Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   568 / 609
(#) reloop válasza nandika76 hozzászólására (») Nov 13, 2016 / 1

Szia! Párhuzamosítsd a TDA7294 9-es lábakat és húzd őket testre, ha túl meleg a hűtőborda! Ettől készenlétbe kapcsol, a nyugalmi áramát minimálisra csökkenti, hűlhet kedvére a készülék.
(#) nandika76 válasza reloop hozzászólására (») Nov 13, 2016 /

Szia, tehát az AK27 átkötést bontja a relé, és helyette testre kapcsolja a 9-es lábakat a 220k ohmos ellenállásokon keresztül?
Vagy a 220k ohmos ellenállásokat a kondiról leforrasztom, összekötöm majd a relére kötöm?
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2016
(#) reloop válasza nandika76 hozzászólására (») Nov 13, 2016 /

A táp nyugodtan rajta maradhat. Ha testre viszed a 9-es lábat leesik az áramfelvétel 1-2mA-re.
Az átkötés és valamennyi 220k marad a helyén, csak párhuzamosítani kell őket.
Itt tettem ígéretet, hogy lesz majd erre patent megoldásom is Készülget...

Nagy vagy köszönöm!!
Tehát közvetlen a 9-es lábak összekötve, és testre helyezve a 220k előtt?
(#) reloop válasza nandika76 hozzászólására (») Nov 13, 2016 /

Igen, ezt úgy kell érteni, hogy a 220k ellenállások egyik lába marad a tápon a másik pedig testre kerül a 9-es lábakkal együtt a túlmelegedés idejére.
A némításnál [10] ugyan ez megoldott, akár arra is csatlakozhatsz. A megmaradó nyugalmi áram miatt kicsit lassabban hűl vissza.

Köszönöm!
Szerintem így elég bolond biztossá tudom építeni.
(#) Toth Attila válasza nandika76 hozzászólására (») Nov 14, 2016 / 1

Gratulálok a sikeres után építéshez, szép és igényes lett.
(#) nandika76 válasza Toth Attila hozzászólására (») Nov 14, 2016 /

Köszönöm igyekszik az ember.
A tervező az aki nagyon tud, én csak másolok.
(#) kicsizsola hozzászólása Nov 14, 2016 /

Sziasztok ! Egy kis segítségre lenne szükségem . Megépítettem a lent látható mono végfokot, egyesek számára biztos ismerős. A gond az lenne hogy nem tudom felhúzni normálisan a hangerőt telefonon, a bemeneti jel lehet kevés. A kérdés: Kell építsek valamilyen jel erősítőt vagy van egyszerübb megoldás is rá hogy megoldódjon a probléma ?

00536.jpg

(#) reloop válasza kicsizsola hozzászólására (») Nov 14, 2016 /

Szia! Használj előerősítőt, nagyjából 4-szeres jelnövelésre lesz szükséged.
(#) kicsizsola válasza reloop hozzászólására (») Nov 15, 2016 /

És ahhoz esetleg tudnál mellékelni rajzot vagy valamit ? Egyáltalán hogy néz ki fogalmam sincs.
(#) reloop válasza kicsizsola hozzászólására (») Nov 15, 2016 /

Kinézetre ilyen egy előerősítő. Neked a végerősítő tápjáról praktikus árammal ellátni. Mekkora a tápfeszültséged?

2x42-43 V . Amúgy valaki azt mondta nekem hogy változtassak a visszacsatoló ellenálláson és az majd segíteni fog a problémán.

Kipróbálhatod, hogy a 2-14 lábak közötti 22k ellenállást nagyobbra cseréled (a NYÁK képen balra fent), 68k-100k talán elég érzékenységnövekedést hoz. Számolnod kell viszont az alapzaj és a torzítás arányos növekedésével.

Köszönöm az eddigi válaszokat! Hétvégén lesz egy kevés időm kipróbálom. Jó lenne építeni egy előerősítőt is csak nem tudom még milyet... Te is az általad készített előerősítővel oldod meg a jelnövelést? Suliba olyasmit is mondtak , hogy olyan előerősítőt csináljak amin van hangszinszabályzó is.Nagyon nem vagyok jártas a témában , létezik ilyen ?

Egy kis útbaigazítás: előerősítő, hangszínszabályzó.
(#) HamarDavid hozzászólása Nov 18, 2016 /

Bővebben: LinkHali. nekem ez a hidalt verzió nem akar megszólalni sajnos tudnátok segíteni?
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2016

DSC_0635.JPG

(#) reloop válasza HamarDavid hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Szia! Mérted már a feszültséget a Mute [10] és a Stand-by [9] lábakon?
(#) HamarDavid válasza reloop hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

még nem . menyinek kellene lenni?

DSC_0636.JPG

Mindkettőnek meg kell haladnia testhez képest a +3,5V-ot.
Az Stby/mute jelű csatlakozónál létrehoztad az összeköttetést? Anélkül eleve nem szól.

próbáltam úgy is pill és gyorsan megnézem. köszi előre is. ˇkezdő vagyok teljesen ˇ

Látom első hozzászólásaidat írod. Kérlek tanulmányozd az fórum szabályzatát! A csevegő oldalakon elfogadott rövidítések használata, mondat eleji nagy kezdőbetűk elhagyása itt nem dívik
(#) HamarDavid válasza HamarDavid hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Hát sajnos egy kis problémába ütköztem. ha orvosoltam akkor megosztom hogy sikeres volt e . köszi a választ "reloop"

Jól látod. Köszi a segítséget.
(#) kicsizsola hozzászólása Nov 27, 2016 /

Nem tudom mi tortenhetett , mit rontottam el a TDA elpukkant

Valamiért nem engedi hogy módosítsam az előző üzenetet amit félig megírva küldtem el. Nos nagyon szépen müködött, aztán gondoltam megmutatom a haveromnak , hát sikerült meglepnie. Ötletem sincs.. mi történhetett. 2-3 zene után bumm . Pedig mikor először kész volt akkor 1 órát tesztelgettem , s minden rendben volt.
(#) reloop válasza kicsizsola hozzászólására (») Nov 27, 2016 /

Szia! Lássunk egy fotót az elkészült műről! Hűtést, huzalozást megtekintenénk. Milyen hangsugárzót kötöttél rá és annak mennyi a névleges impedanciája (hány Ohm-os)?

Jelenleg nem tudok képet küldeni, de az biztos hogy a hütőborda nem volt elszigetelve. Ha ez okozhat problémát. 8 ohmos, 80 wattos.
(#) reloop válasza kicsizsola hozzászólására (») Nov 27, 2016 /

A hűtőborda nem érhetett véletlenül a testhez?
Használtál hővezető pasztát az IC és a borda között?
Égett-e el vezetősáv a panelen?
(#) kicsizsola válasza reloop hozzászólására (») Nov 27, 2016 /

Azt nem tudom.. . Nem használtam mivel még nem volt alkalmam hogy vegyek vagy rendeljek . Ugy figyeltem meg még menthető .
Következő: »»   568 / 609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem