Fórum témák
» Több friss téma |
![]()
Amikor indul a boot, akkor ez látható rövid ideig.
Ha nem tűnik el, akkor nem bootol,pl.kicsi a táp, nem jó az SD, vagy az image,vagy a HDMI beállításokkal van gond stb. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2017
Amikor indul csak eddig jut el és kész.
SD kártya tuti jó (2017-01-11-raspbian-jessie) ezt töltöttem le ezzel tökéletesen megy Aztán telepítek rá egy PC car nevezetű új rendszert és már nem indul el csak eddig a színes képig
Na ezt próbálom telepíteni én is, csak ez a kép fogad olyankor
Ha egyszerű monitoron akarom megjeleníteni lehet az a hiba?
Kell rá egy billentyűzet és valamelyik betűt le kell nyomni és akkor bootol tovább.
Akkor egyenlőre off mert nekem csak ennyi volt a gondom vele.
Ha eszembe jut jobb ötlet akkor jelentkezem.
Én csak próbálgattam a raspberryt mindenféle oprendszerrel meg programokkal amiket találtam a neten és azért írtam, hogy kell rá billentyűzet mert nekem anélkül nem akart elindulni, meg élő internet kapcsolat kell, kell bele az UTP is.
Nekem így indult el pl a NOOBS is.
Most is tökéletesen használom.
De akikor a másik rendszert teszem vagyis arra frissítem a PC CAR programra már nem megy tovább
Azt megtudjátok mondani, hogy milyen navigációkat lehet rátenni?
Vazze vagy igo? Idézet: „Sikerült megcsinálnom !” Na és hogyan?Az nem fordult meg a fejedben, hogy idevesd legalább pár szóban, mi volt a megoldás?Lehet, segítenél másokon, ahogy Te is segítséget kérve jöttél ide... Aztán meg csodálkoznak sokan, hogy nem kapnak választ.Pont az ilyenek miatt.
No, már a Siemens is előrukkolt valami hasonlóval, mint a PI.
Bővebben: Link Próbálta már valaki? A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2017
A leiras alapjan joval kozelebb all a pi zerohoz, mint a pi3-hoz. Az ara pedig huzos kicsit, a pizero(wifis) majd a tizedebe kerul csak...
Más a célpiac, ez ipari cucc.(UL,CE minősítése van)Nyilván az ára is magasabb
Erre nem sok mindent tudok mondani. Bar a Pi nem 'ipari' nalunk szepen muzsikalnak, hosszu honapokig mennek hiba nelkul, eleg intenziv CPU hasznalat mellett (Ezek tobbsege Pi2, illetve ujabban vettunk vagy 11-12 db Pi3-at is).
A Yocto project-rol nem sokat tudok, igy nekem az sem volt tiszta pontosan milyen linux fut rajta, ahhoz milyen csomagok erhetoek el..stb..stb Tavaly es tavalyelott masrol sem szoltak a tech hirek csak a Pi 'vero'rivalisokrol, aztan most ott tartunk, hogy a beharangozott 7-8 sbc-bol egyetlen sem kaphato folyamatosan. A Pi legalabb barmikor beszerezheto (mar akinek ez szempont). A szamomra legbosszantobb hianyossagot, nevezetesen a beepitett ethernet/wifi nelkuli PiZero-t mar korrigaltak ![]()
Én is használom ipari környezetben van ahol 7/24 ben megy igaz rendes tápegységről de van ahol csak a dugasztápjáról és hónapok óta semmi gond vele, igaz egyszer biztos meg fogja enni az SD kártyát.
Mivel Arduino IDE való hozzá, ezért sztem az Arduino családra hajazhat...
Sziasztok!
Ma jött meg az Orange PI Lite-om. A WLAN nem működik rajta és a két USB közül csak az egyik működik. Mi lehet a probléma? Raspbian-t raktam rá.
A banapi nálam is ezt csinálta amíg az usb felől adtam neki tápot. Amikor rendes tápot kapott azonnal meg emberelte magát.
A rendes tápcsatiján adok neki tápot. 2.4A-es a dugasztápom.
Hú,akkor ott valami nem stimmel.Próbáltad másik progival?Én androidot raktam rá.A PI programok nekem nem jöttek be,keveset tudnak.Nekem sima PI van meg egy Pusszos,na annak kellett nagyobb táp a wifi miatt.Rakj rá valami droidot próba képp Kitekatt?
Üdv!
Van egy Rpi modell 1B-m, problémám az, hogy nem működik rajta az internet. Vezetékes módon szeretném használni, egyszerűen rádugtam a routerre, és kap is IP címet, de pl a chromiumban nem tölt be semmi. A PI-n világít az FDX és az LNK led, de a 100 feliratú nem. Jelenleg PIXEL op rendszer van rajta. Mit tudnék tenni, hogy működjön? A válaszokat előre is köszönöm!
Hali!
ipcím szerint tudod pc-ről pingelni az rpi--t? ipcím szerint tudod rpi-ről pingelni a pc-t? Ha igen akkor dns probléma van ifconfig mit mond? dns, gw rendben?
Semelyik irányban nem sikerült a pingelés:
A pc ezt írja: Idézet: „PING: transmit failed. General failure.” A raspberry simán csak azt, hogy Network is unreachable. Az ifconfigra megmondja az IP címet, de DNS-t nem említ.
Helló,
Ugyanezzel kínlódok én is: felraktam az Ubuntu Mate-et, majd a carPC-t telepítettem, és reboot után csak ezt látom. Én arra gyanakodom, hogy a boot videót nem tudja lejátszani, és ezért fagyhat le. Neked ezt hogy sikerült megoldanod?
Mé nem foglalkoztam RPi ve eddig. De olvastam, hogy Raspbian op vel indul billentyűzet nélkül is. Gondolkodom rajta, hogy kocsiba kéne valami amivel megokosíthatom.
A kérdésem az lenne, hogy hozzávetőleg mennyi idő alatt áll talpra a RPI miután a tápot megkapja? |
Bejelentkezés
Hirdetés |