Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop CD/DVD

Témaindító: Tom-ee, idő: Szept 14, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Tom-ee hozzászólása Szept 14, 2008 /

Sziasztok.
Lenne egy kis gondom a laptopom meghajtójával. Az egyik nap írtam vele 4 DVD-t, minden gond nélkül, majd az 5.-et már nem olvasta be. (tehát az üres lemeznél azt mondta, hogy nincs is benne) Ekkor még az írottat beolvasta, de másnapra már semmit; se CD-t se DVD-t. Volt egy Firmware frissítés, de nem segített. Nekem olyvá tűnik - mint laikusnak - hogy valami a fejben, azon belül is talán a lézer körüli kis mozgató mechanizmusok körül lehet, de látható hiba nincs. Kivettem, megpucoltam, kifujkáltam, de semmi. Mi okozhat ilyen hibát, hogy csak úgy egyik napról a másikra meghaljon? (egy 2 éves gépről van szó, eddig nem volt ilyen baja; NEC ND6650 a meghajtó típusa, ha ez segít) Elöre is köszönöm a segítséget!
(#) 925 válasza Tom-ee hozzászólására (») Szept 14, 2008 /

Hello
nem fetlétlenül a fej a hiba, lehet hogy az elektronika halt meg benne. Elég sok halott CD/DVD-t láttam már, a legtöbb egyik napról a másikra halt meg, volt olyan is ami csak pár hónapos volt és meghalt. A legtöbb esetben nem sok mindent lehet csinálni vele, venni kell másikat, de ha gondolod próbálkozhatsz vele veszteni valód nincs mivel nem akar üzemelni jobban elrontani nem tudod (csak a gépet nehogy tönkretegyed, ha véletlenül valamit nem jól csinálsz a szétszedésnél)
Sok sikert hozzá!
(#) Tom-ee válasza 925 hozzászólására (») Szept 14, 2008 /

Mit lehet tenni? Nem igazán szedtem még szét ilyet komolyabban... Egyébként tápot tuti kap, felpörög, hallom, hogy a fej is mozog, próbálolvasni, csak olyat csinál, mint mikor karcos egy lemez és nem tudja rendesen olvasni, kattok, szenved, próbálkozik, de nem megy neki...
(#) damkodav válasza Tom-ee hozzászólására (») Szept 14, 2008 /

Szia
Az ilyen olvasókkal az a legnagyobb baj hogy nagyon túl vannak méretezve, a benne lévő lézer dióda munkaponti árama olyan nagy hogy szinte a tönkremenetel határán van,
ez a logikus mert senkinek sem érdeke az hogy neked több évig működjön.
Lehet hogy már amúgy is az utolsókat rúgta, de mondtad azt hogy megírtál vele 4 lemezt egymás után ,a félvezetők egyik nagy hibája hogy hő hatására még nagyobb áram folyhat rajtuk ezt nem részletezném, és ezért a lézer kiégett.Mint egy izzó. Még van egy lehetőség ,nem minden meghajtóban találsz ilyet ,de a fej mellett kell lennie egy trimmer potinak, ezzel tudod még a fej áramát növelni, de ha már rossz akkor mindegy, de azért még ennyit megér egyes lejátszókba tudsz venni ilyen pick upot komplett és ki lehet cserélni
Szerintem annak az esélye hogy a mechanika halt meg elég kicsi

Remélem segítettem
(#) Tom-ee válasza damkodav hozzászólására (») Szept 14, 2008 /

Lehet azt ellenőrizni valahogy, hogy kiégett-e a lézer, vagy máshol van a hiba? Egy ilyen lézer tényleg úgy megy tönkre mint egy izzó? (értem ez alatt azt, hogy vagy működik vagy nem, nincs köztes állapota) Csak mert azt még meg tudja különböztetni, hogy van benne lemez, vagy nincs... Ezt nem a lézer végzi? (bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de sose foglalkoztam még ilyennel, nem is nagyon akartam)
(#) tepizoli válasza Tom-ee hozzászólására (») Szept 14, 2008 / 4

Ha szétszedett állapotban tudod vizsgálni akkor dvd lemez olvasásánál láthatod a lézert mert látható tartományba esik a fénye de cd olvasásakor amikor a másik lézer dioda kapcsol be azt nem látod. Viszont semmi jelentösége mert nem muszáj hogy teljesen tönkre menjen csak az hogy a teljesitménye és ezzel együtt a fényereje egy bizonyos szint alá csökkenjen és máris nem elég a visszavert jel a lemezről.
(#) Tom-ee válasza tepizoli hozzászólására (») Szept 14, 2008 /

Idézet:
„nem muszáj hogy teljesen tönkre menjen csak az hogy a teljesitménye és ezzel együtt a fényereje egy bizonyos szint alá csökkenjen”

Erre voltam kíváncsi, köszönöm. Tehát van ilyen is. Ellenben az új, hogy 2 lézer dolgozik benne... (tehát külön van a cd és a dvd; azt hittem ugyanaz a technológia...) És mennyi az esélye, hogy egyszerre menjen tönkre? Mert se cd-t se dvd-t nem olvas... Vagy inkább valami ezekhez tartozó kiszolgáló elektronika mehetett tönkre? Nem lehet, hogy a fej nincs egészen a helyén? Nekem kicsit csálénak tűnik...
(#) Ricsi89 hozzászólása Nov 24, 2008 /

Helló
Olyan gondom van, hogy nem olvas be minden lemezt a meghajtóm. Van, hogy olyan lemezt is beolvas, amit más gép már nem, de van, hogy teljesen karcmentest sem akar beolvasni. Olyankor kattog, meg ilyen hülye hangokat ad ki magából. Ma az egyik CD-ről néztem filmet, rendesen játszotta semmi szaggatás, de kattogott állandóan a meghajtó. Ezt mi okozhatja? Firmware frissítés segítene? A típusa:QSI SBW-241. Ha valaki tudna hozzá firmwaret, az linkelje már be. Én nem találtam csak HP géphez, de az enyém Fujitsu-Siemens. Nem tudom, hogy használhatnám-e hozzá, ezért nem mertem felrakni rá.
(#) djgaby hozzászólása Feb 3, 2010 /

Sziasztok!
Adott egy laptopban NEC-6750A- DVD-Rw meghajtó.
Az a gond vele, hogy egy nap nem olvasta a cd-ket azóta sem olvassa, ez nem is volt lényeges, próbáltam volna vele írni a tegnapi nap dvd-t de nem engedte, mert nero szerint illegális a lemez..
TDK a lemez, igaz más lemezzel nem próbáltam, de miért nem tudja ezt megírni ?
Ráküldtem a legfrisebb firmware-t de ez sem segített.
mi lehet a gondja szerintetek ?
(#) meszaros hozzászólása Jan 5, 2017 /

Toshiba SA 60 laptop,lefagyott,újra telepíitettem,SP3-mal,azóta a dvd-t nem képes olvasni csak a cd-t! Az eszközkezelő azt mutatja,TEAC DW-224E-A!,ez az eszköz megfelelően működik!
(#) Massawa válasza meszaros hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

A Toshiba ugy látszik igen hadilábon áll a DVD mechanikákkal. Karácsony elött a nejem meg a fiam laptopjában is cserélni kellet alig 2 év után a DVD mechanikát. Velem ilyen még soha nem fordukt elö pedig sok éve több laptopot is használok (DELL meg Sonyt).
(#) meszaros válasza Massawa hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Ha a mechanikával lenne baj,akkor a cd-t se olvasná be! Egyszerüen nem ismeri fel a dvd-t,ha be teszem kicsit pörög,lelasul,majd katt-katt,leáll!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem