Fórum témák
» Több friss téma |
Csak találgatás szinten: a párhuzamos portot beállítottad kétirányú kommunikációra?
Én valami olyasmi megoldásra tudnék még gondolni, hogy egy másik készülék szoftverével hátha működne. De nem tudom, hogy hogyan működnek ezek a szoftverek. Merre lenne érdemes elindulni.
A csatolmányban minden le van írva elvileg (bár nekem kínai). Ez alapján hátha lehetne hozzá más szoftvereket próbálgatni.
Win7 alatt már magát a programot nem lehet feltelepíteni, addig meg hiába állítgatom az LPT-portot.
Egyébként igen, át kell állítani a BIOS-ban. És csak alaplapi LPT-portot hajlandó elfogadni, a címzés miatt.
Meg lehet próbálni virtual xp alatt, hogy egyáltalán kommunikál-e a LPT-porton keresztül.
CMD futtatás, debug és ott az 5. oldalon található "DSO-2100 Parallel-Port Code" részt lefuttatni. Ha itt van eredmény akkor lehet továbblépni.
Én gépemen ilyen okok miatt volt XP is, és WIN7 is együtt külön partíción.
Az a probléma hogy ezek a megoldások eléggé kényelmetlenek. Virtuális XP-t telepítgetni, másik partícióról bootolni. Csomó idő elmegy mire lehet használni a szkópot. Akkor már inkább úgy tudnám elképzelni a dolgot hogy hozzácsapni egy PC-t, és az egészet berakni 1 dobozba. De félek ez is csak értelmetlen pénzkidobás lenne.
Többet biztosan nem fogok szkópkártyát venni, amit aztán szoftveresen kinyírnak.
Már próbáltam ilyet is. Szerintem ezek már a kétirányú kommunikációt sem csinálják meg teljesen. Nyomtatóhoz jó, de ehhez sajna nem.
Ha kidobod, szólj hova, hogy felszedhessem.
Itt például azt írják, hogy támogatott. De nem találtam semmi használhatót.
Akkor ez most voltcraft?
A szokásos: egy gyártó, a megrendelő nevével felcimkézve. (esetleg gyártási minőség szerint válogatva)
Ha már telepíteni sem lehet én azért kipróbálnám, hogy az XP alatt feltelepített programot a Win7 alól el lehet-e indítani.
Ezt kipróbálom, ilyet még nem tettem.
Egyébként úgy látom hogy ezen a voltcraft-os vonalon is érdemes elindulni. Átvariálták USB-s re és van is hozzá minden. Fel is telepítettem az itteni programot, csak az a baj hogy USB-s DSO2100-at keres.
EZ tudja a bidirectional funkciót.
Egy ilyesmit is érdemes lehet kipróbálni, főleg most hogy már van USB-s szoftver.
Sziasztok! Nemrég beszereztem egy oszcilloszkópot és egy furcsaságra lettem figyelmes. A képernyőképen 0V-ra van állítva a trigger, de olyan, mint ha 0,6-0,7 körül lenne. Ha kizoomolok a jelből, akkor még nagyobb a jel "elcsúszása". Ez még normális működés? Korábban használtam már más szkópot és emlékeim szerint ott nem volt ilyen hiba.
A válaszokat előre is köszönöm!
Ha a trigger jel csatolása nem "DC", hanem valamilyen szűrő van beiktatva, akkor lehet ilyen a szűrő késleltetése miatt. Próbáld "DC" csatolással a triggerjelet. Vagy egy önkalibrációt kell lefuttatni a szkópon.
Ha jól emlékszem, akkor DC-n volt a trigger. Lefutattam egy önkalibrációt és végeztem még egy mérést (Csatorna és trigger is DC csatolással), de ugyanaz. Készítettem képernyőképet a trigger jelről is, abban is van késleltetés.
Vízszintes pozíció? Ez melyik szkóp?
0-n van a vízszintes pozíció. Tektronix TBS1032B. Ez a Tektronix-nak a belépő kategóriája, szóval lehet, hogy ez "ilyen". Ezt az egy dolgot leszámítva amit eddig kipróbáltam rajta, az tökéletesen működik.
Biztosan van gyári alapbeállításokra visszaállítás, ezt kellene megpróbálni, és még egy "Autoset" beállítást is. Hátha valamilyen beállítás okozza, a gyári alap, illetve az autoset az elállításokat visszahozhatja.
Két Default Setup + Autoset kombó két különböző eredményt hozott. Az elsőnél -2,05V-hoz, a másodiknál -85,5mV-hoz tette a trigger szintet. Még egy firmware frissítést megejtek.
Lehet, hogy buta a gondolat, de 0V-nál nincs triggerelés, ezért muszáj értéket rendelnie az indítási (szinkron) szinthez.
Ezt nem tudom, annyira nem mélyültem bele a szkópok lelki világába. Viszont eddig nem figyeltem erre YouTube-os tesztvideóknál, de megnéztem párat és ebből a szériából mindnél volt ilyen "elcsúszás", szóval lehet, hogy alaptalan volt a félelmem. Pl itt is látszik, hogy 0V-ra van állítva a trigger és még sincs középen a nulla átmenet.
Azért köszönöm szépen a hozzászólásokat.
Előbbi képeden van -2.05V triggerszint (nem 0V) ott is ugyanez az elcsúszás van. Ha gyárilag ilyen ez nem gond, ettől még ugyanolyan jól használható.
Igen, teljesen jól használható. Eddig minden jelet meg tudtam jeleníteni rajta, meg triggerelt, csak van benne egy ilyen kis elcsúszás, de ezzel azt hiszem együtt lehet élni
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Idén az Országos Konstrukciós Versenyen nyertem egy Rigol VS5042 típusú USB/LAN digitális oszcilloszkópot. Viszont valamiért a PC-re való szoftvere nem működik rendesen. XP alatt teljesen szét van esve, hiányos (1.kép). Win7 alatt tökéletes a programablak, de nem rajzol semmit a "sugár", sőt a sugár sem látszik, hiába kapcsolom a TRIGGERT AUTO állásba. A kezelési utasításban nem térnek ki rá, hogy mi okozhatja. A papírjai alapján együtt kéne működnie az XP-vel is, sőt még a 2000-rel is. Valakinek van vele tapasztalata? Esetleg ötlete? Itt van róla leírás, a downloads menü alatt a kezelési utasítását is le lehet tölteni: Rigol VS5042. Előre is köszönöm.
Nem tudom, de hátha: Win frissítés kellene, vagy USB driver nincs telepítve.
Milyen felbontásban (DPI) használod a wint? Ez a képernyőszétesés tipikusan rosszul megírt program tünet... Másik programverzió nincs esetleg?
96DPI-ben.
A szkóphoz kapott leírás részlete: |
Bejelentkezés
Hirdetés |