Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2665 / 3607
(#) Robin2 válasza Sam Seed hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Vannak ennél erősebbek is. Igen, lehet így is, lehet úgy is gondolkozni. Érdemes mérlegelni, mekkora munka, költség, mekkora "haszonnal" jár. (Ha már egyszer láttál volna olyan szobát, amibe a kéményseprő által kéménybe ejtett golyó kiütötte a kabinajtót, nem lenne gondolkozás.)
(#) Robin2 válasza attila1 hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Szerintem sokat számítanak a környezeti hatások is. Ha beültök a haverokkal valahova, vagy a munkahelyen megy a "csordázás", akkor is meg tudod-e állni, hogy ne gyújts rá. A melóhelyen azt látom, hogy aki le is tette a cigit, az is visszaszokott, mert megy ki a többiekkel beszélgetni és már gyújt is rá. Szóval ez inkább döntés kérdése, Te vagy az erősebb vagy a "szenvedély".
(#) zolika60 válasza attila1 hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Ez a lényeg:
Idézet:
„Pikk-pakk letenni szerintem nincs akaraterőm.”
Akkor szívd tovább.
(#) Sam Seed válasza Robin2 hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Ezt nem értem. Elmeséled?
(#) Kovidivi válasza Gafly hozzászólására (») Nov 16, 2016 / 1

Én már ki is néztem egy jó kis házat. Potom 700 ezer eurótól (210mFt) kezdődnek. Kiszámoltam, hogy ebből a pénzből 80 évig havi 1000 eurót (300eFt) tudnék költeni, tehát életem végéig biztosítva lenne a jólét.
Bővebben: Link
Csak egy üres telek 50 ezer euró (15mFt) nagyváros szélén. A falvakban jobbak az árak, de iszonyat drága egy saját ház.
Szerintem itt a német nyelvtudás már nem oszt, nem szoroz
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2016
(#) Robin2 válasza Sam Seed hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Melyik részét meséljem el?
(#) pjg válasza szamóca hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Cola. Napi 2-4 liter. Fél kiló nápolyival lekísérve. A doktornő piszkosul rám ijesztett mikor a cukrom reggel éhgyomorra 8,1-et mért. Akkor elhagytam mindkettőt. néhány hónap alatt 5 kg-ot fogytam. Azóta is tartom.
(#) pjg válasza attila1 hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Idézet:
„Pikk-pakk letenni szerintem nincs akaraterőm.”

Másképpen nem megy!
(#) kameleon2 válasza attila1 hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Konkrét válaszom van. A testvéremet 2014-ben 54 évesen temettem el. Láncdohányos volt. Átszokott ugyan az e-cigire - de nem sok értelme volt. A legjobb - ha leszoksz.
(#) pjg válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

A nagyapám, a nagybátyám, az apósom, a nagynéném férje, a keresztapám. Erős dohányosok voltak. Mindet elvitte a tüdőrák. Iszonyú gyötrelmek közt. A 4 óránként beadott morfium egy óra múlva már mit sem ért. Mindegyikük 60-70 éves kor köz ment el.
(#) kameleon2 válasza pjg hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Sajnálom. Én inkább le sem írom - az ittmaradtaknak ez milyen érzés. Milyen érzés amikor egy szerettedet egyvalakitől nem tudod megóvni - önmagától. Milyen érzés az, amikor a kórházban, tolószékben kéri el a kis dohányos zacskóját - és megtagadod tőle, mert nem te akarsz a gyilkosa lenni. Én éppen miatta nem dohányzom és keresztapám miatt. Mindketten már egy hűs halom alatt pihennek. Sokszor hallgattam a testvéremet, amikor a haverjával együtt köhögtek. Sokszor elmondtam: "Milyen jót beszélgettetek!" Ők csak nevettek, hogy majd ugyanezt csinálják egy kórházban is 80 évesen. Nem nekik lett igazuk. A barátot tavaly temettük. Ér ennyit az a nyavalyás bűzrúd? Igaz - a körömrágás sem sokkal jobb. Nekem ez jutott.
(#) gg630504 válasza attila1 hozzászólására (») Nov 16, 2016 1 / 4

Dohányzás...
Nekem az a jó, ha minél kevesebbet költesz magadra és minél többet rám. Egyszerűen ideadhatod nekem, de adhatod áttételesen, is úgy, hogy magas adótartalmú termékeket veszel magyarországon. Az is jó, ha majd nem kell számodra nyugdíjat fizetni, mert akkor több marad nekem. Tehát légy szíves folytasd a dohányzást olyan intenzitással, hogy az élettartamod pontosan a nyugdíjba meneteleddel legyen egyidejű.
Amikor értelmi fejlődésem elérte azt a szintet, nekem fontos, hogy az agyműködésem racionális, tiszta, logikus legyen, és a nikotin manipulál, olyan dologra vesz rá, amit tiszta fejjel nem tennék, azaz elszívjam, hosszú 4,2 másodperces gondolkodás után befejeztem a dohányzást. Említésre méltó elvonási tünet nélkül.
(#) Stewe válasza attila1 hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Az e-cigivel egyetlen gond van, könnyű, mert a tüdőt nem terheli, nem büdös, ezért a használók egy része túlzásba viszi, a nikotinfüggőség sokkal erősebb lesz. Ha egy cigi végigégett, elnyomod, és végeztél. Az elektromossal pedig csak attól függ, mennyi időt szakítasz rá.....
(#) Sam Seed válasza Robin2 hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Idézet:
„Ha már egyszer láttál volna olyan szobát, amibe a kéményseprő által kéménybe ejtett golyó kiütötte a kabinajtót”

Ezt meséld el légyszi. Mekkora golyó volt az, ami kiütötte a tusolókabin ajtaját.
(#) nagym6 válasza gg630504 hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Idézet:
„magas adótartalmú termékeket veszel magyarországon”

Pontosan nem tudom, de 1000Ft.-os ciginél kb. 800Ft. az államé adó formában.
(#) Ge Lee válasza pjg hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Ez pontosan így van. Nálam csak anyám dohányzott a családból nagyon régen, de ő pont ugyanígy tette le, egyik napról a másika, és azért mert akkor is éppen árat emeltek, pedig ez még a 80-as években volt.
Egyébként egy jó önismereti termék az is. Igazából mindegy hogy kábszer, cigi, vagy ital, a lényeg hogy valamiért gyenge az ember belül, és ez az oka a rászokásnak is, meg annak is hogy utána nem tudja abbahagyni. A nagy réteg a stressz vagy valami lelki probléma miatt nyúl ezekhez, hogy majd azok megoldják, vagy legalább elfedik a problémát. Persze el sem fedik, meg nem is oldják meg.
Ez az elvisz a társaság dolog sem igaz, csak azt tudja elvinni aki hagyja magát. Ahogy a mondás is tartja, könnyű a békát a tónak ugrasztani.
(#) Norberto válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 17, 2016 / 1

Ez szerintem csak részben igaz.

A gyengeség semmire sem magyarázat.

Volt már nekem is az életemben olyan időszak, amikor elképesztően magam alatt voltam hosszú hetekig, hónapokig, de azidő alatt egyszer sem nyúltam semmilyen káros szenvedélyhez. Még a gondolataimban sem fordult meg...

Ez elv (agyműködés) kérdése. Nem kell semmire sem rákenni vagy a kifogásokat keresni esetleg. Nem old meg semmi gondot. Ellenben gondot okozni önmaga azt már tud. És még csak nem is odáz el semmi megoldandót...

Miért is lenne szükség olyan szerre, ami büdös, drága és megtöri a testet? Nincs rá racionális magyarázat.

Ilyen erővel egy dízelmozdony elé is fekhetnék, az is büdös, drága és megtöri a testet. Kell az nekem? Minek is kéne?

Ez pusztán erről szól, agyban dől el, kinek mit akar az agya, milyen céljai és gondolatai vannak életében.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2016
(#) Stewe válasza Norberto hozzászólására (») Nov 17, 2016 / 1

Ez a dízelmozdony hasonlat olyan jó, hogy mostantól az enyém.... )
(#) nagym6 válasza Norberto hozzászólására (») Nov 17, 2016 / 1

Idézet:
„dízelmozdony elé is fekhetnék,”

Itt a HE-n legyen inkább villanymozdony.
(#) ronin75 válasza Sam Seed hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Kéménynek az alsó kabinajtaját. Nem tusolókabin.
(#) pjg válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Idézet:
„könnyű a békát a tónak ugrasztani”

Ez jó! Még nem hallottam.
(#) Sam Seed válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Vagy kamin, mint németül a kályha, kandalló.
Így már érthető. Kiütötte a "kályhaüveget" a beleejtett golyó. Az tényleg bosszantó lehetett.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2016
(#) Ge Lee válasza Norberto hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Neked nincs szükséged rá meg nekem se, de sokaknak igen. És a többség ilyen. De ismertem olyanokat is akiknek semmi bajuk sem volt, egyszerűen azért volt szükségük rá mert így érezték jól magukat. Volt egy kollégám aki azt mondta egyszer hogy neki ez az egyetlen szenvedélye, nem bélyeget gyűjt, lovagol, vagy ejtőernyőzik mint mások hanem dohányzik. És ettől ne akarja már senki megfosztani. És ilyenkor neki az részletkérdés hogy mennyibe kerül, meg hogy káros.
(#) Norberto válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Még az előző gondolatmenetemből kimaradt, pedig le akartam írni, hogy ha valaki pl. nehéz helyzete, vagy akár úm "gyengesége" miatt kezdene bele káros szenvedélyekbe, nagy segítség lehet szerintem, ha van valami - egyébként hasznos vagy annak vélt - elfoglaltsága, ami érdekli, ezért leköti és tényleg foglalkoztatja az agyát.
(#) kameleon2 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Van egy barátom. Velem egyidős. A szülei rendszeresen dohányoztak és töményeztek. Az édesapja nem érte meg az 50 évet. A barátom is dohányzik - ő szklerózis multiplexes. 46 évesen. Azaz nem feltétlenül önmagán érzi az ember a hatást, sok esetben a gyerekei génjeit teszi tönkre. Ezzel együtt nem ítélem el a dohányosokat. Csak sajnálom.
(#) Stewe válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Az nem olyan büdös....
(#) Ge Lee válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 17, 2016 / 1

Én is sajnálom őket, de mindenki csak a maga életét élheti másét nem, és nincs is jó vége ha megpróbálunk beleszólni a máséba. Nagy részét el is ítélem, mert egyáltalán nincsenek tekintettel a környezetükre, épp ellenkezőleg, még nekik áll feljebb ha rájuk szólsz hogy ne pöfékeljenek az orrod alá. Az egyik munkahelyemen kint bagóztak az irodám ajtaja előtt 2 méterre, napi rendszerességgel. Aztán fogtam magam és bezártam az ajtót. Én voltam a bunkó, mert milyen dolog az hogy bezárom az ajtót, és nem pletyizek velük miközben ők bagóznak.
Egy másik munkahelyemen hasonló volt a szitu, ott azért nem tudtam elérni a nagyfőnöknél hogy kitessékelje őket a szabadba, mert milyen dolog már az hogy szegények kimenjenek az esőbe meg a hidegbe dohányozni. Ott úgy oldottam meg a kérdést hogy sosem voltam az irodában, mindig megmondtam nekik hogy merre leszek ha keresnek.
Azzal hogy mennyire káros ők is tisztában vannak, de nem érdekli őket, illetve olyanról is tudok aki csak azért is szívja (vagy éppen iszik), hogy ne ő maradjon a családban az utolsó aki eltávozik, azaz nem akar vénségére magára maradni. A legszebb amikor jön az emberrel szembe a terhes nő, tolja a babakocsit, és lóg a szájában a stift.
(#) granpa hozzászólása Nov 17, 2016 /

Barátom édesapja mondta (igazán okos, tudós ember volt): "A dohányos ember; koszos, büdös, és szemtelen!" Ehhez képest a fia, a mai napig dohányzik, pont ezért ritkán is találkozunk. A barátom felesége 42 évesen tüdőrákban halt meg, sógornője 45 volt, két régi nőismerősöm 40, és 44 éves korukban szintén ez okból. Az egy dolog, hogy 1-2 családi ház árát elfüstölték. Ifi korunkban, öcsém, és én rákaptunk a cigire, mert apánk túl agresszíven tiltotta. Aztán benőtt a fejünk lágya, és eldobtuk.
Ge Lee utolsó megfigyelése nekem is is a "kedvencem".
(#) nagym6 válasza granpa hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Egy régi jóismerősöm láncdohányos, állandó tömény bagófüstben él lakásában. Egyszer voltam nála fél órát, azalatt füst, nikotinmérgezést kaptam. Napokig hányingerem, számban torkomon volt a beszívott lerakódott szörnyű keserű valami, enni sem tudtam. Azóta sem találkoztunk.
Ami hihetetlen, hogy évtizedek óta él ilyen tömény füstben, amitől én fél óra alatt majdnem elpusztultam.
(#) granpa válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

A jót is szokni kell! A ráadás: allergiás vagyok/lettem a dohányfüstre, 3 napos fejfájást kapok tőle. És ezt sajnos a buszmegállóban is beszívhatom.
Következő: »»   2665 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem