Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1206 / 1388
(#) lucky válasza Lamprologus hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Jó az, csak fejen áll.
(#) Stewe válasza lucky hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Ezt magyarázom.
Ha egyenes nyomatot vasaltál volna fel, akkor most az egyes tükörkép lenne.
Úgy tűnik mégis tükrözted a panel nyomatát, mert most jó.
Persze nem tudom mit nevezel alkatrész oldalnak, de SM technológiánál a nyomtatási és az alkatrészoldal ugyanaz.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2016
(#) Lamprologus válasza Stewe hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Szándékom szerint egy adapter panel lett volna, egy "hagyományos" (nem smd) alkatrészekkel szerelt panelhez. Tüskesorral csatlakozott volna a panelhez, az alkatrész oldal felől. Szóval elvileg a Top rétegen lenne a PIC meg a tápszűrő kondik ... és azt akkor szerintem tükrözni kell a nyomtatásnál. Lehet hogy az 1-es jól áll, de azt én tettel fel, és úgy variáltam hogy jó legyen ... csak épp a PIC lábainál nem stimmelnek a kondik ... Szóval kicsit belekeveredtem!
(#) kaqkk válasza Lamprologus hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Fektesd a hátára a picet ...
(#) JOJO hozzászólása Okt 26, 2016 /

Sziasztok kérdésem lenne mivel lehet zsírtalanítani a lapot és a festéket mivel lehet le szedni egy erős kezdő kérdése
(#) pont válasza JOJO hozzászólására (») Okt 26, 2016 /

Zsírtalanítani, zsíroldószerekkel, itt mindenki másra esküszik, személy szerint először nitrohigítóval, papírzsepivel. Utána én átcsiszolom finom dörzsivel (amit a központi-fűtésszerelők használnak a rézcsövek tisztítására forrasztás előtt) utána az ecetes Fross papírzsepivel, kétszer vagy amíg a zsepi teljesen tiszta nem lesz. A tonert nitroval szedem le, de csak közvetlenül a forrasztás előtt...
(#) JOJO válasza pont hozzászólására (») Okt 26, 2016 /

Köszi a gyors választ
(#) attika válasza JOJO hozzászólására (») Okt 26, 2016 /

Én ÍGY csinálom, ezt is kipróbálhatod.
A vizes csiszolgatással nekem az volt a gondom, hogy szárítgatni kellett sokat, hogy ne maradjon az apró kis karcokba víz.
Sose sikerült tökéletesen megszárítani a nyákot.
Szárazon finom papírral megcsiszolom és izopropil alkohollal áttörlöm zsebkendővel, ezt addig csinálom míg a zsebkendőn látszik a kosz.
Utána egy tisztával még letisztázom és ennyi. Ezzel a módszerrel laminálok és a P20-at is nyugodtan lehet utána rávinni.
(#) JOJO hozzászólása Okt 26, 2016 /

köszi
(#) niedziela válasza attika hozzászólására (») Okt 26, 2016 /

Szia !

Idézet:
„A vizes csiszolgatással nekem az volt a gondom, hogy szárítgatni kellett sokat, hogy ne maradjon az apró kis karcokba víz.”

Ha megcsiszoltad, utána finoman marasd meg a panelt (amig nem kezd elszineződni)
Igy nem lesz karcos.
(#) attika válasza niedziela hozzászólására (») Okt 26, 2016 /

Nem bonyolítom túl mert fölöslegesnek tartom, szárazon megcsiszolom és áttörlöm alkohollal és hibátlan lesz. Most ha finoman megmaratom a tetejét aminek nem sok értelmét látom, akkor utána ugyan úgy moshatom le az egészet, szerintem ez egy fölösleges procedúra lenne.
Nekem így vállt be és működik is.
(#) gulasoft válasza attika hozzászólására (») Okt 27, 2016 / 1

A maratás a zsírtalanítás miatt jó.
(#) niedziela válasza attika hozzászólására (») Okt 27, 2016 /

Szia !

Panel vizesen megtisztít, megmarat, és utána lakkoz, vasal, dry-t laminál...stb
nincs törölgetés, alkohol, zsebkendő, kosz, karc..stb
Az értelme ebben van.
De csak egy javaslat volt, nem kényszerítés
(#) attika válasza niedziela hozzászólására (») Okt 27, 2016 /

Idézet:
„De csak egy javaslat volt, nem kényszerítés”

Ez természetes, mindenki úgy csinálja ahogy neki a legjobban bevált.
Én biztos nem fogom többé vizesen csiszolni meg szárítgatni mert nekem az úgy nem vált be soha.
Így hibátlan ahogy leírtam és maradok is ennél.
(#) elektroncso válasza attika hozzászólására (») Okt 27, 2016 /

Én úgy szokom, hogy a panelt vizesen egy TORO nevű súrolópasztával kifényesítem, ez nem karcol (szemmel nem látni), utána papír zsebkendővel szárazra törlöm, ezután következik a vasalás majd maratás utána acetonnal (C6000) lemosom a festéket, kifúrom, majd finom csiszolószivaccsal megcsiszolom. Utána már csak be kell ültetnem.
A mellékletben pedig az első (SMD) kísérletem van, a panelt vasaltam, az alkatrészek 0805-ös méretűek, az IC SO8 tokozatú. A jobb oldalit elrontottam, túl erősen nyomtam a vasalót. A semmibe tartó vonalak ne zavarjanak senkit, az a terven is olyan (ez csak próba, nem egy működőképes panel).
(#) attika válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 27, 2016 /

Meg elég szépen alá is mart a jobb oldalin mert el van színeződve a réz.
Én biztos,hogy nem variálok semmivel. Nem vasalok hanem laminálóval csinálom.
Vasalóval sose sikerült azt elérnem, hogy az összes festék a panelon maradjon.
Nekem így vált be és így is fogom csinálni ezek után is.
(#) elektroncso válasza attika hozzászólására (») Okt 27, 2016 /

Én is ki akarom próbálni a laminálást (hamarosan talán sikerül) és a fotózást is, csak az a fránya idő, abból van mindig kevés.
Mindenki úgy csinálja, ahogy neki a rendelkezésre álló anyagokból a legjobban bevált. Én csak mutatom, hogy nem lehetetlen SMD panelt készíteni vasalással.
Neked a laminálás milyen hőmérsékleten vált be?
(#) attika válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 27, 2016 /

Persze, hogy nem lehetetlen.
Nem tudom a hőfokot, pár hozzászólással feljebb linkeltem egy előző hozzászólásomat ahol leírtam mindent.
Ebbe van a másik hozzászólásom is.
(#) Ge Lee válasza attika hozzászólására (») Okt 28, 2016 /

Ugyanezt tapasztaltam. Ha víz érte a rezet csinálhattam vele bármit, utána már nem akart úgy tapadni hozzá a nyomat. Ha szép fényes, oxidmentes a réz akkor csak áttörlöm izopropillal és lehet vasalni. Ha nem, akkor előtte átcsiszolom nagyon finom papírral szárazon, lemosom alkohollal és vasalom.
(#) eyess válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 28, 2016 /

Idézet:
„A jobb oldalit elrontottam”

Szerintem mind a kettőt elrontottad.Egyébként a próba mire irányult mi volt a őpróba célja ?
(#) elektroncso válasza eyess hozzászólására (») Okt 28, 2016 /

Át tudom-e vasalni, nem e mar alá... például.
Mit rontottam el a bal oldalin?
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2016

A két nyák közt nem sok a különbség , annyi csupán , hog a jobb oldali jobban szét van lapítva.De ez a hiba meg van a baloldaliban is csak kevésbé.
(#) elektroncso válasza eyess hozzászólására (») Okt 28, 2016 /

Én elégedett vagyok vele. Szerintem másodikra tökéletes.

Ne legyél elégedett , hanem mindig azt leresd , hogy mitől lehet még jobb.Tehát , ha megfigyeled , hogy az előzőekhez képest ez miért lett jobb , és min váltosztattál , és még jobban tökéletesíted , azt a részt ami jobb eredménythoz , akkor az már jó irány .
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2016
(#) ktamas66 válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 28, 2016 /

Ha nem is "tökéletes", de pont jó. Amíg nem szégyenkezel miatta teljesen megfelelő. Én sokszor a laminálót is lusta vagyok elővenni, megvasalom kézzel.
(#) Mekkelekecske hozzászólása Okt 29, 2016 /

Ma kényszerből kipróbáltam a fotomaszk készítést sima irodai nyomtatópapírra.
Eddig pauszra nyomtattam, lefújtam Labeloff sprayvel, és perfekt.
Múlt héten a toneremet feltölttettem , de úgy tűnik sikerült valami nem belé való porral feltölteniük, mert a pauszról pikkelyekben hámlik, és foltokban átlátszó marad.
A papíron is elég csúnya a nyomat, de annyira nem hámlik.
Ezt is lefújtam Labeloffal , majd Plastic lakkal.
A pauszra 6 percet szoktam exponálni, a papírra most 15 percet szántam.
Teljesen tökéletes lett.
Attól függetlenül természetesen szerdán viszem vissza reklamációval a tonert.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2016
(#) Bakman válasza Mekkelekecske hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Ritka eset az, amikor a töltött toner minősége megközleíti a gyárit.
(#) CHZ válasza Mekkelekecske hozzászólására (») Okt 29, 2016 / 1

Már régen mondogatom, pausz helyett jobb a sima papír..
Sokan nem hiszik, ki sem próbálják.
(#) Mekkelekecske válasza Bakman hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Valószínű jobban jártam volna, ha megrendelem a márkához való port 1/3 áron és magam töltöm
(#) niedziela válasza Mekkelekecske hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Egyszer majd próbáld ki a lamináló fóliát, kinyomtatod 2x utána igazítod és össze laminálod.
Örökös, kontrasztos és 30sec elég a levilágításhoz.
Következő: »»   1206 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem