Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Így egy falszakaszra csak 1db reflektor helyezhető el.” Az elég kevés lesz . . . Én kb. 10m-es falra kettő db 30W-os refit tettem, azzal már be lehet tolatni sötétben. Elsőre két db 10 W-os volt, na az kb gyertyafény Amúgy attól még, hogy csak 1 kiállás van, még felrakhatsz több lámpát, csak kell még egy kicsit kábelezni.
Üdv. Világítást tervezek otthonra. Gipszkartonba épített, olyan GU10es LED es égők, vagy hasonló, és led profilba ültetett LED szalagok. Led szalagra nem gond valami fényerőszabályzót tenni, de mi a helyzet a 230Vos led égőkkel?
Kültérre a fehérebb fény célszerű, ez válik be általában, beltérre pedig a melegebb fényű. A legmelegebbet (izzóhoz hasonló spektrumút) pedig az intim helyekre érdemes.
A sokszoros teljesítmény adatot erős kritikával kezeld, a jelzett 30W-os fény a gyakorlatban NEM egyenlő a feltüntetett 227W-tal! Lehet, hogy bizonyos spektrumban ki lehet mutatni közel hasonló fényáramot, de a gyakorlati tapasztalatban a 30W-os LED reflektor max 150W-os halogénnak felel meg! És idővel még csökkenni is fog a fényerő (sajnos) .
Olyat keress, amihez oda van írva, hogy dimmable.
Amúgy a led szalag alá érdemes alu profilt rakni, hogy ne menjen hamar tönkre.
Ott a pont. Közel sem tudnak ezek a lámpák annyit, mint ami rá van írva. Ennyi leddel szerintem inkább a hagyományos 30W-os izzó fényét produkálja. Én 160 led-es panelt készítettem. Az 10W-ot fogyaszt. Itt 60db led világít. Akkor az én 160 ledes panelelem hány watt teljesítményű? Én egy 60 W-os hagyományos izzóhoz tudnám hasonlítani az enyémet. Igaz hogy ott nincs körülötte semmi, ami összeszedje a fényt. Ezek a gyári lámpák jobban meg vannak húzva. Kíváncsi lennék az élettartamára. Azt sem értem, miért kell spórolni azokkal a filléres SDM ledekkel.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2016
Üdv mindenkinek! Építek egy ledes asztali lámpát, egy 5mm-es plexi van meggörbítve, és alatta lesz 20db 3mm-es 120°-os 7000mCd-ás melegfényű led. Átszámítva közel 22 lument tud egy led. Elképzelhető hogy egy 20w-os halogén lámpa fényét megközelítheti?
Sziasztok!
Ha már LED refiről volt szó. Oké hogy a 30W, de ha én mozgásérzékelővel veszem, vajon meddig bírja? Mert ahogy elnéztem, külön a két kütyü sem túl olcsó (még). Így egyben megvéve sem biztos hogy kifizetődő? Persze tudom, majd az idő dönti el. Példának: Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Külön a mozgásérzékelő: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2016
Sokat bírnak az ilyen mozgásérzékelők, 5-10évet biztos. Az elsőnél nem írja hogy hány lument tud, a másodiknál meg kevésnek találom azt az 1800lumen-t, és még a led chip sincs rendesen a helyén, én hagynám. Ha csak a garázs elé lesz, és naponta pár secundumig fog világítani, szerintem egy normál halogén is tökéletes lesz. Árbeni fogyasztása pár 100ft tal lenne több kb éves szinten.
Helló!
3 éve használok egy 2w-os G9-est napi rendszerességgel, eddig nem tapasztaltam fényerő csökkenést. Off: " Megfelelőségét tekintve így ezt a LED fényforrást a 75-100 Wattos izzószálas lámpák kiváltására ajánljuk!" Anno pár éve vettem egy 100w-os hagyományos Tungsram izzót, saccra úgy 300 lumennyit tudott.
Szia!,
Köszi a választ! Az Off-os rész mire vonatkozik? Gondolom nem a 2W-osra. A 100W-os hagyományos izzónál 300lm kevés, annak 1000lm körül kéne lennie nem? A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2016
Persze nem arra vonatkozik, hanem úgy általánosságban hogy izzó és izzó között is van különbség. Nagyjából 1000-1300lument tud egy 100w-os halogén izzó. A hagyományos (amit elvileg már nem lehetne kapni) valamivel alatta van. Lehet hogy pont kifogtam és ezért volt alig fényereje.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2016
Lenne (1)egy kérdésem. Kellene (1)egy fej lámpát átalakitanom, úgy hogy lehessen látni vele füstben és sötétben. Van valakinek valami ötlete, hogy milyen szinű ledeket kellene használnom?
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2016
Egy ötlet. A sárga fényt szokták ködlámpaként használni. Egy árnyalattal talán jobb, mint a fehér.
Mellékesen a füsttel ugyanaz a gond, mint a köddel. A fény visszaverődik az apró részecskékről, és elvakít. Igazán jó megoldásról nem hallottam még. Talán megoldás lehet, ha a fényforrás nem a hátad mögül, hanem oldalról jut a tárgyra.
Még jobb, ha nem fejlámpa, hanem boka lámpa. Így a köd, füst alá világít.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2016
Köszi a válaszokat!
Ez ajtó elé lenne, tető alá (beugró), kulcslyuk keresése céljából, sötétben. Plusz érzékelőt beállítva, udvarról autóval és bárhogy érkezvén, látássegítőnek.
Szia!
Tőlük épp a második rendelésem várom. Ismét lesz benne V-Tac. Január óta tesztelődik két 60-as "fénycső" a konyhában, és két "izzó" egy előszobában + egy a pincében. Vannak használva és kapcsolgatva bőven. Nincs bajom velük (kopp, kopp, koppp). Hideg fehéren szépen adják. Már most maradok a természetes árnyalatnál. Ahogy írtam, tesztelés alatt. 1-2 év múlva visszatérünk rá.
Én is megrendeltem közben, összesen 16db E27/E14 körtét, mondjuk ebből 3db-ot munkatársnak.
Kipróbálom ezt is: E14 - 9W, kíváncsi vagyok milyen lesz (sok az E14 spot foglalat a lakásban). Rendeltem kisebb teljesítményűt, de utólag belegondolva nem is tudom minek, nem szeretem ha kevés a fény, és nem látom pl. mi van egy SMD-re ráírva. Az tetszik, hogy elvileg nagyobb lesz a fény, de kevesebb lesz a kWh.
Konyhába vettem a 40W fénycső helyett 15W LED-et. Siralmas. Vettem 5x7W LED-et. Ez már jobb, de kevesebb, mint a fénycső.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2016
Na én is ettől félek, de addig nem tudom meg, amíg saját magam ki nem próbálom.
Te milyen márkát vettél?
Kínait.
7 Wattost Előtte ezt vettem. Nem rossz, csak kevés. E14, 3W, WarmWhite A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2016
Ez így semmit nem mond. A lumen, a fényáram értéke nincs feltüntetve, a lényeg.
Lentebb a leírásban már megtalálni Luminous Flux: 450-500LM. A 15 W led már 1200 Lumen, az már jól világít. ( Landlite ) Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2016
Nincs. Ha ráírják sem hiszem el. Ha csak nem Osram. 5-8 x-os áron.
Na megjöttek a lámpák, ki is cseréltem egy jópárat. Egyelőre tetszik, kicseréltem egy már meglévő LED-es lámpát is, mert annak nagyon gagyi fénye volt. Szóval jó választás ez a V-TAC márka.
Egy 40w körüli fénycső legyen mondjuk körfénycső átlagban 3000lument tudnak. Egy nem annyira gagyi kínai 10w-os átlag 800lumenes. Abból kell minimum 4db, és fogyasztásban ugyanott vagy . A fénycső teljesítmény/fényárama a ledétől alig, vagy kis mértékben tér el.
A landlite izzók elég jók. A mosdóban egy 3w-os ledes van már évek óta, korábban egy 40w os spot volt, de nincs vakság. A konyhában szintén egy landlite már kompakt spirál 23w-os van, közel 1400lumennel igaz kell fél perc amíg teljesen "beizzik" de ugye ezek szemkímélőek nem is szeretem ha a fényerő rögtön fullon van.
A 15w/1200 lumen teljesen hihető lehet, az osramos csak 300-zal tud többet 4k-ért, mellesleg az is kínai... A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2016
De a lednek egy nagy előnye van: ha jól meg van csinálva a lámpa(ami a gyári megoldásoknál elég kevés esetben mondható el), akkor szinte örökéletű.
Sziasztok!
Nekem volt spirál fénycsövem, amibe elég szépen beleválasztottam. Évekig (majd 10) szépen tette a dolgát és szobámban volt alkalmazva, nem egy alig használt helyen. Úgy gondolom, LED-eknél is működhet a tartósság, de sajnos nem abba az irányba halad a Világ, hogy közel örökös legyen bármi is. Autóiparban dolgozom, így tapasztalom is. 2000 után minden megváltozott.
Nem tudom már hol olvastam, készítettek uszodába időjelzőt, és úgy röpke 10 év alatt a fényerejük nagyjából 60% maradt meg. Az utcai ledes közvilágítást egyes helyeken úgy oldják meg, hogy alapból nem hajták őket maxon, hanem az idő haladtával növelik a kraftot. Amúgy sajna én is veszem észre, hogy a hűtésre nem igazán figyelnek oda. Egy 10w-os olcsóbb ledfényforrás alig pár deka. Anno a 3x10w-os power led munkalámpámat egy 40*20*2-es alu profilra fogattam, manapság hol van ilyen...
Az autók ledes fényszórója, a tompított/távolsági mennyi időre lehet tervezve? Rengeteg pár éves autón látni hogy a ledes pótféklámpa elég foghíjasan világít pl.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |