Fórum témák
» Több friss téma |
Esetleg csatorna keresés van rajta? Ha van egy kis külön gomb az egéren azt nyomkurásznám a helyedbe hátha az egyik csatornán megfelelően üzemelne!
Próbálgattam azt is, nem segít és ha kikapcsolom a gépet, egeret akkor kezdődik elölről az egész.
Sziasztok!
Tanácsot kérnék, processzorhűtő csere közben akadt gondom. Az adott procin 6 évig a gyári hűtő volt, az utóbbi időben már alapjáraton is 50 fokra állt be, és persze emiatt nagyon pörgött a ventilátor. Vettünk rá egy nagyobb hűtőt, annak a felszerelésével szerintem nem is lesz gondom, de: nem bírom levenni a régit róla! Zárt foglalatból kihúzta magával a processzort (szerencsére nem tört bele egy láb se), úgy rá van kövesedve a régi hűtőpaszta.. Ezt mivel lehetne lefejteni róla? Feszegetni nem igazán merem, még mindig 20e Ft körül van az ára egy ilyennek használtan...
Másik PC-n próbáltad már huzamosabb ideig az egeret esetleg?
Tudsz képet mellékelni róla, hogy hogyan néz ki? (Oldalasan)
Legtöbbször úgy szoktam, hogy lecsavarom a hűtőt a prociról. Még mikor a foglalatában van megcsavarom, a régebbieket több száz láb is fogta, az újabbakat csak a műanyag keret (esetleg fém). Ha bírod tedd vissza a nyitott foglalatba, és próbáld megcsavarni, ha nem bírod visszarakni akkor is a csavarást ajánlom. A feszegetéssel könnyebben csinálhatsz bajt.
Valószínű, hogy új pasztával a régi hűtő is jó lenne. Ez a ráégés miatt is jó 1-2 évente újrapasztázni.
Nem fog menni, a vevője be van építve a gépbe (utólag), csak ehhez a géphez használom. Egy logitech m rcq142 egérről van szó.
A probléma megoldva.
![]() Régóta csinálta ezt velem, szenvedve de használtam. Most viszont egy elvetemült gondolatnak engedve betettem egy diódát sorba a táppal és erre hibátlanul üzemel. A fene se érti a lelkivilágát. Azért köszönet az ötletekért, segíteni-akarásért.
Na megoldodik a gondom nem a net rosz hanem eszi a procit a windows meg a ramot visza raktam az operát a gépre most lehet böngésni de lehetne gyorsabb is. miket érdemes kikapcsolni a windowsban hogy ne egye a procit. Mert ha ki van huzva a net és ujra inditom a gépet és ott hagyom egy fél percre akkor a proci fel szalad 100% ra és végig fent marad amig ki nem kapcsolom a gépet.
Inkább rendesen meg kellene csinálni a géped, és nem pedig csak foldozgatni. Valószínűleg hiányoznak a megfelelő driverek. Ha te ezt nem tudod megcsinálni, kérj meg valakit a közeledben. Ekkor lesz használható a géped.
most let nem rég ujra téve a gépem öszes driver a gyári cdjéről fel let másolva. A driverek rendbe vannak
Azt kellene akkor kideríteni mi eszi a processzort.
[Ctrl] + [Alt] + [Del] (soft reset) billentyűkombinációval el kell indítani a feladatkezelőt (Feladatkezelő indítása). A "Folyamatok" és "Teljesítmény" füleket tanulmányozva kideríthető, hogy mi a gond. Általában a windows update szokott ennyire ráharapni a procira új telepítésnél. Mellékelt képen láthatod mit keress. Ez a kép most készült, az operában (nem számoltam pontosan) kb 50 lap van megnyitva, a virtuális memória pedig tiltva van. Az IE meg már kb 15 megnyitott lapnál elkezd bőgni, hogy neki kevés a memória... A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2016
Szia!Köszi!Én arra gondoltam hogy usb ről boot oltatom be és akkor már látom mi van ezzel a masinával.
Sajnos nekem tem telik csucs számitógépre.
1 éves a gépem látom neked hogy jobb géped van az enyém fele anyit tud sajnos. De kikapcsoltam w indows updatét. és már használhatób lett.
Nem is az volt a lényeg, mit tud a gépem, csak azért mutattam, tudd mit kell keresni. Ha a feladatkezelőben megnézed melyík folyamat mellett van sok százalék, abból máris látható, hogy mi foglalja a processzort...
Egy gyenge géppel is lehet normálisan internetezni megfelelő internetsebesség mellett, persze nem húsz ablakot megnyitva egyszerre... A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2016
Meg néztem és meg lett a bünös windows update meg egy nagy csomo lomot ki kapcsoltam és már használható a gép de még mindig akadnak dolgok amit ki lehetne szedni.
2lap van megnyitva és a másik máris lefagyot. A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2016
Egyébként főleg akkor ha HDD-d van, a virtuális memóriát érdemes kikapcsolni mert lassítja a rendszert.
(Egyébként szerintem SSD -nél is érdemes kikapcsolni így meghosszabbítható az élettartama.) Ha nem kezd el a windows nyávogni, hogy kevés a virtuális memória, akkor így használható. Ha nagyon kevés a fizikai memóriád, akkor úgy is szólni fog (vagy ha valami olyan programot futtatsz ami mindenképp ragaszkodik hozzá) akkor vissza kell kapcsolni, és inkább fix értéket kell beállítani, mondjuk a RAM 1.5-2 szeresét... Kb 20 éve, mióta gépem van, mindig kikapcsolom a virtuális memóriát, és akik javításra hozzák és én felügyelem azoknak is ki szoktam kapcsolni. Soha semmi probléma nem volt még belőle. Anno 20-30-40 éve mikor még 8-16-32 Mb RAM -ok voltak a 486 -os gépekbe (és már akkor is aranyárban volt a RAM) akkor állt elő a windows ezzel a virtuális memóriával, így növellve a meglehetősen kevés RAM -ot. Emlékszem uncsim 486 -os gépébe vett 64Mb ot, akkoriban ő volt a nagy király, hogy 64Mb RAM -ja van. 60EFt volt az ára. Nem elírás hatvan ezer, csak a RAM...
Na teljes egészébe kikapcsoltam a viruális memóriát mert ssd van a gép be.
Nem nyitokmeg 20 oldalt csak 1-et. Majd megnézem hogy milyen memória van a gépbe elméletileg van még egy üres helyem és teszek bele 4 gigás ramot.
Azt viszont nem értem ezzel a windows update -al kapcsolatban, hogy ez a processzorfoglaltság hiba már kb az összes windowsban benne van a windows 7 ig.
(A 8, 8.1 és 10 update folyamatát még nem ismerem.) Amint elindul az update, seggreül az egész rendszer. Fel nem bírom fogni a microsoft fejlesztőinek észjárását, hogy lehetnek ilyen degradáltak, hogy kb 30 éve nem képesek beletenni egy olyan opciót, amivel a windows update maximális processzor foglalása beállítható % szerint. ![]() ![]() Bár ez csak a kissebbik rossz, a nagyobbik az az átkozott regisztrációs adatbázis... ![]()
Amúgy ha ennyire gyenge a vasad, lehet egy starter verzióval jobban járnál...
lehet át váltok a home verziora proba sok szemét alkalmazás van ami nekem tök felesleges
Sziasztok
A kérdésem annyi lenne hogy van értelme reménykednem hogy egy 155mm-es processzorhűtőt támogató házba beférjen egy 159mm-es hűtő? (A ház teljes szélessége 159mm)
Ha nem félsz a barkácsolástól és le tudsz belőle vágni, akkor van... Viszont sok jóra ne számíts, a levegőt is szívnia kell valahonnan!
Nem egy db ventilátoros
A hűtő egy thermaltake contac 39 A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2016
Ebből nem tudsz vágni, szóval nem lesz jó a házadba.
Végszükség esetén, ha az esztétikából lehet engedni, szépen kivágod a ház azon részét, ahol a hűtő nem fér el, és kilógatod belőle...
![]() Ki tudja, lehet elég már az is, hogy a hűtőcsövek végeinek helyénél kifurkálod a házat és csak az lóg ki belőle. De igazából én nem tudom elképzelni, hogy pontosan hogy is néz ki az adott elrendezés, szóval először lehet inkább mérni kellene, aztán agyalni azon, hogy oldható meg a probléma. Mint ahogy azt sem, hogy valóban úgy tervezték meg az eszközöket és úgy adták meg a méreteket, hogy a ház és a hűtő közt ténylegesen csak 4mm a hézag...
Elnézést helyesbítek;
Nem 159mm hanem 195 a ház teljes szélessége Nem mindegy ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2016
Sziasztok!
A képen bekeretezet szolgáltatást le szeretném tiltani mert nagyon sok memóriát meg eszik |
Bejelentkezés
Hirdetés |