Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Köszönöm a választ. Wima MKS4 sorozatból építettem be kondenzátorokat, ennek elfogadható az ára. A dobozt még nem tömítettem anyag hiányában. Egy helyen találtam fidekaplast tömítőt, de nem találtam róla semmit. Ez az anyag mennyire könnyen megmunkálható? Hasonlít a gyurmához? Inkább o-gyűrűs tömítést használjak? Melyik szakszerűbb?
Sziasztok!
Vettem két(212) üres gitár hangsugárzót, de nem volt üres. Kaptam ajándèkba kèt Celestion greenback hangszórót. Az egyik szól, de súrol a lengő cséve, a másiknál ki van szakadva a vezeték tőben. A kérdésem az, hogy érdemes őket javítani?
Szia!Ha esetleg úgy döntesz,hogy nem érdemes velük foglalkozni,egy db-ra vevő lennék,hátha életre lehet kelteni.
Nekem még 8 éve újított fel Pesten egy szakember egy celestion-t,akkor volt ha jól emlékszem 6 ezer körül ennek a díja,de azon membrán csere is volt,meg új tekercset is kapott,és egyből megvették tőlem.És az nem egy 40 ezer forintos változat volt mint ez!
Javíttasd meg, jó kis hangszórók ezek!
Sziasztok!
Úgy néz ki, jövő hét közepére lesz készleten fideka egy cégnél. Előtte, mivel még nem találkoztam ezzel az anyaggal, lenne egy kérdésem. A hangszóróim kialakítása olyan, hogy elvileg gumigyűrűvel szabályosan lehetne tömíteni, van a hangszóró kosáron egy kis mélyedés. Most fidekából elvileg tudok formálni egy kb. 3mm átmérőjű gumigyűrű szerű anyagot?
Igen, olyan, mint a gyurma csak kicsit rugalmas is.
Köszönöm válaszod.
Terostat néven is fut. Üvegesek is használják, gépiparban, járműiparban rugalmas tömítésekre.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2016
Sziasztok, sőt mosogató tálca, és főző lapok alá is szokták használni.
Szerintem csak egy baj van vele, az ha ki kell szedni valamiért a hangszórót!! Baromira beragad.
Én most ezt használtam utoljára,mert ez volt otthon,és ezt le lehet utólag szedni,olcsó,és tömít is.
Ha a műanyagszalagot rajtahagyod, akkor megoldható, hogy könnyen kivedd, visszatedd, a ragadás nélkül. Üzemben mi is így használjuk.
Egyszer vettem úgy használtan két 17R626A-s mélyközepet, hogy az illető sziloplast-al tömített.
Hagy ne ecseteljem a továbbiakat.
Gondolom "ecsetelted" lefele rendesen a maradványokat
Hali.
Két kèrdésem is lenne: az egyik az hogy volna két 15R400-asom amiken szerintem elég kis kitérést biztosít az a szövet szél amit valamikor valakik rá tettek, érdemes volna-e kicserélni olyanra ami több hullámú, nagyobb kilengést adna? Másik kérdés: hol tudok venni hozzá olyan szivacs peremet ami a kosárhoz szokott lenni a csavarok köré?
Ezzel a hangszóróval milyen kicsi dobozt lehetne építeni? 80 Hz-es alsó határfrekvenciát szeretnék elérni körülbelül. Mekkora és milyen dobozban lehet ezt elérni?
Idézet: „60W/100W 40-3600Hz 91dB/W/m 6om Xmax 15mm Fs 39Hz Qts 0,4 Vas 30l d = 136 mm” A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2016
Fütésszerelők használnak polifoamot, csö ek hőszigetelésére. Abból tudsz vágni csíkokat. Két féle falvastagsággal van: 9 és 15mm.
Köszönöm válaszaitokat a tömítőanyaggal kapcsolatban. Egyelőre csak szilikon habzsinórt sikerült szereznem helyben, vasárnap kipróbálom, alkalmas-e a feladatra. Elég puha anyagról van szó.
Fűtésszereléshez lehet, hogy jó (1 év teljes körű garanciával ), de egyébként elporlik. Én a tetőszigetelésre tettem fehér polifoam-ot (kb. 4mm). Elporlott. Később a pincébe tettem a csövekre fekete polifoam-it (kb.15mm vastag) Elporladt.
Inkább milyen nagy. Ha ezek a paraméterek valósak akkor inkább 150 Hz alsó határt lehet kihozni belőle ,nem kis dobozban. Lehet jobb lenne lemérni és úgy megfontolni.
Akkor megis mit javasoltok ? Mert ha lecserelem a szovet szelt akkor ugyebar ujat kene feltenni a helyere, hogy valahogy kinezzen. Lehet korbe nezek valami fekete ikeas labtorlo gumiszonyeg szeruseg is jo lenne. Bar a legjonn az lenne ha konkretan lehetne ilyet kapni valahol. Nem kene farigcsalgatni.
Olyan polifoamból vágj, amit a turisták használnak, az nem porlik el 20 év alatt sem, és kapható belőle vékony is. Nekem van tán 30 éves is, és mint az új.
Sziasztok.
Kaptam egy pár maszek hangsugárzót. Kis 16cm-es MNC és egy SAL magas van benne, plusz reflex cső. Hangváltó nincs, csak egy kondi választja le a mélyet a magasról. Probléma a következő, az átvitelében van egy jókora csúcs kb. 117-122Hz között. Nem minden zenében hallani (kb. 40-1), de ahol igen, ott nagyon tud búgni. A készítőben megvolt a jószándék, mert belülről 3mm polifóm van körberagasztva és a belső hátoldalára meg tojástálca alakú szivacs. Kérdés, adott állapotban lehet vele valamit kezdeni?
A túl magas hangolás frekvencia kiemelhet pont ott. Magyarán hosszabb cső kellene bele.
Az MNC hangszóró a fő bűnös valószínűleg, túl gyenge a mágnese. De azért ird le a dobozod méreteit, utána lehet számolni, és kiderül, hogy mi is a helyzet, és mitől uborkásüveg a hangja.
A polifoam, meg a szivacs, nem sokat tesz az ügy érdekében, de lehetne szálas műanyagvatta szerű csillapítóanyaggal is hangolni rajta. De előbb azt kell tudni, melyik hangszóró ez, mekkora a doboz, reflexcső.
Nem hiszem, hogy a cső a hibás, mert kb. 30 és 70Hz között lehet hallani a hatását, ha letakarom. A hangszóró MNC noir2 16cm. A doboz belső mérete 20x20x30, a reflexcső 4,5cm átmérőjű és 11 cm hosszú.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |