Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Jól értem, lamináló fóliára nyomtatod?
Nem olvad bele a lézernyomtatóba ? Vagy tintással nyomtatod ?
Lézerrel nyomtatok, nem az egész A4-es fóliát engedem át, papírra nyomtatom a körvonalat, és csak annál 2cm-el nagyobb fóliát teszek a papírra.
2x nyomtatom, és a fóliákat összeigazítva a rajzolaton kívül összemelegítem. Igy maga a rajzolt fólia lágy marad, szépen rásimul és tapad a dry védőfóliára. Az alsó felére vigyázni kell, nem lehet az asztalon sikálni mert az alsón a nyomtatás van szabadon. Csináltam olyan maszkot is amikor a két nyomtatás tükörképe egymásnak, azok vannak összefordítva, ilyenkor csak az okoz sérülést ha összegyűröd. Tartottam tőle, hogy ebben az esetben a fólia majd vezeti a fényt, de szerencsére nem. 36W-os körmös lámpával 30sec világítás nálam azt eredményezi, hogy szép mély kék a levilágított terület, a nem világított pedig teljesen világos mint alapjában a fólia. Olyan stabilan polimerizálódik, hogy a lemosás (2 liter víz 80gr nátrium karbonát) után még rászoktam fújni a zsíroldót, várok 10sec-et és leöblítem. Simán bírja, és igy a legkeskenyebb helyeken sem marad nem oda való fólia. Nekem régebben maradt, szóval maratás közben egyszer-egyszer át kellett még tennem a lemosóba.
Szia! A fóliát mivel fogatod a papírra?
papír ragasztó szalaggal, (öntapadós etikett cimke darabokkal a négy sarkát)
Kellene vennem valami minidrillt, ami jó NYÁK fúrásra. Jelenleg is van, de sok problémám van vele. A patronok tönkrementek, és nem kapni hozzá.... Olcsó húsnak...
Most a Dremel 200 és 3000-et nézegetem, de lényegi különbséget nem látok köztük. Bővebben: Link Ti melyiket ajánljátok, illetve mi van nektek?
Általában nem maga a fúró rossz hanem a patron kopik el ahogy írod.
Én lecseréltem egy tokmányra. 540Ft -ból. Lényegesen jobb mint a patronos befogó
Húúú, és ehhez hol jutottál hozzá? Én is megnézem, és ha méretben Ok, akkor olcsóbb megoldás sokkal.
Ebay-en vettem, de lehet kapni szerintem itthon is.
Én Dremel 4200 -as masinát vettem. A gyorstokmány jó (ami egyben nagy hátrány is*), de ha összességében nézem az egész gépet, akkor azt kell mondjam, nem ér ennyit. Megvan a helye, hogy mire lehet használni (apró pepecselések), de NYÁK fúrásra állvány nélkül alkalmatlan. Még állványos géppel is könnyű eltörni a 0,4 - 0,8 mm-es fúrószárakat, nemhogy kézben tartva.
niedziela tokmánya: Bővebben: Link * Csak 1/8"-os (3,175 mm) szárakat lehet belefogni, 3,0 mm-es szár már lötyög benne. A Dremel vágó, csiszoló, ploírozó stb. szerszámok pedig aránytalanul drágák. Idézet: „Csak 1/8"-os (3,175 mm) szárakat lehet belefogni, 3,0 mm-es szár már lötyög benne.” Mi lötyög ?
Aminek a képét linkeltem az 0,3mm től 3,2mm -ig lineálisan jó.
Nem 3.2mm-es szár befogására alkalmas befogó. Az más. Ha a Dremmel 4200 befogójára gondolsz, azt nem ismerem. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2016
Jajj, én nem is ezt írtam. A Dremel 4200-as gép gyorstokmányáról (is) van szó, némi lábjegyzettel.
Arra figyeljetek, hogy ezek a minidrillek szénkefés kis szutykok, nekem minden szénkefés motorom amit sokat használtam kommutátoros lett, és kuka járat lett belőle, úgyhogy marha sokat ilyenre azért ne költsetek, aszinkron motorban csak a csapágy tud elkopni, mondjuk ahhoz meg kell eygy frekiváltó, ami meg nem két filléres dolog, dolog, viszont a motor örökéletű néha napján csapágycserével.
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2016
De lehet hozzá venni állványt is, nem?
Ki milyen állványt használ hozzá?
Én erre már egy fillért nem fogok költeni, maximum betétekre. Ha stabil, NYÁK fúrására is alkalmas gép kell, rendes, állványos masinát kell venni. Van egy Proxxon TBM 220-as fúrógépem. Ez az a gép amire azt mondom a mai napig, hogy az eddigi legjobb befektetésem. Eredetileg patronos befogója van de lehet kapni hozzá normál, fogaskoszorús tokmányt.
Magam készítettem állványt, de van ilyen is 6-7eFt körül.
Az az állvány csak kutyát hajigálni jó , én vettem de egy nyákot nem sikerült kifúrni vele . megpróbáltam megerősíteni átépíteni de a végén a kukában landolt .
Ezt jó, hogy mondod, mert múltkor találtam ezt a típust, nézegettem is, de akkor már nem szemezek vele
Én vettem egy Tesco-s fúrógépet, kidobtam belőle a motort, tettem a helyére egy aszinkront, a fúró fölé egy frekiváltót, a két stop egyik helyére kapott egy potit, és lábamhoz egy 1500Ft-os lábpedált. Most a potival tudom szabályozni a fordulatot, a lábpedállal meg forgás irányát. Ettől még persze a CNC-vel fúrok ha lehet, de a sima munkákhoz ez tökékletes, és olcsóbb volt mint egy hasonlót tudó gyári csoda.
Sziasztok!
Nyák tervezési szabályokról szeretnék pár tippet kérni. Esetleg valami jó leírást. Egy hosszúhullámú rádió vevőt szeretnék építeni (135kHz-re). A problémám az, hogy gerjed az áramkör. Ilyen dolgokra lennék kíváncsi, hogy teleföldet használjak-e, vagy sem. Illetve ha nem, akkor hogyan vezessem a földelést. Gondolom csomópontból kiindulva kellene megoldani. Illetve RF jelek mennyire mehetnek közel egymásra. RF jelek vezetésére valami speciális kritérium, pl vezetősáv vastagsága, irányváltáskor kerekíteni kell-e a vezetősávot, vagy négyszögletesre rakni a sarkokat etc. Vagy ezek inkább csak nagyfrekvenciánál lényegesek?
Azért annyira nem rossz szerintem! Én is vettem egyet, főleg a motor befogó univerzális kivitele tetszett a többivel szemben, amik csak max pár mm-t engednek variálni...itt sokkal több a lehetőség!
Tény, hogy német gyártmány ellenére meglepően gagyi az asztal kivitele, görbe, és nem is merőleges a vezető tengelyekre(és ez sajnos típushiba ennél, ahogy olvastam róla)..., így úgy döntöttem átépítem egy normálisabb asztalra. Így kapott egy 15x15 cm-es hulladék asztallapot, amibe három lukat fúrva, epoxigxantával beleragasztottam a három oszlopot, ügyelve hogy most már kellően merőleges legyen az asztalára. Ez így teljesen jól használható, 0,3mm-es furatokat vígan fúrok vele, karbonheggyel...
Én 20db keményfém fúró eltördelése után felhagytam a tuningolásával , nem sokkal többért van fém állvány itt a Hestore-ban is az szuper minden átalakítás kókányolás nélkül . Bocsi 2x annyiért de ez rögtön használható Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2016
A TYP 0512-esre gondolsz ? Érdekes, nem nagyon rémlik hogy nagyon láttam volna anno ezt a verziót, bár kb kétszer annyiba kerül mint a másik...
Ennek is jó a motorbefogója..., viszont arra kíváncsi lennék, hogy mennyire alkalmas a 0,3mm-es heggyel történő munkához ?! Mielőtt nekiálltam átalakítani, több fémállványos szerkezetet is megnéztem élőben..., egyikbe se mertem volna a 0,3-as hegyet beletenni! Ezért döntöttem inkább az átalakítás mellett..., hisz egyébként ötletes kis darab..., kár, hogy a gyári asztala el van kefélve....
Kb egy évig használtam meg voltam vele elégedve, azután kaptam egy profibbat ,majd építettem egy cnc gépet és "Ő" fúrt helyettem 2 évig ,aztán abbahagytam a nyák készítést ...
Szia! A 4 x 9 = 36 w körmös lámpával milyen távolságról exponálsz? Beteszed a cuccot a kihúzható tálcára? Az én lámpámban 2 uv cső van fönt, és kettő oldalt. Ez az elrendezés nem okoz hibát? Nyugodtabb lennék ha mind a 4 cső nyák fölött, attól azonos távolságra lenne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |