Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Geiger-Müller számláló (hobbi)
Lapozás: OK   38 / 52
(#) minoritsdani válasza gerenk hozzászólására (») Máj 16, 2016 /

Természetesen M-zárolt készlet tehát senkinek nem lett kiadva.Ezért is csodálkozok hogy nem akarja az igazságot .A táp rákötése után a műszervilágítás tökéletesen üzemel de tovább kapcsolva telep ellenőrzés üzemmódba már nem csinál semmit
(#) gerenk válasza minoritsdani hozzászólására (») Máj 16, 2016 /

Nem az egész műszerre gondoltam csak magára a Deprez mérőműre.
(#) minoritsdani hozzászólása Máj 16, 2016 /

Én úgy gondolom igen . Nincsen megbuherálva minden csavar pecsétes még rajta ,tehát nem bontotta még meg senki a mérőművet
(#) PowerPein válasza minoritsdani hozzászólására (») Máj 16, 2016 /

Nincs vmi sugárzó anyagod, hogy hátha kell egy minimum szint? Vagy biztos, hogy az 1,2 V-s tápfesz elég a műszernek?
(#) PowerPein válasza PowerPein hozzászólására (») Máj 16, 2016 /

Áhhh, kicsúsztam a módosítási időből...
Találtam egy képet amin a hord táska belsejére rá van írva: "Figyelem! Tápfeszültség ellenőrzéskor a világítás kapcsolót benyomni!"-> hát ha így működik.
Találtam egy vaterás képet is, szerintem megtaláltam amit vettél XD Az eladó annyit ír, hogy a mutató vízszintes irányú mozgatásra nem mozdul. Lehet tönkre ment. Vhogy ki kellene próbálni, biztos ami biztos alapon.

Tríciumos mutatóim vannak arra szépen kileng a többi műszer . A gépnek igen biztos 1,2 V kell mert a gyári akkuja is 1,2 V G3 típusú 3A lúgos akku volt . A mostani áramforrás 1,2 V és 9000mAh,ennek meg kell hogy hajtsa .Itt az alapvető problémám az hogy a telep ellenőrző állasba sem csinál a mutató semmit pedig ki kellene lengeni a töltött telep irányába majd visszaállni 0 pozícióba . De meg se moccan ez a Jó magyar műszer .

Nem vateráról vásároltam Jófogásról Persze tényleg patika állapotban van csak engem zavar hogy nem működik

Meg van szakadva a mérőmű lengőtekercse. Egy multiméter 2 Kohm ellenállás mérő állásban
azonnal megmutatná.

És ez javítható probléma vagy felejtős ?

Meg lehet vele próbálkozni, jó szem biztos kéz, és a megtalálod a lengőcsévén a huzalszakadást meg lehet forrasztani. Általában a kivezetéseknél szakad meg.
Legtöbbször az a baj, hogy szétszedés után széthull (elporlik) a mérőmű speciális aluöntvény váza (spiáter ?), ez szinte típushiba. A mérőmű annyira speciális a hatszögletű skálával hogy mással pótolni nem lehet, a méréshatár váltó kapcsolóval fogaskerék áttételen keresztül váltod a forgódobos skálát.

Rendben ez már valami nagyon szépen köszönöm a válaszokat Megpróbálkozok vele aztán majd jelentkezek hogy sikerült e
(#) soskajoska válasza minoritsdani hozzászólására (») Máj 17, 2016 /

Hmm...
Melyik ez a bolhapiac?
(#) minoritsdani hozzászólása Máj 17, 2016 / 1

A Bajai bolhapiac Minden hétvégén lejárok mert kincseket lehet találni . Kérdeztem az eladót hogy mi az : valami régi orosz tv kapcsoló Mondom oké 500-ért elviszem . 300ft-ér csak elemet kellet vennem bele
(#) soskajoska válasza minoritsdani hozzászólására (») Máj 20, 2016 / 1

Nagyon értett hozzá!
(#) Sanyesz5 hozzászólása Nov 27, 2016 /

Sziasztok!

Érdekelne hogy az alábbi kapcsolást építette e már meg valaki:

Bővebben: Link
(#) jucsaba válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Nov 27, 2016 /

(#) Sanyesz5 hozzászólása Dec 13, 2016 /

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, a mellékelt képen lévő kapcsolással próbálkozom, jelenleg a pirossal bekarikázott helyen mérek 400voltot, az ellenállás után már csak 214-et, jelenleg a csövem még úton van. Kérdésen az előtét ellenállás után a csőnél közvetlen kellene meglenni az ajánlott feszültségnek?

Hozzáteszem eléggé kezdő vagyok elektronika terén.

avr_gmk.jpg

(#) tursaba válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Mivel mérsz ? A 10Mohm ellenállás cső felőli végén méred a 214V-ot ?
(#) Sanyesz5 válasza tursaba hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Multiméter van most csak, de igen az ellenállás után mérem a 214 voltot a cső felöli részen.
(#) tursaba válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Akkor minden jó. Az egyenirányítód ad 400V-ot. Az R13 1Mohm, az R14 10Mohm.
A multimétered 10Mohm. Így a 11Mohm (R13+R14) - 10 Mohm (multiméter)durván 50%-ra oszt le, így sacc annyit is mérsz.
(#) Sanyesz5 válasza tursaba hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Annyi változik majd, hogy egy másik cső lesz, egyel újabb

Bővebben: Link

Nála majd ellenállás csere lesz, illetve legalább 500 volt kellene, próbálok a trafó primerére tekerni még, a szekunder gyári. Monitorból bontott, a neon csöveket hajtotta meg, a szerző is monitorból bontotta.
(#) Laslie74 válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Ha növelni akarod a feszt akkor pont le kell tekerned a primerből. Ezt addíg játszhatod amíg nem telítődik a mag és a tranyó bírja.
(#) Sanyesz5 válasza Laslie74 hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Köszönöm!

Végre valahára megérkeztek

DSC_0629.JPG

(#) tursaba válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Nem gondoltál félvezetős szenzorra? Nem kell hozzá nagyfesz.
(#) Sanyesz5 válasza tursaba hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Ennek már nekiláttam, minden majdnem kész, talán majd később, előbb ez működjön.
(#) Sanyesz5 hozzászólása Dec 14, 2016 /

Valami nem oké nálam, a táp le ad 450-voltot, de nem egyszer hozzáértem szinte meg sem csíp. Az áramfelvétele 1mA, ha megfogom a cső helyét akkor 3-4 mA, kiváncsiságból rrá kötöttem egy nixie-t. Ami olyan 180 volton megy, éppen derengett csak, mondanom sem kell a csőre nem reagál semmit. Nem tudom hol rontottam el, hisz egy elég egyszerű kapcsolás.
(#) Laslie74 válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

Ez a tapasztalatszerzés a nagy belsőellenállású elektronikák sajátosságáról, hogy könnyen kisöntölhetőek. Próbáld csak meg az ellenállás előtt megfogni, rájössz, hogy van ott delej. Természetesen a nixinek is kell áram, elég rossz a hatásfokuk. Alapvető elv, hogy akkora mérési hibával kell számolni amennyivel befolyásolja a mért áramkört a mérőműszer belső ellenállása. Vagy használj nagyobb belső ellenállású műszert (csővoltmérő) vagy építs egyet FET-es bemenettel. Amúgy nem érdemes a csövön mérni, bőven elég ha a C6-on méred. Ha módosítani akarod a gyári feszültséget előbb igazítsd a visszacsatoló ág zénereit a kívánt feszültségre, ha úgy se bírja leadni a feszt ill. nagyon megnő az áramfelvétel csak akkor kell módosítanod a trafót.
(#) Sanyesz5 válasza Laslie74 hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

Szia, zénert csak úgy kaptam hogy 4x120 voltos, a 18504-es csőhöz amivel eredetileg akartam ezt ajánlották. Most 18515-ös van, ezt tudtam szerezni, szinte ugyanaz. Újak, bár le kellene őket is tesztelni, legalább egy hibát kizárni. Mindem müködik, avr számol szépen, elvileg a faék egyszerű résszel szívok pont
(#) soskajoska válasza tursaba hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

A félvezető szenzorok érzékenysége töredéke a GM-cső érzékenységének, így pontosan a háttérsugárzás és az annál 10-100x nagyobb sugárzások mérésére alkalmatlanok. Másik lehetőség a detektorfelület növelése, azaz párhuzamosan kötsz 10-20 félvezetős detektort és bár elérheted a szükségeshez közelítő érzékenységet, akkor viszont az ára lesz meglehetősen borsos.
Erről valamelyik régebbi Rádiótechnikában olvashatsz, de szerintem itt az oldalon is feltűnt már ez, mint lehetőség.
(#) soskajoska válasza soskajoska hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

Például az OPF420 PIN fotodióda Mouser: 3000Ft + szállítás.
Vagy SD2477 eBay: 3000+4600Ft szállítás.
Vagy egy alternatív lehetőség: BPW34 fotodióda, párhuzamosan.
ITT, illetve a 2011-es elektorokban tudsz körülnézni. (A BPW-ből 6-7db ad ki a SD2477 felületével azonos érzékeny felületet. Azonban mindenféleképpen jó tulajdonságokkal rendelkező mérőerősítő (MAX4477, AD8666) ajánlott hozzá.
Következő: »»   38 / 52
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem