Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Párhuzamosítsd a TDA7294 9-es lábakat és húzd őket testre, ha túl meleg a hűtőborda! Ettől készenlétbe kapcsol, a nyugalmi áramát minimálisra csökkenti, hűlhet kedvére a készülék.
Szia, tehát az AK27 átkötést bontja a relé, és helyette testre kapcsolja a 9-es lábakat a 220k ohmos ellenállásokon keresztül?
Vagy a 220k ohmos ellenállásokat a kondiról leforrasztom, összekötöm majd a relére kötöm? A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2016
A táp nyugodtan rajta maradhat. Ha testre viszed a 9-es lábat leesik az áramfelvétel 1-2mA-re.
Az átkötés és valamennyi 220k marad a helyén, csak párhuzamosítani kell őket. Itt tettem ígéretet, hogy lesz majd erre patent megoldásom is ![]()
Nagy vagy köszönöm!!
Tehát közvetlen a 9-es lábak összekötve, és testre helyezve a 220k előtt?
Igen, ezt úgy kell érteni, hogy a 220k ellenállások egyik lába marad a tápon a másik pedig testre kerül a 9-es lábakkal együtt a túlmelegedés idejére.
A némításnál [10] ugyan ez megoldott, akár arra is csatlakozhatsz. A megmaradó nyugalmi áram miatt kicsit lassabban hűl vissza.
Köszönöm!
Szerintem így elég bolond biztossá tudom építeni.
Gratulálok a sikeres után építéshez, szép és igényes lett.
Köszönöm igyekszik az ember.
A tervező az aki nagyon tud, én csak másolok.
Sziasztok ! Egy kis segítségre lenne szükségem . Megépítettem a lent látható mono végfokot, egyesek számára biztos ismerős. A gond az lenne hogy nem tudom felhúzni normálisan a hangerőt telefonon, a bemeneti jel lehet kevés. A kérdés: Kell építsek valamilyen jel erősítőt vagy van egyszerübb megoldás is rá hogy megoldódjon a probléma ?
Szia! Használj előerősítőt, nagyjából 4-szeres jelnövelésre lesz szükséged.
És ahhoz esetleg tudnál mellékelni rajzot vagy valamit ? Egyáltalán hogy néz ki fogalmam sincs.
Kinézetre ilyen egy előerősítő. Neked a végerősítő tápjáról praktikus árammal ellátni. Mekkora a tápfeszültséged?
2x42-43 V . Amúgy valaki azt mondta nekem hogy változtassak a visszacsatoló ellenálláson és az majd segíteni fog a problémán.
Kipróbálhatod, hogy a 2-14 lábak közötti 22k ellenállást nagyobbra cseréled (a NYÁK képen balra fent), 68k-100k talán elég érzékenységnövekedést hoz. Számolnod kell viszont az alapzaj és a torzítás arányos növekedésével.
Köszönöm az eddigi válaszokat! Hétvégén lesz egy kevés időm kipróbálom. Jó lenne építeni egy előerősítőt is csak nem tudom még milyet... Te is az általad készített előerősítővel oldod meg a jelnövelést? Suliba olyasmit is mondtak , hogy olyan előerősítőt csináljak amin van hangszinszabályzó is.Nagyon nem vagyok jártas a témában , létezik ilyen ?
Egy kis útbaigazítás: előerősítő, hangszínszabályzó.
Bővebben: LinkHali. nekem ez a hidalt verzió nem akar megszólalni sajnos
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2016
Szia! Mérted már a feszültséget a Mute [10] és a Stand-by [9] lábakon?
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2016
még nem . menyinek kellene lenni?
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2016
Mindkettőnek meg kell haladnia testhez képest a +3,5V-ot.
Az Stby/mute jelű csatlakozónál létrehoztad az összeköttetést? Anélkül eleve nem szól.
próbáltam úgy is pill és gyorsan megnézem. köszi előre is. ˇkezdő vagyok teljesen
![]()
Látom első hozzászólásaidat írod. Kérlek tanulmányozd az fórum szabályzatát! A csevegő oldalakon elfogadott rövidítések használata, mondat eleji nagy kezdőbetűk elhagyása itt nem dívik
![]()
Hát sajnos egy kis problémába ütköztem.
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2016
Jól látod.
![]()
Nem tudom mi tortenhetett , mit rontottam el a TDA elpukkant
Valamiért nem engedi hogy módosítsam az előző üzenetet amit félig megírva küldtem el. Nos nagyon szépen müködött, aztán gondoltam megmutatom a haveromnak , hát sikerült meglepnie. Ötletem sincs.. mi történhetett. 2-3 zene után bumm . Pedig mikor először kész volt akkor 1 órát tesztelgettem , s minden rendben volt.
Szia! Lássunk egy fotót az elkészült műről! Hűtést, huzalozást megtekintenénk. Milyen hangsugárzót kötöttél rá és annak mennyi a névleges impedanciája (hány Ohm-os)?
Jelenleg nem tudok képet küldeni, de az biztos hogy a hütőborda nem volt elszigetelve. Ha ez okozhat problémát. 8 ohmos, 80 wattos.
A hűtőborda nem érhetett véletlenül a testhez?
Használtál hővezető pasztát az IC és a borda között? Égett-e el vezetősáv a panelen?
Azt nem tudom.. . Nem használtam mivel még nem volt alkalmam hogy vegyek vagy rendeljek . Ugy figyeltem meg még menthető .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |