Fórum témák
» Több friss téma |
Most nézem 2x is elütöttem, siettem, természetesen AEG.
hello
Probléma nélkül átépíthető bele a kazán, egy-két apróság kell csak hozzá. Inkább az az alsó mikrokapcsoló lesz a bűnös, a forgás jeladó az nagyon ritkán, de természetesen nem kizárt, h mind a kettő.
Esetleg azt a manualt eltudnád küldeni nekem? Sok ilyen gépet csinálok, de még sose néztem a service manualt.
Ma kimérem a kapcsolót, nem tudom eddig miért nem láttam, rossz helyen kerestem.
Nagyon szét kell borítani hozzá? A manual nem komoly, inkább csak service info, de nekem segített most a tesztelésben.
Nem veszélyes, a menetes száras részt, a tömörítő alatt fogja csavar, meg ami a tömörítőt tartja azt kell szétszedni.
Üdv. Van egy öreg Saeco SuperAutomatic Twin kávéfőzőm. Elindul, darál, majd erőködik, de nem indul meg a viz, (kávé) leáll, nem történik semmi. Kikapcs, bekapcs ekkor megindul néhány csepp kávé. Start gomb, és kijön a kávé. Elsőre miért nem jön ki?
Kést most rendeltem, és mielőbb cserélem.
Menüben pontosan hol állítható, mert én már minden pontot átnéztem, manuálok sokaságát, de nem találtam opciót...
A kapcsoló jó, viszont a pozicionáló pöcök letört, szét kell szednem és megoldani.
Ami viszont jobban bosszant, megjött a kazánom a Delonghiba, összeraktam, az rendben is van, de a főzőkészülék amikor darálási pozícióba áll fent hagyja a szűrő részt, így a darált kávé nem tud hova beesni. Nem tudom mitől van, eddig rendben volt és ahhoz a részhez hozzá sem nyúltam, csak kivettem a főzőegységet egy tesztre az AEG-hez.
Sziasztok Segítsetek! Hátha van valakinek ötlete?!
Delonghi ESAM 4000 kávéfőző, a EP5 pumpa működik, a habosítón (teafőzőn) jön a meleg víz, de nem hajlandó kávét főzni - Szinte száraz a kávé benne - Az öblítésnél (kikapcsolásnál se jön víz. Dugulásra gondoltam - Szétszedtem a felső dugattyút is átmosogattam, de tiszta nincs vízkő mégse jön víz a kávéra? a Pumpa elindul, olyan mintha dugulás lenne - Valakinek ötlet?
Akkor én megírom a választ is. A melegítő egység után van az elágazás, a gőz készítőhöz és
a kávé készítéshez, tisztításnál mindig a gőzön jön keresztül a vízkőoldó, de a kávé készítőnél van egy rúgós szikikon gumis szelep és azon is le tud rakódni a vízkő, melyet csak szét szedéssel tudtam kitisztítani áztatás se használt. REMÉLEM SEGÍTEK MÁSOKNAK IS!
Sziasztok
Segítséget kérnék tőletek! volna egy Saeco Incanto Classic kávégép,a következőt produkálja:tesztet megcsinálja, kazán fűt,őrölt kávéból főzne. A kávédaráló fogaskerék hibás volt(sűrű fogazású)cseréltem komplett darálót forgás jeladóval együtt(ritkább fogazású)Talea daráló-ra. de a hiba nem oldódott meg kb egy másodpercig darál ezután daráló hibával megáll,ami hiba üzenetként csak annyit jelent mintha megszorult volna a daráló pedig forog. Valakinek ötlete volna e hogy a vezérlőn hol keressem a hibát? mert ennél már a forgás számából számolja a darálás időt.
Sziasztok!
Olyan problemam lenne hogy Bosch vero professional 100, tul sok vizet gyom a talcaba! Mi lehet problema? Valaszotokat elore is koszonom!
Üdv
Jellemző hiba rá, központiba cserélni kell a tömítéseket, meg van benne egy víz záró szelep, amibe van 2db karmantyú amit cserélni kell. (ehhez elég jól szét kell rámolni a gépet)
Tegyél bele megfelelő darálót és működni fog a gép. Esetleg teszt üzembe megtudod nézni h ad e jelet a jeladója.
Értem.
Azt nem tudom ennél a tìpusnál hogy megy a test mód de rákeresek .
Sziasztok megint hozzatok fordulok. Aeg cafamosa bekapcsolaskor megcsinalja a tesztet utanna mind a 4 zold lampa villog. Mi lehet a problema?
Sziasztok!
Olyan kérdésem van egy Krups 7240 kávé főzön bekapcsolást követően 06 hibát ír és a vizkőtelenítés félbeszakadt,találkozott e már valaki ilyen hibával? Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv Laci
Sziasztok !Van egy Amcsi teafőzőm 110v 2Kw Milyen egyszerű megoldással tudnám üzemeltetni trafó nélkül?rajzot kérek ha lehet?Köszi
Hello! Nem ismerjük ugyan, hogy milyen az az "Amcsi" teafőző... de ezt nagyon egyszerű megoldani ! Veszel még egyet...és azokat sorba kötve egyszerre főzöd a teákat! ...vagy nem?
Sziasztok Saeco incanto kávéfőző vezérlőpanelján kiégett egy varistor típusa 7n560k mivel tudnám ezt helyettesíteni mert nem igazán találok ilyen típust. Várom mielőbbi válaszotokat Üdv.
Sajnos nem akar szuperálni a szarvasi kávéfőzőm.
A kapcsolót már néztem és a fűtőszál sincs megszakadva. Ha direktre kötöm a fűtőszálat akkor melegít. Van még benne két alkatrész amiről fogalmam sincs hogy milyen szerepet játszanak a gépezetbe. Milyen funkciójuk lehet ennek a két alkatrésznek?
Hello
Ha minden jó de mégsem fűt akkor szerintem a hőbiztosíték szakadt meg azt kell cserélned. Abban a szilikon gumicsőben lesz. Rá vagyon írva az értéke hogy hány fokon olvad ki, illenék betartani az újjal is nehogy előbb olvadjon a burkolat mint ahogy jön a kávé
A másik kapcsoló a hőfok szabályzó kapcsoló az is lehet hibás. Ezek egyszerűen kimérhetőek szakadás vizsgálóval is.
Ha jól értelmezem akkor van benne egy hőre ki-be kapcsoló és egy másik biztonsági védelem az olvadó biztosíték? A hőkapcsoló kikapcsolja a kávéfőzőt ha már az túl meleg.
Az olvadóbiztosíték meg csak akkor szál el ha a hőkapcsoló véletlenül elromlik?
Igen, jól mondod. A hőbiztosíték csak egyszer tud kikapcsolni aztán csere. Ebből látja a szaki hogy bajok vannak. PL a szabályozó nem biztos hogy jó, vagy már nagyon vízköves a "vas". De pl lehet az is hogy a felső szűrő már el van dugulva a sok vízkőtől.Mert ugye hiába öntöd bele a vízkőoldót, idővel az apró vízkődarabkák szinte teljesen eltömik a felső szűrőt te pedig csak vársz hogy a betöltött víz kijöjjön. Közben szegényke csak fűt közben ki-be kapcsolgat a szabályozó aztán egyszer eléri a szilikoncsövön belül is a kiolvadási hőfokot a hőbizti és game over. De lehet csak elfáradt a bizti és feladta. Az más kérdés hogy ha csavar tartja a helyén a felső szűrőt akkor úgy bele rohadhat hogy kivenni sem lehet a felső szűrőt.
A hőfokszabályozó viszont hővezető pasztával van felrakva erre figyelj ha cserélnéd a jó hőkontaktus miatt.
Sziasztok. Esetleg tudna valaki segiteni?
Jura C5 gép se kép se hang. Nem kapcsol be nem is világit.. Esetleg javitható vagy valakinek nincs hozzá elektronika? Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |