbáltam hűteni, fűteni, mozgatni, ütögetni, semmi. így jutottam a forrólevegős páka gondolatra. Csináltatok már ilyet?
Sziasztok! 3 napja küzdöttem 1 Philips L6.1AA chassis lapon hiba kereséssel mire végűl csak meglett a bűnös a But11 emitter lábon 102K 1KV ami 329,3 ohmot mutatott emiatt nem indult a tápegység. Nos stabilan üzemel a tv, viszont hirtelen képváltásnál pattan egyet a hangszóró ez milyen hiba lehet? Segítő szándékot megköszönöm!
Nem jutottam előrébb, azon gondolkodom hogy mi történhet akkor ha rövidzárlatot kap a mosfet, a hűtőbordával (nem tettem vissza a szigetelést mivel elfelejtettem és ezért lett belőle, ami) Nem tudom mi idézhet elő feszültség csökkenést, 14v-ra 7501es és 2es tranyok jok. Az ellenállásokat átmértem, annyit mutatnak amennyi kell hogy legyen. 6504es diodát cseréltem,6501est is és a 6510est
Üdv Mesterek!
Sagem Axium Hd-d50 G4 szervizmenüjét keresem. Ha valaki tudna segíteni megköszönném. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2016
Sziasztok!
Panasonic TX25MK1P Euro 4 alaplapos, időnként homályos kép! Bekapcsolásnál eleve homályos, ahogy bejön a kép, de úgy hogy 1 mp-ig éles-olvasható minden felirat, majd mintha túltekerném a focust. Ez kb.10 perc után megszűnik, és minden ok. ,de változó időközönként pár mp-re ami lehet 30 perc múlva is ismét homályos majd kitisztul. Köszönöm.
Sanszos a képcső. Tipikus Panaszonik eset, rossz a cső.
![]()
Pedig azt gondoltam, hogy sima kondi cserével megúszom.
![]()
De minden készülék minden hibáját kondenzátor cserével kell javítani, nem?
![]()
Igen, ez terjedt el
![]()
Hát ha ezt én is tudnám nem írogatnék ilyen helyre.
![]()
Hát, korábban a kép vibrálását helyrehozta a vertical IC cseréje, most azt gondoltam hátha valamelyik tápkondi miatt lehet ez. A "bármi tönkremehetett... " várakozásom az volt hogy segít valaki leszűkíteni valamire.
![]()
A " bármit" nem neked irtam hanem a kondik cseréjére való biztos javulásra. Mint azt írtam, panánál a fókusz változásokat a képcső szokta okozni. " Jobb" esetben a nagyfesztrafó, de az ritkább.
Szia!
Azért a képcsőfoglalatot megvizsgálnám, a szikraközt és a bevezető kábel csatlakozását is.
Sziasztok!
Samsung LED TV-men (5500 class) kijelzőjén világos csíkok jelentek meg, (lásd csatolt kép) először sokáig csak vízszintesen most már függőlegesen is. leginkább azokon a részeken, ahol eleve a képen világosabb az adás is. Hol lehet a hiba? Meg lehet javítani? Előre is köszi a tippeket.
Sziasztok! Tönkrement a tévém. Kiment benne a sorkimenő trafó ami vitte magával a tranzisztort. Ezeket cseréltem. Most a hiba jelenség. Középen csíkozódik és minden irányban szét húzta a képet. E-W körre gyanakszok, mert úgy látom az oldala kicsit mintha homorítana. Forrasztási hibákat amiket találtam javítottam. Szégyellem, hogy elakadtam mert az egyik szakmám elektronikai műszerész, de nincs benne semmi rutinom. Csatolom a képeket a hibáról és az alkatrészről amire gyanakszom.
Előre is köszönöm a segítséget.
Szia!
Nem szégyen az,ha valami nem megy. Senki sem úgy születik. Az eleltronikai műszerész meg nem RTV műszerész. Viszont egy TV típusszám sokkal többet segítene. Esetleg egy kép a hibáról. Így látatlanba nézd meg az EW diódát,kicsatoló kondit,de ha csíkozással is tarkított a hibajelenség,akkor lehet,hogy az EW végfok integrálva van a függőleges IC-be. Ennek a tápellátását is hazavághatta a sorkimenőtrafó. Üdv! István
Szia István!
Köszönöm szépen a választ. Reggel sietnem kellett dolgozni így elmaradt a kép és a típus szám. Most pótlom. videoton c2911-am.
Űdv van egy Samsung plazma tv nincs készenléti(nem világit a stand by) kicseréltem a kondikat,az smd-ket de nem találom a hibáját,zárlatot pedig nem mértem,aki ilyen hibával találkozott megkérem adjon utbaigazitást
Szia!
Beírtam a típust a gugliba,hogy keressek hozzá egy kottát,de ezt is kidobta. Javítási tipp István
Sziasztok!
Van egy idősödő ORION T2835stx-s tv BEKO zx8190-30-as belsővel aminek a hiba jelensége a következő. Főkapcsolót bekapcsolva a Standby-ig OK, de utána ha bekapcsolom a távirányítóval egy pillanatra sztatikus lesz a képcső pár másodperc múlva újra standby-ba kapcsol és hibakódot villog. 4-et pislant meg áll 4 pislant meg áll és így tovább. Szerintetek mi lehet a problémája merre kellene keresni a hibát.
Szia!
Idézet: „Köszönöm, holnap meló után átnézem!” Hát a holnap megnézem helyesen így hangzott volna: "Nyolc hónap múlva megnézem" ![]() Lényeg a lényeg meglett a hiba és csak azért írok, hogy megköszönjem, és másoknak is segítsek ezzel. A kép vízszintes szétcsuszását kondi hiba okozta, amit már a service menüben se lehetett korrigálni. A lenti képen jelölt 100nF szakadt meg (5,1pF)értékre csökkenve. Csere után azonnal a megfelelő méretre lehetett állítani a képet. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2016
Sziasztok
egy OVP CTV219 tévé elkók, sorvégtranzisztor cseréje és szemmel látható forrasztási hibák javítása után kapom lenti videón bemutatott képet miszerint két helyen vízszintesen megtörik a kép és rezonál egy bizonyos frekvencián. Merre keresgéljek?
Sziasztok!
Egy Samsung CW29M064 ks7a saszival szeret TV-t szeretnék rendbe rakni. Előzmények a következők: 1. a primer oldalon a vezérlőnél levő 2 kondi cseréje (C812/C808) drasztikus ESR növekedés miatt. 2. a sorvégfokozat tranyó zárlatos volt minden irányban. 3. eltávolítás után a csatolt dokumentumban leírt 8. számú hiba jelentkezett. Idézet: „8.Hiba: A tápegység pulzál, a LED villog, a demagnetizáló relé kb. 2Hz-el kattog” Az IC 805 stabilizátor lábain stanby-ban 8.3V feszültséget lehetett mérni, amire azt írták, hogy min 9V kell legyen ott, különben ez a pulzálás fog jelentkezni. Idézet: „Ha a Q806 kollektorát egy pillanatra lezárjuk a testre (ezzel a gerjedési állapotot megszüntetjük), megszűnik a pulzálás, és a készülék hibátlanul működik áramtalanításig.” Ezt kipróbáltam, de már késö volt vagy ellenállásal kelett volna (nem csavarhúzóval), vagy sikerült a B+ (135V) részhez kötni. A táp végül is abbahagyta a pulzálást pont mint ahogy le van írva. Viszont a hullák száma gyorsan felszökött: Q806, Q805, DZ242 (3,3V), és a DZ805 (TL431) A 3,3V zener drót lett az összes többi alkatrészt tudtam pótolni, de ebből nincs kéznél csak 3,6V-os típus. Lehetne azzal helyettesíteni, vagy felejtsem el? |
Bejelentkezés
Hirdetés |