Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2704 / 3601
(#) zolika60 válasza Remci hozzászólására (») Feb 3, 2017 /

Miért csak a Zsiguli jó?
(#) Remci válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 3, 2017 /

Hát...most megfogtál . Az az igazság, hogy az egyik ismerősöm készítené el nekem, már sokat csinált,de elfogyott neki ez a fajta bolygókerék és azt mondta, hogy ha szerzek, akkor előnyben leszek. Gondolom azért kell a zsigáé, mert nem akar a megszokott méreteken változtatni. A hústartó hengert is csak oxigén palackból alakítja ki kizárólag, más állítólag nem jó. De ha elkészül,teszek fel róla képet.
(#) zolika60 válasza Remci hozzászólására (») Feb 3, 2017 /

Azért érdekes ez, mert más autóé könnyebben kerül manapság már. Valamilyen VW biztosan akad nekem is a hulladék vas között.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2017
(#) Remci válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 3, 2017 /

Jövő héten mekérdem tőle. Ma meg holnap disznót vág, nem akarom zavarni. Én is mentem volna, ha nem kap el az influenza, így a jó kis sülthús helyett fekhetek.
(#) zoly15 válasza Remci hozzászólására (») Feb 3, 2017 /

Oxigén palackból csinálja a hengert? Akkor ezt kb daruval kell mozgatni?
(#) granpa válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 3, 2017 /

Van kisméretű O2 palack is (D~10 cm). Én csináltam 16 cm átmérőjű töltőt; 2×-es áttétellel is csak a 100 kg-os öcsém tudta meghajtani (tölteni a kolbászt).
(#) Remci válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 3, 2017 /

Nem úgy értettem . Kb 40 cm- es hengereket vág, esztergával kívül- belül felszabájozza, befenekeli, stb. Kb 12-15kg az egész, 8-9 kg hús símán belefér.
(#) Remci válasza granpa hozzászólására (») Feb 3, 2017 /

Ez nagyobb átmérőjű, kb 20 cm lehet ránézésre, nem mértem. Mikor nála töltöttünk vele, mindenféle erölködés nélkül könnyen ment. Persze van különbség a meleg és a hideg hús között.
(#) jani1987 hozzászólása Feb 3, 2017 /

Kicsit unatkoztam ezért felspéciztem a szintetizátor hangját a gitár kombóval.

Hang 001.m4a

(#) jani1987 hozzászólása Feb 3, 2017 /

Tervezem az idén a zsákai találkozó ismétlését. Van kedvetek jönni? Az alternatív találkozóba folytatjuk.
(#) ttindian hozzászólása Feb 6, 2017 /

Szép-napot! Kérdésem az hogy nem tudok belepni a yahoo mesengerembe, az itteni jelszavamat nem tudom (a gép tudja) , ha újra be szeretnek lepni ide más gépről, hova kérhetek új jelszót?
(#) Bakman válasza ttindian hozzászólására (») Feb 6, 2017 /

Kérdezd meg a böngészőt, hogy mi a jelszavad.
(#) elektroncso hozzászólása Feb 7, 2017 /

Sziasztok.
Szomorúan konstatáltam vasárnap este, hogy a felsőtestemen, hátamon piros foltok jelentek meg (5-10mm átmerőben). Sajnos mostanra sem múltak el, sőt talán több is lett belőlük. Nem tudom mi okozhatja, holnap megyünk vele orvoshoz.
Amit szeretnék kérdezni: Sokan vannak itt akik panelek bontanak. Tapasztalt már valaki hasonlót? Péntek délután/este több órán keresztül pákáztam szét paneleket és szombat délután/este is. Gondoltam arra is, hogy a panelekből kipárolgó "szagok" okozhatják pl. allergiás reakciót. Valakinek volt már ilyen, esetleg ehhez hasonló?
Maguk a pöttyök nincsenek begyulladva, nem fájnak, égnek, csak egy nagyon kicsit viszketnek.
(#) pjg válasza elektroncso hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

Lehet rubeola, de lehet fémallergia is.
(#) Stewe válasza elektroncso hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

Én ugyanígy reagálok az Algopyrinre....
(#) ronin75 válasza elektroncso hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

Elképzelhető, hogy allergiás vagy valamelyik forrasztáskor használatos anyagra (folyasztószer, védőlakk, stb.), illetve ezeknek a "gőzére". Az orvos ezt már csak tünetileg kezelni tudja, a kiváltó okok ellen neked kell védekezni. Ha esetleg ezek miatt vagy kiütéses, szellőztess közben, vagy gondoskodj elszívásról. Nekem, ha régóta nem forrasztottam és sokat forrasztok hányingerem lesz.
(#) zolika60 válasza elektroncso hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

Ha panel bontástól ilyesmit lehetne kapni, itt sokan pöttyösek lennének. Inkább ettél valamit ami nem tett egészen jót. Csalán kiütésnek gondolnám a leírtak alapján. Persze az orvosláshoz még annyit sem értek mint az elektronikához, pedig ahhoz sem sokat.
(#) Stewe válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

A távol-keleti forrásból származó paneleken nem biztos, hogy csak az EU által jóváhagyott segédanyagokat használják...
(#) kowi válasza elektroncso hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

Kollégám vérmérgezéstől is ilyesmi tüneteket produkált. Bár ő a lábán.
(#) Ge Lee válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

Így van. A forrasztásnál egy dologra kell vigyázni, hogy az ember ne sok ólomgőzt lélegezzen be, mert attól utána sehogyan sem lehet megszabadulni...
(#) elektroncso hozzászólása Feb 8, 2017 /

Megjártuk az orvost. Feltételezhetően allergiás kiütések. Én csak a fluxgőzre tudok gondolni, ami bontás közben felszállt. Rengeteg féle panelt bontottam Szovjet, Csehszlovák, Távol-keleti stb. A szombati napon már nyitott ablaknál dolgoztam, sajnos pénteken nem.
Holnapra kaptam beutalót bőrorvoshoz. Reggel pedig vérvétel is lesz, ami rám fér mert 12 éve volt utoljára.
Az biztos, hogy be fogok ruházni egy rendes gázmaszkra megfelelő szűrőkkel.
Mindenkinek köszönöm az ötleteket.
U.i.: Ételből semmi olyat nem ittam, ettem amit máskor nem szoktam. Eddig úgy tudtam, hogy csak a penicilinre vagyok allergiás.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2017
(#) nagym6 válasza elektroncso hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

Idézet:
„Az biztos, hogy be fogok ruházni egy rendes gázmaszkra megfelelő szűrőkkel.”

Ventilátor az asztalra, ami elszívja orrod elől -nem rád fújja- a tömény gőzt. Már az is sokat jelent, ha csak a helyiségbe szívja, nem közvetlenül a töményet szívod.
(#) ttindian válasza Bakman hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

Azt hogy kell? Firefoxom van.
(#) Bakman válasza ttindian hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

Tools menü -> Options -> Security -> Saved Logins gomb.
Eszközök -> Beállítások -> Biztonság -> Mentett Jelszavak gomb.

Egy sincs...

saved pas.jpg

(#) pjg hozzászólása Feb 8, 2017 / 4

Kicsit pironkodva mutatom meg. Tavalyról két tárgyból rontottam. Itthon még sem mertem mutatni.

1.jpg

(#) Bakman válasza ttindian hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

Valahol csak elmenti a Firefox a jelszavad, különben be sem tudál ide lépni, illetve kérné az oldal. Nincs telepítve valamilyen jelszókezelő bővítmény? Ha igen, abban keresd.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

Irgum-burgum. Mi ez a trehányság?

Ahol mondtad ott csak azt láttam amely oldalak jelszavait ne mentse, egyebet semmit, és nincs semmilyen jelszó bővítményem, de más oldalra is automatikusan belep.
(#) Alkotó válasza pjg hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

A jegy főleg a tanároknak szól, és csak áttételesen tükrözi a valódi hozzáértést. A leleményt nehéz osztályozni, mint ahogy a jó műszaki érzéket is.
Nem a "nagyon kitűnő" tanulókból lesz a jó szakember. Egyáltalán ne bánt a négyeseket, mert éppen ettől vagy emberi.
Következő: »»   2704 / 3601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem