Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy mi okozhatja egy fél éves Bosch Condens 2500 kombi kazánnál az alábbi hanghatást: https://www.youtube.com/watch?v=Xc8sNlJUIyA&feature=youtu.be A "bebúgás" kizárólag visszahűlt fűtési rendszernél a fűtés beindításakor jelentkezik (pl. hajnalban). Lehet-e összefüggésben a rezonátorral? Az ugyanis gyárilag nem volt a kazánban és utólag pótolta a szerelő garanciában... Próbáltam állítani a gáz arányon a beállító csavar tekerésével, de ez sem vezetett eredményre. Egyébként jól működik a kazán, fűt rendesen, csak hidegen furcsán indul a fűtés. Előre is köszönöm a tippeket. Üdv., Gábor
Igen megpróbálok keresni, de vagy nem értenek hozzá vagy nem valják be, h nem értenek hozzá!...
Írd ki a szavakat végig, itt nem kell karakterenként fizetni érte. A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2017
Szia, köszönöm.
Én sem tudom, mit jelent a fázisérzékenység Meleg víz sincs, arra sem marad meggyújtva az égősor.
Rákerestem a fázisérzékenyre Nem segít a dugvilla megfordítása
Jól szerelték föl, mert a tápkábel (egy szakasz fölcsavarásával) épp olyan hosszú, hogy csak az egyik állásban lehet csatlakoztatni.
Szia!
Azt a kis tengelyt, ami kijön azt házból, zsírozd meg a tengelyét! Be szokott ragadni. Ha nem segít, membrán csere.
Szerintem szivattyú.
Ha még garis cseréltesd gyorsan. Ezért nem a kedvenceim az új fordulatszabályzós szivattyúk!
A keringető szivattyútól balra van egy vált kapcsoló.
Ha villás zégert kihúzod, ki lehet húzni, de ezt csak fesz.mentesítés, fűtés-víz leeresztés után! Vagy motoros váltószelep. Ha annak szétszedését a tulajra bízzák???! Izé... Óvatosan, minden óvintézkedést betartva próbáld meg.
Szia!
Hagyd a gázszelepet, semmi baja. A panel a rossz. Ha fővárosi vagy környéki vagy, keress meg priviben. Zé
Köszi!
Esetleg állítsak a fokozaton? Most II és III között van.
Sziasztok.
Pár napja már kínlódok egy Renova Mini F12e kazánnal. Néha gondol egyet és F1 hibával megáll és amíg be nem avatkozom egy resettel addig nem megy. Elsőre a kazánvezérlő lett újra cserélve mert már a régi amúgy is javított volt. (SIT 537) Találtam egy pressostat kontakt hibát is ami szintén okozhatott ilyent. Ki lett cserélve egy másik jól működőre. A láng érzékelőt megtisztítottam. Még mindig előjövöget a hiba. Észerevettem ,hogy csak a fél lángot gyújtja be rögtön, a másik féllel még kínlódik már másodpercet ha nem sikerül akkor jön az újrapróbálkozások sora és végül az F1. Video A lángérzékelő abba a oldalba lóg bele amelyik nem gyullad. Mi okozhatja ezt? Pórszívózással meg ecseteléssel már tisztogattam a gázégőt, de kiszerelve még nem volt.
Ha begyújt a főégő de nem megfelelő nagyságú a láng magassága ahhoz, hogy átvegye a lángőrelektróda a figyelést akkor vezérlőpanel vagy szelephiba a lehetséges ok, sk. nem javítható. Ha a lángőr elektródát és annak alsó csatlakozását is megtisztogatták a jó kontaktus érdekében és az elektróda magassága is az előírt értéken van és így sincs lángőrzés, akkor itt kimerült a házilagos segítség tárháza, mert a továbbiakhoz szerelő kell. A fázisérzékenységet az ionizációs elektródára lapozva gondoltam volna de Bosch nem biztos, hogy igényli, pedig a panelen nagyon fel van tüntetve a mit, hová kössön az ember, persze a dugvillánál már kit érdekel mindez.
Köszönöm a hozzászólásokat. Közben tisztult a kép, merciabc távdiagnózisa kifogástalan lehet (privát üzenet is elment). A vezérlőpanel felső részén van egy nagyobb (több centiméteres), nagyjából kocka alakú műanyag házban elhelyezett alkatrész, afölött a vezérlőelektronika szürke védőburkolata meghasadt, széle megolvadt. Azt gondolnám, hogy ezt nem a kazán természetes hőmérséklete okozta.
Amúgy szabad szemmel más károsodás nem látszik, de persze nem gondolom, hogy ebből sok dolog következnék. Eszembe se jut saját kezűleg javítani; abban bízom, hogy akad elektronikához értő szakember, aki bevizsgálja, s ha lehet, javítja.
Sziasztok!
Baxi Prime HT 24 gázkazánom van E 31-es hibakódot jelez mi lehet a hibakód! Segítségeteket előre is köszönöm!
E31-es hibakódot nem ír a gépkönyv.
Egyik kedves fórumtársunk segítségével megoldottam.
Az égősor kiszerelése és kifuvatása sürített levegővel megoldotta a problémát.
Sziasztok! Van egy saunier duval thema classic kombi kazánom(c25e) Az a problémám vele,hogy mászkál a hálózati melegviz nyomásom. Konkrétan: Leesik a nyomás 0.5 bar-ra,en ugye megemelem a kis gombbal a kazán alján. Ha 0.8 fölé engedem a nyomást,akkor fűtés közben(padlofűtés max 45 fok) akkor egy idő után fölmegy a nyomás 2.9-3.3 bar ra. Ilyenkor már villog a kijelzőn az érték. Nem tudom hogy mennyi nyomás után old le a biztonsági szelep,de azt nem szoktam megvárni,hanem leengedem a nyomás egy részét az osztógyüjtőnél. A hibát egy eves karbantartas után kezte el csinálni. Kihivtam a szerelőbácsikat akik karbantartották,hogy mit tanácsolnak? Megmondták kiszállási dij fejében,hogy elromlott a tágulási tartály,és ők kb 65 e ft ert megoldják. Kérdezem a csoportot: szerintetek is ez e hiba? Ki lehet e cserelni ezt a t tartályt házilag? Köszi a válaszokat. Üdv!
Sziasztok!
Van egy Saunier Duval semia F24 fali cikrónk, a következőt produkálja: Fűtést elindítva, elkezdi a fűtést majd 3-5-30 perc után letilt és pirosan villog a visszajelző led, ez a hiba nem csak fűtés használatakor jön elő, ha megengedem a melegvizet felmelegiti a vizet eddig oke, de ha elzárom akkor nem alszik el a láng majd kis idő mulva letilt. Fűtőköri víznyomás rendben, szűrők kitosztítva, tavaly a hővserélőtkisavaztuk. Van esetleg valakinek ötlete a hiba okára? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv Dávid
Az ,hogy el romlott az csak feltételezés. Teljesen engedd le a nyomást a rendszerből és egy autós kerék nyomásmérővel ellenőrizd a belső gumi tartály nyomását. 1-1.5 bar a szokásos érték, amire fel kell pumpálni. De ha a tartályra ragasztott adatlapot megnézed akkor ezt az értéket biztosan megtalálod rajta. Amennyiben újra meg kell ismételni akkor lehet rámondani, hogy meghíbásodott.
Ha egy picit a tágulási tartály szelepét meglazítod akkor a belső gumi légtartályból szépen kiszökik a levegő és egy két hét alatt azt a hibát fogja adni amit felvázoltál.
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Ariston Genus 23 M kéményes kombi kazán. Fűtés jó. HMV használatkor a csap elzárását követően a kazán nem áll le, hanem továbbra is ég a láng. A fűtési előremenő csövet megfogom és meleg. Csak úgy lehet jobb belátásra téríteni, ha a főkapcsolóval kikaocsolom, aztán vissza be. Ilyenkor valahánydik próbálkozásra végre leáll. A váltószelepet ennél ugye a bal oldali nagy membrán működteti? A váltószelep jobb oldalon lévő mikrokapcsolónak mi a szerepe? A szelep van beszorulva? A membrán kilyukadt? Vagy a mikrokapcsoló kontakthibás? A mikrokapcsolót befogó kis fémlap szétrohadt a rozsdától, nem tudtam kiszedni, mert a két kis villa része ott maradt és kihúzhatatlan. Valószínúleg el kell törni a házat, de nem bántanám ha nem azzal van a gond. Köszönöm ha valaki találkozott már hasonlóval.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2017
Szia,
nekem ugyanilyen kazánnal ugyanez a problémám, pont egy oldallal előbb kérdeztem, hogy hogyan kellene felpumpálni, rá tudnál nézni kérlek? (http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2023289.html#2023289 ) Valószínűleg valamit elrontok, mert hiába engedem ki a kazánból az összes vizet, a pumpálás rész olyan, mintha teljesen befognám a pumpa végét, csak a levegőt tudom összenyomni de a tartályba nem megy levegő. geyseer: egyébként nekem is ezt a 65 ezret mondták, de azt tanácsolták, hogy ne a kazánét cseréltessem ki, hanem tetessek be egy külső tartályt, azt kb a feléből-kétharmadából megúszom szereléssel mindennel együtt, én ezt tervezem, már csak embert kell hozzá találnom.
Láttattanban semmit de a nyomásmérésre szükség lesz.
Ha jól emlékszem elötte nem árt meglazítani a szeleptűt , mert elég speciális. Úgy rémlik nincs rajta a szokásos gumigyürű hanem fém a fémen tömít. Ha hasonló a hibajelenség mint geyseer kollegánál akkor valószinüleg nulla a nyomás, de mindenképpen elég kicsi. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2017
Köszönöm! A szelep tuti mozog, mert be nyomtam, még majd kipróbálom egy másik pumpával.
Az jutott még eszembe, hogy a használati melegvíz kört hagytam nyomás alatt, de gondolom ez nincs semmilyen kapcsolatban a tágulási tartállyal.
Tiszteletem Mindenkinek!
Segítséget kérnék. Vaillant VK 23/1 e típusú gázkazánom van. bekapcsolás után a egy relé kattan a vezérlőpanelen. Szivattyú indul. De semmi más. A gázégők kitisztítva. Panel átnéve. Forrpontok szemre nem sérültek. Van, amikor bekapcsolás után elindul, de kb fél óra után megáll. Értem ez alatt, hogy hiába csökken a vízhőmérséklet már nem indítja újra a kazánt. Köszönöm előre is balui A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2017
Miért ne lenne? Az abban levő víznek is kell tágulnia valahova.
Naívan azt hittem, hogy ez két teljesen független kör, a tágulási tartály meg csak 1db körnek biztosít tágulást. A sima használati meleg víz meg "tágul" a csap felé, mikor megnyito, egyébként pedig nem kell neki
Egyébként ezt műszakilag hogy oldják meg? mármint a fűtési kör tényleg független a melegvíztől (gondolom én), és mégis csak 1db tartály van, 1db bemenettel.
Ez egy cirkó vagy tárolós? Csak akkor van szükség tágulási tartályra ha tárolós.
átfolyós cirkó. ezek szerint ennél nem számít, hogy a melegvizet hagytam nyomás alatt
|
Bejelentkezés
Hirdetés |