Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Oke es ugyanugy merjem le?
Igy mar 1.71v-van rajta ego mar nem vilagit.Az emmiter ellenallason nincs merheto feszultseg.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2017
Üdv!Ez a nyákterv tükrözve van ha jól látom,akkor ez így rendben van? Kép
Kép2 Épp én is a nyugalmi beállítót építem ismét egy baji feteshez amit küldtetek bd 139 el. Valamint a 3.9 k ohm,és a 470 ohm helyett betehetek más értéket? 10 k ohmom van itthon egy vagonnyi ezt párhuzamosítanám 5 k ohmra,és a másik felére ha beteszek 1 k ohmot akkor fel tudom ugyanúgy húzni vele a nyugalmit a kívánt értékre?vagy így nem jó? A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2017
Akkor ez a helyes kiinduló pozíció. Csatlakozz fixen az egyik emitter-ellenállásra és a trimmer lassú elforgatásával állíts be 3-5mV ellenálláson eső feszültséget! Ha ez sikerült távolítsd el a voltmérőt és hallgasd meg az eredményt, figyeld a melegedést. Az izzó egyelőre maradjon.
Milyen alkatreszek melegedesere figyeljek?Meghajtom meg a vegtranzisztorok?
A meghajtót és a bordát kell figyelned, ha bántóan meleg, akkor megbeszéljük mi a teendő. Először lássuk mit hoz hangban a módosítás.
Ket csatornat osszehasonlitva az atalakitott kis hangeron sem torzit es szebb lett a hangja is.De a borda igy sem melegszik.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2017
Akkor nagyszerű munkát végeztél! Jöhet a párja, szintén az áramkorlátozó izzón keresztül élesztve.
Meg a parjat ossze kell raknom csak trimerem nincsen ithon majd kell szereznem.Egyenlore vissza raktam adiodakat ha meglesz mind a ketto megcsinalom egyszerre.
Sziasztok valaki èpitet màr stk470-020a val erölködöt? Vagy Audio power module 309w44 el?
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2017
Sziasztok!
Alkatrész vásárlásnál tartok, meg is találtam az eladót. A fetpároknál tartok (2sj201 és 2sk1530 ) Ezt a táblázatot küldte, segítene valaki értelmezni? Köszönöm!
Sziasztok az elsö áramköröm elkészult. Kérdésem az hogy valami hiba vane bene szerintetek? Minden hozászolást köszönök legyen az jò vagy rossz.
Hűha - ezt miben rajzoltad? Első körben, sok felesleges kanyart látok. Érdemes a lehető legrövidebb vezetékezést használni, a legnagyobb keresztmetszet mellett. Valamint - nekem túlságosan is szellősnek tűnik. Követelmény a furatszerelt alkatrész? SMD használatával töredéke méretben megépíthető lenne. Vagy SMD-vel kiegészítve. Kis áttervezéssel az átkötés is kihullhatna a jobb szélen. Ha kézzel tervezed - több vele a munka, valamilyen nyáktervezővel sokkal könnyebb optimalizálni. Én például Eagle-t használok. Könnyedén megtanulható, ráadásul itt a HE-n is van külön topikja, ahol több segítséget is kaphatsz.
Én ezt a kapcsolást egy gyufásdoboznál kisebb méretben rajzoltam meg normál alkatrészek mellet.
A méret nem baj ha nem a lehető legkisebb. Bőven belefér egy kis többlet nagyság, ha attól jobban szerelhető vagy szervizelhető.
Ettől sokkal nagyobb gond a felső részen lévő 6 "pötty", mert azok nagyon közel esnek a borda síkjához. Feltételezve, hogy ezek csatlakozási pontok, nagyon rossz helyen vannak. A csatlakozókat el kell hozni a borda síkjától, és vagy a szemben lévő oldalra, és/vagy a szélső oldalakra csoportosítani. Érdemes lehet mások terveit is tanulmányozni, és átvenni az ott jónak látott megoldásokat.
Köszönöm a hozzászolásokat. Az alkatrèszeket direkt nem tömöritem mert könnyeb szerelni ès maratni a panelt . Hamár nagyob rutinnal rendelkezek persze kisebb helyek lesznek benne. A hat pötty az a bd ick lennènek nem tom arra gondoltál e Alkotó?
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2017
Nem tudtam, hogy tranzisztorral is meg lesz fejelve az IC. Ebben az esetben nem is lehet máshol, mert gondolom az is a bordára megy.
Igen bd 250 ès bd249 meg a tda ic egyhütöre megy persze szigetelve.Egy újab kèrdès van egy +-24v-os trafom azt 18v allá lelehet e csökkenteni?.
Ha fűteni akarsz akkor jó a 78xx - én nem javaslom. Jobb egy alacsonyabb feszültségű trafó, vagy ha esetleg középmegcsapolásos - akkor elég a 24V AC fele is. Bár maga a TDA2030 megbirkózik 36V-ig a DC-vel. Ha a kondenzátoraid 50V-osak legalább, nem is lesz gondod a 24V-al.
Azt elfelejtettem hogy pufer ès egyenirányitás nèlkul 24v tehát 32v ot lehete csökenteni 18v allá? Vagy inkáb szerezek be másik trafot?.
24V egyenirányítva valóban 32V körül adódik, de nem értem miért sok ez, ha a chip elbírja, hiszen 36V-ig írja az adatlap a betápot?
Javaslatokat szeretnék kérni STK IC pótlásra (kapcsolási rajz, esetleg panelterv), gyári erősítőbe, hifi minőségben, jó kivezérelhetőségben. A tápfesz +-60V DC, kb 150W 8 ohm-n, valamint viszonylag kicsi a beépítésre használható hely. Hűtőborda az erősítőn belül, teljes hosszában helyezkedik el, de kevés helyen lehet rá alkatrészt szerelni a trafó vagy más komponensek miatt. Az STK IC-k a borda alsó harmadában kapcsolódott, ott viszont az eredeti erősítő alaplap alkatrészei, pufferkondik akadályozzák a beépítést.
ST151, Baji kapcsolásokat kerülném. VF2-nek a 60V-s változatát próbáltam, nagyon melegszik, nem stabil. Akotó Apex SR-200 változatának sincs elég helye - bár a végfok panel átalakításával illetve tranzisztorok számának csökkentésével talán beférhet cipőskanállal. A tramp kapcsolása tetszik - illetve vannak hasonlóan szimmetrikus kialakítású szimpatikus kapcsolások, de egyiküket sem láttam még átdolgozva ilyen magas táp feszültségre.
Szia!
Én ilyet építettem egy párat, még nem csalatkoztam benne.Ha viszább olvasol van belőle +-60V-os verzió is azt hiszem. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2017
Szia! Pár gondolatot hagy fűzzek a tervhez:
- a be és a kimenet nem lehet ilyen közel egymáshoz, mert könnyen gerjed, - rossz a BD tranyók lábkiosztása, BCE a helyes lábsorrend, - miért nem csillagpontos a GND?
Ezzel a trafóval egyszer 32 V előállítása után két soros puffer felhasználásával a reloop féle virtuális föld alkalmazása megoldható. Még a DC védelem is megoldódik egyből.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |