Fórum témák
» Több friss téma |
Az áramkör 6V feszültséggel is megy, de egy egetverően nagy teljesítménye nem lessz, és csak egy kisebb teljesítményű hangszóróval tudna jól müködni.
Csá !
Újra itt ! Összedugtam az alapján amit mondtáál de még mindíg gázos. Viszont nem tudom, hogyaz jó e, hogy ez inkább egy gyenítőnek tűnik nem pedig erősítőnek. ![]() fura e az egész. Viszont egy másik funkciójára is rájöttem ![]() Ha a földelést kihúzom és a kezembe fogom akkor valamelyik rádiónak az adását fogja. ![]() Leféyképeztem és rögzítettem is a működését itt megtaláljátoook: most akkor mi van?
Tehát elektrotech.uw.hu/index.html mert wwwvel nem nyitja meg
![]()
Üdv! Tedd lehetővé hogy meg lehesssen nézni a videókat, hogy láthassam a művet! Ne haragudj elküldöd hogy meik kapcsolási rajz alapján csináltad meg?
Az alapján csináltam, amit utoljára megbeszéltünk. A legelső kép az oldalon. Az oldalon lévő médiák wavok nem videók. Így kép sem lesz hozzá. De ha akarod akkor csinálok viDEJÓt is.
Akkor ez a végfok egy rádió kimenetrére van csatlakoztatva ezekszerint. Nem? A végfokod jó mert hallatszik benne az a jel amit a bemenetére csatlakoztattál. És te működsz antenna ként.
Hali!
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy van egy SONY STR-343L tipusú rádiós erősítőm. Ha a rádiót kapcsolok, vagy külső jelvorrást köttök rá akkor egyaránt mérhető a kimeneten 25-30Hz -es 140-160 milivoltos szinusz jel. Szerintettek mi okozhatja ezt a jellenséget? Esetleg ha lenne valakinek valami hasznos ötlete, esetleg elvirajza hozzá azt nagyon megköszönném. Üdv: Markifiu
A számítógép hangkártyájával van összekötve egy 1,5méteres hosszabbítóval.a kimeneten pedig az a kis hangszóró van. Azt szeretném egybknt erősíteni
Természetesen. Elméletileg jobb lenne külön traforol, de a gyakorlatban ezt igen ritkán alkalmazzák, egy traforol nyugodtan mehet a két panel.
A külön trafónak az az előnye, hogy a tápon keresztül nem hatnak a csatornák egymásra. A jól méretezett tápegység el tudja azonban látni mindkét oldalt is, minden gond nélkül. A bolti erősítők 90%-a egytrafós.
Sziasztok!
A következő problémám van. Megépítettem az ITT található végfokot, és állandóan elszáll valamelyik, vagy mindkét fet. a legutóbbi felállás a következő volt: Az erősítő 38-40V-ot kapott, és kb 1,5A-t vett fel, persze ezt csak egyszerű multiméterrel tudtam mérni. Egy 210W-os 8 Ωos hangfal volr rákötve, és egy discmannal telljesen ki volt vezérelve- az erősítő akkora jelet kapott, amekkorát a discman produkálni tudott. Miután kapott áramot, és rákötöttem a zenét meg is szólalt, de torzított, ezen az egyik fet kapujára kötött potival segítettem, és miután állítottam rajta a torzítás megszűnt, és az áram ezután ment fel kb. 1,5A-re. A hűtés egy kis hűtőlemez volt, és egy ventillátor, és így szinte csak langyosak lettek a fetek- kibírt már többet is. Aztán a discmanen telljesen felvettem a hangerőt, és néhány perc mulva a tápnál lévő csatlakozás szikrázott egyet, és elhallgatott. Mindkét fet telljesen zárlatos lett, mindegyik láb mindegyik lábbal. Ez vajon mitől lehet, és menthető-e, vagy valamit rosszul csináltam? A segítséget előre is köszönöm!
A rajz alatt ott van ,hogy
![]() 13 lépésben elmagyarázza a végfok beüzemelését.
Bocsi, de nem kaptam választ a kérdésemre a másik témában, és azt gondoltam, hogy itt adnak valami kézzel fogható választ, mert nekem nagyon nagy szükségem lenne arra az információra, hogy miért is ég le folyamatosan ez az erősítő. Amúgy csak 2* kérdeztem meg, de nem gondoltam, hogy ebből probléma lehet.
Sziasztok!
Csak hangszórókimenet van a gyári fejegységen, hogy tudnék róla erősítőt meghajtani? Hogy lehet leosztani a jelet hogy" mindenkinek" jó legyen? Köszi!
3000 ft ért lehet kapni a mediában olyan kütyüt rákötsz a rádiokimenetre és ebbe kötöd az erősitöt. tudod a jel erősségét szabályozni vele. Ahol SAL termékeket árulnak ott is megkapod,és még olcsobb is!
Ennek utána nézek, köszi! Kettő vagy négy hangszóró bemenete van vajon? Nem romlik a hangminőség?
Sziasztok, lenne egy kérdésem, mégpedig az h van egy aiwa av-d77 es erősítöm és ha be karom kapcsolni akkor csak kattan egyet mint 1 relé,akkor bekapcsol pár mp re majd kikapcsol, de van amikor csak kattan és semmi:Snemtudom mi lehet a baj..légyszi ha tudtok segitsetek!!
köszi
Lenne egy kérdésem van egy régebbi fajta philips erősítőm és mind két oldalon kis és nagyobb hangerőn is torzul picit a mély.Ez mitől lehet?
Lemérted a nyugalmi áramot, műterhelés melett?
Amikor te belállítottad, a potit, akkor te a nyugalmiáramát, "lőtted el"! (vagy az ofszetet) A torzítás azért lép fel, mert egy meghatározott, mV feletti értéket, adtál rá! Amit a FET nem köszönt meg! A FET -et továbbá, a nyákba kell megtervezni, a lehető legrövidebb vonalvezetéssel, mert "antennaként" viselkednek a lábai, és "összeszedi" a zavarokat, és elhalálozik a FETed!
Az erősítő, bemenetére adott jel túl nagy, ha az PC, MP3, stb.,akkor javaslomhogy arról ved le a hangerőt, és azerősítőn vedd feljebb!
Sziasztok !
Van egy aet-453 keverőerősítőm, az érdekelne, hogy köthetek e egy csatorna elé egy négy csatornás keverőt. Ez azért kellene, hogy csatornánként(már mint a keverőn) külön tudjam a hangszínt állítani, billentyűhöz akarom használni a kacatot. De bármilyen tanácsot szívesen fogadok. üdv.: illesi
Helló
Szerintem minden gond nélkül köthetsz elé egy keverőt.
Sziasztok.
Ha valakinek rendelkezésére állna, az AKT-400 keverő legfőképp a rajza, de ha a beültetési és a nyákrajza is megvolna szívesen venném ha elküldené. köszönettel: ![]()
Sziasztok!
Egy barátomnak vettem a vaterán kb 2 hete egy SONY TA-F530ES (Esprit szériás) erősítőt. Amikor meglett én próbálgattam 2-3 napig, hajtottam amit bírt, nem volt semmi baja. Megtuningoltam, kicseréltem a táp és a hangszóró kábeleket, a többit pedig a gyári csatlakozó helyett beleforrasztottam, az ónnal futtatott vezető sávokat pedig jó vastagon átfuttattam. Ezután még szintén névleges teljesítményen hajkurásztam 3-4 óra hosszát. Most már egy hete nála van és minden nap hallgatta ő is. Ma voltam nála és amikor hallgattuk észrevettük, hogy a bal csatornára kötött hangfal magas sugárzójából elég erős alapzaj szerű hang hallatszik, mintha bakelit lemezt játszanánk és sercegne a por a tű alatt. Először a felvételre gyanakodtam, de ezt kizártuk több cd lemez próbájával. Dinamikacsúcsoknál ez a hang felerősödik és akkor már olyan, mintha mély frekvenciát kapna a magas sugárzó, de kézzel megfogva semmilyen mozgást nem tapasztaltam rajta. Közben kb. 5 perc leforgása alatt felerősödött a zaj és a "rossz" csatorna hangereje kb. a negyed részére csökkent, aztán megállt ezen a szinten. Hogyha a balanszot elcsavarom a rossz csatornára akkor úgy tűnt, hogy az erősítőből a névleges teljesítmény különösebb torzítás nélkül ugyanúgy kivehető csak sokkal nagyobb hangerő állásnál. A hangfalak is meg lettek tuningolva, belső kábelek, kondik, doboz..., de az nem lehet a ludas, mert, ha a másik csatornára kötöttük úgy tökéletes volt. Én mindenképpen valami félvezetőre, méghozzá műveleti erősítőre gyanakszom a tapasztalatok alapján (pár tranzisztor meghalhatott benne, csakhogy mitől). Én nagyon kezdő vagyok még, ezért megköszönném, ha valaki tudna tanácsot, tippet adni. Üdvözlettel Marci Idézet: Ezek szerint a nyugalmi áramod nem 120mA, ha jól értem(annyinak kéne lennie). Ezt a többiektől is kérdezem: Esetleg nem segítene, ha a fetekhez bekötne zéner diódákat védelemnek(mint ahogy pl. a VF2-nek is van (a VF3-nak pedig nincs))? „Az erősítő 38-40V-ot kapott, és kb 1,5A-t vett fel”
Helló
nekem az a gyanúm, hogy kontakthiba van, legvalószínűbben a potméterben, fújj be neki kontaktspré kenőt, vagy WD-40-et. De ki is próbálhatod, vegyél le a bemenetéről minden csatlakozót arról a végfokról amelyikből jön az alapzaj, ha ezután nincs alapzaj, akkor az ez előtti szakaszban kell lennie a kontakt hibának. üdv
alapzaj csak akkor jelentkezik, amikor van be/kimenő jel valamennyi és azzal arányos erősségű, tehát nem az a kimondott "alapzaj"
|
Bejelentkezés
Hirdetés |