Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Sztereóhoz két KIT-re lesz szükséged.
A toroid akkor megfelelő, ha két egyforma szekundere van, tehát 2x24V-os, valamint a szekunder ágak legalább 4A-rel terhelhetőek. (A hullámos egyenfeszültség simítását pufferelésnek nevezzük, a buffer bár hasonló jelentésű, amire használjuk az egy impedanciaátalakító.)
Értem, buffer pufer ezek szerint nem egy
![]() Erre a trafora vetetem szemet: igaz ezt még szinkronizálni kell, remélem elég lesz neki.
Ez a transzformátor rossz választás lenne, az előbb nem véletlenül írtam a vele szemben támasztott követelményekről.
Na itt van az hogy tudatlan vagyok, keresgéltem kicsit.
Ilyet találtam: Trafo De ha ekkora kell és az ára is ennyi akkor nálam kicsapja a pénztárcám biztositékát. ![]() Most jön a buta kérdés: és ha az elözö trafoból kettö, külön-külön vinné a két végfokot? Sporolnák velle ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2016
Az "első" trafó adatlapjának 5. sorában van egy barátságtalan kitétel: 2 perc/18 perc formában. Nem vagyok benne biztos, de jóséllyel azt jelenti, hogy 110 VA terhelés mellett 2 perc működés után 18 perc pihenőnek kell következnie, és ezután jöhet az újabb 2 perc üzemelés. Ez így kicsit sem szimpatikus.
A "második" trafó ára racionális. Ha ettől jelentősen olcsóbbat találsz, akkor gyanakodj. Az erősítők építésekor a trafó az egyik legdrágább alkatrész. Otthon építeni valamit, az szinte garantáltan többe kerül, mint megvásárolni ugyanazt készen.
A két szekunder tekercs nem azért kell, mert csatornánként van egy-egyre szükség, hanem a szimmetrikus tápegység kialakításához.
Van két darab TDA 7294es végerősítőm, két darab 4700 uFes kondenzátorom, egy KBP310G diódahidam és egy régi 16V váltóáramú trafóm.
Hogyan nézne ki ehhez az ideális áramellátás az elérhető cuccokból?
A trafó nem jó.
Szimmetrikus feszültség kell, amihez 2 szekunder kell a trafóra, vagy egy nagyobb értékű ha Reloop virtuális GND-re átgondolt kapcsolását építed meg.
Akkor ugyan úgy próbálkozzak, ahogy már lerajzolta, csak a nagyobb kondikkal és 1 ICvel?
Szia! Mekkora a transzformátorod terhelhetősége?
Ugyan arról a tápról van még szó, amit egy szünetmentesből szereztünk, tudod!
![]()
Azzal az a helyzet, hogy méltatlanul csekély kimenő teljesítmény érnél el és a kellemetlen melegedése miatt pláne semmi örömödet nem lelnéd benne.
Ez így volt a 2 1000uFes kondival, de reménykedtem benne hogy a 2x4700as kondival többet elérek.
Akkor ki se próbáljam? ![]()
Próbára faraghatsz egy feszültségkétszerezős tápot. Csekkold a poroltót és a lakásbiztosítást
![]()
Egy itthoni erősítőből ideiglenesen szereztem egy szimmetrikus 200wos 17V toroid trafót.
Egyenirányítás után kondikat raktam a + - kivezetésekre és a kondikból jövő áram csak 16 V körül van. Mit rontottam el? A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2016
Rajzold le, mit hová kötöttél, és mit hol mértél.
A zöldel és pirossal jelölt helyeken mértem.
Ugye nagyon hülye vagyok hogy nem párhuzamosan kötöttem? :/ K.O.
Javaslom a kicsit lejjebb látható Bored fórumozó rajza alapján kipróbálni, majd a kimeneti GND-hez képest, mind a két polaritást megmérni.
Egyforma nagyságú és ellentétes polaritású feszültségre számítunk, aminek az értéke a trafó feszültségének az 1,41 szeresét fogja alulról közelíteni.
Erősítőre kötve +on 27Vról csökkenő feszültséget kapok, majd a némító funkció lekapcsol 16Vnál.
A - kivezetésen egyre növekvőt 27-ről 38ra ment el eddig.
Tökéletesen működik, csak megint hülye voltam... Köszönöm mindenkinek!
![]()
Viszont a feszültség nagy terhelés alatt leesik 20 Vra. Gyenge lehet hozzá a táp vagy túl sokat próbálok kihajtani belőle?
Sziasztok,szép estét! Már nagyon régen építgettem meg az első tda 7294 erősítőmet ami igazából kb 2 éve nagyjából napi sok órácskát megy
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2016
Na az meg eshet. Mérj rá mikkor behúz a relé. Ha nem 0ohm lesz akkor meg is. Van a gond
![]() ![]()
Jelenleg így álok, meg volt az élesztetés utánin első komolyabb teszt. Nagyon meg vagyok vele elégedve, nagyon jól szól
![]() Csatolok pár kép az eddigiekről. Ja és köszönöm az eddigi segítséget! ![]()
Sziasztok. Megépült a 2.1 verzió. Hozzá ventilátor vezérlés és a Dinamic VU meter.
Következhet a dobozolás. Minden elsőre pöcre indult. Köszönet a tervezőknek "reloop, Alkotó, proli007" Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2016
Az IC-k kengyeles felfogása jelentősen hozzájárul a hőátadáshoz. Én a "saját csavaros" felfogással nem tudtam a minimálisan elvárható kapcsolatot elérni a tokozás és a borda között. Épp ezért jött képbe a kengyel. Csak előnye van, javaslom a használatát mérlegelni.
Köszönöm, természetesen úgy lesz a végleges. Viszont egy kérdésem lenne, hogy az NTC-ben lévő védelmi relével miként kapcsoljam le a végfokot, ha már a "bolond fiam" felforralta? Gondolok itt arra, hogy mit szakítson meg a relé?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |