Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1401 / 1679
(#) pjg válasza cross51 hozzászólására (») Okt 26, 2016 /
 
Ez szép. Kb mennyibe kerülhet egy ilyen panel? Esetleg beruháznék egy példányba.
(#) cross51 válasza pjg hozzászólására (») Okt 26, 2016 /
 
Ment pm.
(#) lajos1969 hozzászólása Okt 27, 2016 / 5
 
Még csak most készül!
A gyerkőcnek egy kis mobil erősítő 12V-ról. Tda7377
(#) balog hozzászólása Okt 27, 2016 / 4
 
Még csak készülőben!
Egy JLH'96 A osztályú sztereó erősítő.
(#) balog válasza lajos1969 hozzászólására (») Okt 27, 2016 /
 
Szép! Cikket tervezel belőle ha elkészül szívesen megépíteném?.
(#) lajos1969 válasza balog hozzászólására (») Okt 27, 2016 /
 
Köszi Cikk nem igen lesz! De ha érdekel akkor majd jelezd.
Ha kész lesz teljesen akkor fölrakom a nyákot!t
(#) jocko hozzászólása Okt 29, 2016 / 6
 
Sziasztok!Erősítő építő mániám most úgy néz ki végpontjához ért,eladtam szinte az összes gyári végfokomat,(volt köztük 50ezer forintos stúdió erősítő is ),mert úgy éreztem,hogy nekem nem erre van szükségem...sokat gondolkodtam,aztán nagy nehezen utolsó pillanatban vásároltam a vateráról egy komplett erősítő modult,vagyis kettőt (tudom,nem enyém a dicsőség,nem én építettem), a neve "sternum audio 150 ",és 7000 ft volt darabja .(szerintem ez nem olyan vészes összeg).Kipróbáltam ,és nagyon megtetszett.Azt tudtam ,hogy tranzisztoros erősítőt szeretnék,de én másmilyenre gondoltam,ennél nagyobbra.De nem így lett..Vettem egy Beag APT 100 -at kompletten,és nekiláttam....Az eredeti trafó és a belső szinte 100%-ban repült, kellett bele egy másik trafó. (ez éppen 2X24V 300VA ,szintén beag gyártmány,nagyon jónak bizonyul.).Az anyagköltség kevesebb mint 30 ezer forint ha jól számolom,munkaórák száma (nekem ) 10 körül.A többit képekben:
A teszt philips hangsugárzókkal amikbe tettem hangváltót:
https://youtu.be/oAT0EGBKlAI
(#) szikorapéter válasza jocko hozzászólására (») Okt 29, 2016 /
 
Az eredeti trafó is ennyit tudott (300VA) van itthon egy pár ilyen erősítőm,BDX-es 2N3055-ös és az újabb TIP3055-el gyártott típus is. Bírja a két végfokot kraft-al a trafó? Nekem tetszik,bár én az elején a potmétert úgy készítettem volna el hogy kapott volna 1 stereo tolót,egy bemeneti limiterrel. Mindenesetre szép! Végfok mennyire fűt csúcsra járatva?
(#) jocko válasza szikorapéter hozzászólására (») Okt 29, 2016 /
 
Üdv.! Az eredeti trafó az +-55 voltot ad egyenirányítva ,ez a modul +-50voltig járatható.A sztereó potméter az nekem nem tetszik,hozzászoktam a "professzionális" két potihoz.A sternum audio 150 modul az valami csoda.Nagyobbat szól mint az APT100,és egyáltalán nem fűt,a hangja nekem tökéletes.A ház barkácsolása annyira nem szép,de én már annak is örülök,hogy nem füst lett a vége,de tényleg.Csak ma 8 órát dolgoztam vele.Ja és a 300VA bőven elég neki.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2016
(#) Ge Lee válasza jocko hozzászólására (») Okt 29, 2016 /
 
Nem olyan nagy szám az a Sternum, de nem is annyira rossz. Viszont hazai, itt készült Somogyországban. A túlterheléssel meg a túlhajtással vigyázz mert javítottunk már belőle végtranyó hibásat. Jó lenne egyszer visszarajzolni mert kíváncsi lennék rá, nekünk eddig sem időnk, sem türelmünk nem volt hozzá.
(#) Zoli_bácsi válasza jocko hozzászólására (») Okt 29, 2016 /
 
A csomagoláson lehetett volna még igazítani. Például lefesteni a dobozt, Az üres használaton kívüli furatokat, nyílásokat lefedni, dísztelőlapot készíteni. Az a két potméter szerintem nagyon rossz helyen van esztétikailag. Rendes tápot építeni, ne csak lég szerelt tápegység legyen. Egy 10-es skálán: 4.
(#) jocko válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 29, 2016 /
 
Üdv.! Nálam az esztétika egy tizes skálán a 0 értéket képviseli! Ahhoz képest ,hogy a gimnáziumban majdnem megbuktam fizikából,és azóta sem állok jobban,örülök ,hogy szól ez az erősítő,de minden véleményt meghallgatok!A potméter szerintem a legtávolabb van a trafótól,és a legrövidebb így a vezeték.A festés még megoldható.Nem hallok zajt a táp felől,a gyári beag apt100 vezetékezés sem sokkal különb ennél.
(#) jocko válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 29, 2016 /
 
Mit értesz túlterhelésen és túlhajtáson?Max. egy videoton dc2580-at kötök rá oldalanként,de inkább csak ilyen kisebb hifiket.Visszarajzolni?Hát..nem tudom mit szólna a tervező ha más is gyártaná mert neki ez üzlet most,mint mondta 40 év tapasztalata van benne.Egyébként kiváncsi vagyok,hogy neked mit jelent egy jó tranzisztoros erősítő?
(#) Brian88 hozzászólása Okt 29, 2016 / 1
 
Sziasztok
Elkészült egy forrasztó páka állomás, és egy labortáp is, így lassan bővülget a műhelyfelszerelés.
A forrasztó állomás elemei egy ebay-es Hakko 907 klón + eredeti Hakko csúcs (a kínai használhatatlan) A vezérlés 1db FET + Arduino PID vezérlő.

A labortáp pedig a hobbielektronikán a kapcsolások között található 3A kis táp.
Labortáp
Forrasztó állomás
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2016
(#) Alkotó válasza Brian88 hozzászólására (») Okt 29, 2016 /
 
Ezen a fórumon -remélem- elvárás, hogy elsősorban a belsőt mutasd meg.
(#) BarnaPili válasza Brian88 hozzászólására (») Okt 29, 2016 /
 
Érdekes a dobozolás. Ha keskeny a polc,akkor még praktikus is.
István
(#) Ge Lee válasza jocko hozzászólására (») Okt 30, 2016 /
 
Jártam a gyártónál személyesen, úgy 15-20 évvel ezelőtt. Nem nagyon lehet benne 40 év mert akkor gyerekkorban kellett volna hogy elkezdje. De ezzel ne itt offoljunk, privátban írd le ha kérdéseid vannak ezzel kapcsolatban.
(#) Zoli_bácsi válasza Brian88 hozzászólására (») Okt 30, 2016 /
 
Nekem nem tetszik a dobozolás. Felirat mentes, na meg a doboz nem erre a célra való. Ezek kötő dobozok, nem való bele ilyen elektronika. Persze én is építek ilyen dobozba elektronikát, de csak - például tápegységet, töltőt, olyan egységeket, ami úgymond a "háttérben" maradnak. Az "örök" vesszőparipám, hogy az LCD kijelzőt, szinte mindenki - egy-két igényesebb kivételtől eltekintve - előlapon látszó 4 csavarral szereli. Szerintem borzalmasan ronda az ilyen szerelés. De ez megint csak ízlés kérdése. Egy igényes előlappal lehetne kompenzálni a dobozt. Mindkettőt.
(#) Zoli_bácsi válasza cross51 hozzászólására (») Okt 30, 2016 /
 
Nem kis munka. Nekem tetszik a NYÁK.
(#) sonajkniz válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 30, 2016 /
 
Így gondolod?
(#) Brian88 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 30, 2016 / 1
 
Mivel saját magamnak készül, nem foglalkozom azzal, hogy szép legyen, csak az idő megy vele. Inkább fejlesztésre fordítom az energiámat. Itthon 100% funkcionalitás 0% szépség a szempont. De persze nem vagyunk egyformák
(#) Robin2 válasza sonajkniz hozzászólására (») Okt 30, 2016 /
 
Szép kivágások. Olyan vizpartiak
(#) sonajkniz válasza Robin2 hozzászólására (») Okt 30, 2016 /
 
Ez igaz. Álltalában kissebre vágom a lyukat, és kireszelem. Most viszont elszúrtam a berajzolást, és sajna a vágás látszik.
(#) Zoli_bácsi válasza Brian88 hozzászólására (») Okt 30, 2016 / 1
 
Sajnos ez elég nagy baj.
(#) Zoli_bácsi válasza sonajkniz hozzászólására (») Okt 30, 2016 /
 
Igen. Az ilyen megoldás sokkal jobb, szebb. Egy díszkeret kellene az LCD-re és tökéletes! Az elrendezés is teljesen logikus, szép, átlátható. Nekem tetszik.
(#) krisz69 hozzászólása Okt 30, 2016 / 2
 
Sziasztok én épp egy erősítő építésében vagyok. Jelenleg úgy ál a segéd feszek megvannak. És. Az előfok műkődik. Be van huzalozva már csak a hűtővorda és végfok panelok kellenek a helyükre.
(#) Zsora válasza sonajkniz hozzászólására (») Okt 30, 2016 /
 
Ez a megoldás sem túl gusztusos. Csak az aktív mezőnek kellene látszania, az LCD fém rögzítőkeretének nem. Szerintem nem gond ha az előlapon vannak a rögzítőcsavarok, csak esztétikusan legyenek megoldva; süllyesztett fej, előlaphoz illő szín.
De persze ez nem a "Ki mit épített volna" rovat, úgyhogy nem is ragozom tovább.
(#) Csupasz válasza Zsora hozzászólására (») Okt 30, 2016 /
 
Ne haragudj, de nem értem, miért vagytok az LCD kerete ellen. Egy szépen kivitelezett keret, ami ha megfelelően (méretpontosan) van kivágva, szerintem igenis jól mutat az előlapon.
Nekem szimpatikus a kivágás, de ebben az esetben valóban pontosabban kellett volna megcsinálni.
(#) Zsora válasza Csupasz hozzászólására (») Okt 30, 2016 /
 
Ez csak az én személyes véleményem. Ezt diktálja nekem a szépérzékem. Másnak meg mást diktál, és ez teljesen természetes.
(#) balog hozzászólása Okt 30, 2016 / 5
 
Üdv!
Jelenleg egy függvénygenerátort építek ami már majd nem kész már csak a frekvencia mérőmodult kell megépíteni és jöhetnek is az első próba mérések.Az előlap nem a legszebb de tervezem,hogy azt újra csinálom. A függvénygenerátor nyákja saját tervezésü a frekvenciamérő pedig az itt megtalálható vicsys féle.
Következő: »»   1401 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem