Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szétporlad a szobában? Só lenne? Igaz, az összegyűjti a vizet és az asztalon marad kis tó képében.
Olvastad a felhasználásával kapcsolatos pontot?
Szénben, ahogy az olajban is vidáman lehet kéntartalmú ásvány, a pirit pedig az.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2016
A Vikipédia szerint a detektoros rádió kristály is lehet ebből. Erre akartam felhívni a figyelmet.
István
Detektoros rádióhoz egy oxidos rézdrót is jó.
Az fűtőértéket nem írják. Ég rendesen a szénnel?
Gondolom igen.
Idézet: „Szénbányáknál a pirittartalom esetenként, meddőhányóikon majdnem mindig öngyulladásos tüzet okoz.” Bár a kazánnak nem tesz jót, mert itt azt írják: Idézet: „Nedvesség jelenlétében az oxigén szulfáttá oxidálja, kénsav keletkezése mellett.” A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2016
Hozzál a börzére és tedd ki az "ingyen vihetők" közé.
Ez nem igazán a talajvíz, hanem inkább belvíz. (Amivel egyetlen dolgot lehet tenni, elvezetni.)
Ha a vízzáró réteg nincs elég mélyen, akkor a talaj befogadóképessége kicsi. Egy 6-8 méteres vastagságú víztartó réteg pontosan 6-8szoros csapadékot képes felvenni, mint az egyméteres, elektronika nyelvére lefordítva nagy ellenállású pufferként működik.
Nem csak a Wiki szerint, szerintem is. Az első detektoros rádióm pirit detektorral működött, mégpedig kifejezetten jól! Aki teheti próbálja ki.
Ez szó szerint agyag. Van ahol már 1-2 méter mélyen elérhető.
Töröltem magam facebúkról és már tünetei vannak. El lehet képzelni milyen függőséget okoz a non stop pötyörészőknél akinek azt mondjátok: kibírnád egy hétig nélküle?
Nekem ilyen kvarccal összenőtt piritem van.
Vissza kellene küldeni őket úgy 30 évet az időben. Nem fakbúk de még mobil sem volt, vezetékes teló is csak keveseknek.
Sziasztok!
Holnap betonozni fogok. Garázspadló és alap egyben,a meglévő garázs mellé,12 cm beto lesz bevasalva.Néztem a neten a videókat,és olyat láttam,hogy terítenek a beton alá fóliát,de nincs alatta sóderréteg. Én raktam a tükörbe 6-8cm sódert. Kell ez alá fólia? Mármint a sóder tetejére? István
Sóder, és közvetlenül rá a beton, én mindenhol ilyet láttam ősidőktől kezdve.
A sódert vibrátorral tömöríteni szokták. A fólia új dolog lehet, nem ismerem, de nélküle biztosan jó. A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2016
Kell a fólia.
Oka: ne szivárogjon le a víz/nedvesség a friss betonból a kavicsba, mert ha ez megtörténik, drasztikusan leromlik a beton minősége.
Egyszerűen csak több időd lesz eldolgozni a felületét, nem fog olyan gyorsan száradni.
Igen. Jó volt. Ha megbeszéltél egy találkozót egy hétre előre - kénytelen voltál betartani. Ma csak egy telefon lemondani. Akkor az adott és kimondott szónak több értéke volt. A barátaimmal is személyesen tartottam a kapcsolatot. Egyszerűen elmentem hozzájuk, vagy éppen ők jöttek. Egyszerűen elgyalogoltunk, akár napi 5-6 km-eket is simán. Később ugyanezt biciklivel. Egészségesebben éltünk. Tudtuk, hogy akinek telefonja volt az rendes ember nem lehetett, mert eleve csak protekcióval juthatott hozzá. Ha valakit baleset ért, akkor nem elmentek mellette, vagy éppen levideózták és kiröhögték, hanem odamentek hozzá, elkísérték az orvosig. Lehetne szépen sorolni.
Akkor teszek fóliát. Egyedül leszek ,és most betonozok tök egyedül először. Ha más nem lesz,megteszi a sima fátyolfólia is,amit a festésnél terítünk mindnenre?
István
Tulajdonképp a célnak megfelelne, de jobb a "létrázható " fólia nem annyira sérülékeny.
Egy nagy előnye van a mobiltelefonnak (nem az okosnak), hogy ha valaki rosszul lesz vagy tűz üt ki esetleg valakit megtámadnak vagy baleset történik akkor egyből tudja értesíteni az illetékes szerveket. Sokszor életet menthet. A technikát tudni kell használni!
Minimum 0,1-es fóliát tegyél.
A festőfólia nem jó, rálépsz és kiszakad. Ezen ne spórolj, nem tétel,és meghálálja magát ha ott van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |