Fórum témák
» Több friss téma |
Ez olyan mint a tcp-s ,,kattogós" weller páka? Ha igen, akkor az csak egy zavarszűrő kondi volt, ami átlagban100nF 250V értékű szokott lenni!
Akkor az egy zavarszűrő kondi, ami 250V 100nF legyen. És NE elektrolit, hanem fólia kondit tegyél oda.
Hello!
Hol lehet venni 2 eres szilikonkábel? Weller pákához kellene!
Azért mert felteszed még 10 topicban a kérdésedet nem fogsz hamarabb választ találni.
Kérdezted a barátodat a Gogli-t? Az első 10 találatból vagy 8 konkrét magyar bolt. A 2x0,5 helyett bármit beírhatsz. Nekem Omron fotocella 3x0,3 vezetéke van használva. Tökéletesen elbírja a páka áramát 7/24-ben és eszméletlen hajlékony.
Sziasztok! Valaki meg tudná mondani, hogy mi a különbség a WS50 és a WS51 állomás között? Milyen pákát lehet hozzájuk használni?
Neten nem nagyon kaptam választ ezekre kérdésekre...
Egyik sem kaphato, csakis a Wellernél érhetö el.
Amugy elképesztöen vacak csatlakozok, a legjobb öket azonnal kidobni a szemétbe.
A DIN csatitol egy lehettel nagyobb, pedig szinte 1:1-ben azt másolták csak rosszabbul.
WS50 régebbi, van rajta egy kulcsos kapcsoló (funkciót sosem használtam), hátul van ESD csatlakozó. WS51 elől, alul van az ESD csatlakzó. (minő fejlesztés). Mindkettő 50W-os, analóg, LR21 pákához való. Elektronikában különbözhet egy kicsit.
Köszi szépen a választ! Hozzájutottam 1-1 darabhoz mindkettőből és kíváncsiságból belenéztem, de ránézésből ugyanaz a NYÁK stb. Viszont nekem azt mondta, akitől vettem, hogy a WS51 mágneskapcsolós pákához való, adott is hozzá egy TCP-S pákát, működik vele. A WS50-re meg azt mondta, hogy az hőfokszabályzós pákához való. Nem volt még Wellerem előtte, ezért elhittem, most ismerkedek a típusokkal. A másik kérdésem, hogy szabad-e használnom mágneskapcsolós pákával ezeket az állomásokat? Kárt teszek-e bennük?
Ahogy itt a fórumon olvastam, ehhez a "kattogós" pákákhoz elég lenne csak egy trafó, nem kell elektronika...
Elvileg jó még WTA50 és MLR21- hez is jó.
A WS51 hőfokszabályzós, TCP-hez ez nem kellene. Ettől függetlenül működhet vele, ha 1: a TCP 2 fűtőkivezetése a WS51 csatlakozó fűtőszál kivezetéséhez csatlakozik. 2: az elektronika a hiányzó hőérzékelőt alacsony hőmérsékletnek érzékeli. Az elektronikát nem hiszem hogy tönkretenné. Max. nem működik vele. Igen, a kattogóshoz elég egy 24V trafó is. Közben megnéztem az LR21 nek más a lábkiosztása. De a csatlakozó átkötése és egy ellenállás beépítése után használható TCP hez is. A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2017
Értem és megint csak köszönöm! Akkor valamelyiktől meg kell válnom, vagy a pákától vagy az állomásoktól...
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a képen bekarikázott részt hogyan lehet szétszedni? Menetes, és csak ki kellene tekerni? Az anyát már levettem. Sajnos a cucc a piros vonal mentén eltört. Ezt szeretném valahogy olcsón megjavítani.
En ismerossel csinaltattam egy uj menetes, kifurt "csavart"
Egy kicsit kifejthetnéd bővebben. Én úgy látom hogy mintha a "közcsavar" a fűtő részbe beletekerve lenne majd az anyával lekontrázva. Viszont a másik vége mintha az üvegcse tartóba belepréselve lenne.
De mint írtam még a szétszedésnél vagyok, jó lenne ha az elképzelésemet támasztaná alá valaki vagy cáfolná. Még mielőtt más is eltörik vagy tönkremegy a pákán. Tehát akkor a fűtő részből elvileg csak ki kellene tekerni a letört csavart?
A rajz elég "maszek", de a lényeg remélem látható. Jobban nem szedem szét, mert be van állítva, hogy a kontraanya a szorító alátétet tartsa.
Igen be van a betétbe csavarva, ha nincs szétégetve, ki kell jönnie. A fejen meg préselt sajnos, de óvatosan levágható, és kiüthető.
Köszönöm, a lényeg látszik. Már csak azt kell kitaláljam hogyan vegyem ki a letört csonkot, ha lehet egyben. Aztán hátha meg lehetne hegeszteni.
Szerintem felejtsd el a hegesztést. Spec bevonat van a csőben. Szerintem jobban jársz azzal ami Gabó írt. Ha nagyon be van égve akkor nagyon körültekintően járj el a beletört rész kivételével.
Nem igazán értem mit szeretnél ezzel mondani. A bevonat miatt nem lehet hegeszteni? Vagy leégne a hegesztéstől (A kifúrt csavarban sincs.)? Esetleg arról a csőről beszélsz ahova a hegy megy (Szerintem ez kibírná, eléggé messze van a hegesztéstől.)?
A betört részt nem lehet kivenni, csak kifúrni. Ez előtt viszont megpróbálnám ráhegesztetni a kosárból kilógó részre. Az se baj ha nem sikerül körbevarrni, csak fogja meg. Majd bekenem valamivel, ami bírja a meleget, pl. FBS.
Leég a bevonat, plusz egyenetlen lesz a belső felület. E kettő miatt sokkal hamarabb eldugul.
Igen, a kifúrt csavarban sincs bevonat. Szerintem egyszerűbb egy kifúrt csavart készíteni mint meghegeszteni, de ki hogyan szereti. Bár a kivételhez jó ötlet ráhegeszteni valamit, a hősokk segíthet megindítani a menetet. Az FBS bírja a 300-400 fokot, ráadásul tartósan? Kályhához, kazánhoz kapható tömítőmassza talán 1000 fokot is bír.
A sima mezei FBS 200 fok-ig jó, gyári adatlap szerint. Tehát elvileg ide kevés. Ha esetleg a sikerül a hegesztés akkor kipróbálom rajta. Szerintem ott már nincs olyan meleg mint a hegynél, meg amúgy sem lesz egész nap bekapcsolva.
Egyébként ez sima M4-es menet? Mert nekem nem sikerült rákapatnom a menetmetszőt a letört csonkra.
Hidegebbnek hidegebb, de sokszor olvadt vagy olvadásközeli állapotban van az ón a fémtartály alján. Kb. 200-270 lehet. 350 fokos levegőnél használtam FBS-t. 5x3 perc után érezhetően keményedett.
Rég szedtem szét, de úgy rémlik nem M4 menet. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2017
A hétvégén elvileg ránéz egy szaki hegesztés ügyileg. Ha sikerül akkor majd lehet variálni rajta, hogy mivel legyen bekenve.
Ha nem sima M4-es a menet akkor viszont a kifúrt cserecsavar sem egyszerű. Ráadásul az eredeti felépítésben a csavar végén van egy kis terelőlapát is. Ami a beszívott önt az üvegcse közepe felé irányítja. Nem tudom számítana ennek a hiánya. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2017
udv.tudja valaki hol lehet kapni tcp-s pakahoz toresgatlot?sok szakuzletet vegigkerdeztem es sehol sincs.a regi fajta pakam van aminek meg sima a nyele es bakelit forrlap van benne ( ez a pontos neve?) ezt erdemes kicserelni?
illetve gondoltam meg arra is hogy univerzalis toresgatloval helyettesitenem vegso esetben,ehhez viszont kene a pontos meret mert jelenleg semmilyen nincs benne.meg tudjak valaki merni nekem? koszonom
valaki??
Máshol már kaptál választ! ...csak el kéne olvasni.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2017
valoban,ott meg nem is neztem.koszi
Sziasztok!
DSX80-as szívópákához szeretnék állomást építeni, és ehhez keresek Weller 7 pines csatlakozó aljzatot. Tudja valaki hogy melyik jó hozzá és hogy honnan lehet beszerezni? Köszönöm!
Szia. TME-nel volt hasonlo.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |