Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Hogyne lehetne, írtam korábban kézügyességtől függ. Míg meg nem tanulsz rendesen kis fúróval fúrni, úgyis eltörsz párat. Gyakorolni mindenképp a sima csigafúróval kell, aztán ha megy csak aztán vegyél vastag szárút. Ha bizonytalan vagy, akkor meg használj állványt, azt hittem ezt már kidumáltuk.
Viszont gyári álványt nem tudom hol lehet venni, csinálhatsz magadnak ha megnézed a videókat... Ezt találtam: Fúrógép állvány...
Nem igazán értem a hozzászólást.
Azzal megy, így akkor nyugodtan rendelhetek azt hiszem. A 0.8m-est sem szoktam törni.
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek tapasztalata a ricoh gél printer használhatóságáról? Különösen a nyák készítés kapcsán.
Dokumentum készítéshez egyszerűen csúcs
Hobbi szinten vannak dolgok, amiből lehet engedni és vannak, amelyekből ezen a szinten sem. Pl. egy logikai IC bemenetét határozott jellel kell vezérelni, ez minden szinten igaz. A 0,8-as fúrószárat lehet használni 2-3000 -es fordulaton is, attól még tartósabb maga a szár és szebb furatot készít, mint egy HSS. Nyílván ha az ember lép egy szintet, akkor lehet jobb fúrógépet venni, sőt, akár gyári CNC gépet is, csak az már nem hobbi szint és talán nem is ebbe a fórumba való.
Üdv!
Miért nem tapad a festék a NYÁK-ra? Csiszoltam 800-as papírral, utána lakkbenzinnel áttöröltem. Fotópapírra nyomtattam, nem lett összetaperolva, de minden vasalásom ilyen: Mi lehet a gond?
A lakkbenzin helyett használj alkoholt (70%).
A lakkbenzin a bűnös van valamennyi olaj tartalma és ezért nem tapad a toner. használj sebbenzint vagy denaturált szeszt , ha mindenképpen le akarod valamivel "mosni" én csak szárazon áttörlöm és megy a laminálóba .
Köszi a válaszokat!
Máshol jól tapad, csak pár részen nem. Egész biztos a hígító a ludas? (nem akarok több papírt feleslegesen elpazarolni)
Szia, próbára használj színes/fényes reklámújságot
Egyszerű , egy kis darabon próbáld ki nélküle és a saját szemednek higgy ne nekem
A csiszolást elfelejteném .És ilyen nagyobb méretű nyákoknál más hőfokot kell használni , mivel a nagy rézfelület elviszi a hőt , és egyes helyeken , így nem tud átolvadni a rajzolat a nyákra.
600-as csiszolópapír és izopropil alkohollal áttörölni és úgy biztos száraz és zsírtalan lesz.
Én így csinálom és rajta marad a festék rendesen. A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2016
Ezzel egyet értek!
Én ilyen problémát akkor tapasztaltam, amikor túl alacsony volt a kőmérséklet (nem a már bevált vasalóval dolgoztam) illetve ha túl rövid ideig vasaltam. Nem volt ideje eléggé átmelegedni a panelnek. A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2016
A probléma ott van a dologban , hogy egy lézer nyomtató optimálisan a papírra olyan 170 - 1800 körül viszi a toner port a papírra pontonként , vagy pixelenként mindegy.Viszont a vasaló ezzel szemben kevesebb , illetve nagyobb felületen melegítve teszi ezt .Ami nyilván azt eredményezi , hogy itt ott hiányosságok lesznek .Feltételezvén most azt ,hogy a nyák teljesen tiszta , és zsírmentes.Minél nagyobb egy nyák méret , annál nehezebb a megfelelő hőfokot tartani mindenhol a jó végeredményt illetően.
rá kell tnni a vasalóra a nyákot egy papírlappal és akkor a vasaló átmelegíti utána mehet a laminálóba talán.
Egy bizonyos méretig jó ez, de mondjuk egy A4 es méretű nyák?No meg azt se felejtsük el , hogy a túlzott előmelegítés sem biztos , hogy jó , mert akkor szétlapulhat a festék a további vasalás , vagy leminálást követően.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2016
Idézet: Láttál már lézernyomtatót belülről ? A tonert a fixáló henger olvasztja rá a lapra ! Amíg azon át nem megy a lap egyszerűen szétkenheted-lefújhatod róla a port . Statikusan viszi fel a mintát a papírra majd ezután olvasztja meg a henger.. „olyan 170 - 1800 körül viszi a toner port a papírra pontonként , vagy pixelenként mindegy”
Nem olvastad rosszul , és én sem írtam rosszul.Ugyanis tudom hogy kerül a papírra a kinyomtatott dokumentum. A Fuse henger végzi az utolsó fázis a melegítéssel .Amiben többségében 165 - 1700 os hőkapcsoló van.Ha ezt a hőfokot eléri nincs fűtése, tehát el kezd hűlni.A lézer által a fényhengerre kerülő mondjuk rajzolat pedig pontonként kerül felvitelre , ami átkerül majd a papírra , és a végén olvad rá a papírra.
Viszont a vasaló már nem tudja ezt , mert felületet melegít ezért , ha nincs optimális hó , akkor bizony lehetnek , lesznek hibák.
Gond nélkül. Én jó pár panelt készítettem reklámpapírral.
Én meg eddig vettem a műnyomó papírt, pedig közben a sok szemét reklámújságra tudtam volna nyomtatni. Legközelebb kipróbálom.
Esetleg egy tipp, hogy melyik újságok a jók? Reklám nélkül, de mégis névvel.
Én a helyi (révkomáromi) PIROKOM technikai gázpalack (oxigén, acetilen, CO2 stb.) reklámos papírjaira szoktam nyomtatni, ez nagyjából olyan vastag mint a 135g-os műnyomó. Vékonyabbal még nem próbáltam. Ezek között volt ami jó volt, volt ami beszorult a nyomtatóba (CANON LBP..., nem emlékszem a pontos típusára). Úgy még nem jártam, hogy a paneltervvel együtt a reklámot is átvasaltam volna, mert (ha jól tudom) a nyomdák nem lézeres eljárással viszik fel a festéket a szórólapokra.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2016
Én igen. Emiatt mondtam le a reklámújságokról.
Konkrétan folyékony festékként...
A lézertechnológia nem elég gyors az ilyen nagymennyiségű sorozatgyártáshoz. How it's made - Newspaper... Newspaper factory... A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2016
Szakmai nyelven offszetnyomással...
Colored offset printing Colored offset printing technology 1 Colored offset printing technology 2 A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2016
Szerintem igen, Csináltam már olyan papírra is. de pluszba tettem rá egy sima papírt is, mert volt ami ráragadt a vasalóra a nyomdafesték.
Milyen vastag a panel? Nem rántja ki a meleget a rézből?
Ha alacsony a hőmérséklet nem tapad, ha magas, akkor csúszik maszatol. Ha a panelt előmelegíted, biztosabb a végeredmény. Azért használják sokan a laminálógépet is, mert mindkét oldalról kap fűtést a fóliázott lemez.
Sziasztok!
Régebben filmes levilágítós technikát használtam, vagy elküldtem gyártatni. De most próbáloznék egyszerübb módszerrel, talán még időben is gyorsabb lenne pár db esetén. Ebből kifolyólag egy kérdés, milyen toner porral használatos lézernyomtató és laminálógép alkalmas panel nyomtatására? Olvastam ezekről pár helyen, de elég megoszló vélemények voltak. Gondolom műnyomó papír 125g kellhet hozzá. |
Bejelentkezés
Hirdetés |