Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Lapozás: OK   234 / 254
(#) patexati válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Lehetne kúpos is ha többet lecsípek belőle és úgy gömbölyítem le a végét.Gáztűzhelyen melegítettem simán lehet kézzel fogni,lehetne fújni is ha teszek rá gumicsövet mit a számban tartok megmunkáláskor..Festeni is lehetne akár ha kész.Tervezek egy egyszerű piroscsövest is építeni.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2016
(#) patexati hozzászólása Dec 27, 2016 /

Be is építettem..
(#) yodee válasza patexati hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Szép
(#) patexati válasza yodee hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Szép csak kicsi A tied az szebb
(#) kisgeri válasza patexati hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Egész pofás lett
(#) yodee válasza patexati hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Van ilyenem is. Ezek is szépek. Sajnos a nagyobbak méreg-drágák. Nekem szerencsém volt, kaptam is és vettem is jó áron.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2016
(#) Mircsof hozzászólása Dec 28, 2016 /

Sziasztok!
A Mule v2 pic vezérelt óra távval való vezérlésével szenvedek. Az óráról pár kép itt található.
Az a helyzet, hogy van egy órám, ami PC-re kiküldi az általa vett kódokat címtől függetlenül.
Ennek a segítségével hozzárendeltem a megfelelő parancsot a megfelelő funkcióhoz, persze nem is írnák nektek, ha simán működött volna...
A kiosztott gombok fele nem csinál semmit. Beprogramozás után kipróbálva majd a pickit2 segítségével visszaolvasva a kontrollerben levő állományt, a kiolvasott értékeknek köze se volt ahhoz amit én egyes helyekre beírtam.

A "Nixie628_2.53_PCF8583_NoRGB.HEX" állomány került bele innét. RGB alávilágítás nincs. A táv egy URC22B a 05 (VCR) címen.
De nem értem, hogy mit rontok el a kodok megadásakor. Miért nem egyezik a kipróbálás utáni kiolvasott érték?
(#) Hp41C válasza Mircsof hozzászólására (») Dec 28, 2016 /

A módosítás után megnyomtad a "Write" gombot? Gyanus, hogy a két képen egyforma a Checksum.
(#) Mircsof válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 28, 2016 /

Végigzongoráztam ismét a végeredmény az, hogy most azok a gombok amik eddig nem mentek azok most mennek, a többi viszont nem....
Nem igaz, hogy a propeller órás történet után se nem látom át a távirányító kódok rejtelmeit...
(#) sooty válasza Mircsof hozzászólására (») Dec 28, 2016 /

Szia, linkeltem neked anno egy xls-t abban benne vannak a kódok 0x3E -től, amit most látok, hogy a pic nem fogadta az eeprom programozását, tele van 00-val . Egyáltatlán mik ezek az egzotikus kódok, nem lett volna egyszerübb a számokra, hangerőre, program váltásra programozni a funkciókat? Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2016
(#) sooty válasza Mircsof hozzászólására (») Dec 28, 2016 /

A 127 feletti értékek (7F h) gyanusan nem jók pl. 89 h valami nem stimmel a kiolvasásnál. A legegyszerübb mód, ha kinullázod az összes távi parancsot az epromból és az óra 9. menüjével kiolvasod a kódokat, persze a pickitbe hexában kell beírni az ora decimálisban olvassa ki.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2016
(#) Mircsof válasza sooty hozzászólására (») Dec 28, 2016 /

Most így belegondolva szerintem az szívat, hogy ha ugyan azt a gombot 2* megnyomom akkor elsőre kiírja, hogy 02 másodjára 82, és szerintem én ezek közül nem tudom eldönteni, hogy melyiket kell beírni.
(#) sooty válasza Mircsof hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

A toggle bitet beleszámolod, mindig a kisebiket kell figyelembe venni.
(#) Mircsof válasza sooty hozzászólására (») Dec 30, 2016 /

Szia!
Végre sikerült összehozni, hogy "minden" funkció rendben működjön távról is. Talán csak a "mute" az egyetlen kivétel ezek alól.
Mivel RGB nincs így azt a rész nem is próbáltam a távra beállítani.
egyébként a mellékletben felsorolt kódokon kívül te ismersz esetleg még más parancsot amit kezel az óra?
PL: a rágeneráló funkció miközben megy ki lehet kapcsolni, vagy meg kell várni a végét?

Idézet:
„A letiltott ébresztésnél az óra és a perc nem jelenik meg.”

Neked a beállított ébresztéseket engedi távról kikapcsolni? Nálam mikor a számláló eléri a nullát akkor nem alszik ki a cső, hanem ismét kezdi előröl a léptetést.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2016
(#) helltp hozzászólása Jan 4, 2017 /

Sziasztok, egy csöves órához kéne nekem FET az overkill féle tápba ami jóval kisebb helyet foglal. Eddig IRF830-at használtam, de a to220 nagyon nem fér. Az óra gombnyomásra végigzongorázza az időt (ÓÓ: PP) aztán lekapcsolja a tápot, így az idő beállításán kívül max pár másodpercet megy az óra 1-1 alkalommal, ráadásul ugye csak egy csővel, így amúgy is fölösleges egy ilyen teljesítményű FET. Sajnos nem vagyok otthon a FET témában, így nem tudom mivel tudnám helyettesíteni. Valami max DPAK méretűt keresek, de lehet kisebb is.

Ha már az OVERKILL tápnál tartunk, valaki tudja hogy miért nincs az IRF830 gate-jén a szokásos gate-source lehúzó ellenálls illetve gate áramkorlátozó ellenállás?
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2017
(#) Pali79 válasza helltp hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Nem vagyok nagy szakértő a témában, de szerintem csak arra kell figyelni, hogy a 200V körüli feszültséget biztonsággal elviselje. IRFR320 biztos jó, Lomextől, IRFS4227PBF csak 200V-ot tud, necces, IRFR220, szintén 200V-os, megintcsak necces. Hirtelen más alternatívát nem találtam ami nem TO220 vagy hasonló tokos.
(#) yodee válasza patexati hozzászólására (») Jan 17, 2017 /

Mivel eddig csak a doboz mélyén pihent, most beüzemeltem

Videó

Maga az óra még mindig teszt verzióban van, amint látható a sok vezetékből. De majd egyszer!
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2017
(#) fotomen32 válasza helltp hozzászólására (») Jan 18, 2017 /

IRFD320 400v-os
IRFD420 500v-os
IRFR320 400v-os
IRFR420 500v-os
TME -nél mind kapható
(#) Hp41C válasza fotomen32 hozzászólására (») Jan 18, 2017 /

A melegedést meg kell vizsgálni. DIP4 tok 120 °C/W, TO220 tok 62 °C/W.
(#) fotomen32 válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 19, 2017 /

Én még nem vizsgáltam de IRFR320 fettet DPAK kivitelben évek óta használom gond nélkül.
A dip4 tokos fettet pedig több készre szerelt tápban láttam amit a netten árulnak nixie órához.
(#) Hp41C válasza fotomen32 hozzászólására (») Jan 19, 2017 /

A disszipáció nagymértékeben függ az alkalmazott dióda típusától (trr).
(#) fotomen32 válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 20, 2017 /

Én ES1J tipust használok(LOMEX 1A 600V DO-214AC RECT.FAST trr<35ns)
(#) teglascs hozzászólása Feb 8, 2017 /

Nixie csöves karóra
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2017
(#) Pali79 válasza teglascs hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

És ez tényleg 36k dollár???
(#) sooty válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

Annyit szedett össze a pacák a kikstarteren a projektre. 476%-át adták össze az előzetesen kitűzött 8000 dolcsinak. Az óra ára 117000 Ft.
(#) geri12 hozzászólása Feb 21, 2017 /

Sziasztok!

Szeretnék csinálni egy saját dcf-es nixie órát. Az lenne a kérdésem, hogy valakinek van összehasonlítási alapja a sima 1X 74141-es multiplexeres mód, és a 74hc595-ös shift regiszteres + 6X 74141-es változat között? Én inkább a shift regiszteres megoldás felé hajlok, de akkor kell pár darab 74141-es ic-t szereznem, mert ez esetben ugye minden kijelzőhöz kell egy darab. Van ezért értelme szereznem? Vagy a sima multiplexer mód is bőven megteszi, amihez csak egy kell. Várom a véleményeteket. Köszi előre is.
(#) sooty válasza geri12 hozzászólására (») Feb 21, 2017 /

Összehasonlitási alapként csináltam mule v2-t z566m csövekkel és gps-es nixie órát 6db bcd dekóderrel de közvetlenül a 16f887 picről hajtva ugyanilyen csövekkel. Mindkettő ugyanugy működik. A nem multiplexelt változat természetesen vibrálásmentesebb kijelzést ad. Más előnyét nem tapasztaltam. Dcf vétel esetén a multiplexelés is jelenthet zavaró jelforrást, ezért a shiftregiszteres verziót ajánlom. Persze 2 db nagyfesz shiftregiszterrel az egészet le lehet tudni: ebay vagy Ali
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2017
(#) geri12 válasza sooty hozzászólására (») Feb 21, 2017 /

Köszi a választ! Hát sokat rágódtam rajta hogy legyen, de végül maradok a sima multiplexeres megoldásnál. Igazából másodlagos óra lenne, ezért sem ébresztőt, sem távirányítható funkciót nem akarok. Egyszerű legyen, csak óra funkcióval. A OVERKILL féle verziót választottam. Annyi módosítást eszközöltem a nyákrajzon, hogy a pic szabad lábainál csináltam két forrpontot 2db nyomógombnak. Úgy éreztem azért az nem árt a dcf mellé a manuális beállítás miatt. Természetesen így írrni kell egy programot magamnak, de megoldom mikroc-ben. Amúgy a szerző az OVERKILL óra szoftverét nem fordította át PIC16f628A-ra? (cikkben csak F84-re van tartalom) Manapság kevésbé használt PIC az ára miatt is...
(#) sooty válasza geri12 hozzászólására (») Feb 21, 2017 /

Bővebben: Link Szerintem át lett forditva. Nyomógomb kezelést én is irtam hozza, ha rákeresel megtalálod. ( közben megtaláltam...)
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2017
(#) geri12 válasza sooty hozzászólására (») Feb 21, 2017 /

Ezer köszönet! Akkor legalább ezzel nem kell foglalkoznom, csak az építés maradt.
Következő: »»   234 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem