Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   661 / 1158
(#) Koncsar válasza eyess hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Mi az a boot pen?
(#) eyess válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Akkor szokták ezt csinálni , ha laptopra telepítenek rendszert .És akkor boot pendrájvot csinálnak .Ez azt jelenti , hogy ha a Biosba be van jelölve elsődlegesnek az USB boot , akkor az abban belehelyezett pendrájvon lévő telepítés el fog indulni saját magától , és települni fog a rendszer.Ennek meg van a menete .De az is lehet , hogy az nem is olyan amiről ti akartatok telepíteni.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2016

Ezt Rufus nevű progival már csináltam.

És milyenre formáztad a pent , és mi let rá feltéve ?

FAT32 és Win7

FAT32 , és DOS boot , vagy ?
(#) Tomi20 válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

A pendire, amiről próbáltál telepíteni, az hogy készült?

Mindjárt.

Ha esetleg van másik gép a közelben , akkor ki tudod próbálni , hogy a pen bootol e , ha nem , akkor nem jól lett megcsinálva.
(#) Tomi20 válasza eyess hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Igazából ezt a hozzászólásomat töröltem
(#) eyess válasza Tomi20 hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Melyiket már nem is emlékszem.

Így állítottam be a Rufust
Kép

Hogy másik gépen próbálja ki a pendrive-ot, ha ott megy a telepítés, akkor géphiba, de szememben egyre inkább annak tűnik.

Van otthon egy másik gép ami tud USB boot ot ?

Azért még a külső DVD meghajtóról való telepítésnek adnék még egy esélyt , mert az azért teljesen más felállás.

Igen. Az előző hsz ben mellékeltem a képet.

Köszönöm, hogy segítesz, segítetek. Van itthon pár olyan gép ami tud USB ről Boot olni. Most csináltam a gépen egy HDD és egyRAM tesztet és minden ok.

Akkor tegyetek egy próbát.Bár abeállításoknál azt látom , hogy NTFS az nem igen lesz úgy jó.
De azért csak próbáljátok ki.

Beállítani USB boot , be a pent újra inditani , és várni , hogy elindul e a penről a telepités .Nem kell megvárni , hogy végig menjen , csak elindul , bár szerintem nem fog , és akkor van is egy hiba már is .

Lehet igazad van, de ez nonszensz, hogy egy új gépet nem lehet feltelepíteni... Én a mini ITX lapommal jártam úgy, hogy Win10-re van optimalizálva, Én meg a 7-et szeretem, nem volt se egér, se billentyűzet (USB) szerencsére tudtam szerezi PS2 billentyűzetet, amivel fel tudtam telepíteni (meg hogy volt a lapon ilyen csati) Win elindult, jöttek a gondok, persze hálózati vezérlőt sem telepítette a win7, de már volt USB, így másik géppel letöltöttem a hálókártya driverét, pendrive-on, átvittem, felraktam, onnantól egyenes volt az út...

Csináltam egy Linuxos USB -t ami a másik gépről gyönyörüen be Boot ol. ebben a HP ban meg semmi.
(#) Koncsar válasza Tomi20 hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Szia nem bénák vagyunk. Ezeken már túl vagyunk.

Nekem más tippem nincs, vissza kellene vinni. Meg írtad, hogy a FreeDos sem megy (meg a videón is látszik)

A Linux FAT32 USB ről és ugyanazt játsza mint a dvd olvasóval. Olvassa a pendrive ot 5 mp ig és a képernyő világít, nem világít.

Az a baj , hogy némejik laptop , vagy Notebook pont a hálókártyával szereti kezdeni a telepitést , tehát azt veszi elsődlegesnek , azért , hogy majd telepités következtében a gyártói oldalról wifin , vagy hálózati internetten már szedje is le a hozzá való drájvereket , mert lemezt már nem adnak.Igen ám , de ha még az elején elvérzik a dolog a hálózati résszel akkor már meg is áll az egész.
(#) Koncsar válasza Tomi20 hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Na, mindegy azért köszi.

Telepítsünk hálózatról? Eyess jó kitartó vagy, köszönöm. Lassan elvérzek. Lehet, hogy hajnalra lesz belőle valami.

Ok akkor aztt tudnám még estleg , hogy ki kell próbálni majd kűlsó DVD meghajtóról is telepiteni , illetve meg kellene próbálni kisebb pendrájval hátha sok neki az a 16GB.Egyébként azthiszem olyan 4GB ig szokták ezt használni boot ként , szerintem ez lehet még a hiba.

A másik nem a telepitéshez , de van e Hirens boot cd tek ? Ha van mehet bele a dvd meghajtóba , hogy az bootol e és be jön e a lemezen lévő rendszer, ha nem , akkor valóban beszélhetünk géphibáról.A Hirens boot rendszer a teljesen független , tehát a cd , vagy dvd lemezről futtatja magát , ennek müködnie kellene. Ha ez megy akkor a gép jó.

Csak azért nehogy visszavigyétek úgy , hogy aztán leégessétek magatokat szóval érted . Nem kéne még feladni.

Nem Hirens bocs WIn MiniPE
Nem ma kezdtem
Azért kösz.

Még egy tipp, de ez már nagyon az utolsó, suliba egy hozzáértő tanár mondta (kételkedek Én is benne) a Win telepítőt elindítani egy másik gépen, átteni a HDD-t, vagy nem tudom mi van a gépben, és az első újraindításkor visszarakni mindent a telepíteni kívánt gépbe... Sose próbáltam, lehet hogy XP-hez ajánlotta, nemtudom

Az nem jó szerintem még garis .

Én még nem láttam úgy gépet, hogy a HDD (SSD) fedele le legyen ragasztva.
Következő: »»   661 / 1158
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem