Fórum témák
» Több friss téma |
54M?? Felette ott van a Antimalware, meg az Operából is van 3 futó példány, azok több memóriát zabálnak. Az Opera több, mint a dupláját lefoglalja.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2016
Bocs nem irtam le szeretném tiltani csak nem tudom hol kell ez a cortana
Windows gomb+R, beírod, hogy services.msc, enter. Ott megkeresed a windows search-ot és letiltod.
Már ezt rég megcsináltam ugyan ugy megy tovább
Biztos, hogy letiltottad, nem csak leállítottad?
Tehát az "Indítás típusa:" opció mellett kell beállítani a "Letiltva" lehetőséget. Aztán a "Leállítás" gombbal le kell állítani a folyamatot (vagy a számitógépet újraindítani). A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2016
Persze ugyan igy csináltam Itt egy kép ugyan ugy megy tovább a képen csak egy látszik de van belőle még 3 rom
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2016
Akkor nyomj már rá jobb egérrel, nem lehet megnézni valami tulajdonságok fülön, honnan indul vagy ilyesmi? Win 10 -est nem nagyon ismerem...
A tableten megnéztem, nekem elvileg a Microsoft Windows Cortana futatja.
Azt keresd meg, és azt lődd le valahogy. Hátha nálad is az megy... C:\Windows\SístemApps
Nekem ez is kilőve mert nincs ilyen regedit van de az utvonal vége már nincs
Akkor egészítsd ki, ott van az előző leírásban hogy kell...
Sziasztok! Én is vettem egy új (használt) gépet kedvező áron, ugyanis a HDD-k a régiben már mind meghaltak. Windows 7-tel adták ide nekem, aki még soha nem frissült a naplója szerint. 3 napig kínlódtam vele, már az is eszembe jutott, hogy felfrissíttetem Windows 10-re. Az se ment el, egészen addig, amíg a Microsoft oldalon ezt meg nem találtam: KB947821 (System update Readiness Tool) Ez helyrehozta, méghozzá úgy, hogy azonnal Windows 10 lett, mert az elindított Win10 Upgrader is befejezte a dolgát. Remélem tudtam valakinek segíteni. Amúgy felraktam második op. rendszernek a Linux Mint 18-at azzal meg hasít, mint a villám. De a Windows is jobb sokkal, mint a régi gépemen bármelyikkel. Remélem tudtam valamit segíteni, mert a fent említett dolog előtt bármivel próbálkoztam, mind kudarcot vallott.
Ezt lehet, hogy nem nekem kellett volna címezni, de legalább olvassa mindenki.
Ehez csak annyit fűnék hozzá, hogy akármilyen egymásra telepített windows nem lesz jobb egy tiszta telepítésnél. Ha van rá mód, mindenkinek azt javaslom, tiszta telepítést végezzen. Sajnos ez amolyan típushiba a windowsoknál, hogy minél idősebb egy telepítés, annál szétszórtabb, lassabb a rendszer. Köszönjétek ezt a regisztrációs adatbázisnak. Ezen semilyen update nem tud konkrétan segíteni. Járhatóbb út a format C: és új telepítés. Ezért kell kettéparticionálni az adattárolót. A felhasználói programokat (és azon kívül is minden mást) pedig a másik particcióra telepíteni / másolni. Ui: Ja és ismerem az említett Readiness Tool -t. Van, hogy az is bemondja az unalmast, szóval csodákra az sem képes. A win úgy ahogy van nem egy hiperszuper rendszer. A linux simán kenterbeveri stabilitás terén. A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2016
Elnézést, az előző hsz. -ban nem adtam meg a linket: KB947821, mert csak egy cetlire volt nálam felírva, de ha beírjátok a keresőbe, az is egyből megtalálja a letöltő oldalt.
Idézet: Ebben viszont egyetértünk, de: Na azért volt egy (az eladó szerint állítólag) jogtiszta Win 7-em, amit most ingyenesen frissíttethettem 10-re, és az ott leírtak szerint, ha nem tetszik, bármikor visszaállhatok a 7-esre. E helyett vásároljak szerinted egy új Windows 10-est? Amúgy az előző gépen nagyon jól el voltam a Linux-al de ha már kaptam az új géppel egy Windowst, aminek a frissítője nem ment, akkor miért ne próbáljam ki azt is? „A win úgy ahogy van nem egy hiperszuper rendszer. A linux simán kenterbeveri stabilitás terén.” A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2016
Dehogy is, én nem mondom, hogy te vagy bárki más új wint kezdjen el vásárolgatni. Ki lehet próbálni a frissítést természetesen. Azzal sincs semmi gond ha friss telepítésre updatelsz win 10 -et. A régi telepítésre értettem az előzőekben leírtakat. Viszont azt is tartsátok szem előtt, hogy még így is ésszerűbb egy tiszta telepítést végezni, mert (bár nem vagyok microsoft szakember), azt az ég világon senki nem tudja, hogy konkrétan az előző, és frissített oprendszer regisztrációs adatbázisból mit fabrikál össze magának a rendszer. Ez így pedig csak lassulást (jó lehet, hogy ebből semmit nem fogsz érzékelni), és plusz hibalehetőségeket hordoz magában.
Egyébként csak halkan jegyzem meg, ha (jogtiszta) win 7 -et updateltél win 10 -re, akkor elvileg a licenced megmarad. Ha pedig újratelepíted erre a gépre majd valamikor a win 10 -et, nem fog ismét sorozatszámot kérni, mert a licenced már egy microsoft szerveren tárolva van, és amint csatlakozol a netre aktiválni fogja saját magát a rendszer.
De ezt csak amolyan félszemmel olvastam valami számtec oldalon, a pontos működésről konkrétumokat nem tudok. Na de most el ne kezdj egy format C: -t mert én azt mondtam... ![]()
Kösz. jó ezt is tudni. Egyébként Internetet böngészni, mozizni Linuxból érdemes, mert úgy gyorsabb. A Win csak arra jó, aminek még nincs Linuxos megfelelője, vagy nem lehet arról elindítani, pl: uTorrent, stb.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2016
Tegnap kihuztam a koax kábelt a modemből és a középső réz ér el volt oxidálva megcsiszoltam az szürőnek a belsejét is kipucultam egy tüvel és jobb lett valamivel máma fel mentem a padra és ahol be jön a villany oszloprol a net ott össze van nekem toldva az a toldás meg volt lazulva teljesen és én azt meghuztam. az eredmény mégjobb lett.
A képen látható lett ez szürő nékül. Menyire jó értékek ezek? Ha a szürőt be teszem akkor 5 dB levesz a jelből.
A hiba az átviteli csatornában van / volt, ahogy először gyanítottam.
Végezz sebességtesztet és próbaböngészést, meglátod mennyit változott... Egyébként az ilyen toldozgatásokat érdemes megszüntetni ha lehetséges, vagy legalább összeforrasztani főleg amik kültéren vannak. A szűrő egy sávszürő ami a nemkívánatos jelet választja le a modemről, pl TV adás, ha a TV is ugyanazon a kábelen jön. Elvileg nélküle is nyomathatod, de biztos nem véletlen találták azt ki, hogy oda kell tenni.
Szürővel ez a végeredményBővebben: Link
Igaz egy kicsit kifagyot de az az opera hibálya. A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2016
Mértem egyet a google cromal is. ez nevetségesBővebben: Link
Te nyíregyházi vagy? Mert ha nem, akkor válassz olyan szervert, ami közvetlenül melletted van.
Lehet rosszul fogalmaztam. Azt kellene tudni, a szolgáltatód szervere amihez csatlakozol hol van.
Ahoz képest kellene mérni a sebességet ezt már leírtuk egyszer. Mint ahogy azt is, hogy egy 20/2Mbit -es kapcsolat a mai világban nem egy nagy eresztés. Ha jól tudom, ennyi a hivatalos sebeséged (emlékeim szerint). Átszámolva 2.5Mbyte / sec a letöltésed és 0.25Mbye / sec a feltöltésed átszámolva tehát a feltöltésed csak 256Kbyte / sec. Ennyit tud a kapcsolatod, szerintem nyugodj bele... A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2016
Számomra szokatlan, és zavaró jelenség született nálam. Bekapcsolás után, a jelszó megadásáig minden rendben, de a beindulás után, a monitor képe folyamatosan villog, kb. 1 sec ritmusban, fekete és háttérkép váltásban. A szokásos ikonok nem jelennek meg, és az egérre nem reagál.
Ctrl+Alt+Del hatására kék háttér (ez nem villog) és néhány elérhető lehetőség köztük a kikapcsolással. Kínomban, jobb ötlet nem lévén, kihuzigáltam belőle a billentyűzetet és az egeret, illetve a billentyűből kiöntöttem egy marék morzsát, és egyéb szemetet. Ez után a hiba eltűnt, és ismét minden rendben van. Nyugtalanít a dolog, mert bizonytalan módon bármikor újra előjöhet. Van erre tapasztalat másnál?
Én nem szoktam a gépnél kenyeret enni. Maximum sör, vagy kávé jöhet szóba.
![]() Pontosabban mi is idegesít? Most elmúlt, gondolom pár éve nem csináltál ilyesmit. Majd akkor főjön a fejed, ha megint előjön.
A billentyűben lévő kajamaradék, és a hiba közti kapcsolat elég vékony, vélhetően nem létezik. Éppen ezért kérdeztem, mi lehetett a valós ok, ha esetleg már másnál is volt hasonló, és kiderült a valós hiba.
Az volt a komlytalan része a hozzászólásomnak. A valós tartalom arra célzott, hogy a hibajelenség okát a régóta dugdosott csatlakozók mozgatásával megoldódott.
Nem kell feltétlenül hardverhibára gyanakodni. Ilyesmit okozhat egy frissített meghajtóprogram is. A hibanaplót megnézte? |
Bejelentkezés
Hirdetés |